Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάποιες μέρες πίστεψα πραγματικά πως θα το κάνει και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έχουμε επικοινωνία μόνο μέσω μηνυμάτων. Θέλω να κάνω κάτι.. Δεν μπορώ να μην κάνω τίποτα. 

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Να τον πείσεις/αναγκάσεις να πάει σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Άμα είχε σπασμένο χέρι θα ρωτούσες στο ιντερνετ πώς να το αντιμετωπίσεις;

• Like 3
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, yannis27gr είπε

Να τον πείσεις/αναγκάσεις να πάει σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Άμα είχε σπασμένο χέρι θα ρωτούσες στο ιντερνετ πώς να το αντιμετωπίσεις;

Δεν πιστεύει πως θα βοηθηθεί. Δεν πάει. 

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, ElisavetKat είπε

Κάποιες μέρες πίστεψα πραγματικά πως θα το κάνει και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Έχουμε επικοινωνία μόνο μέσω μηνυμάτων. Θέλω να κάνω κάτι.. Δεν μπορώ να μην κάνω τίποτα. 

Nα ξερεις πως το πρωτο και κυριοτερο πραγμα που πρεπει να ξερεις για το διαδυκτιο: 
ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ, ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ 10%

Τον αλλον τον εχεις δει μεσω καμερας ή μονο μυνηματων μονο;

Γενικα υπαρχουν ατομα που νιωθουν την αναγκη να τραβηξουν την προσοχη και να ασχοληθεις μαζι τους και λενε οτι μπορεις να φανταστεις. Αυτο δεν σημαινει οτι ισχυουν. ξερω ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ περιπτωσεις που η πραγματικοτητα ειναι τελειως διαφορετικη απ ότι ελεγαν... αποδεδειγμενα κιολας. Και προσωπικες περιπτωσεις και αλλων που μου τις περιεγραψαν ή μου ζητησαν βοηθεια για να δουν αν οντως ισχυει και δυστυχως ανακαλυψαν την πικρη αληθεια.

Το μονο πρακτικα που μπορεις να κανεις ειναι να στειλεις καταγγελια στην διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος με λεπτομεριες για το τι που πως. ειχα παρομοια περιπτωση πριν παααρα πολλα χρονια (στις αρχες του φβ στην ελλαδα) οπου μια κοπελα εκανε add και εμενα κ εναν αλλον φιλο μ χωρις να την ξερω. στην πορεια αρχισε να μου λεει κατι περιεργα περι αυτοκτονιας κ η αντιδραση μου ηταν να επικοινωνησω με την διωξη ηλεκ. εγκληματος και να το καταγγειλω.

την επομενη μερα  μου την ειπε η κοπελα αυτη γτ χτυπησε την πορτα της καποιος απο την προνοια ψυχολογος ή κατι τετοιο δεν θυμαμαι για να την βοηθησουν.  τα ιδια κουλα που ελεγε σε μενα, ελεγε κ στο φιλο μου. απ την ολη ιστορια καταλαβαμε οτι απλα η κοπελα τα ελεγε απλα για να τα πει και για να εχει καποιον να ασχολειται μαζι της. Αν θες περισσοτερη βοηθεια η ειναι κατι που δεν μπορεις να τα πεις δημοσια, μπορεις να μου στειλεις πμ.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, ElisavetKat είπε

Δεν πιστεύει πως θα βοηθηθεί. Δεν πάει. 

Τυπικότατη συμπεριφορά. Το περίεργο θα ήταν να συνέβαινε το αντίθετο. Θέλει δουλειά ώστε πρώτα να αποδεχτεί οτι έχει πρόβλημα, μετά να αποδεχτεί οτι χρειάζεται βοήθεια και τέλος να την αναζητήσει/δεχτεί. Είναι χρονοβόρες διαδικασίες όμως αυτές. Απέφυγε να μπεις σε ρόλο μαμάς/ψυχολόγου, μείνε στο φιλικό επίπεδο. Πάρε το 1018 όπως σου είπαν ήδη να σου δώσουν 5 οδηγίες.

Αν αποτρεπτικός παράγοντας είναι το οικονομικό (πολύ συχνό θέμα), μπορείς να τον ενημερώσεις οτι υπάρχουν εντελώς δωρεάν Κέντρα Ψυχικής Υγείας (εδώ έχει ένα αναλυτικό άρθρο).

10 λεπτά πριν, kallair είπε

Nα ξερεις πως το πρωτο και κυριοτερο πραγμα που πρεπει να ξερεις για το διαδυκτιο:

Είναι οτι γράφεται διαδίκτυο.

Επεξ/σία από helicoid
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, helicoid είπε

Είναι οτι γράφεται διαδίκτυο.

Spoiler

Gramma nazi detected. οταν θα χρειαστω καποιον να με βαθμολογησει για την ορθογραφια μου θα σε εχω στα υποψιν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ενημερωσε τη διωξη ηλ. εγκληματος και ασε τα πραγματα να παρουν το δρομο τους. αν παρεξηγηθει, παρεξηγηθηκε, εσυ θα εισαι "καθαρη". μια στο εκατομμυριο να κανει οντως κατι (αν δεν ειναι απλα attention whore) τουλαχιστον δε θα μπορει να σε κατηγορησει κανεις για αδιαφορια. αν και σε τετοιες περιπτωσεις δε βγαζει ο αλλος ντουντουκα, απλα το κανει. αλλα ποτε δε ξερεις..

Επεξ/σία από duende
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ElisavetKat είπε

Ωραιο τρολοθεμα.

1. Κανεις τα βηματα που σου ειπαν παραπανω.

2. Κοβεις καθε επαφη, εφοσον ειναι μονο μεσω chat, καταλαβαμε ποσο σοβαρη σχεση εχετε.

3. Σταματας να μιλας σε αγνωστους στο ιντερνετ γιατι εαν γινει το οτιδηποτε θα βρεθεις και μπλεγμενη.

• Like 5
Δημοσ.
3 ώρες πριν, zx1234r είπε

Διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικου εγκλήματος , cyberalert

2 ώρες πριν, kallair είπε

Το μονο πρακτικα που μπορεις να κανεις ειναι να στειλεις καταγγελια στην διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος

Σε τι συνίσταται το "έγκλημα" αν σου πει κάποιος ότι θα αυτοκτονήσει και να το "καταγγείλεις" στην διωξη εγκλήματος;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, DrLo είπε

Σε τι συνίσταται το "έγκλημα" αν σου πει κάποιος ότι θα αυτοκτονήσει και να το "καταγγείλεις" στην διωξη εγκλήματος;

Δεν ειναι εγκλημα για να το καταγγειλεις. ειναι συνανθρωπος σου που χρειαζεται βοηθεια. καταγγελνεις το περιστατικο ετσι ωστε να στειλουν βοηθεια στο συγκεκριμενο ατομο. δεν σου αρεσει η λεξη καταγγελια; καλως. ενημερωση της διωξης για το περιστατικο.  ειναι η αρμοδια αρχη για τετοιες περιπτωσεις.

• Τμήμα Διαδικτυακής Προστασίας Ανηλίκων και Ψηφιακής Διερεύνησης

Οι αρμοδιότητες του Τμήματος Διαδικτυακής Προστασίας Ανηλίκων και Ψηφιακής Διερεύνησης είναι οι ακόλουθες:

α. η εξιχνίαση και δίωξη των εγκλημάτων που διαπράττονται κατά των ανηλίκων με τη χρήση του διαδικτύου και των άλλων μέσων ηλεκτρονικής ή ψηφιακής επικοινωνίας και αποθήκευσης,

β. η διερεύνηση υποθέσεων διαδικτυακής ή ηλεκτρονικής παρενόχλησης (cyber bullying) και ρατσισμού

γ. η παροχή συνδρομής στις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες για την αποτροπή αυτοκτονιών που αναγγέλλονται μέσω διαδικτύου, καθώς και στις Υπηρεσίες που διερευνούν υποθέσεις για εγκλήματα που τελούνται στο διαδίκτυο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=53864&Itemid=378&lang=

Αν δεν ξερουμε κατι, μην πατε να το παιξετε εξυπνοι για να μαζεψετε "like". καλο ειναι να ενημερωνεστε πρωτα πριν πεταξετε την ματσολα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, DrLo είπε

Αν το πάμε φιλοσοφικά είναι έγκλημα κατά της ζωής. Πρακτικά όμως, η δίωξη είναι αρμόδια να βρει τα ηλεκτρονικά ίχνη του ανθρώπου που χρειάζεται βοήθεια και να τον βοηθήσει. Μην αρπαζεστε με τις λέξεις μαχητές του πληκτρολογίου. Υπάρχουν και σημαντικότερα θέματα.

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

41 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Αν το πάμε φιλοσοφικά είναι έγκλημα κατά της ζωής. 

Τόσο φιλοσόφικά όσο και νομικά η αυτοκτονία ή η απόπειρα αυτοκτονίας δεν είναι έγλημα κατά της ζωής.

Επεξ/σία από DrLo
  • Confused 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...