Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, leonproniknidis είπε

Θα ήθελα να διαβάσω σχόλια από άλλα θέματα που είχα διαβάσει από φίλους που δεν "μπορούν" δίχως ασύρματη φόρτιση.

Αν προσθέσουμε ότι στην περίπτωση νυχτερινής φόρτισης το κινητό θα πάει στο 100% της φόρτισης (κακό για την μπαταρία). Καθώς και αν προσθέσουμε την ημερίσια φόρτιση που σχεδόν πάντα στην διάρκεια της θα χρειαστεί να πάρουμε το κινητό στα χέρια μας και έτσι θα σταματήσει η φόρτιση σε κάποιο συνήθως κακό ποσοστό για την ζωή της μπαταρίας που και αυτό είναι κακό για την μπαταρία.

Τώρα διαβάζουμε και αυτό περί θερμοκρασίας και ευθυγράμμισης κλπ. Οπότε η ασύρματη φόρτιση = μεγάλη αποτυχία σαν τεχνολογία.

Η καλύτερη φόρτιση είναι με ταχυφόρτιση για να προλαβαίνει εντός της μέρας να το πηγαίνει το κινητό στο επιθυμητό κοντά στο 80% και να μην αφήνουμε τις περισσότερες φορές το ποσοστό να πέσει κάτω από 20.

10-20% με 80-90% δίχως υπερθερμάνσεις γρήγορα και η απόλυτη ώρα πάντα το πρωί προτού ξεκινήσουμε την μέρα μας. 

Αυτό αν γίνεται σε ένα ποσοστό 80% των κύκλων φορτίσεων του κινητού μας και αν το κινητό είναι κάτι επώνυμο και έχει ποιοτικά στοιχεία η ζωή της μπαταρίας θα είναι  σίγουρα καλή και μετά από 3-4 χρόνια. 

:)

Λογικά δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ ασύρματη φόρτιση.  Aυτο για τη θερμοκρασία δεν ισχύει παντού. Σε βάση ασύρματης φόρτισης της samsung έχει ανεμιστηράκι για ακριβώς αυτό το λόγο!!! Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ υψηλές θερμοκρασίες σε S7 edge και S10+ μόνο στην γρήγορη φόρτιση ζεσταίνεται και αυτό ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ στην αργή φόρτιση καθόλου! Αν παίρνουν ότι να ναι βάσεις φόρτισης και αξεσουάρ ποιος φταίει; Επίσης ποιος σου είπε οτι η ταχυφόρτιση είναι καλή απο οποιαδήποτε μεριά ή οτι δεν ζεσταίνεται το κινητό;;; Ίσα ίσα!! Η καλύτερη φόρτιση είναι η αργή φόρτιση και αν θες να στο παω παραπέρα είναι  μέσω θύρας usb του υπολογιστή που δίνει πολύ πολύ πιο σταθερό ρεύμα. Επίσης με ποιά ιδιότητα εσύ βγάζεις άχρηστη μια τεχνολογία? Επειδή εσένα προσωπικά δε σε βόλεψε ή δε ξέρω τι! Η ασύρματη φόρτιση είναι πολύ βολική σε πληροφορώ στο γραφείο που δε χρειάζεται να βάζω και να βγάζω καλώδια για να μη προσθέσω και τη φθορά της type C. Όσο για την ευθυγράμμιση δε θέλει κάποιο πτυχίο, τοποθετείς το κινητό στο κέντρο και σε μερικές βάσεις στήριξης ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μπει λάθος η συσκευή

Επεξ/σία από Rapido
  • Like 3
  • Sad 1
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα 2 κινητά και τα έχω δοκιμάσει να φορτίσουν ασύρματα. Ήταν στιγμές που ζεσταινόταν, ισχύει αυτό. Πρέπει ομως να πω, πως έχω παρατηρήσει πως ζεσταίνονται και με την κανονική φόρτιση να μην και παραπάνω.

Εδώ ζεσταίνονται με απλή χρήση αν είσαι έξω στον ήλιο εννοείτε δεν το συζητώ αν το βάλεις για φόρτιση μόλις γύρισες σπίτι ενώ το χρησιμοποιούσες στο δρόμο και το είχες σύγχρονος στη τσέπη και ζεσταινόταν από εσένα τον ίδιο. Μήπως μας προτείνουν να το φορτίζουμε στο ψυγείο; 

Επεξ/σία από Destination_Jaz
Δημοσ.

Εδώ έφυγα από τα iphone για την ασύρματη φόρτιση και μερικά άλλα ,έτσι και αλλιώς ένα χρόνο το κρατάω και το κέφι μου θα κάνω φίλε μου leonproniknidis ,που και αν το κρατούσα παραπάνω θα άλλαζα και μια μπαταρία και πάλι το κέφι μου θα εκαμνα

18 λεπτά πριν, Talepwros είπε

το Accubattery εχει σιγουρα ειδοποίηση οταν φτασει στο σημειο φορτισης που όρισες, π.χ. 85%

Σε αλλα νεα της ημέρας, να δείτε που θα γινει τρεντ σε λιγο καιρο η βαση ασύρματης φορτισης που γυριζει το κινητο ή το πηνιο της βασης σε ευθύγραμμιση. 

Ναι το κοβει

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε

Μιας και λέμε για ιδανική φόρτιση, ήθελα να ρωτησω: δεν υπάρχει κάποιο app που να σταματάει τη φόρτιση στο 80-90% ή τέλος παντων με κάποιο τρόπο να βοηθαει με το θέμα «συντηρησης» της μπαταρίας;

(Ή μήπως αυτό δεν είναι εφικτό επειδή είναι «συνδεδεμένο»; )

Accubattery για android

• Like 1
Δημοσ.
25 minutes ago, Rapido said:

Λογικά δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ ασύρματη φόρτιση.  Aυτο για τη θερμοκρασία δεν ισχύει παντού. Σε βάση ασύρματης φόρτισης της samsung έχει ανεμιστηράκι για ακριβώς αυτό το λόγο!!! Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ υψηλές θερμοκρασίες σε S7 edge και S10+ μόνο στην γρήγορη φόρτιση ζεσταίνεται και αυτό ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ στην αργή φόρτιση καθόλου! Αν παίρνουν ότι να ναι βάσεις φόρτισης και αξεσουάρ ποιος φταίει; Επίσης ποιος σου είπε οτι η ταχυφόρτιση είναι καλή απο οποιαδήποτε μεριά ή οτι δεν ζεσταίνεται το κινητό;;; Ίσα ίσα!! Η καλύτερη φόρτιση είναι η αργή φόρτιση και αν θες να στο παω παραπέρα είναι  μέσω θύρας usb του υπολογιστή που δίνει πολύ πολύ πιο σταθερό ρεύμα. Επίσης με ποιά ιδιότητα εσύ βγάζεις άχρηστη μια τεχνολογία? Επειδή εσένα προσωπικά δε σε βόλεψε ή δε ξέρω τι! Η ασύρματη φόρτιση είναι πολύ βολική σε πληροφορώ στο γραφείο που δε χρειάζεται να βάζω και να βγάζω καλώδια για να μη προσθέσω και τη φθορά της type C. Όσο για την ευθυγράμμιση δε θέλει κάποιο πτυχίο, τοποθετείς το κινητό στο κέντρο και σε μερικές βάσεις στήριξης ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μπει λάθος η συσκευή

coolsmart.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Rapido είπε

Γιαυτό οι καλές βάσεις φόρτισης έχουν σύστημα ψύξης που ενεργοποιείται όταν το κινητό χρησιμοποιεί γρήγορη φόρτιση. Και όταν χρησιμοποιείς την αργή φόρτιση η θερμοκρασία ανεβαίνει ελάχιστα ούτε καν στους 40.. Αλλά εντάξει τι να κάνουμε ειδικά αν λάβουμε υπόψιν και πως το καλύτερο για τη μπαταρία μας είναι να μένει απο 30% μέχρι 80% και να κάνει μικρούς κύκλους φόρτισης κτλ δηλαδή θα πρέπει να παρακολουθώ όλη μέρα το κινητό! Ωραία όλα αυτά αλλά δε μπορούν να τηρηθούν στη καθημερινότητα άλλωστε μέχρι η μπαταρία να παρουσιάσει ουσιαστική μείωση θέλει καμιά 2 χρόνια, στα οποία 2 χρόνια παίζει να έχω αλλάξει ήδη κινητό...

έτσι είναι, έχω τον original της xiaomi και μόλις αρχίσει την φόρτιση μετά από λίγο ξεκινάει ο ανεμιστήρας 

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε

Μιας και λέμε για ιδανική φόρτιση, ήθελα να ρωτησω: δεν υπάρχει κάποιο app που να σταματάει τη φόρτιση στο 80-90% ή τέλος παντων με κάποιο τρόπο να βοηθαει με το θέμα «συντηρησης» της μπαταρίας;

(Ή μήπως αυτό δεν είναι εφικτό επειδή είναι «συνδεδεμένο»; )

Εχει ένα app που όταν σκάσει η μπαταρία σταματάει η φόρτιση αυτόματα 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Rapido είπε

Έχω. 

Σε παρακαλώ διάβασε ξανά το άρθρο. Επίσης διάβασε και αυτά που έγραψα. Το ότι η αργή φόρτιση είναι ότι καλύτερο ίσως να συμφωνήσω μαζί σου αρκεί να περιμένεις και χειροκίνητα να το βγάλεις στο 90% από την φόρτιση. Αλλά γίνεται αυτό να περιμένεις 5-6 ώρες για να φορτίσει μια μπαταρία 4000 ενός σύγχρονου κινητού?

Πρέπει δηλαδή μέσα σε όλα να βάλεις και την πρακτικότητα! Η ευθυγράμμιση συμφωνώ και επαυξάνω ότι υπάρχουν ασύρματη φορτιστές/βάση επώνυμες του εκάστοτε κινητού που δεν γίνεται να μπει λάθος καθώς και έχεις δίκιο στο να μάθεις να βάζεις σωστά πάνω στον ασύρματο το κινητό. Οκ εκεί.

Στο γραφείο τώρα πόσο βολικό μπορεί να είναι? Αν σε πάρει κανείς τηλέφωνο μέσα στην μιάμιση με 2 ώρες που κάνει το κινητό να φορτίσει? Εκεί τι θα κάνεις? Ξέρεις φυσικά ότι δεν είναι καλό για την μπαταρία να βάζεις βγάζεις φόρτιση σε έναν πλήρη κύκλο έτσι? Δηλαδή βάζεις φόρτιση και βγάζεις μετά από 5 λεπτά. Εϊναι ένας κύκλος φόρτισης. Τα στοιχεία φθείρονται πολύ έτσι. 

Παράλληλα για το θέμα υγείας και θερμοκρασίας. Ένα παράδειγμα να σου πω. Ο φορτιστής σου είναι 10watt σωστά? Θέλει τουλάχιστον 1,5 ώρα να φορτίσει πλήρως το κινητό σου οκ? Όλη αυτή την ώρα οι θερμοκρασία είναι για παράδειγμα από 30 Idle το κινητό πάει στους 40 βαθμούς. Απόλυτα ασφαλή θερμοκρασία. Και πάμε τώρα στην ταχυφόρτιση.  Από 30 το κινητό σε Idle πάει στους 45. Προτιμώ προσωπικά (αλλά και τεχνικά επιστημονικά αν ψάξεις πως ακριβώς λειτουργούν τα στοιχεία μιας μπαταρίας και τι είναι αυτό που μειώνει την απόδοση του στοιχείου) 45 βαθμούς για 50 λεπτά παρά 40 βαθμούς για 90!

Επίσης τώρα για την φθορά του type c. Όση παιδεία χρειάζεται να βάλεις ευθυγραμισμένα το κινητό πάνω στον ασύρματο φορτιστή άλλη τόση ίσως και λιγότερη να βάλεις το καλώδιο type c στην θέση του. Και όταν θα σε καλέσει κάποιος θα μπορείς να απαντήσεις δίχως να σταματήσει η φόρτιση.

Φυσικά μιλάμε για και στις 2 περιπτώσεις την δική μου και την δική σου για όχι μεγάλες διαφορές αλλά εφόσον μιλάμε για υγεία μπαταρίας και κινητά κόστους 500-1000 ευρώ τότε για πολύ κόσμο που δεν αλλάζει συσκευές συχνά και λόγο του ότι η μπαταρία δεν γίνεται να αλλάξει αν το κινητό στην περίπτωση την δική σου διαρκεί η μπαταρία του 2 χρόνια στην δική μου ίσως να διαρκέσει 3. 

Τώρα αν έχεις κρατήσει κινητό πάνω από 2 χρόνια και δεν έχει πέσει καθόλου η μπαταρία του και πρόκειται για ακριβό κινητό με δυνατό επεξεργαστή εγώ θα πάω πάσο γιατί σίγουρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις και οι κατασκευαστές πάντα έχουν έναν άσσο στο μανίκι τους και δεν τον περιλαμβάνουν επίσημα στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής.

• Like 3
Δημοσ.

εγω που φορτιζω το κινητο μου Samsung s9 με ασυρματο φορτιστη της Anker δεν αντιμετωπιζω θεμα υπερ-θερμανσης.μαλιστα κανω και αργη φορτιστη.απλη δηλαδη και οχι γρηγορη.

Δημοσ.

Στο g3 που είχα με ασύρματη φόρτιση δεν είχα παρατηρήσει καμιά ακραία αύξηση θερμοκρασίας. Βέβαια το κινητό έπαιζε με cpu στους 90 βαθμούς το καλοκαίρι με απλή χρήση, όποτε ίσως έφταιγε κι αυτό που δεν το παρατήρησα.😂 Με είχε βολέψει πολύ η ασύρματη φόρτιση, άφηνα το κινητό πάντα στο φορτιστή στο γραφείο μου κι ήτανε πάντα φουλ. Έβρισκα και μπαταρίες καινουργίες στα 10-12€ οπότε δε με ένοιαζε και να μειώθει η ζωή της μπαταρίας.

Άποψη μου πάντως χρησιμοποιείστε τα κινητά όπως βολεύεστε. Δεν αξίζει να αγχώνεστε μην πάει 100% η μπαταρία ή μην πέσει στο 2 και 3% για να κερδίσετε λίγους μήνες ζωής. Αμα σας βολεύει στο πρόγραμμα σας κάντε το. Άμα σας βολεύει να αφήσετε το κινητό όλο το βράδυ να φορτίζει, τότε κάντε αυτό.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, leonproniknidis είπε

Αν προσθέσουμε ότι στην περίπτωση νυχτερινής φόρτισης το κινητό θα πάει στο 100% της φόρτισης (κακό για την μπαταρία). Καθώς και αν προσθέσουμε την ημερίσια φόρτιση που σχεδόν πάντα στην διάρκεια της θα χρειαστεί να πάρουμε το κινητό στα χέρια μας και έτσι θα σταματήσει η φόρτιση σε κάποιο συνήθως κακό ποσοστό για την ζωή της μπαταρίας που και αυτό είναι κακό για την μπαταρία.

Τώρα διαβάζουμε και αυτό περί θερμοκρασίας και ευθυγράμμισης κλπ. Οπότε η ασύρματη φόρτιση = μεγάλη αποτυχία σαν τεχνολογία.

Η καλύτερη φόρτιση είναι με ταχυφόρτιση για να προλαβαίνει εντός της μέρας να το πηγαίνει το κινητό στο επιθυμητό κοντά στο 80% και να μην αφήνουμε τις περισσότερες φορές το ποσοστό να πέσει κάτω από 20.

10-20% με 80-90% δίχως υπερθερμάνσεις γρήγορα και η απόλυτη ώρα πάντα το πρωί προτού ξεκινήσουμε την μέρα μας. 

Αυτό αν γίνεται σε ένα ποσοστό 80% των κύκλων φορτίσεων του κινητού μας και αν το κινητό είναι κάτι επώνυμο και έχει ποιοτικά στοιχεία η ζωή της μπαταρίας θα είναι  σίγουρα καλή και μετά από 3-4 χρόνια. 

:)

Η μπαταρια του κινητου χαλαει,οπως και να φορτιζεις. Αν το κινητο το λιωνεις και θελει καθε μερα φορτιση,οπως και να το φορτισεις μετα απο 2χρονια θα εχει πεσει αισθητα η μπαταρια του.

Οταν πληρωνεις για ενα κινητο ειδικα ναυαρχιδα,θελεις να το δουλευεις στο maximum που σου προσφερει.

Αυτα με τους κυκλους φορτισης μεχρι 70-80% ειναι αστεια,λες και τα κινητα εχουν τιποτα 7000mah μπαταρια για να εχουμε την πολυτελεια να τα φορτιζουμε μεχρι 80%.Διαφορετικη χρηση κανει ο καθενας μας,αρα δεν υπαρχει ιδανικη ωρα ή ποτε θα το φορτιζουμε.

Ακομα και για 4χρονια αν κρατησεις ενα κινητο,ειναι τοσο δυσκολο δηλαδη να το δουλευεις οπως γουσταρεις και να πας να αλλαξεις στα 2.5χρονια πχ την μπαταρια του σε καποιο service?

Ας χαρει ο καθενας την συσκευη του,που θα κατσουμε να ασχολουμαστε με το ποσοστο και τον τροπο φορτισης της μπαταριας οταν φορτιζει.

Σε λιγο ορισμενοι θα συμπεριφερονται στο κινητο τηλεφωνο λες και μεγαλωνουν μωρο.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 12
Δημοσ.

Πολύ καλά τα λέει ο αποπανω. Σε 2 χρόνια όλες οι μπαταρίες είναι για τα σκουπίδια, τι να χάσεις τι να κερδίσεις...

Ενώ σε ηλεκτρικά ποδήλατα οι μπαταρίες κρατάνε για 5 και παραπάνω χρόνια, γιατί άραγε ? Στα χοβερ της νασα κρατάνε για 10 και χρόνια.. Η τεχνολογία υπάρχει αλλά οι αγαπημένες σας εταιρίες που καινοτομούν συνέχεια και έχουν βγάλει τα πάντα όλα, εσκεμμένα θέλουν να αλλάζουμε κινητό κάθε 2 χρόνια. Ξεκάθαρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...