pavloa Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Εδώ κι 2 βδομάδες ακούγεται ενα (φφσσσσ) και προσπαθώ να βρω απο που ακούγεται. Σήμερα ανακάλυψα οτι είναι απο το pc και το κάνει μόνο όταν ζορίζεται. Από τα ανεμιστηράκια δεν είναι. Λέτε να είναι το τροφοδοτικό? ( ηχογράφησα τον ήχο, στην αρχή ακούγεται μετά σταματάει και μετά αρχίζει πάλι.) Φωνή 001_sd.m4a Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2019 από pavloa
helicoid Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Μηχανικός θόρυβος είναι από κινούμενα μέρη. Μέσα στο pc κινούμενα μέρη είναι τα ανεμιστήρια. Άλλο κινούμενο εξάρτημα δεν υπάρχει (εκτός από τους σκληρούς δίσκους). Προφανώς είναι ένα ανεμιστήρι που έχει ρετάρει και μια παίρνει μπρος, δουλεύει για λίγο ενώ παίζει σε όλους τους άξονες και τρίβεται και σε κάνα καλώδιο/πλαστικό και ξανασταματάει. Στο αρχείο που σήκωσες ακούγονται και μέταλλα/πλαστικά να τρίζουν από συντονισμούς πίσω απο τον θόρυβο που αναφέρεις, άρα πέρα από τον θόρυβο υπάρχει και δόνηση. Λες οτι είναι όταν ζορίζεται, άρα το πιθανότερο είναι να είναι το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών σου (gpu), μετά του επεξεργαστή σου (cpu) και τέλος του τροφοδοτικού σου (psu). Βάλε το αυτί σου κοντά και άκου. Εκτός πια κι αν έχεις ξεχάσει κάνεναν ημιπεθαμένο σκληρό μέσα και κάνει σαν τρακτέρ και κουνάει και το κουτί σου. Μόνο αν ανοίξεις το κουτί θα μπορέσεις να δείς/ακούσεις από που έρχεται. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2019 από helicoid
pavloa Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, helicoid είπε Μηχανικός θόρυβος είναι από κινούμενα μέρη. Μέσα στο pc κινούμενα μέρη είναι τα ανεμιστήρια. Άλλο κινούμενο εξάρτημα δεν υπάρχει (εκτός από τους σκληρούς δίσκους). Προφανώς είναι ένα ανεμιστήρι που έχει ρετάρει και μια παίρνει μπρος, δουλεύει για λίγο ενώ παίζει σε όλους τους άξονες και τρίβεται και σε κάνα καλώδιο/πλαστικό και ξανασταματάει. Στο αρχείο που σήκωσες ακούγονται και μέταλλα/πλαστικά να τρίζουν από συντονισμούς πίσω απο τον θόρυβο που αναφέρεις, άρα πέρα από τον θόρυβο υπάρχει και δόνηση. Λες οτι είναι όταν ζορίζεται, άρα το πιθανότερο είναι να είναι το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών σου (gpu), μετά του επεξεργαστή σου (cpu) και τέλος του τροφοδοτικού σου (psu). Βάλε το αυτί σου κοντά και άκου. Εκτός πια κι αν έχεις ξεχάσει κάνεναν ημιπεθαμένο σκληρό μέσα και κάνει σαν τρακτέρ και κουνάει και το κουτί σου. Μόνο αν ανοίξεις το κουτί θα μπορέσεις να δείς/ακούσεις από που έρχεται. Έχω 3 ανεμιστηράκια. Ένα κουτί στο πίσω μέρος, ένα στον επεξεργαστή και 'ενα στο τροφοδοτικό. Κάρτα γραφικών δεν έχω. Σταμάτησα του επεξεργαστή και του κουτιού και το φύσημα συνέχιζε. Σκληρό δίσκο έχω μόνο έναν ssd. Στο αρχείο που ανέβασα σε ένα σημείο ακούγεται μέταλλο επειδή χτύπησα το κινητό πάνω στο κουτί, και σε ένα άλλο σημείο ακούμπησα το ανεμιστηράκι. Οπότε αν απομονώσεις τα χτυπήματα μόνο το φσσσ ακούς. Στην αρχή νόμιζα οτι ήταν κάποιο ζωύφιο μέσα στο δωμάτιο (πως κάνουν τα τζιτζίκια) και ψέκασα μισό μπουκάλι αεροζόλ. Πριν λίγο άνοιξα ξανά το κουτί, σταμάτησα όλα τα ανεμιστηράκια (κουτιού, επεξεργαστή, τροφοδοτικού) αλλά το φύσημα δεν σταμάτησε. Ο ήχος έρχεται απο το τροφοδοτικό. Λογικά τα έχει παίξει ? Αν ναι σε τι οφείλεται αυτό το φσσσσσ Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2019 από pavloa
CsIns Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Σαν απλό Coil Whine ακούγεται. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, δεν επηρεάζει κάτι. Άπλα έτυχε σε σένα. 1
pavloa Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 8 ώρες πριν, CsIns είπε Σαν απλό Coil Whine ακούγεται. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, δεν επηρεάζει κάτι. Άπλα έτυχε σε σένα. Υπάρχει περίπτωση να μας αφήσει χρόνους το τροφοδοτικό? Να το αλλάξω ή δεν υπάρχει πρόβλημα?
