Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτό δεν σημαίνει και τίποτα. Οτιδήποτε περιέχει μέσα κιτρικό οξύ  είναι καλό καθαριστικό.

Δεν σημαίνει ότι ισχύει το κλασικό επιχείρημα "αφού κάνει καθαρισμό σε μεταλλικά αντικείμενα... άρα θα καταστρέφει και όλα τα εσωτερικά όργανα του σώματος".

Αυτά τα ποτά είναι ανθυγιεινά για άλλους λόγους (κυρίως για τη ζάχαρη και την υπερβολική καφείνη).

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Αυτό δεν σημαίνει και τίποτα. Οτιδήποτε περιέχει μέσα κιτρικό οξύ  είναι καλό καθαριστικό.

Δεν σημαίνει ότι ισχύει το κλασικό επιχείρημα "αφού κάνει καθαρισμό σε μεταλλικά αντικείμενα... άρα θα καταστρέφει και όλα τα εσωτερικά όργανα του σώματος".

Αυτά τα ποτά είναι ανθυγιεινά για άλλους λόγους (κυρίως για τη ζάχαρη και την υπερβολική καφείνη).

Και το ξίδι και το λεμόνι είναι τρομερά καθαριστικά.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Nαι το ξέρω. Όποιος θέλει μπορεί να το ψάξει. Δε θέλω να βάλω λινκς γιατί θα φορτώσει το θέμα και είναι και κουραστικό στο μάτι. 

Η πρόσληψη καφεΐνης μέσω ενεργειακών ποτών είναι η χειρότερη επιλογή. 

Δημοσ.

100 mg καφείνης μέσω του καφέ είναι gg 😇 αλλά 100 mg καφείνης μέσω ενός ενεργειακού ποτού είναι ο διάολος :devil:; 🤔

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NT1G είπε

100 mg καφείνης μέσω του καφέ είναι gg 😇 αλλά 100 mg καφείνης μέσω ενός ενεργειακού ποτού είναι ο διάολος :devil:; 🤔

Μήπως επειδή ο καφές δεν πίνεται μονορούφι; Και μήπως επειδή στον καφέ και στον κάθε καφέ η πραγματική ποσότητα της καφεΐνης είναι αμφισβητήσιμη; Δεν έχω δει καμία συσκευασία καφέ να γράφει τα mg της καφεΐνης.

death_wish_coffee_ground_angle_269b630b-

Δημοσ.

Το ξέρω ότι κάνουν κακό, δεν πιστεύω να θεωρεί κάποιος το αντίθετο. Ωστόσο αν πιεις 4-5 τον μήνα ξέρω γω δεν νομίζω να σε βλάψουν τόσο πολύ, ειδικά όταν καταναλώνουμε καφέ καθημερινα, τρώμε τζανκ φουντ καθημερινά, πίνουμε αναψυκτικά κλπ. 

Οι ερωτήσεις μου όντως απαντήθηκαν και με βοήθησαν. Σας ευχαριστώ όλους!! 

υγ σας αφήνω ανοιχτό το thread για να πλακωθειτε ελεύθερα😄

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Μήπως επειδή ο καφές δεν πίνεται μονορούφι; Και μήπως επειδή στον καφέ και στον κάθε καφέ η πραγματική ποσότητα της καφεΐνης είναι αμφισβητήσιμη; Δεν έχω δει καμία συσκευασία καφέ να γράφει τα mg της καφεΐνης.

Εσύ πίνεις τα 250 ml των ενεργειακών ποτών σε 30 sec;

ok εγώ δεν το κάνω έτσι.

τώρα για την ποσότητα, ούτε εγώ έχω δει να λέει στο κουτί αλλά γενικά υπάρχουν guidelines σε τι νούμερα κυμαίνονται οι διάφοροι καφέδες.

Δημοσ.

Η ταυρινη είναι αμινοξύ. Δομικό μέρος των πρωτεϊνών. Παίρνουμε κάθε μέρα από σχεδόν όλες τις ζωικές πηγές πρωτεϊνών. Επίσης το σώμα παράγει και μόνο του ταυρινη.

Μελέτες έχουν δείξει πως βοηθά στην ίαση των μυών και στην προνοηση για ασθένειες της καρδιάς (και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις, όχι σε αυτή που βρίσκεις σε ένα μπούτι κοτόπουλο). 

Ούτε τα 100mg καφεινης είναι καμία εξωφρενική ποσότητα. Ωστόσο δημιουργεί όντως εθισμό ακόμα και στα 100mg ανάλογα με την ευαισθησία των υποδοχέων του καθενός.

Οπότε απλά πίνεις με μέτρο για να μην γίνεις πρεζακι. Εγώ δεν πίνω συχνά γιατί προτιμώ γευστικά τον καφέ.

• Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Xacti είπε

Αυτό το Monster είναι καλό καθαριστικό πάντως, πολύ δυνατό. 

Ολα τα οξεα ειναι καλα καθαριστικα.

Κιτρικο οξυ (λεμονι), Ανθρακικο οξυ (ανθρακουχα), Οξικο οξυ (ξυδι)

Επειδη καποια απο αυτα καθαριζουν δε σημαινει οτι δε θα τα τρωμε κιολας.

Καποιος θα επρεπε να ανησυχει για το τσιγαρο/ποτο/διατροφη/γυμναστικη περισσοτερο απο το εαν θα καταναλωσει 10 monster το μηνα

Δημοσ.

Πίνω 2-3 τον χρόνο και μόνο Red Bull. Τα υπόλοιπα τα θεωρώ απλά αναψυκτικά που γενικώς αποφεύγω αν και επίσης πίνω καμία δεκαριά (πάλι το έτος). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι βασικό αμινοξύ η ταυρίνη ούτε καν αμινοξύ με την συνηθισμένη έννοια του όρου,παρόλο που ονομάζεται  πολλές φορές έτσι (γιατί είναι οξύ κλπ)η Wikipedia μπορεί να μην είναι η πιο σοβαρή πηγή,όμως σε κάποια θέματα τουλάχιστον κρατάνε τα προσχήματα.

Δεν ανήκει η Ταυρίνη στα αμινοξέα με την κανονική βιοχημική έννοια του όρου, η οποία αναφέρεται σε εκείνες τις ενώσεις που περιέχουν τόσο μια αμινομάδα όσο και μια καρβοξυλομάδα,συνδεδεμένη στο πρώτο (άλφα-) άτομο άνθρακα.

Τα βασικά αμινοξέα που μας αφορούν αφού συνθέτουν στόν γενετικό μας κώδικα είναι αυτά τα 20 που αναφέρθηκαν παραπάνω και είναι γνωστά απο την βιολογία στό σχολείο.:rolleyes:

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...