Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας, για να διατηρω τη θερμοκρασια καθως και τους ανεμιστηρες του λαπτοπ σε χαμηλα επιπεδα εχω επιλεξει στις ρυθμισεις της ενεργειας max cpu load 99% και cooling passive. Αυτο πιστευω δεν επηρεαζει καθημερινες δραστηριοτητες χωρις μεγαλο φορτιο ετσι?
Laptop lenovo legion y530. Οι θερμοκρασιες μου εινια σε κανονικη χρηση ειναι 45-50 βαθμοι κελσιου

Επεξ/σία από Nikos_kozi
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Εννοεις οτι καταργεις, μονιμως, το turbo? Δεν υπαρχει λογος, απλως ελεγξε το!
http://forum.notebookreview.com/threads/the-throttlestop-guide.531329/
^^ Μπορεις να του χτυπησεις και undervolting => για ακομη χαμηλοτερα temps😎

Έχω ακούσει για το undervolting. Είναι προτιμότερο από τον τρόπο που έχω καταργήσει το turbo?

Δημοσ.

Ε, ναι!! 😎 Και σε καθε περιπτωση -αν ξερωγω βαριεσαι(!) να ψαχνεσαι με δοκιμες
για σταθεροτητα κλπ του undervolting- μπορεις απλως να ελεγχεις το max turbo 😀

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Ε, ναι!! 😎 Και σε καθε περιπτωση -αν ξερωγω βαριεσαι(!) να ψαχνεσαι με δοκιμες
για σταθεροτητα κλπ του undervolting- μπορεις απλως να ελεγχεις το max turbo 😀

Δεν παίζουν δηλαδή στάνταρ τιμές;για κάθε υπολογιστή είναι άλλες;

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Nikos_kozi είπε

Δεν παίζουν δηλαδή στάνταρ τιμές;για κάθε υπολογιστή είναι άλλες;

Για καθε επεξεργαστη, το ποσο μπορει να κατεβει, ναι: μπορει το μεγιστο να ειναι διαφορετικο,
ας πουμε στον i5-7200u (απ' τον οποιο γραφω τωρα) ολοι μπορουν να πανε λογικα μεχρι -80mV
[Adaptive Offset Voltage], αλλα που τερματιζει το καθενα τους chip ειναι μετα δοκιμη και πλανη
🤓

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Για καθε επεξεργαστη, το ποσο μπορει να κατεβει, ναι: μπορει το μεγιστο να ειναι διαφορετικο,
ας πουμε στον i5-7200u (απ' τον οποιο γραφω τωρα) ολοι μπορουν να πανε λογικα μεχρι -80mV
[Adaptive Offset Voltage], αλλα που τερματιζει το καθενα τους chip ειναι μετα δοκιμη και πλανη
🤓

Λοιπον εχω τον i7 8750h, σταδιακα απο τα -125mV ανεβαίνοντας με βήμα 5 έφτασα τα -160 και φαινόντουσαν ολα μια χαρα. Στο cinebench r20  έφτασα στο 2902. Όμως μετα απο ένα τεστ, μου εβγαλε μπλε οθόνη για αυτό πήγα στο 150mv. Η ερώτηση μου είναι, πρεπει να βρω μια τιμή όπου μετά απο διάφορα τεστ δεν θα μου πετάει ποτέ μπλε οθόνη σωστά? Πάντως ακόμα στα -160mV, ενω το Multiplier ΄ήταν για αρκετή ώρα σταθερό στο 39, μετά φανταζομαι λογω θερμοκρασίας έπεσε στο 37.5 στα -155mv αυτό γίνεται ακόμα πιο σύντομα.

Υπάρχει περίπτωση στα -160mv να είχα θέμα με μπλε οθόνη και αν παράδειγμα πάω στα -170 να μην έχω;

Επεξ/σία από Nikos_kozi
Δημοσ.

Βασικα δεν χρειαζεσαι τα πιο σκληρα τεστ: (οτ)αν στη δικη σου χρηση δεν σου κολλησει / blue screen
τοτε εισαι μια χαρα -και μαλιστα στον επεξεργαστη που εχεις i7-8750h επιβαλλεται το undervolting!😎

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Βασικα δεν χρειαζεσαι τα πιο σκληρα τεστ: (οτ)αν στη δικη σου χρηση δεν σου κολλησει / blue screen
τοτε εισαι μια χαρα -και μαλιστα στον επεξεργαστη που εχεις i7-8750h επιβαλλεται το undervolting!😎

Νομίζω θα το αφήσω εκεί. Βεβαια στην θερμοκρασία δεν ειδα και καποια αισθητά μεγάλη διαφορά, αλλα γενικα απο οτι διαβασα ο συγκεκριμενος εχει υψηλές.

cinebench.png

Screenshot_1.png

ts.png

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Nikos_kozi είπε

Πάντως ακόμα στα -160mV, ενω το Multiplier ΄ήταν για αρκετή ώρα σταθερό στο 39,
μετά φανταζομαι λογω θερμοκρασίας έπεσε στο 37.5

Λογω θερμοκρασιων, ναι, το πιθανοτερο ειναι αυτο! -αλλα μπορει, ακομη και λογω (περιορισμου) Watt..🤓

Για παραδειγμα: στον i5-7200u που ειναι ορισμενος ως 15 Wattoς, αν δεν του κανω undervolting θα τρεχει
σε maximum πολλαπλασιαστη 2 (/4) cores X 31, αλλα με το που θα παει να ξεπερασει τα 15 Watt, μετα θα
κατεβαζει το πολλαπλασιαστη οσο χρειαζεται (π.χ. Χ 27-28) για να μη ξεπερναει τα 15 του οριου παντα 😫

Μετα το undervolting κανενα προβλημα = δεν ξεπερνα 15 Watt => ετσι μπορω να κολλησω το multi Χ 31 😎

21 λεπτά πριν, Nikos_kozi είπε

Νομίζω θα το αφήσω εκεί. Βεβαια στην θερμοκρασία δεν ειδα και καποια αισθητά μεγάλη διαφορά, αλλα γενικα απο οτι διαβασα ο συγκεκριμενος εχει υψηλές.

cinebench.png

Screenshot_1.png

ts.png

Παντως διαφορα υπαρχει στην αποδοση και εχεις ανεβει πολυ,
διαβασε και δες στο παρακατω review /συγκριτικο με i7-9750h:
2019-05-21-image-2.png
https://www.techspot.com/review/1847-intel-core-i7-9750h-vs-8750h/
Cinebench R20 MT CPU Clock Speed Average

2019-05-21-image.png And that’s basically what we get in terms of actual clock speeds.
The Core i7-8750H in the Gigabyte Aero 15 X9 sits around 3.1 GHz
long-term in a Cinebench R20 run, after initially hitting 3.3 GHz.
🤓

O περιορισμος που εχεις εσυ, δεν ειναι τα μολις...15 Watt του i5-7200u, ομως η λογικη λειτουργιας
ειναι ακριβως η περιπου ιδια! Μονο που ο "κοφτης", ο οποιος ριχνει / μειωνει μετα: το μεγιστο του
σταθερο πολλαπλασιαστη, κι ακολουθως τη μεγιστη αποδοση, ειναι πιθανοτατα καπου στα 52 Watt
👾
..With the i7-8750H, in many laptops that jumped up to 52W or thereabouts, which is
notably higher than the actual 45W TDP, with time limits removed....

Εν πολλοις, εαν μπορουσες να το κατεβασεις πολυ: ας πουμε οτι γινοταν -180/190 mV τοτε
θα μπορουσε να ανεβαινε & να κλειδωνε @ μεγιστο του πολλαπλασιαστη (Χ 39 ειναι αυτο?),
καθως κατα πασα πιθανοτητα, δε θα ξεπερνουσε το limit = ετσι δεν θα φρεναρε-κατεβαινε!
🤩

Δημοσ.

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι τελικά ενώ το ισσοροπησα σε μέγιστο φορτίο χωρίς να βγάζεις μπλε οθόνη,έτυχε να βγάλει σε κατάσταση αδράνειας . Διάβασα ότι συμβαίνει σε πολλούς και εν τέλει ανέβηκα κι αλλα 5mV, ώστε να είναι πλήρως σταθερό το σύστημα

Επίσης έπεσε το μάτι μου στις παρακάτω ρυθμίσεις 

TPL Settings:

Turbo Boost Power Max: 60

Turbo Boost Short Power Max: 75

Turbo Time LImit: 3670016

FIVR Settings: 

CPU Core Undervolt: -200.2

CPU Cache Undervolt: -100.6

Speed Shift: 63 AC; 127 Battery

Εγώ core και cache έβαζα τις ίδιες τιμές 

Δημοσ.

Ναι, ιδιες τιμες, εκτος και εισαι απολυτα σιγουρος: οτι θα μπορουσε να δουλεψει
το παρακατω "2/1" σεναριο -> η μαλλον καλυτερα δοκιμασε το ο ιδιος μηπως και!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Ναι, ιδιες τιμες, εκτος και εισαι απολυτα σιγουρος: οτι θα μπορουσε να δουλεψει
το παρακατω "2/1" σεναριο -> η μαλλον καλυτερα δοκιμασε το ο ιδιος μηπως και!

ΤΙις παραπανω τιμες τις βρηκα σε ενα thread στο lenovo forum. Τις εβαλα, ετρεξα και διαφορα bench και προς το παρων ειναι ολα μια χαρα.

Δημοσ.

Το σιγουρο ειναι, οτι μπορεις να κατεβασεις, και το Intel GPU:
αλλα σαφως -λιγοτερο = ας πουμε -50 (η 60) mV για δοκιμη 😎

To βλεπεις να εχει καλυτερα αποτελεσματα-benchmarks:
απο -150mv Χ 2 μετα πηγαινοντας το σε -200.2 / -100.6?🤓

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Το σιγουρο ειναι, οτι μπορεις να κατεβασεις, και το Intel GPU:
αλλα σαφως -λιγοτερο = ας πουμε -50 (η 60) mV για δοκιμη 😎

To βλεπεις να εχει καλυτερα αποτελεσματα-benchmarks:
απο -150mv Χ 2 μετα πηγαινοντας το σε -200.2 / -100.6?🤓

Τρεχωντας το cinebech r15 με το -150mv Χ 2 ειχα 1190 ενώ με το -200.2 / -100.6 ειχα 1217. Απο θεμα ασφάλειας ειμαι καλλυμενος και με το 2ο setup ετσι?Δεν εχω να φοβαμαι κατι. 
Edit: μειωνοντας και την gpu στα 50 mV ανέβηκα στο 1225

Επεξ/σία από Nikos_kozi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...