Προς το περιεχόμενο

DAC χρειαζεται?τι προσφερει

blackhill66

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ακουω και διαβαζω τελευταια για dac συνδεσεις κτλ και θελω εαν καπιος γνωριζει να μου δωσει τα φωτα του.Το λοιπον εχω εναν yamaha ενισχυτη πολυκαναλο αλλα τον χρησιμοποιω ως δικαναλο απο δυο ηχεια κολωνες roister.Στον ενισχυτη εχω συνδεδεμενα ενα technics cd player εναν pioneer universal player(Για mp3 απο cd-dvd δισκους) ενα πικαπ denon που ακουω τα βινυλλια μου και τελος εχω συνδεσει το πισι και ακουω απο αυτο spotify flac me foobar κτλ κτλ

η ερωτηση ειναι dac χρειαζομαι εγω και τι παραπανω θα προσφερει ?ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, blackhill66 είπε

Ακουω και διαβαζω τελευταια για dac συνδεσεις κτλ και θελω εαν καπιος γνωριζει να μου δωσει τα φωτα του.Το λοιπον εχω εναν yamaha ενισχυτη πολυκαναλο αλλα τον χρησιμοποιω ως δικαναλο απο δυο ηχεια κολωνες roister.Στον ενισχυτη εχω συνδεδεμενα ενα technics cd player εναν pioneer universal player(Για mp3 απο cd-dvd δισκους) ενα πικαπ denon που ακουω τα βινυλλια μου και τελος εχω συνδεσει το πισι και ακουω απο αυτο spotify flac me foobar κτλ κτλ

η ερωτηση ειναι dac χρειαζομαι εγω και τι παραπανω θα προσφερει ?ευχαριστω

Το dac ειναι ο αποκωδικοποιητης , δηλαδη αυτο που μετατρεπει τον ψηφιακο ηχο σε αναλογικο . Το αν "χρειαζεσαι" ειναι σχετικο με το τι θελεις , ποσο ψαχνεις το τελειο κτλπ. Προσωπικα αποτι εγραψες οχι , δεν θα σου προσφερει κατι αξιολογο .. γνωμη μου παντα. Τωρα η αποκωδικοποιηση , αναλογα τι συνδεση χρησιμοποιεις γινεται στο pc η στον ενισχητη... πχ αν εχεις οπτικη ινα η αποκωδικοποηση γινεται στον ενισχυτη . Αν εχεις rca λογικα γινεται στο dac της καρτας ηχου , κτλπ

Υγ : οταν λεω ενισχυτη εννοω το yamaha a/v receiver 

Επεξ/σία από Kastor-nt

ο ενισχυτης εχει οπτικη ινα (οπως εχει και το cdplayer) που ομως δεν τις χρησιμοποιω καθως ολα ειναι συνδεδεμενα στον ενισχυτη με rca

Οποτε ολες οι αποκωδικοποιησεις γινονται στις συσκευες (καρτα ηχου) , cd player κτλπ. Ολα αυτα εχουν ενσωματομενο dac. Το εξωτερικο  dac , που ρωτας , το χρησιμοποιεις αν θελεις να εχεις "καλυτερη αποκωδικοποιηση του ψηφιακου σηματος" . Δηλαδη αντι να χρησιμοποιεις το dac που εχουν ενσωματομενο οι συσκευες σου , να χρησιμοποιεις αυτο  το αυτονομο . 

Δεν νομιζω οτι θα καταλαβεις καποια αισθητη διαφορα , που να αξιζει την αγορα αυτη..συμφωνα παντα με το υπολοιπο συστημα σου (ηχεια / ενισχυτη). Αν αυτα ηταν high end hifi τοτε ισως αξιζε 

2 ώρες πριν, blackhill66 είπε

ο ενισχυτης εχει οπτικη ινα (οπως εχει και το cdplayer) που ομως δεν τις χρησιμοποιω καθως ολα ειναι συνδεδεμενα στον ενισχυτη με rca

Σύνδεσε τα όλα οπτική (cd player, pc)  η διαφορά είναι αισθητή σε σχέση με το rca. Με την προϋπόθεση να έχει οπτική το cd player (το δικό μου έχει).

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαφορα θα δεις αν αντι για τον πολυκαναλο συνδεσεις εναν δικαναλο ( 100-150 μεταχειρο, δηλαδη δεν μιλαμε για τρελα budget ) .Yποθετουμε βεβαια οτι ο πολυκαναλος που εχεις ειναι ενα low budget ενισχυτης των 200-300 ε

Οσο για το dac , δυο  ακρως προσιτες προτασεις που πιστεψε με σε ενα πιο ομορφο κουτακι, ευκολα θα πουλιοντουσαν για 100-200 ευρω (εχει η εταιρεια και αλλα μοντελα, ακριβοτερα ) .

Αυτο το  

https://hifimediy.com/Sabre-9018-DAC

Αν θες ακομα μεγαλυτερη υποχωρηση στο budget αυτο 

https://hifimediy.com/DACs/ready-made-dacs/sabre-dac-uae23

Βαζω στοιχημα οτι θα ακουσεις διαφορα 

Επεξ/σία από bluesattack

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στάδιο ψηφιοαναλογικης μετατροπής (DAC) έχουν και οι πηγές σου (players) και ο ενισχυτής σου. Των πηγών σου το DAC το ακούς τώρα και στέλνεις το σήμα που προκύπτει από το δικό τους DAC προς ενίσχυση.

Αν συνδέσεις τις πηγές σου ψηφιακά στον ενισχυτή σου, δηλαδή βάλεις τις πηγές σου να δουλεύουν ως transport, τότε την ψηφιοαναλογικη μετατροπή την αναλαμβάνει ο ενισχυτής σου.

Γιατί δεν συνδέεις τις πηγές σου και ψηφιακά στον ενισχυτή για να δοκιμάσεις πως ακούγεται και το δικό του DAC; Την εναλλαγή μάλιστα μπορείς να την κάνεις με το πάτημα ενός πλήκτρου, και έτσι να αποφασίσεις τι ακούγεται καλύτερα στα δικά σου αυτιά.

Εννοείται ότι τα DAC αυτά είναι μέχρι ένα επίπεδο. Υπάρχουν σαφώς πολύ καλύτερα αλλά είναι ακριβότερα.

Εγώ θα τολμήσω μια πρόβλεψη πάντως. Εάν οι πηγές σου είναι τυπικής ποιότητας, το DAC του ενισχυτή σου θα σου παρέχει καλύτερα δυναμικά και μάλλον θα ακούγεται καλύτερα.

Επεξ/σία από mitspetr
  • Like 1

9 ώρες πριν, mitspetr είπε

Αν συνδέσεις τις πηγές σου ψηφιακά στον ενισχυτή σου, δηλαδή βάλεις τις πηγές σου να δουλεύουν ως transport, τότε την ψηφιοαναλογικη μετατροπή την αναλαμβάνει ο ενισχυτής σου.

Γιατί δεν συνδέεις τις πηγές σου και ψηφιακά στον ενισχυτή για να δοκιμάσεις πως ακούγεται και το δικό του DAC; Την εναλλαγή μάλιστα μπορείς να την κάνεις με το πάτημα ενός πλήκτρου, και έτσι να αποφασίσεις τι ακούγεται καλύτερα στα δικά σου αυτιά.

Για δωσε τα φωτα σου πως θα τα συνδεσω δλδ με toslink εννοεις?( ???? ποιο πληκτρο????)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, blackhill66 είπε

Για δωσε τα φωτα σου πως θα τα συνδεσω δλδ με toslink εννοεις?( ???? ποιο πληκτρο????)

Usb , hdmi , optical κτλ.  Ολα αυτα μεταφερουν ψηφιακο ηχο . Αρα την αποκωδικοποοιηση θα την αναλαβει το dac του ενισχυτη σου , που μαλλον θα ειναι καλυτερης ποιοτητας απο το αντιστοιχο του  pc . 

Ισως και μονο το γεγονος οτι το σημα θα γινεται αναλογικο στο τελος της δοαδρομης , δινει ακομα ενα + για χρηση του dac του ενισχυτη

Επεξ/σία από Kastor-nt

16 λεπτά πριν, blackhill66 είπε

Δες τις διαθέσιμες ψηφιακές θύρες σε πηγή και ενισχυτή και αποφασίζεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...