CsIns Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Η κάρτα γραφικών μου έχει δυνατό coil whine και είναι τώρα πάνω από 4 χρονών. Δεν νομίζω .
pavloa Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 9 ώρες πριν, CsIns είπε Η κάρτα γραφικών μου έχει δυνατό coil whine και είναι τώρα πάνω από 4 χρονών. Δεν νομίζω . Οπότε το αφήνω έτσι προς το παρών. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Τέρης Α. Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Εμένα μου ακούγεται περισσότερο σαν αυτό τον πυκνωτή: https://www.youtube.com/watch?v=3b7mjukhTyQ&t=29s (σε πιο φυσικό επίπεδο όμως, στο βίντεο γίνεται επιτηδευμένα υπερφόρτωση). Είναι παλιό το τροφοδοτικό; Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2019 από Τέρης Α.
pavloa Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Εμένα μου ακούγεται περισσότερο σαν αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=3b7mjukhTyQ&t=29s (σε πιο φυσικό επίπεδο όμως, στο βίντεο γίνεται επιτηδευμένα υπερφόρτωση). Είναι παλιό το τροφοδοτικό; Ακριβώς έτσι ακούγεται για λίγα 3-4 δευτερόλεπτα στο ρελαντί, σταματάει και μετά απο λίγο το ξανα κάνει. Αν το ζορίσω τότε μπορεί να το κάνει για 10 δευτερόλεπτα, και πάλι το ίδιο σταματάει και ξεκινάει μετά απο λίγο. Το τροφοδοτικό σίγουρα το έχω 6-7 χρόνια.
Τέρης Α. Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Σε δύο γνωστούς μου συνοδευόταν και από ατμούς (καπνούς). Δεν είναι και πολύ παλιό το τροφοδοτικό. Εγώ χρησιμοποιώ ένα 405W του 2007 και δεν έχω θέμα (έχω ελέγξει και τις τάσεις και είναι Ο.Κ.) Τι μάρκα είναι το τροφοδοτικό; Δεύτερο τροφοδοτικό για δοκιμή υπάρχει; Γνωρίζετε από hardware; Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2019 από Τέρης Α.
pavloa Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Σε δύο γνωστούς μου συνοδευόταν και από ατμούς (καπνούς). Δεύτερο τροφοδοτικό για δοκιμή υπάρχει; Γνωρίζετε από hardware; Εχω κάποιες γνώσεις. Δεν έχω άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσω.. Θα ρωτήσω 2-3 φίλους μου αύριο μήπως έχουν κανένα να μου δώσουν να το δοκιμάσω.
Τέρης Α. Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, pavloa είπε Εχω κάποιες γνώσεις. Δεν έχω άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσω.. Θα ρωτήσω 2-3 φίλους μου αύριο μήπως έχουν κανένα να μου δώσουν να το δοκιμάσω. Αν έχετε κάποιες γνώσεις και σας βοηθήσουν και οι φίλοι με κάποιο δικό τους τροφοδοτικό καλά θα ήταν. Αναμένουμε εξελίξεις... Τι να πω κι εγώ με τον ανεμιστήρα μου (του 1980κάτι) που πότε-πότε κάνει έτσι: Κομμάτι2.mp3 Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2019 από Τέρης Α.
OldJohn Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Κατα 99,9% ειναι τροφοδοτικο. Παρομοιο προβλημα ειχα κι εγω. Μολις τραβαγε ρευματα η καρτα γραφικων εκανε σαν δαιμονισμενο. Την εβγαζα και δεν ακουγοταν τιποτα μιας και ηταν λιγοστα τα ρευματα για το υπολοιπο συστημα. (CPU/MOBO/ΣΚΛΗΡΟ). Δυστυχως εμενα μετα απο κανενα 3μηνο παρεδωσε πνευμα. PSU Deepcool DQ1250 Platinum / GTX 670 PALIT.
pavloa Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2019 20 λεπτά πριν, OldJohn είπε Κατα 99,9% ειναι τροφοδοτικο. Παρομοιο προβλημα ειχα κι εγω. Μολις τραβαγε ρευματα η καρτα γραφικων εκανε σαν δαιμονισμενο. Την εβγαζα και δεν ακουγοταν τιποτα μιας και ηταν λιγοστα τα ρευματα για το υπολοιπο συστημα. (CPU/MOBO/ΣΚΛΗΡΟ). Δυστυχως εμενα μετα απο κανενα 3μηνο παρεδωσε πνευμα. PSU Deepcool DQ1250 Platinum / GTX 670 PALIT. Έχω αγοράσει είδη άλλο τροφοδοτικό αλλά δεν βρήκα χρόνο να το αλλάξω. Μεθαύριο φεύγω κρήτη για 5 μέρες. Μόλις επιστρέψω θα το αλλάξω να ησυχάσει το κεφάλι μου.
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 15/8/2019 στις 1:51 ΠΜ, CsIns είπε Σαν απλό Coil Whine ακούγεται. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, δεν επηρεάζει κάτι. Άπλα έτυχε σε σένα. Μετά από καιρό που έγραφα παραπάνω, με μία πρόσφατη αλλαγή στο hardware ενός pc που έφτιαχνα (μόνο το κουτί και το τροφοδοτικό έμειναν ίδια) παρατήρησα ότι όταν μπαίνει στα Windows και χρησιμοποιεί τον ssd κάνει έντονα Coil Whine. Έκανα διάφορες συνδέσεις/ αποσυνδέσεις, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Μόνο όταν κάνω stress test σταματά. Υπάρχει περίπτωση να μου κάψει κάτι. Το τροφοδοτικό από τάσεις είναι ο.κ. σύμφωνα με το πολύμετρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα