Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας.. Θα ήθελα μια βοήθεια για το πως να ξεκινήσω  να μάθω προγραματισμο?

Εργάζομαι σε eshop και θέλω να κάνω ένα βήμα παραπάνω.. Ενδιαφέρομαι καθαρά για html και xml και δν ξερω αν υπάρχει κάποια άλλη γλώσσα που σχετίζεται με sites.. 

Έχετε κάποιο βιβλίο να προτείνεται για καποιον Τελείως αρχάριο? Κάποιο site να μπω να διαβάσω.. Που θα κατευθειναται κάποιον που δεν έχει ιδέα και ξεκινάω τώρα τώρα πρώτα πρώτα βήματα 

ευχαριστω πολυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαντάζομαι χρησιμοποιείς την λέξη προγραμματισμό με την ευρεία έννοια, και δεν το εννοείς να μάθεις να προγραμματίζεις γιατί αυτό προυποθέτει να ασχοληθείς και να μάθεις πολλά πράγματα γύρω από τους υπολογιστές. 

Για την κατασκευή sites τώρα που σε ενδιαφέρει υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία πραγμάτων που πρέπει να ξέρεις και η HTML από μόνη της δεν κάνει τίποτα. Την επεκτείνεις λοιπόν με CSS. Με αυτά τα 2 μπορείς να κάνεις απίστευτα πολλά και όμορφα πράγματα και να κάνεις φανταστικές static ιστολελίδες. Θες να πας λίγο παραπέρα μαθαίνεις javascript. H js όμως είναι γλώσσα προγραμματισμού και θα πρέπει να μάθεις πολλές έννοιες για τον προγραμματισμό.

Θές να πας παραπέρα αφήνεις τον browser και πας στον server στον υπολογιστή δηλαδή που φιλοξενεί τα sites. Εδώ τα πράγματα απλώνουν ακόμα περισσότερο οι επιλογές σε γλώσσες προγραμματισμού πολλές (java, javascript, c#, python, ruby, php k.a). Δεν χρειάζεται να τις μάθεις όλες  1 ή 2 είναι αρκετές.

Server χωρίς database δεν γίνεται, οπότε αρχίζεις να μαθαίνεις για databases και για τη γλώσσα sql.

Να πω ότι πάνω σε αυτά έχουν χτιστεί άπειρα εργαλεία και frameworks για να σου κάνουν τη ζωή "εύκολη" για jscript px (jquery, vue.js angular.js react.js, ember, meteor, polymer ...). Για python px (django, pyramid, web2py,  flask, tornado ....). Εννοείται ότι δεν χρειάζεται να τα μάθεις όλα αλλά κάποια από αυτά. Να πώ ότι η φιλοσοφία και ο τρόπος σκέψης σε κάθε ένα από αυτά είναι διαφορετικός.

Σίγουρα έχω ξεχάσει αρκετά πράγματα

Και η ερώτηση είναι "είσαι σίγουρος ότι θες μάθεις"; 🙄

Εφόσον η απάντηση είναι ΝΑΙ ξεκίνα html css οι πηγές είναι άπειρες για μένα τα  καλύτερα https://www.w3schools.com/  και  https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Learn/HTML

Να πω ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Υπάρχουν πολλά προγράμματα που δεν χρειάζεται να γράφεις κώδικα και φτιάχνεις την ιστοσελίδα σε γραφικό περιβάλλον (wordpress, drupal, joomla,wix, typo3 .. )

Στην εικόνα είναι ένα "απλό διάγραμμα" 😈 με κάποια path που μπορείς να ακολουθήσεις.

webdev-roadmap.jpg

Επεξ/σία από k33theod
  • Like 2
Δημοσ.

σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση καταρχην . προς το παρον θελω να ασχοληθω μονο με δημιουργια sites.. html css xml κυριως θελω να μαθω αυτα τα 3 !

εχω ξεκινησει με tutorials στο youtube και εχω παρει μια ιδεα πως λειτουργει το html, εχω κατεβασει το notepad++ και αρχιζω να πιανω το νοημα νομιζω.. δεν εχω καταλαβει τι ακριβως παιζει με τα tags ομως ... ποσα ειναι ? και γινετε να τα ξερεις ολα απεξω? 

Δημοσ.

Τα tags είναι αρκετά περίπου 90, μπορείς να τα μετρήσεις, κάποια από αυτά είναι obsolete για html5.

Δυστηχώς στο youtube και στα video tutorias δεν μπορείς να λύσεις τις απορείς σου. Για αυτό παράλληλα πρέπει να διαβάζεις από κάποι καλό site. Εάν πας πχ στο https://www.w3schools.com και δεις τα contents της html βρίσκεις αμέσως αυτό που θες https://www.w3schools.com/tags/default.asp

Τα tags πρέπει να τα ξέρεις όλα για να μπορείς να διαβάζεις τον κώδικα των άλλων και να γράφεις σωστά τον δικό σου. Διαφορετικά θα γράφεις p αντί article, div αντί nav και whitespace characters με breaklines αντί pre. Οπότε τα βλέπεις όλα τουλάχιστον επιγραμματικά έτσι ώστε να σου έρχεται στο νου πχ αν θες να γράψεις κάποια διέυθυνση ότι υπάρχει και address tag.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...