Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Αρχές του 2017 αγόρασα ένα Laptop, μάρκας DELL, με επεξεργαστή Intel Core i3 1,7 GHz, 4GB RAM, windows 10. To συγκεκριμένο Laptop αγοράστηκε για απλή καθημερινή χρήση (internet, word excel κλπ, άντε και καμιά ταινία). Καθώς τις περισσότερες ώρες τις ημέρας χρησιμοποιώ το κινητό μου για όλες τις προηγούμενες ανάγκες, το laptop ζήτημα να έχει χρησιμοποιηθεί 100 ώρες. Να φανταστείτε πρώτη φορά για το 2019 το άνοιξα σήμερα. Από ενημερώσεις κλπ είναι κομπλέ. Το θέμα μου είναι ότι το Laptop ΣΕΡΝΕΤΑΙ. Με όλη τη σημασία της λέξης όμως. Ανοίγω chrome για να μπω στο google και όλα γίνονται με χρονοκαθυστέρηση. Ανοίγω να δω φωτογραφίες που έχω μέσα περασμένες και βλέπω μαύρη οθόνη για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα. Το laptop δεν έχει ούτε ένα βαρύ πρόγραμμα μέσα πέρα από τα βασικά (word κλπ). Τι σκ*τ* μπορεί να φταίει ρε παιδιά; 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Mr_Terror είπε

Για αρχη θα τσεκαρεις την υγεια του σκληρου δισκου με το hd sentinel.

Η κατάσταση του σκληρού δίσκου είναι ΤΕΛΕΙΑ. Δε βρέθηκαν προβληματικοί ή αδύναμοι τομείς και δεν υπήρξε σφάλμα κατά την εκκίνηση ή τη μεταφορά δεδομένων. 

Δεν χρειάζεται καμία ενέργεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσως να υπερθερμένεται ο επεξεργαστής, δες το με Speecy, κι αν είναι άλλαξε πάστα.

Το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι μια καθαρή επανεγκατάσταση των Windows, ίσως να έχεις κολλήσει κάποιο malware που εκμεταλλεύεται τους πόρους του υπολογιστή για mining.

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα.

Επεξ/σία από Jeiko_22
typo
  • Thanks 1
Δημοσ.

Kατεβασε και τρεξε ενα Cinebench
https://www.guru3d.com/files-get/cinebench-11-5,1.html

Μετα γραψε εδω το score, και τον επεξεργαστη σου: (λογικα) θα εχεις καποιον
i3-4005U και αν δεις <νορμαλ> τα αποτελεσματα του, πας για...SSD καρφωτα! 😀
https://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i3-4005U-Notebook-Processor.102733.0.html
https://www.notebookcheck.net/Search.8222.0.html
Αν δεις μικροτερα, απο αναμενομενα αποτελεσματα, ψαξε τι σου "κλεβει" cpu....

• Like 1
Δημοσ.

Κατά 99,99% έχει κλασσικό μηχανικό sata δίσκο καταρχήν. Ένα μείον αυτό.

Από την άλλη μην γράφεται ότι νά'ναι ρε παιδιά.
Αφού το αναφέρει ότι το άνοιξε ξανά ΤΩΡΑ για πρώτη φορά μέσα στο έτος 2019.

Αν η τελευταία φορά ήταν κάποια στιγμή πέρυσι έχει να κατεβάσει τα κέρατα του το μηχάνημα.

• Like 1
Δημοσ.

<<Από ενημερώσεις κλπ είναι κομπλέ.>> 😲 Αν ετουτο ισχυει τοτε,
εκτος απ' το δισκο -που ειπαμε ηδη -> SSD!- μπορει για καποιο λογο
να "χανεται"/"κλεβεται" απο τη cpu, οποτε ας δει: τι σκορ του δινει?
Μετα η αιτια βρισκεται, μολονοτι αν ειναι 4005U ειναι λιγο 'μικρος'.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, fotodv7 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Αρχές του 2017 αγόρασα ένα Laptop, μάρκας DELL, με επεξεργαστή Intel Core i3 1,7 GHz, 4GB RAM, windows 10. To συγκεκριμένο Laptop αγοράστηκε για απλή καθημερινή χρήση (internet, word excel κλπ, άντε και καμιά ταινία). Καθώς τις περισσότερες ώρες τις ημέρας χρησιμοποιώ το κινητό μου για όλες τις προηγούμενες ανάγκες, το laptop ζήτημα να έχει χρησιμοποιηθεί 100 ώρες. Να φανταστείτε πρώτη φορά για το 2019 το άνοιξα σήμερα. Από ενημερώσεις κλπ είναι κομπλέ. Το θέμα μου είναι ότι το Laptop ΣΕΡΝΕΤΑΙ. Με όλη τη σημασία της λέξης όμως. Ανοίγω chrome για να μπω στο google και όλα γίνονται με χρονοκαθυστέρηση. Ανοίγω να δω φωτογραφίες που έχω μέσα περασμένες και βλέπω μαύρη οθόνη για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα. Το laptop δεν έχει ούτε ένα βαρύ πρόγραμμα μέσα πέρα από τα βασικά (word κλπ). Τι σκ*τ* μπορεί να φταίει ρε παιδιά; 

Αρχικά θα σου πρότεινα καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. Απο τίς εταιρείες έρχονται με προεγκατεστημένες εφαρμογές.

Μέτα βλέπεις τι δίσκο έχεις που λογικά έχει μηχανικό δίσκο των 5400.

Εάν μπορείς τόν κάνεις αντικατάσταση με 1 Ssd των 240 Gb 

Δημοσ.

Και μηχανικό δίσκο να έχει, και τον 4005u να έχει δε δικαιολογειται η καθυστέρηση. 

Έχω έναν με τον 4005u με τον μηχανικο δίσκο που είχε από μόνο του (5400) και απλώς έχω προσθέσει άλλα 4gb ram και τρέχει μια χαρά σε απλά σενάρια όπως αυτά. 

Είτε (λογικά) κάποια ενημέρωση που δεν έχεις καταλάβει είτε ο δισκος και ας μη φαινεται. 

• Like 1
Δημοσ.

Παπαροενημερωσεις των δεκαριών μαζί με όλα τα παραφερναλια που τρέχουν από πίσω στο παρασκήνιο είναι η αιτία. Εδώ στο λάπτοπ της κόρης μου με c2d  και δεν αντιμετωπίζω τέτοιου τύπου θέματα που έχει μηχανικό δίσκο 5400  rpm (οκ τρέχει linux αλλά δεν έχει να κάνει...)

Δημοσ.

Θα μπορουσε, ακομη και να ειναι "κολλημενος" ο επεξεργαστης, του χαμηλοτερα:
συγκεκριμενα @ 800Mhz -σπανιο μεν κατι τετοιο, αλλα εχουμε δει τα παντα ολα...
😝

Δημοσ.

Απτη στιγμη που ο σκληρος ειναι οκ και απο ενημερωσεις οκ, κατι σου τρωει τον επεξεργαστη οπως ειπανε πιο πανω. 100%

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι όπως το περιγράφει ο TS, δηλαδή 100 ώρες χρήσης τα έτη 2017 και 2018 το πιθανότερο είναι πως το λάπτοπ έχει ξεμείνει με την Falls Creator 1709.
H 1803 ίσως είναι αμφίβολο αν την έχει πάρει αλλά μπορεί και να έχει γίνει αυτό.
Αν είναι έτσι τότε για τις 1809 και 1903 θα χρειαστούν ώρες για να περάσουν σε μηχανικό δίσκο και σίγουρα θα σέρνεται όσο κατεβάζει και περνάει και τις υπόλοιπες ενδιάμεσες διορθώσεις.

θα μπορούσε να μας πεί βέβαια πολύ εύκολα ποιά έκδοση τρέχει και να μην κάνουμε υποθέσεις.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dpolal είπε

Έτσι όπως το περιγράφει ο TS, δηλαδή 100 ώρες χρήσης τα έτη 2017 και 2018 το πιθανότερο είναι πως το λάπτοπ έχει ξεμείνει με την Falls Creator 1709.
H 1803 ίσως είναι αμφίβολο αν την έχει πάρει αλλά μπορεί και να έχει γίνει αυτό.
Αν είναι έτσι τότε για τις 1809 και 1903 θα χρειαστούν ώρες για να περάσουν σε μηχανικό δίσκο και σίγουρα θα σέρνεται όσο κατεβάζει και περνάει και τις υπόλοιπες ενδιάμεσες διορθώσεις.

θα μπορούσε να μας πεί βέβαια πολύ εύκολα ποιά έκδοση τρέχει και να μην κάνουμε υποθέσεις.

ειπε οτι ειναι οκ απο ενημερωσεις, γιαυτο και απεκλεισα αυτην την εκδοχη. Αλλα παιζει να ειναι και αυτο με τα major updates

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...