Προς το περιεχόμενο

Ξαφνικό πρόβλημα σε mp3 αρχεία.

Conan2046

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας, 

φίλος μου αντιμετώπισε ένα ξαφνικό πρόβλημα με φακέλους με μουσικά αρχεία mp3 που είχε αποθηκευμένα σε στικάκι.

Ξαφνικά και για μεγάλα διαστήματα αρχίζουν να ακούγονται ήχοι σαν γρατζούνισμα βελόνας και αυτό συμβαίνει σε όλα τα αρχεία που είχε το στικάκι. Έβαλα μερικά στο Audacity και οι κυματομορφές είναι σαν να έχουν τραβηχτεί προς τα πάνω στα σημεία που έχουν θόρυβο (και είναι το μεγαλύτερο μέρος κάθε κομματιού αυτά τα σημεία). Η αφαίρεση θορύβου δεν κάνει κάτι. Επειδή με είχε βάλει και είχα ακούσει μερικά κομμάτια τα αρχεία ακουγόταν μια χαρά. Παράξενο, είναι δυνατόν να το έχει προκαλέσει κάποιος ιός κάτι τέτοιο και σε τέτοια έκταση; Το γκουγκλάρισα μα δεν έχω βρει κάποια παρόμοια περίπτωση.

Επεξ/σία από Conan2046
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα screenshot από τις κυματομορφές υπάρχει; Έχεις βάλει το στικάκι σε άλλον υπολογιστή και παίζουν με τον ίδιο τρόπο; Μπορείς να ανεβάσεις ένα mp3 κάπου να το δούμε;

To δοκίμασα στον υπολογιστή του, στον δικό μου και απ' ότι μου είπε το έχει δοκιμάσει και στο αυτοκίνητο του, παντού το ίδιο.

Ορίστε και ένα printscreen.

Σου στέλνω και σε p.m έναν σύνδεσμο για το συγκεκριμένο αρχείο.

kimatomorfi.jpg

Corrupted files [πιθανοτατα], το γιατι δεν ειναι ποτε ξακαθαρο...
😲
Εξαρχης μπορει και ενα κακο copy-paste να ευθυνεται γι' αυτο,
ειδικα (οτ)αν το στικακι γραφοσβυνει διαρκως /συχνα - πυκνα
🔊
Αν ρωτησεις ηχοληπτη σε καποιο ραδιοφωνικο σταθμo: οπου οι παραγωγοι, τους πηγαινουν
.mp3 σε στικακια => λογικα θα το εχει συναντησει αυτο /κατι τετοιο, τουλαχιστον μια φορα!

Γι' αυτο και υπαρχει η συμβουλη-προτροπη, παντοτε να ακουμε τα .mp3 που ειναι να παιξουμε
και μετα /κατοπιν μεταφορας τους στα usb flash, κι οχι μονο αρχικως στους υπολογιστες μας.
🎶
Στην πραξη, δεν γινεται ετσι παντοτε, και αν εισαι υπερ....ατυχος (!), τοτε ναι, μπορει να σου
τυχει κατι τετοιο..."χαρουμενο" -> οπως παλια κολλαγανε δισκοι, μα και cd ακομη αργοτερα..
😋

Επαναλαμβανω οτι: το εχω δει να συμβαινει -> την τελευταια φορα που το ειχα παθει ο ιδιος,
ηταν μολις περυσι με "αλλιωμενο" - "χτυπημενο", το "Απ' την αρχή του κόσμου" των ΛΑΡΓΚΟ 🔊
Μαλιστα, δεν το επαθε απο την αρχη του κομματιου (παντοτε .mp3), ωστε να το αντιληφθω...
Μιλαμε για αρχειο που, συγκρινοντας το μετα, φαινοταν να εχει ολοιδιο & το μεγεθος /bytes.

Η απολυτη παρανοια που εχω ζησει ειναι, παλι να χτυπαει .mp3 σε φλασακι, και να ακουγεται:
κανονικο μεν, ταυτοχρονως δε + με το θορυβο που θα ειχε, σαν να...μασιεται κασσετα ηχου! 😲
Εκει παιζει πραγματικα οποιος το ακουγε, να πιστευε οτι το ειχαμε προσθεσει εμεις σαν εφε

Εκει ομολογω οτι εμαθα ΠΑΝΤΑ (μα παντα, χαχα!) να ξανακουω τα .mp3: για επιβεβαιωση οτι
δεν εχει γινει καμια λαλακια & αφου τα αντιγραφω σε φλασακι. Better safe than sorry φαση 😁
[και γιατι / υποψιν πως, οταν μιλαμε για αερα ραδιοφωνου, ενα τετοιο λαθος του παραγωγου
δυστυχως -δικαιως η αδικως? μεγαλη η συζητηση- το χρεωνεται επιτελικα ο ηχοληπτης του]

Δυστυχως το απιστευτο μασημενο(!), δεν το εχω.. Το προβληματικο των Λαργκο θα μπορουσα
να το ψαξω (ως πιο προσφατο), αν εχει νοημα. Και εκει παντως ηταν η αποδειξη οτι: αν δεν σε
θελει..! Aπο βιασυνη, μετα ακουσα μονο την αρχη των .mp3 εκεινης της εκπομπης, και...ΤΣΑΚ!!
😋

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/8/2019 στις 1:36 ΜΜ, TheDevilMayCare είπε

Επαναλαμβανω οτι: το εχω δει να συμβαινει -> την τελευταια φορα που το ειχα παθει ο ιδιος,
ηταν μολις περυσι με "αλλιωμενο" - "χτυπημενο", το "Απ' την αρχή του κόσμου" των ΛΑΡΓΚΟ 🔊
Μαλιστα, δεν το επαθε απο την αρχη του κομματιου (παντοτε .mp3), ωστε να το αντιληφθω...
Μιλαμε για αρχειο που, συγκρινοντας το μετα, φαινοταν να εχει ολοιδιο & το μεγεθος /bytes.

Η απολυτη παρανοια που εχω ζησει ειναι, παλι να χτυπαει .mp3 σε φλασακι, και να ακουγεται:
κανονικο μεν, ταυτοχρονως δε + με το θορυβο που θα ειχε, σαν να...μασιεται κασσετα ηχου! 😲
Εκει παιζει πραγματικα οποιος το ακουγε, να πιστευε οτι το ειχαμε προσθεσει εμεις σαν εφε

Εκει ομολογω οτι εμαθα ΠΑΝΤΑ (μα παντα, χαχα!) να ξανακουω τα .mp3: για επιβεβαιωση οτι
δεν εχει γινει καμια λαλακια & αφου τα αντιγραφω σε φλασακι. Better safe than sorry φαση 😁
[και γιατι / υποψιν πως, οταν μιλαμε για αερα ραδιοφωνου, ενα τετοιο λαθος του παραγωγου
δυστυχως -δικαιως η αδικως? μεγαλη η συζητηση- το χρεωνεται επιτελικα ο ηχοληπτης του]

Δυστυχως το απιστευτο μασημενο(!), δεν το εχω.. Το προβληματικο των Λαργκο θα μπορουσα
να το ψαξω (ως πιο προσφατο), αν εχει νοημα. Και εκει παντως ηταν η αποδειξη οτι: αν δεν σε
θελει..! Aπο βιασυνη, μετα ακουσα μονο την αρχη των .mp3 εκεινης της εκπομπης, και...ΤΣΑΚ!!
😋

Το έπαθα κι εγώ κάποτε, αλλά σε όλο το δίσκο. Για να πάρετε μία ιδέα https://mega.nz/#!ChdzxSzS!6T13pif7yoxiyOnSyTr3c4d8RoL8L8FxyFWbLQ5ibgI

Επεξ/σία από Τέρης Α.

3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Το έπαθα κι εγώ κάποτε, αλλά σε όλο το δίσκο. Για να πάρετε μία ιδέα https://mega.nz/#!ChdzxSzS!6T13pif7yoxiyOnSyTr3c4d8RoL8L8FxyFWbLQ5ibgI

Αυτό το πρόβλημα το έχω συναντήσει κατά το ριπάρισμα ενός CD σε ψηφιακό αρχείο στον σκληρό δίσκο. Απ' ό,τι έχω καταλάβει, ευθύνεται η συσκευή αναπαραγωγής του δίσκου (το CD/DVD του υπολογιστή). Δεν γίνεται συχνά, αλλά γίνεται. Γι' αυτό και επιβάλλεται η χρήση ενός προγράμματος σαν το EAC, που θα μεταφέρει τα τραγούδια από το CD στον δίσκο όσο πιο πιστά γίνεται και χωρίς λάθη (με τις κατάλληλες ρυθμίσεις, πάντα).
Αντίθετα, κατά την αντιγραφή ψηφιακών αρχείων μουσικής από τον υπολογιστή σε εξωτερικό μέσο (π.χ. φλασάκι) ποτέ δεν έχω συναντήσει τέτοιο πρόβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, accipio είπε

Αυτό το πρόβλημα το έχω συναντήσει κατά το ριπάρισμα ενός CD σε ψηφιακό αρχείο στον σκληρό δίσκο. Απ' ό,τι έχω καταλάβει, ευθύνεται η συσκευή αναπαραγωγής του δίσκου (το CD/DVD του υπολογιστή). Δεν γίνεται συχνά, αλλά γίνεται. Γι' αυτό και επιβάλλεται η χρήση ενός προγράμματος σαν το EAC, που θα μεταφέρει τα τραγούδια από το CD στον δίσκο όσο πιο πιστά γίνεται και χωρίς λάθη (με τις κατάλληλες ρυθμίσεις, πάντα).
Αντίθετα, κατά την αντιγραφή ψηφιακών αρχείων μουσικής από τον υπολογιστή σε εξωτερικό μέσο (π.χ. φλασάκι) ποτέ δεν έχω συναντήσει τέτοιο πρόβλημα.

Είχα αγοράσει πακέτο των 100 CD-R και είχα γράψει -με το free audio cd burner-- κάπου 25 από αυτά κατεβάζοντας τα playlist από το internet -στη προκειμένη περίπτωση αυτό- όσπου σ' αυτό το δίσκο και στον επόμενο έγινε αυτό που ακούγεται στο παραπάνω κομμάτι. Έβαλα άλλο δίσκο και τα ξανάγραψα και όλα εντάξη. Από τότε και μέχρι σήμερα, 6 χρόνια μετά, δε μου συνέβη ξανά.

Επεξ/σία από Τέρης Α.

Η απαντηση που ειχα παρει απο ηχοληπτη -χωρις να το ψαξω παραπανω μετα- ειναι πως:
πιθανον μπορει να οφειλεται, οταν τυχαινει να συμβαινει, και στο απωλεστικο των .mp3...
🔊
Αλλα δεν θα ηταν λυση -κι οχι η ευκολοτερη παντως- να φερνουμε τα τραγουδια σε  .wav

1 λεπτό πριν, TheDevilMayCare είπε

Η απαντηση που ειχα παρει απο ηχοληπτη -χωρις να το ψαξω παραπανω μετα- ειναι πως:
πιθανον μπορει να οφειλεται, οταν τυχαινει να συμβαινει, και στο απωλεστικο των .mp3...
🔊
Αλλα δεν θα ηταν λυση -κι οχι η ευκολοτερη παντως- να φερνουμε τα τραγουδια σε  .wav

Όταν έχω κάποιο ηχογραφημένο αρχείο από το κινητό (όχι .mp3) και θέλω να χρησιμοποιήσω το AUDIO LAVA για να το επεξεργαστώ -είναι παρόμοιο με το Audacity- το αρχείο πρέπει να είναι είτε .mp3 είτε .wav. Για να μην γεμίζω το δίσκο το μετατρέπω σε .mp3 και όταν πάω να το επεξεργαστώ παίζει γρήγορα, ενώ αν βάλω ένα αρχείο που από την αρχή ήταν .mp3 παίζει κανονικά. Έτσι, το μετατρέπω σε .wav και είναι μια χαρά για να το επεξεργαστώ και στο τέλος το εξάγω σαν .mp3. Είναι λίγο παίδεμα.

Μιλωντας για ραδιοφωνο το σωστο ειναι οι παραγωγοι οταν πηγαινουν τραγουδια αυτα να ειναι σε .wav
(εξαρχης, οχι απο .mp3 που ψευδοεγιναν .wav), αλλα τωρα το τι συμβαινει στην πραξη, ας το αφησουμε...
🎙️ 📻

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...