Crypton-R- Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Καλησπέρα! Εδώ και καιρό μαζεύω χρήματα για αγορά αυτοκινήτου πιστεύω θα έχω φτάσει στο στόχο τα Χριστούγεννα. Τα τελευταία 2 χρόνια είμαι με χαρισμένο Fiat Panda 1000αρι το οποίο κάθε μήνα εμφανίζει νέο πρόβλημα. Οπότε έχω μερικές ερωτήσεις μπας και ξεμπλέξω με τα συνεργεία. 1) Αγορά βενζίνης, πετρέλαιου ή υγραέριο; 2) Αν πάρω αυτοκίνητο με πολλά κυβικά και γίνει μετατροπή σε υγραέριο πάλι θα καίει πολλά; 3) Να δώσω 4000€ και να πάω σε αυτοκίνητο 15ετιας ή δεν αξίζει και να δώσω καλύτερα 6000€ και να πάω σε κάτι πιο καινούργιο, σε αυτοκίνητό 8-10ετίας; Έλεγα να πάω σε VW Polo του 2011 1.200 βενζίνη, ποιά η γνώμη σας; Είμαι λίγο άσχετος με τα αυτοκίνητα, έχουν περάσει από τα χέρια μου μόνο παλιά αυτοκίνητα (VW Vento 1992, VW Jetta 198x, Opel Astra 198x, Audi 80 1992, Fiat Panda 198x) και τα VW μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, βέβαια αυτά ήταν αυτοκίνητα 30ετίας οπότε δεν ξέρω τι γίνεται με τα καινούργια τώρα. Ευχαριστώ!
Axelq Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Να φανταστείς ότι τα Panda είναι από τα πιο ανθεκτικά αυτοκίνητα της Fiat. Αρχικά πρέπει να μας πεις τι διαδρομές κάνεις (εντός/εκτός πόλης) και πόσα χιλιόμετρα τον χρόνο. Όσον αφορά το μέγεθος κατάλαβα ότι μικρά - μικρομεσαία σε βολεύουν. Αν βρίσκεσαι πάντως Κρήτη ή ακόμα χειρότερα, Κέρκυρα, οι επιλογές σου θα είναι πολύ περιορισμένες. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2019 από Axelq 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Το Polo μια χαρά αμάξι είναι.Με 6 χιλιάρικα μπορείς να βρεις πολλά.Πολυ καλό έλεγχο από κάποιον γνώστη ή σε κάποιο συνεργείο,ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να πάρεις σαβούρα.Αν βρεις από ιδιώτη πρώτο χέρι ακόμα καλύτερα.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Ήμουν στα 6Κ και έψαχνα μικρό για όταν κατεβαίνω κέντρο. Κάτι λιγότερο πήρα 500αρακι του 2011 ,twinair 85hp. Μια χαρά αμαξάκι, ποιοτικό.
meletis_m Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 12 ώρες πριν, Crypton-R- είπε Καλησπέρα! Εδώ και καιρό μαζεύω χρήματα για αγορά αυτοκινήτου πιστεύω θα έχω φτάσει στο στόχο τα Χριστούγεννα. Τα τελευταία 2 χρόνια είμαι με χαρισμένο Fiat Panda 1000αρι το οποίο κάθε μήνα εμφανίζει νέο πρόβλημα. Οπότε έχω μερικές ερωτήσεις μπας και ξεμπλέξω με τα συνεργεία. 1) Αγορά βενζίνης, πετρέλαιου ή υγραέριο; 2) Αν πάρω αυτοκίνητο με πολλά κυβικά και γίνει μετατροπή σε υγραέριο πάλι θα καίει πολλά; 3) Να δώσω 4000€ και να πάω σε αυτοκίνητο 15ετιας ή δεν αξίζει και να δώσω καλύτερα 6000€ και να πάω σε κάτι πιο καινούργιο, σε αυτοκίνητό 8-10ετίας; Έλεγα να πάω σε VW Polo του 2011 1.200 βενζίνη, ποιά η γνώμη σας; Είμαι λίγο άσχετος με τα αυτοκίνητα, έχουν περάσει από τα χέρια μου μόνο παλιά αυτοκίνητα (VW Vento 1992, VW Jetta 198x, Opel Astra 198x, Audi 80 1992, Fiat Panda 198x) και τα VW μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, βέβαια αυτά ήταν αυτοκίνητα 30ετίας οπότε δεν ξέρω τι γίνεται με τα καινούργια τώρα. Ευχαριστώ! Πόσα χιλιόμετρα θα κάνεις ετησίως ; Θα είναι εντός πόλης ή εκτός πόλης. Εάν κάνεις μέχρι 20.000 βενζίνη και μετατροπή εσυ σε υγραέριο. Από κατανάλωση να υπολογίζεις +1λίτρο παραπάνω απο βενζίνη αλλά κερδίζεις απο τη διαφορά τιμής. Μέχρι πόσα κυβικά μπορείς να συντηρήσεις. Εάν πάς σε VW έχε υπ οψιν ποιο κινητηρά θα φοράει , και ψάξε εάν έβγαζε πρόβλημα με καδένα που πήδαγε Επιπλέον σε κινητήρες tsi & fsi βάζουνε συστήματα υγραερίου άμεσου ψεκασμού , και δέν καίει τόσο πολύ βενζίνη.
terry308 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Αν είσαι σε περιοχή με πρατήριο φυσικού αερίου και κάνεις χιλιομετρα , δες punto / panda, εισαγωγής τα περισσότερα.. Αλλά και αν όχι πάλι κάτι σε punto / grandre punto θα έλεγα
ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δηλαδή έχει Panda, τον έχει λιώσει στις ζημιές και του προτείνεις να πάρει Panda μόνο για το φυσικό αέριο;
zio10 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 19 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Δηλαδή έχει Panda, τον έχει λιώσει στις ζημιές και του προτείνεις να πάρει Panda μόνο για το φυσικό αέριο; Έχει panda 30+ χρονών όμως. Αλλά οκ είναι δύσκολο να πάει πάλι σε panda (ή fiat γενικά) έστω και ψυχολογικά.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 8 λεπτά πριν, zio10 είπε Έχει panda 30+ χρονών όμως. Αλλά οκ είναι δύσκολο να πάει πάλι σε panda (ή fiat γενικά) έστω και ψυχολογικά. Still. Έστω και ψυχολογικά, όταν είσαι απογοητευμένος απο μια μάρκα δε πας πάλι στην ίδια. 1
zio10 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Έτσι είναι, παίζει μεγάλο ρόλο η προσωπική εμπειρία.
Crypton-R- Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Axelq είπε Να φανταστείς ότι τα Panda είναι από τα πιο ανθεκτικά αυτοκίνητα της Fiat. Αρχικά πρέπει να μας πεις τι διαδρομές κάνεις (εντός/εκτός πόλης) και πόσα χιλιόμετρα τον χρόνο. Όσον αφορά το μέγεθος κατάλαβα ότι μικρά - μικρομεσαία σε βολεύουν. Αν βρίσκεσαι πάντως Κρήτη ή ακόμα χειρότερα, Κέρκυρα, οι επιλογές σου θα είναι πολύ περιορισμένες. Ίσως τα καινούργια; Γιατί αυτό έχει πολλά θέματα γενικά. Να φανταστείς από τα πιο απλά που έχω συναντήσει είναι πως πιάνω πράγματα και σπάνε από την παλαιότητα πχ. Χερούλι Παραθύρου, Λεβιές Υαλοκαθαριστήρα. Το κάθισμα να μη το σχολιάσω καλύτερα, είμαι σαν τους Flintstones. Στην Κέρκυρα μένω, εντός πόλης αλλά και εκτός που βγαίνω για να πάω στη δουλειά, πάλι εντός το λες με τέτοιους δρόμους που έχουμε. Κάνω λίγο πιο κάτω από τα 20.000 το χρόνο. Αν το οδηγούσα μόνος μου θα έπαιρνα Sedan που μου αρέσουν, αλλά πρέπει να το οδηγάει και η γυναίκα μου οπότε είπαμε να πάμε σε κάτι πιο μικρό. 18 ώρες πριν, jmmys είπε Το Polo μια χαρά αμάξι είναι.Με 6 χιλιάρικα μπορείς να βρεις πολλά.Πολυ καλό έλεγχο από κάποιον γνώστη ή σε κάποιο συνεργείο,ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να πάρεις σαβούρα.Αν βρεις από ιδιώτη πρώτο χέρι ακόμα καλύτερα. Εδώ έχω άτομο να μου το ελέγξει, αν δε βρίσκω εδώ όμως και πρέπει να έρθω πέρα θα πρέπει να ψάξω. Επίσης έχω ακούσει μακριά από εμπόρους και μέχρι τώρα κοίταζα μόνο εμπόρους, κάνουν λαμογιές όλοι; 17 ώρες πριν, omitziz είπε Ήμουν στα 6Κ και έψαχνα μικρό για όταν κατεβαίνω κέντρο. Κάτι λιγότερο πήρα 500αρακι του 2011 ,twinair 85hp. Μια χαρά αμαξάκι, ποιοτικό. Παραείναι μικρό, θέλουμε να πάμε σε μεγαλύτερο. 