Επισκέπτης Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Αυτό το Monster είναι καλό καθαριστικό πάντως, πολύ δυνατό. https://www.mirror.co.uk/news/world-news/monster-energy-drink-cleans-mechanics-12527563
The_Judas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Αυτό δεν σημαίνει και τίποτα. Οτιδήποτε περιέχει μέσα κιτρικό οξύ είναι καλό καθαριστικό. Δεν σημαίνει ότι ισχύει το κλασικό επιχείρημα "αφού κάνει καθαρισμό σε μεταλλικά αντικείμενα... άρα θα καταστρέφει και όλα τα εσωτερικά όργανα του σώματος". Αυτά τα ποτά είναι ανθυγιεινά για άλλους λόγους (κυρίως για τη ζάχαρη και την υπερβολική καφείνη). 1 1
Vassilis_24 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 14 λεπτά πριν, The_Judas είπε Αυτό δεν σημαίνει και τίποτα. Οτιδήποτε περιέχει μέσα κιτρικό οξύ είναι καλό καθαριστικό. Δεν σημαίνει ότι ισχύει το κλασικό επιχείρημα "αφού κάνει καθαρισμό σε μεταλλικά αντικείμενα... άρα θα καταστρέφει και όλα τα εσωτερικά όργανα του σώματος". Αυτά τα ποτά είναι ανθυγιεινά για άλλους λόγους (κυρίως για τη ζάχαρη και την υπερβολική καφείνη). Και το ξίδι και το λεμόνι είναι τρομερά καθαριστικά.
TriLoBiTe Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Το ξύδι (αν το τρως με το κουτάλι) άνετα σε ''καθαρίζει'' 😋
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 21 λεπτά πριν, The_Judas είπε Αυτά τα ποτά είναι ανθυγιεινά για άλλους λόγους (κυρίως για τη ζάχαρη και την υπερβολική καφείνη). Nαι το ξέρω. Όποιος θέλει μπορεί να το ψάξει. Δε θέλω να βάλω λινκς γιατί θα φορτώσει το θέμα και είναι και κουραστικό στο μάτι. Η πρόσληψη καφεΐνης μέσω ενεργειακών ποτών είναι η χειρότερη επιλογή.
NT1G Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 100 mg καφείνης μέσω του καφέ είναι gg 😇 αλλά 100 mg καφείνης μέσω ενός ενεργειακού ποτού είναι ο διάολος ; 🤔
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, NT1G είπε 100 mg καφείνης μέσω του καφέ είναι gg 😇 αλλά 100 mg καφείνης μέσω ενός ενεργειακού ποτού είναι ο διάολος ; 🤔 Μήπως επειδή ο καφές δεν πίνεται μονορούφι; Και μήπως επειδή στον καφέ και στον κάθε καφέ η πραγματική ποσότητα της καφεΐνης είναι αμφισβητήσιμη; Δεν έχω δει καμία συσκευασία καφέ να γράφει τα mg της καφεΐνης.
melodicpunk Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Το ξέρω ότι κάνουν κακό, δεν πιστεύω να θεωρεί κάποιος το αντίθετο. Ωστόσο αν πιεις 4-5 τον μήνα ξέρω γω δεν νομίζω να σε βλάψουν τόσο πολύ, ειδικά όταν καταναλώνουμε καφέ καθημερινα, τρώμε τζανκ φουντ καθημερινά, πίνουμε αναψυκτικά κλπ. Οι ερωτήσεις μου όντως απαντήθηκαν και με βοήθησαν. Σας ευχαριστώ όλους!! υγ σας αφήνω ανοιχτό το thread για να πλακωθειτε ελεύθερα😄
NT1G Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 38 λεπτά πριν, Nikosmile είπε Μήπως επειδή ο καφές δεν πίνεται μονορούφι; Και μήπως επειδή στον καφέ και στον κάθε καφέ η πραγματική ποσότητα της καφεΐνης είναι αμφισβητήσιμη; Δεν έχω δει καμία συσκευασία καφέ να γράφει τα mg της καφεΐνης. Εσύ πίνεις τα 250 ml των ενεργειακών ποτών σε 30 sec; ok εγώ δεν το κάνω έτσι. τώρα για την ποσότητα, ούτε εγώ έχω δει να λέει στο κουτί αλλά γενικά υπάρχουν guidelines σε τι νούμερα κυμαίνονται οι διάφοροι καφέδες.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Η ταυρινη είναι αμινοξύ. Δομικό μέρος των πρωτεϊνών. Παίρνουμε κάθε μέρα από σχεδόν όλες τις ζωικές πηγές πρωτεϊνών. Επίσης το σώμα παράγει και μόνο του ταυρινη. Μελέτες έχουν δείξει πως βοηθά στην ίαση των μυών και στην προνοηση για ασθένειες της καρδιάς (και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις, όχι σε αυτή που βρίσκεις σε ένα μπούτι κοτόπουλο). Ούτε τα 100mg καφεινης είναι καμία εξωφρενική ποσότητα. Ωστόσο δημιουργεί όντως εθισμό ακόμα και στα 100mg ανάλογα με την ευαισθησία των υποδοχέων του καθενός. Οπότε απλά πίνεις με μέτρο για να μην γίνεις πρεζακι. Εγώ δεν πίνω συχνά γιατί προτιμώ γευστικά τον καφέ. 1
-Dimitris- Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 3 ώρες πριν, Xacti είπε Αυτό το Monster είναι καλό καθαριστικό πάντως, πολύ δυνατό. Ολα τα οξεα ειναι καλα καθαριστικα. Κιτρικο οξυ (λεμονι), Ανθρακικο οξυ (ανθρακουχα), Οξικο οξυ (ξυδι) Επειδη καποια απο αυτα καθαριζουν δε σημαινει οτι δε θα τα τρωμε κιολας. Καποιος θα επρεπε να ανησυχει για το τσιγαρο/ποτο/διατροφη/γυμναστικη περισσοτερο απο το εαν θα καταναλωσει 10 monster το μηνα
margaritagr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Αμινοξύ ειναι . Η Wikipedia δεν ειναι σοβαρή πηγή. https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/expert-answers/taurine/faq-20058177 Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2019 από margaritagr 1
ikaruga24 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Πίνω 2-3 τον χρόνο και μόνο Red Bull. Τα υπόλοιπα τα θεωρώ απλά αναψυκτικά που γενικώς αποφεύγω αν και επίσης πίνω καμία δεκαριά (πάλι το έτος).
ELMastas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν είναι βασικό αμινοξύ η ταυρίνη ούτε καν αμινοξύ με την συνηθισμένη έννοια του όρου,παρόλο που ονομάζεται πολλές φορές έτσι (γιατί είναι οξύ κλπ)η Wikipedia μπορεί να μην είναι η πιο σοβαρή πηγή,όμως σε κάποια θέματα τουλάχιστον κρατάνε τα προσχήματα. Δεν ανήκει η Ταυρίνη στα αμινοξέα με την κανονική βιοχημική έννοια του όρου, η οποία αναφέρεται σε εκείνες τις ενώσεις που περιέχουν τόσο μια αμινομάδα όσο και μια καρβοξυλομάδα,συνδεδεμένη στο πρώτο (άλφα-) άτομο άνθρακα. Τα βασικά αμινοξέα που μας αφορούν αφού συνθέτουν στόν γενετικό μας κώδικα είναι αυτά τα 20 που αναφέρθηκαν παραπάνω και είναι γνωστά απο την βιολογία στό σχολείο. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2019 από ELMastas 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις