Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας,

πρόσφατα κληρονόμησα  από τον παππού  μου ένα σπίτι. Ωστόσο,το 50 % ανήκει στον αδερφό του παππού. Εγώ διαμένω χρόνια στο εξωτερικό και το σπίτι βρίσκεται στη Κρήτη. Έχω τα εξής προβλήματα: Α) ο αδερφός του παππού μου έχει χτίσει στον ακάλυπτο παράσνομα μια αποθήκη. Β) το σπίτι είναι σε κακή κατάσταση θέλει ανακαινίσει και υπάρχει κίνδυνος για τους περαστικους που κυκλοφορούν κοντά στο σπίτι(καθώς είναι σε ύψωμα και από κάτω υπάρχει κεντρικός δρόμος) Τι μπορώ να κάνω για να μην βρω τον μπελά μου.Γενικά δεν εχουμε πολύ καλές σχέσεις.

Επεξ/σία από Chania12
Δημοσ.

Το οτι το να το δώσεις είναι η καλύτερη λύση δεν το συζητάμε...  το θέμα είναι πάντα να σημφωνήσετε στην τιμή.... σε μια περίπτωση που ξέρω καλά, για ένα στρέμμα στο Πικέρμι ο ένας έδινε 15.000 ευρώ και ο άλλος ζηταγε 250.000....

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Chania12 είπε

Γεια σας,

πρόσφατα κληρονόμησα  από τον παππού  μου ένα σπίτι. Ωστόσο,το 50 % ανήκει στον αδερφό του παππού. Εγώ διαμένω χρόνια στο εξωτερικό και το σπίτι βρίσκεται στη Κρήτη. Έχω τα εξής προβλήματα: Α) ο αδερφός του παππού μου έχει χτίσει στον ακάλυπτο παράσνομα μια αποθήκη. Β) το σπίτι είναι σε κακή κατάσταση θέλει ανακαινίσει και υπάρχει κίνδυνος για τους περαστικους που κυκλοφορούν κοντά στο σπίτι(καθώς είναι σε ύψωμα και από κάτω υπάρχει κεντρικός δρόμος) Τι μπορώ να κάνω για να μην βρω τον μπελά μου.Γενικά δεν εχουμε πολύ καλές σχέσεις.

Έκανες αποδοχή ?

• Like 1
Δημοσ.

E λογικα καπου παει ;  Εχει τυχει να παω να δω "πετροχτιστο παραδοσιακο" και  μιλαμε ετοιμοροπο ολο χαλασμα . Που θα σκοτωσει και τους αποκατω στο δρομο :P

Δημοσ.

Εχεις   τρεις   λυσεις...

1.Του   το  χαριζεις   η  του  το   πουλας  η   αγοραζεις   εσυ  το  μεριδιο   του.

2.Κανεις   αποποιηση   και   πηγαινει   στο   δημοσιο  η   στον   επομενο   στην  σειρα   συγγενη.

3.Αν   θελεις   να   τους   εκδικηθεις   χαρισε   το   στην   τοπικη   εκκλησια   η  μητροπολη   η  τοπικο   μοναστηρι.

Τους   μαμησες   κανονικα   και  θα   χορευουν  καρσιλαμα   με   το  παπαδαριο   για   καμμια   δεκαετια...:-D

Για   να  μην  εχεις   καμμια   ευθυνη   εως   οτου   βρεθει   ακρη  ενημερωνεις   τον  τοπικο   δημο   για   τυχον  παρανομιες   και  επικινδυνοτητα.

Φυσικα   με  δικηγορο   ολα   αυτα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, divo είπε

Παει στο κρατος

Στους συγγενεις παει πρωτα με σειρα μεχρι καποιος να μην παρει χαμπαρι ωστε να αποποιηθει, και το φορτωνεται.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε

Στους συγγενεις παει πρωτα με σειρα μεχρι καποιος να μην παρει χαμπαρι ωστε να αποποιηθει, και το φορτωνεται.

Δεν πάει σε άλλον συγγενή, όταν δεν γίνει αποδοχή από τον άμεσο κληρονόμο (μετά από χρόνια) θεωρείται άγνωστο και το τρώει το κράτος!

Δημοσ.

δηλαδή λύση με το να κρατήσω την περιουσία δεν υπάρχει; είναι αρκετά μεγάλη η αξία του ακινήτου, σε κεντρικό δρόμο μεγάλο σπίτι παραλιακό κλπ κλπ 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Kostasspil είπε

Σε περιπτωση που δεν αποδεχτει τι γινεται με το 50%? Παει και αυτο στον αδερφο του παππου του;

Από όσο ξέρω όταν υπάρξει θάνατος του ατόμου που δέν έκανε αποδοχή πάει στούς κληρονόμους του ή στο δημόσιο εάν αποποιηθούν.

Το σίγουρο είναι οτι θα χρειαστεί και συμβολαιογράφο.

1 ώρα πριν, Chania12 είπε

δηλαδή λύση με το να κρατήσω την περιουσία δεν υπάρχει; είναι αρκετά μεγάλη η αξία του ακινήτου, σε κεντρικό δρόμο μεγάλο σπίτι παραλιακό κλπ κλπ 

Ο ίδιος το πουλάει το δικό του ποσοστό ; 

Σε οποιαδήποτε διενεξη ο ένας θα τα ρίχνει στόν άλλον. Καλύτερα είτε του πουλάς το δικό σου 50% ή του αγοράζεις το δικό του 50%

Δημοσ.

Δεν ξέρω εαν το πουλαει αλλα σίγουρα δεν θα μου το δωσει εμένα. Εγω σκεφτόμουν κάποια μορφή αναγκαστικής και επείγουσας διανομής περιουσίας λόγω κακής κατάστασης του σπιτιου και λόγω ότι είναι επικίνδυνο κλπ κλπ ..Θα επισκεφτώ δικηγόρο απλά αυτό το μήνα όλοι έχουν άδεια 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...