Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε : 1200

Χρήση υπολογιστή : Προγραμματισμος, Photo editing και Gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: PyCharm, Visual studio, Android Studio, Lightroom, Photoshop

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Ναι,1080, αν πιανει 144fps θα ειναι θετικο. Παντως σιγουρα πανω απο 60fps.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αν εχω build μεχρι τελη Αυγουστου Αθηνα, αλλα απο Σεπτεμβρη Χανια.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Το πιο οικονομικο.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Το πιο οικονομικο.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο . Χωρις λειτουργικο.

Χωρητικότητα: 2tb hdd και 250/500 ssd.

Το προβλημα μου ειναι το Gaming, γενικως δε παιζω ιδιαιτερα πολυ, αλλα οταν παιζω θα ηθελα να ειμαι high (οχι απαραιτητα ultra, στα 90+fps).

Καλη Ram.

Επεξ/σία από MosquitoTerminator
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

AMD RYZEN 3700X

SCYTHE MUGEN 5 PCGH EDITION

MSI B450 TOMAHAWK MAX

G. SKILL 16GB DDR4 3200Mhz

PNY NVME CS3030 500GB

SAPPHIRE RX 5700 8GB DDR5

XFX 650 GOLD

TOSHIBA 2TB P300 SATAIII

Cougar MX330-G

AOC C24G1 (24', 1080P, 144Hz, VA panel)

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, adtakhs είπε

AMD RYZEN 3700X

SCYTHE MUGEN 5 PCGH EDITION

MSI B450 TOMAHAWK MAX

G. SKILL 16GB DDR4 3200Mhz

PNY NVME CS3030 500GB

SAPPHIRE RX 5700 8GB DDR5

XFX 650 GOLD

TOSHIBA 2TB P300 SATAIII

Cougar MX330-G

AOC C24G1 (24', 1080P, 144Hz, VA panel)

Ευχαριστω για την απαντηση αλλα απο skroutz βλεπω να μου βγαινει 1450 ευρω, πολυ πανω απο το budget και απο bp 1370.

Επεξ/σία από MosquitoTerminator
Δημοσ.

Σε 2 βδομάδες θα έχουν βγει οι custom RX 5700, οπότε θα σε συμβούλευα να περιμένεις. Εντωμεταξύ όμως μπορείς να παραγγείλεις όλα τα υπόλοιπα, με τον R5 3600 αντί του 3700Χ.

Kάνεις και μερικές παραλλαγές στην παραπάνω σύνθεση και βγαίνεις εντός budget. Η ψύκτρα σε πρώτη φάση δεν είναι απαραίτητη. Τροφοδοτικό και 550W αρκούν. