Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

9α. Πώς  γίνεται η ανταλλαγή κερμάτων ευρώ με τραπεζογραμμάτια στο Κεντρικό Κατάστημα  της Τράπεζας της Ελλάδος ;

Από 9/1/2012, η ανταλλαγή κερμάτων ευρώ με τραπεζογραμμάτια, στο Κεντρικό Κατάστημα Ελ. Βενιζέλου 21, Αθήνα,  θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλ. 210 320 2772 και 210 320 2790, εφόσον είναι συσκευασμένα βάσει των Εγκυκλίων 411/15-1-2002 και 463/16-9-2009 ως κάτωθι:

Κατηγορία κέρματος €

Τεμ. κερμάτων ανά
σακίδιο

Αξία σακιδίου σε € 

2

250

500 

1

250 

250

0,50

200

100 

0,20

400

80 

0,10

400

40 

0,05

500

25 

0,02

500

10 

0,01

500

5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι και κανένα σπουδαίο ποσό να σε προβληματίζει. 

Είχα κουτί κ έριχνα νομίσματα. Μόλις το ανοιξα και το μετρησα είχε μέσα 800€.

Τα πήγα σε μια καφετέρια που είχε μηχάνημα που μετράει ψηλά, τα μέτρησε μπαμ και μου έδωσε χοντρά. 

Επίσης υπάρχει ίδιο θέμα στο forum https://www.insomnia.gr/forums/topic/401595-μετατροπή-κερμάτων-σε-χαρτονομίσματα/

Επεξ/σία από sphinxgr
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα αλλά για την αντίστροφη ερώτηση: Μπορει η τράπεζα να μου αλλάξει χάρτινα σε κέρματα?  Χρειάζομαι 2ευρα κ 50λεπτα. Την γειτονιά την έχω στερέψει...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, g_f είπε

Επαναφέρω το θέμα αλλά για την αντίστροφη ερώτηση: Μπορει η τράπεζα να μου αλλάξει χάρτινα σε κέρματα?  Χρειάζομαι 2ευρα κ 50λεπτα. Την γειτονιά την έχω στερέψει...

Προ κορονοιου, γινόταν.

Δεν ξέρω τώρα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, g_f είπε

Αν έχεις τράπεζα που "συνεργάζεσαι" ναι γιατί όχι; Αν πας "αλεξιπτωτιστής" χλωμό σε κόβω.

• Thanks 1
Δημοσ.
22 minutes ago, panostza said:

Αν έχεις τράπεζα που "συνεργάζεσαι" ναι γιατί όχι; Αν πας "αλεξιπτωτιστής" χλωμό σε κόβω.

5 minutes ago, Ukforthemoment said:

Φυσικά και μπορεί.

Έχω συνεργαζόμενη τράπεζα.  Απλά πριν ποσταρω δοκίμασα να μιλήσω με την εξυπηρέτηση η οποία μου έσπασε τα νεύρα με την αυτοατοποίηση της κακιάς ώρας κ το έκλεισα.  Κυρίως ρωτάω αν πχ πρέπει να κλείσω ραντεβού ώστε να έχουν διαθέσιμο ικανό αριθμό κερματων ή αν μπορώ απλα να περάσω το πρωί.  Θα δοκιμάσω το πρωί κ τηλέφωνο στο κατάστημα φυσικά. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, g_f είπε

Έχω συνεργαζόμενη τράπεζα.  Απλά πριν ποσταρω δοκίμασα να μιλήσω με την εξυπηρέτηση η οποία μου έσπασε τα νεύρα με την αυτοατοποίηση της κακιάς ώρας κ το έκλεισα.  Κυρίως ρωτάω αν πχ πρέπει να κλείσω ραντεβού ώστε να έχουν διαθέσιμο ικανό αριθμό κερματων ή αν μπορώ απλα να περάσω το πρωί.  Θα δοκιμάσω το πρωί κ τηλέφωνο στο κατάστημα φυσικά. 

Ποσα θες να κάνεις δηλαδή;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, g_f είπε

αυτο

• Thanks 1
Δημοσ.

Τα περισσότερα καταστήματα έχουν τέτοια ποσά. Πάρε ένα τηλ/νο στο κατάστημά σου και ρώτα. Το πολύ πολύ αν δεν έχουν 500 να σου δώσουν κατιτίς λιγότερο.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 13/8/2019 στις 11:35 ΜΜ, GREGORYMO είπε

Πας στην Πειραιώς, σε καταστήμα e-branch και εκεί έχει ανάλογο κερματοδέκτη. Βάζεις κέρματα και παίρνεις χαρτονομίσματα.

Θεσσαλονίκη που θα βρω ξέρουμε; έχω κάνα 1000 ευρώ σε κέρματα. 

Δημοσ.
13 hours ago, Boubis1411 said:

Όλα τα καταστήματα των συστημικών τραπεζών έχουν ΚΑΣ (κέντρο αυτόματων συναλλαγών). Είναι τα μηχανήματα που συνήθως πληρώνουν λογαριασμούς, ΕΝΦΙΑ... αλλά μπορείς να κάνεις και κατάθεση στο τραπεζικό σου λογαριασμό. Δεν έχουν όλα υποδοχή για καρταζ οπότε γράψε το λογαριασμό σε χαρτάκι. Έχει όμως όριο κερμάτων ανά συναλλαγή.

Θα ήταν καλύτερα να πάρεις τηλέφωνο το κατάστημα να κλείσεις ραντεβού για την επόμενη μέρα, να τα δώσεις σε ταμείο να τα μετρήσουν... πιο γρήγορα θα ξεμπερδεψεις.

Αυτό το διάστημα δεν έχει κίνηση στις τράπεζες, τέλος του μήνα γίνεται χαμός με συντάξεις 

• Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Boubis1411 είπε

Να ξέρεις και σε φαρμακεία να πας τα θέλουν τα ψιλά. Δεν θα σου πουν όχι. Αλλά καλό είναι να βρεις τον ιδιοκτήτη γιατί είναι μεγάλο το ποσό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...