Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Στοιχειωδη θεματα αντιληψης...Ακριβως για τυπους σαν εσενα υπαρχουν τετοιοι νομοι. Δεν πειραζει που δε θα τους καταλαβεις ποτε σου, φτανει να εφαρμοζονται εκει που πρεπει. Αυτη αλλωστε ειναι και η χρησιμοτητα τους, διαφορετικα αν ολοι τους καταλαβαιναν , θα ηταν και περιτη η υπαρξη τους. Οποτε ας συμφωνησουμε οτι αδυνατεις να αντιληφθεις γιατι ειναι αντικοινωνικο το να μη φορας κρανος (εισαι δηλαδη απο εκεινους που δεν καταλαβαινουν το νομο) και ας αρκεστουμε σε αυτο που προσπαθει να πετυχει ο νομος: Να υπακουσεις ειτε τον καταλαβαινεις, ειτε οχι. Αυτα, καλη συνεχεια. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2019 από BackFromHell
w95chris Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, helicoid είπε Ως επιχείρημα το είπες. Για να δείξεις οτι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους, και οτι δεν είναι δίκαιο να γράφουν τον φίλο σου και οχι τους άλλους. Αυτό σε κόπτει. Αλλά πριν γράψουν τον φίλο σου δεν είδα να έρχεσαι εδώ μέσα να παραπονιέσαι για την ανομία που κυβερνάει στους δρόμους. Μέχρι να καεί η γούνα μας όλα καλά, μόλις μας ακουμπήσει το πρόβλημα βγαίνουμε να κράξουμε οτι τίποτα δεν δουλεύει σε αυτό το κράτος κτλ Επίσης μόλις απέδειξες οτι ανήκεις στην μεγάλη μερίδα που θα βάλει ζώνη/κράνος από φόβο μην τον γράψουν και οχι για να προστατεύσει τον εαυτό του. Κοίτα να είσαι εσύ σωστός και σταμάτα να ασχολείσαι με τους άλλους. Σταμάτα να κοιτάς την κατσίκα του γείτονα και άρχισε να κοιτάς την δική σου κατσίκα. Σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής σου ζωής, όχι μόνο στο οδηγικό. Αλλά θα μου πεις πάντα σε αυτήν την χώρα μας φταίνε οι άλλοι. Πάντα όμως, πάγια τακτική. Γι'αυτό και έχουμε προκόψει τόσο. Ναι ως επιχείρημα ότι δεν είναι δίκιο να γράφουν κάποιους και άλλους να τους αφήνουν.Δεν παραπονιέμαι που τον έγραψαν καλά του έκαναν. Παραπονιέμαι γιατί γράφουν ορισμένους και όχι άλλους και παραπονιέμαι που πήραν τις πινακίδες για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα (κατ' εμένα). Εσύ άνθρωπε μου μόλις έδειξες ότι ανήκεις στη κατηγορία ανθρώπων που βγάζουν γρήγορα συμπεράσματα. Ξέρεις πόσες φορές έχω πάρει τηλ την τροχαία που αφήνουν τα αυτοκίνητα τους στη μέση του δρόμου και εξαφανίζονται; Ξέρεις πόσες φορές έχω πάρει την αστυνομία για νέους που κυκλοφορούν χωρίς κράνος και καβαλάνε τα πεζοδρόμια με τα μηχανάκια; Η απάντηση τους μένει πάνω κάτω η ίδια: Θα το κοιτάξουμε ή δεν έχουμε άτομα στη περιοχή αυτή τώρα. Και με πινακίδες μάλιστα που έχω καταγράψει. Όχι παίρνω τηλ και λέω ένας γενικά έκανε αυτό. Όσες φορές έχω πάρει είχα σημειωμένη την πινακίδα Όσο αναφορά τη ζώνη για να σε πληροφορήσω ακόμα και στο περίπτερο της γειτονιάς να πάω φορά ζώνη (κράνος δε φοράω γιατί μηχανάκι δεν έχω). Έτσι έμαθα στη σχολή οδήγησης και έτσι το κάνω πάντα. Εγώ προσπαθώ να είμαι σωστός αλλά το να μην ασχολούμε με τους άλλους δεν θα σταματήσω να το κάνω. Δεν έχουν όλοι ηθικές πολλοί απλά έχουν άγνοια και δεν μπορείς να τους αφήσεις έτσι χωρίς να εξηγήσεις για ποιο λόγο φοράς ζώνη/κράνος και γενικά τηρείς τον ΚΟΚ
dollyyy19 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 με τετοιους πολιτες ,και λιγα νομοθετουν ......να σε ενημερωσω οτι νομοθετουν ανθρωποι,που δεν εχουν το αλαθητο.αφου τους εμπιστευεσαι τοσο πολυ,καλη τυχη...
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε με τετοιους πολιτες ,και λιγα νομοθετουν ......να σε ενημερωσω οτι νομοθετουν ανθρωποι,που δεν εχουν το αλαθητο.αφου τους εμπιστευεσαι τοσο πολυ,καλη τυχη... Συμφωνω με την πρωτη προταση. Για τα αλλα ενδεχομενως να εχεις δικιο αλλα αυτο ειναι σιγουρα τυχαιο, διοτι στα προηγουμενα ποστ δε φαινεται να διαθετεις την κριτικη σκεψη για να αντιληφθεις τη στοιχειωδη (δεν συζηταω για πιο προχωρημενη) σκεψη του νομοθετη σε θεματα παραπανω απο προφανη. Ως εκ τουτου ουτε και να την κρινεις. Γιαυτο ξαναλεω, ευτυχως υπαρχουν νομοι και μακαρι να εφαρμοζονται. Αυστηρα. Κι ας μην μπορει να αντιληφθει το νοημα τους μια μεριδα πολιτων, μικρο το κακο. Σιγουρα μικροτερο απο το να πληρωνω την περιθαλψη της ανευθυνοτητας τους. ΥΓ. Σε ολο αυτο το rage διχως λογο, εχεις ξεχασει και το δευτερο επιχειρημα με το οποιο σου εξηγω γιατι ειναι αντικοινωνικο το να μη φορας κρανος...Δεν ειναι μοναχα το κοστος της περιθαλψης, αυτο το ανεφερα δευτερο. ΥΓ2. Οχι οτι περιμενω να παρεις χαμπαρι, απλα λεω, παραβλεπεις επιχειρηματακια και κανεις rage μονο οπου (νομιζεις οτι) σε βολευει... ΥΓ3. Κατι πρεπει να γινει με το δικαιωμα ψηφου σε αυτη τη χωρα. Επιτελους δηλαδη... Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2019 από BackFromHell
dollyyy19 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 εκμεταλευσου τον απλετο χρονο που σου προσφεραν υποχρεωτικα οι αγιοι του τοπου.βγες λιγο απο το ινσο να δεις τον κοσμο,οπως αμερικα .........
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Tελικά το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οι νόμοι και η εφαρμογή τους αλλά όταν ξεκινάνε να εφαρμόζονται σε εμάς. Ναι αλλά ο Κωστάκης κυρία................. Πες του φίλου σου όταν κάνει βλακεία να το παραδέχεται και να μην ψάχνει άλλοθι με το τι κάνουν οι άλλοι. Ας πάει στο ΑΤ και να πει τι και πως και αν θέλει ο Διοικητής μπορεί να του τις επιστρέψει. 4
w95chris Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Tελικά το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οι νόμοι και η εφαρμογή τους αλλά όταν ξεκινάνε να εφαρμόζονται σε εμάς. Ναι αλλά ο Κωστάκης κυρία................. Πες του φίλου σου όταν κάνει βλακεία να το παραδέχεται και να μην ψάχνει άλλοθι με το τι κάνουν οι άλλοι. Ας πάει στο ΑΤ και να πει τι και πως και αν θέλει ο Διοικητής μπορεί να του τις επιστρέψει. Δείξε μου που είδες ότι ανάφερα κάτι τέτοιο. Δεν είπα ότι δε φταίει. Δεν έβαλε ζώνη τέλος έφταιγε όσο και να το γυροφέρνουμε. Είπα ότι φαίνεται πολύ το χρονικό διάστημα χωρίς πινακίδες Το πρόβλημα γενικώς είναι ότι όλοι χωρίς να σκεφτούμε σχολιάζουμε. Κάνε μια ανάγνωση σε αυτά που έγραψα και μετά έλα να το συζητήσουμε ξανά. Δεν είπα ποτέ ότι στην Χ περίπτωση γιατί δε γράφουν μόνο γράφουν τον φίλο μου. Είπα ότι γράφουν σε ορισμένες περιπτώσεις ορισμένα άτομα ενώ άλλα τους αφήνουν. Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στο θέμα της αφαίρεσης πινακίδων αλλά γενικά. Οι νόμοι για την τήρηση του ΚΟΚ θα πρέπει να εφαρμόζονται παντού και αν η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν το πρώτο βήμα ώστε να γίνει όλο αυτό, τότε τέλεια! Δε νομίζω να χρειάζεται κάτι άλλο να πω
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, w95chris είπε Δείξε μου που είδες ότι ανάφερα κάτι τέτοιο. Δεν είπα ότι δε φταίει. Δεν έβαλε ζώνη τέλος έφταιγε όσο και να το γυροφέρνουμε. Είπα ότι φαίνεται πολύ το χρονικό διάστημα χωρίς πινακίδες Το πρόβλημα γενικώς είναι ότι όλοι χωρίς να σκεφτούμε σχολιάζουμε. Κάνε μια ανάγνωση σε αυτά που έγραψα και μετά έλα να το συζητήσουμε ξανά. Δεν είπα ποτέ ότι στην Χ περίπτωση γιατί δε γράφουν μόνο γράφουν τον φίλο μου. Είπα ότι γράφουν σε ορισμένες περιπτώσεις ορισμένα άτομα ενώ άλλα τους αφήνουν. Δεν αναφέρομαι συγκεκριμένα στο θέμα της αφαίρεσης πινακίδων αλλά γενικά. Οι νόμοι για την τήρηση του ΚΟΚ θα πρέπει να εφαρμόζονται παντού και αν η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν το πρώτο βήμα ώστε να γίνει όλο αυτό, τότε τέλεια! Δε νομίζω να χρειάζεται κάτι άλλο να πω Πολύ ή λίγο το χρονικό διάστημα αυτό είναι. Dura lex, sed lex Δεν μπορείς να απαιτείς για τους άλλους αν εσύ δεν είσαι σωστός.Και ναι η ζωή είναι άδικη ,συνέχεια. Εκεί που δεν συμφωνώ είναι να παίρνουν τις πινακίδες του οχήματος.Τι φταίει το όχημα;Ο οδηγός είναι ο φταίχτης. 2
w95chris Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Πολύ ή λίγο το χρονικό διάστημα αυτό είναι. Dura lex, sed lex Δεν μπορείς να απαιτείς για τους άλλους αν εσύ δεν είσαι σωστός.Και ναι η ζωή είναι άδικη ,συνέχεια. Εκεί που δεν συμφωνώ είναι να παίρνουν τις πινακίδες του οχήματος.Τι φταίει το όχημα;Ο οδηγός είναι ο φταίχτης. Δεν μπορείς όμως να είσαι πάντα σωστός και να κρατάς και το στόμα σου κλειστό. Αυτό μετά λέγεται αδιαφορία. Δεν υπάρχει πλέον να δώσεις το καλό παράδειγμα γιατί όσο σωστός και αν είσαι αν ο άλλος είναι αδιάφορος τότε από εσένα παράδειγμα δε θα πάρει. EDIT: Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι πρέπει να κάνεις το ανάποδο, αλίμονο αν σκεφτόμασταν όλοι έτσι ζήτω που καήκαμε. Απλά εννοώ ότι κάνεις αυτά που κάνεις για λόγο δικό σου (είτε ότι θες να σέβεσαι τον ΚΟΚ είτε ότι φοβάσαι το πρόστιμο ή δε ξέρω εγώ τι άλλο) και όχι για να θεωρηθείς παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους οδηγούς. Τουλάχιστον εγώ αυτά πιστεύω ότι πρέπει να κάνει ο καθένας μας. Για να νιώσει ο ίδιος καλά όχι για να νιώσει πως τον "θαυμάζουν" Όσο για τις πινακίδες, όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο σχόλιο, οι νόμοι στην πλειοψηφία τους δεν είναι σχεδιασμένοι για να βγάζουν νόημα Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2019 από w95chris
Mhlogiatros Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Ειδα οτι τις επιστρεφουν για το 15 Αυγουστο
domenico1 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 21 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Πολύ ή λίγο το χρονικό διάστημα αυτό είναι. Dura lex, sed lex Δεν μπορείς να απαιτείς για τους άλλους αν εσύ δεν είσαι σωστός.Και ναι η ζωή είναι άδικη ,συνέχεια. Εκεί που δεν συμφωνώ είναι να παίρνουν τις πινακίδες του οχήματος.Τι φταίει το όχημα;Ο οδηγός είναι ο φταίχτης. Αυτό ακριβώς θα έπρεπε να απασχολεί όλους πιστεύω. Πολύ σωστά να τιμωρηθεί ο οδηγός αφού αυτός έκανε την παράβαση. Το όχημα όμως μπορεί να χρησιμοποιείται από πολλά μέλη μιας οικογένειας. Γιατί να το στερηθούν και αυτοί που δεν έφταιξαν;. Εκτός και αν ο ΄΄έξυπνος΄΄ νομοθέτης θεωρεί ότι το όχημα έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για την παράβαση του οδηγού. Ελλάς το μεγαλείο σου.......... 2 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε Ειδα οτι τις επιστρεφουν για το 15 Αυγουστο Επιστρέφονται πινακίδες που έχουν αφαιρεθεί μόνο από Δημοτική Αστυνομία 1
turbat0s Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 7 λεπτά πριν, domenico1 είπε Γιατί να το στερηθούν και αυτοί που δεν έφταιξαν Για να πείθονται ευκολότερα αυτοί που το χρησιμοποιούν να είναι προσεχτικοί, αναλογιζόμενοι τις επιπτώσεις που θα έχει η απροσεξία τους και στους άλλους που δεν φταίνε. 2
domenico1 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, turbat0s είπε Για να πείθονται ευκολότερα αυτοί που το χρησιμοποιούν να είναι προσεχτικοί, αναλογιζόμενοι τις επιπτώσεις που θα έχει η απροσεξία τους και στους άλλους που δεν φταίνε. Μάλλον μας τρολλάρεις έτσι;. Αφού είναι για παραδειγματισμό όπως λες, να τους λιθοβολούνε και να τους κρεμάνε και στις πλατείες. Άσχετο αλλά πες μας είσαι απόλυτα νόμιμος για να είσαι και τόσο απόλυτος στις απόψεις σου;. Εγώ τουλάχιστον δεν το λέω για μένα.
turbat0s Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 4 λεπτά πριν, domenico1 είπε Μάλλον μας τρολλάρεις έτσι;. Αφού είναι για παραδειγματισμό όπως λες, να τους λιθοβολούνε και να τους κρεμάνε και στις πλατείες Γίνεσαι υπερβολικός για να ενισχύσεις τη θέση σου (και μάλιστα επικαλείσαι το σύνολο των μελών προεξοφλώντας ότι όλοι συμφωνούν μαζί σου) δεδομένου μάλιστα ότι δεν είπα πως συμφωνώ με το νόμο παρά μόνο ανέφερα το σκεπτικό του νομοθέτη. Συγγνώμη δεν θα εμπλακώ. 6 λεπτά πριν, domenico1 είπε Άσχετο αλλά πες μας είσαι απόλυτα νόμιμος για να είσαι και τόσο απόλυτος στις απόψεις σου;. Εγώ τουλάχιστον δεν το λέω για μένα. Σαφώς και δεν είμαι απόλυτα νόμιμος, φροντίζω όμως ώστε οι επιπτώσεις να μην επιβαρύνουν τρίτους. 1
domenico1 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 23 λεπτά πριν, turbat0s είπε Γίνεσαι υπερβολικός για να ενισχύσεις τη θέση σου (και μάλιστα επικαλείσαι το σύνολο των μελών προεξοφλώντας ότι όλοι συμφωνούν μαζί σου) δεδομένου μάλιστα ότι δεν είπα πως συμφωνώ με το νόμο παρά μόνο ανέφερα το σκεπτικό του νομοθέτη. Συγγνώμη δεν θα εμπλακώ. Σαφώς και δεν είμαι απόλυτα νόμιμος, φροντίζω όμως ώστε οι επιπτώσεις να μην επιβαρύνουν τρίτους. Από ένα "μας" που χρησιμοποίησα (και πολλοί το χρησιμοποιούν σαν έκφραση υπερβολής αυτού που ακούνε-διαβάζουνε) εσύ το τερμάτισες με αυτό που έγραψες στην παρένθεση. Όπως κάνεις και με το "σκεπτικό" του νομοθέτη (έχεις καμιά εσωτερική πληροφόρηση και το γνωρίζεις;), γιατί στην απάντησή σου δεν το αναφέρεις. Για σκέψου μήπως εσύ γίνεσαι υπερβολικός για να ενισχύσεις τη θέση σου;. Εφόσον λοιπόν δεν είσαι απόλυτα νόμιμος, σίγουρα θα υπάρχουν πράξεις σου που επιβαρύνουν τρίτους. Το θέμα είναι να μην είναι για παραδειγματισμό. Για παράδειγμα άν έχεις δύο παιδιά και ένα Playstation ή ένα ποδήλατο και το ένα από αυτά δεν υπακούσει στους κανόνες χρήσης που έχεις βάλει, θα πρέπει να τα στερηθεί και το δεύτερο " Για να πείθονται ευκολότερα αυτοί που το χρησιμοποιούν να είναι προσεχτικοί, αναλογιζόμενοι τις επιπτώσεις που θα έχει η απροσεξία τους και στους άλλους που δεν φταίνε. " Μου θυμίζει το "Το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο, ΆΡΑ ο αστυνομικός είναι μπουζούκι". Επειδή η μέρα σήμερα είναι γιορτινή Χρόνια Πολλά σε σένα (λόγω της ημέρας ΜΗ παρεξηγηθώ) και όσους και όσες γιορτάζουν δεν θα συνεχίσω, θα προτιμήσω να φύγω από την οθόνη και να την περάσω με τους τρεις γιούς μου (που ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν και ΟΧΙ των άλλων προς παραδειγματισμό). Επίσης επειδή το νήμα το άνοιξε άλλος φίλος και για άλλο θέμα και δεν είναι σωστό να καταχραζόμαστε την φιλοξενία με προσωπικές αντιπαραθέσεις, σε χαιρετώ και καλό απόγευμα. PEACE.☮️ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα