Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ρε παιδιά τρέχω κάποια C προγραματάκια μου (για εκμάθηση) στο Dev C++ και θέλω να μεταπηδήσω σε έναν καλύτερο editor (με dark theme κλπ). Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει Atom, Sublime & Visual Studio. Προσπαθώ να τρέχω μια απλή int main με ένα printf που έχω φτιάξει στο dev c++ και μου έχουν βγάλει την παναγια. Υπάρχει κάποιος εύκολος, ανθρώπινος τρόπος να κάνω κάτι τέτοιο? Στο τελευταίο στην σειρά που ήταν το visual studio code πρόσθεσα κάτι plugin c/c++ κλπ αλλά @@. Googlaρω για λύση αλλά δεν βγάζω άκρη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοείται ότι παίζεις μόνο σε visual studio, αλλά ποιο είναι το πρόβλημα; Γράψε μας τον κώδικα σου και τι error σου βγάζει;

Επίσης σημαντικό ακολούθησε αυτό για visual studio: https://docs.microsoft.com/en-us/cpp/build/vscpp-step-0-installation?view=vs-2019

Επεξ/σία από leonidas_fs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, iphotographer είπε

Καλησπέρα. Ρε παιδιά τρέχω κάποια C προγραματάκια μου (για εκμάθηση) στο Dev C++ και θέλω να μεταπηδήσω σε έναν καλύτερο editor (με dark theme κλπ). Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει Atom, Sublime & Visual Studio. Προσπαθώ να τρέχω μια απλή int main με ένα printf που έχω φτιάξει στο dev c++ και μου έχουν βγάλει την παναγια. Υπάρχει κάποιος εύκολος, ανθρώπινος τρόπος να κάνω κάτι τέτοιο? Στο τελευταίο στην σειρά που ήταν το visual studio code πρόσθεσα κάτι plugin c/c++ κλπ αλλά @@. Googlaρω για λύση αλλά δεν βγάζω άκρη.

Αν έχω καταλάβει καλά, έχεις μπερδέψει το IDE με τον editor.

Τα 3 αυτά που ανέφερες είναι απλά code editors (επεξεργασία κώδικα-κειμένου με κάποια βοηθητικά εργαλεία).

Για να τρέξεις οποιοδήποτε πρόγραμμα χρειάζεσαι compiler. Τα IDE έχουν "κουμπωμένο" compiler για την όποια γλώσσα είναι σχεδιασμένα. 

Αν θέλεις, δες το Codeblocks. Είναι πιο φιλικό από το Dev C++. Όπως και να έχει, θέλεις IDE, δε γίνεται με code editor να τρέξεις κώδικα.

Επεξ/σία από DimVavas
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, iphotographer είπε

Οτι ειπε ο @DimVavas

Βρες εναν editor που σου αρεσει οπτικα(προσωπικα προτιμω Visual studio Code) και εγκατεστησε εναν C compiler(gcc) για να τρεξει τον κωδικα σου. Δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια με C IDEs, γ αυτο προτεινω το παραπανω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, leonidas_fs είπε

Εννοείται ότι παίζεις μόνο σε visual studio, αλλά ποιο είναι το πρόβλημα; Γράψε μας τον κώδικα σου και τι error σου βγάζει;

Επίσης σημαντικό ακολούθησε αυτό για visual studio: https://docs.microsoft.com/en-us/cpp/build/vscpp-step-0-installation?view=vs-2019

Δοκιμάζω για αρχή αυτό το απλό

#include <stdio.h>

int main()
{
    char name[8] = "friend";
    printf("Hello %s",name);

return 0;
}

Στο Dev C++ τρέχει. Στο visual studio παταω το run task και μου ανοιγει ενα πεδίο να επιλέξω task

Επεξ/σία από iphotographer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαντάζομαι ότι έχεις windows και όχι linux στον υπολογιστή σου. Εφόσον έχεις linux υπάρχει ήδη νομίζω προεγκατεστημένος compiler οπότε αυτά που γράφω που δεν ισχύουν

Για windows τώρα πηγαίνεις εδώ

http://www.mingw.org/

και στον link downloads σου βγάζει τους διαθέσιμους για windows compilers. Διαλέγεις πάνω πάνω το mingw-get-setup.exe το τρέχεις όταν γινει download και κάνεις την default εγκατάσταση. Μπορείς έπειτα όποτε θελήσεις να εγκαταστήσεις και άλλες βιβλιοθήκες.

Πηγαίνεις έπειτα στο environment variables του υπολογιστή σου και στο system variables path προσθέτεις το path του φακέλλου που έκανες εγκατάσταση το mingw δείχνοντας και το φάκελλο bin

px c:\mingw\bin

εφόσον δεν έχεις ide μπορείς με την εντολή gcc να κάνεις compile  και link τα αρχεία σου 

οι μόνες παραμέτους που για αρχή θα χρειαστείς είναι η -o  filename(το ονομα του exe που θα δημιουργηθεί) και η -std=c99 και -Wall (all warnings)

εφόσον χρησιμοποιείς ide θα πρέπει στα settings στο buld options να ορίσεις ως compiler τον mingw.

O compiler των windows(visual studio) χρησιμοποιεί διαφορετικές βιβλιοθήκες από αυτές της standar c και κατά συνέπεια δεν είναι συμβατός με τον κώδικα που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν όταν μαθαίνουν c.

Επεξ/σία από k33theod
Δημοσ.

Ναι παιδιά windows έχω εδώ που προσπαθώ και imac στο σπίτι (θέλω και εκεί να το φτιάξω). Διαβάζω προσεκτικά τα λινκ σας και επανέρχομαι να σας πω το βραδάκι. Σας ευχαριστώ πολύ

1 ώρα πριν, leonidas_fs είπε

Αυτό είναι για visual studio IDE ε? αυτό κατεβάζω τώρα γιατί το code δεν έχει αυτα τα βήματα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, iphotographer είπε

και imac στο σπίτι

Κατεβαζεις τα developer tools της Apple, και μπορεις να χρησιμοποιησεις ειτε το Xcode, ειτε καποιον editor με gcc compiler

Δημοσ.

Στον iMac, δες και το CodeRunner. Δεν είναι free, αλλά ούτε και ακριβό, ενώ τρέχει ότι φαντάζεσαι. Φανταστικό προγραμματάκι.

Δημοσ.
Στις 18/8/2019 στις 7:36 ΜΜ, Haldol είπε

Στον iMac, δες και το CodeRunner. Δεν είναι free, αλλά ούτε και ακριβό, ενώ τρέχει ότι φαντάζεσαι. Φανταστικό προγραμματάκι.

Πρωτη φορα το βλεπω το συγκεκριμενο, ποια η διαφορα με εναν editox πχ VS Code? Eχεις γραψει/γραφεις με το συγκεκριμενο?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, najinblue3 είπε

Πρωτη φορα το βλεπω το συγκεκριμενο, ποια η διαφορα με εναν editox πχ VS Code? Eχεις γραψει/γραφεις με το συγκεκριμενο?

Ένας editor δε κάνει μεταγλώττιση / διερμηνεία. Σε editor μόνο γράφεις. Τίποτε άλλο.

Το χρησιμοποιούσα παλιότερα.

Δημοσ.

η μόνη σωστή απάντηση στο "πώς τρέχω C" είναι το manual του gcc/clang. Αν θες να μαθεις C θα πρότεινα να ξεκινήσεις από εκεί μαζί με λίγο διάβασμα (ψάξε σε σημειώσεις εισαγωγικών μαθημάτων σε πανεπιστήμια) σχετικά με το τι είναι compiler, linker, interpreter, assembler κλπ.

Ο mingw που προτείνεται πιο πάνω είναι πρακτικά port του gcc για windows. Αν θες να πας ένα βήμα παραπέρα θα πρότεινα να μάθεις να τον χρησιμοποιείς απευθείας χωρίς IDE και λοιπές βλακείες. Αν θες να πας 5 βήματα παραπέρα, βάζεις linux και παίζεις με gcc natively.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...