7 ώρες πριν, meletis_m είπε Πόσα χιλιόμετρα θα κάνεις ετησίως ; Θα είναι εντός πόλης ή εκτός πόλης. Εάν κάνεις μέχρι 20.000 βενζίνη και μετατροπή εσυ σε υγραέριο. Από κατανάλωση να υπολογίζεις +1λίτρο παραπάνω απο βενζίνη αλλά κερδίζεις απο τη διαφορά τιμής. Μέχρι πόσα κυβικά μπορείς να συντηρήσεις. Εάν πάς σε VW έχε υπ οψιν ποιο κινητηρά θα φοράει , και ψάξε εάν έβγαζε πρόβλημα με καδένα που πήδαγε Επιπλέον σε κινητήρες tsi & fsi βάζουνε συστήματα υγραερίου άμεσου ψεκασμού , και δέν καίει τόσο πολύ βενζίνη. Κάποια πράγματα τα απάντησα παραπάνω. Όσο για τα κυβικά μέχρι 1.600 αλλά μόνο σε περίπτωση υγραερίου και μόνο εάν έχει διαφορά στα πολλά κυβικά το υγραέριο. Αλλιώς βενζίνη κάτω από 1.300. Με το υγραέριο υπάρχει θέμα έκρηξης; Γιατί έχει κάτι φοβίες η γυναίκα μου γι ' αυτό. Γενικά για τα Fiat και γενικά για τα Ιταλικά ξέρω ότι είναι ζημιάρικα. Θα πήγαινα μόνο σε Fiat 500X αν είχα την οικονομική δυνατότητα. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2019 από Crypton-R-
meletis_m Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 6 ώρες πριν, Crypton-R- είπε Ίσως τα καινούργια; Γιατί αυτό έχει πολλά θέματα γενικά. Να φανταστείς από τα πιο απλά που έχω συναντήσει είναι πως πιάνω πράγματα και σπάνε από την παλαιότητα πχ. Χερούλι Παραθύρου, Λεβιές Υαλοκαθαριστήρα. Το κάθισμα να μη το σχολιάσω καλύτερα, είμαι σαν τους Flintstones. Στην Κέρκυρα μένω, εντός πόλης αλλά και εκτός που βγαίνω για να πάω στη δουλειά, πάλι εντός το λες με τέτοιους δρόμους που έχουμε. Κάνω λίγο πιο κάτω από τα 20.000 το χρόνο. Αν το οδηγούσα μόνος μου θα έπαιρνα Sedan που μου αρέσουν, αλλά πρέπει να το οδηγάει και η γυναίκα μου οπότε είπαμε να πάμε σε κάτι πιο μικρό. Εδώ έχω άτομο να μου το ελέγξει, αν δε βρίσκω εδώ όμως και πρέπει να έρθω πέρα θα πρέπει να ψάξω. Επίσης έχω ακούσει μακριά από εμπόρους και μέχρι τώρα κοίταζα μόνο εμπόρους, κάνουν λαμογιές όλοι; Παραείναι μικρό, θέλουμε να πάμε σε μεγαλύτερο. Κάποια πράγματα τα απάντησα παραπάνω. Όσο για τα κυβικά μέχρι 1.600 αλλά μόνο σε περίπτωση υγραερίου και μόνο εάν έχει διαφορά στα πολλά κυβικά το υγραέριο. Αλλιώς βενζίνη κάτω από 1.300. Με το υγραέριο υπάρχει θέμα έκρηξης; Γιατί έχει κάτι φοβίες η γυναίκα μου γι ' αυτό. Γενικά για τα Fiat και γενικά για τα Ιταλικά ξέρω ότι είναι ζημιάρικα. Θα πήγαινα μόνο σε Fiat 500X αν είχα την οικονομική δυνατότητα. Εννοείς εργοστασιακό υγραέριο ή να αγοραστεί βενζίνη και να μετατραπεί αργότερα σε γκάζι ; Εάν κάνεις το 2ο πρόσεξε ποιός θα το περάσει και το κυριότερο πώς θα ρυθμιστεί. Είχα υγραέριο με μετατροπή. Δέν έχει να φοβάται τίποτα η γυναίκα σου, πιο επικίνδυνη είναι η βενζίνη. Υπάρχουν πολυβαλβίδες τόσο για τον ανεφοδιασμό όσο και σε περίπτωση ατυχήματος.
Crypton-R- Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Το 2ο εννοώ, νομίζω πως αν είναι εργοστασιακό ότι δε με φτάνουν τα χρήματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα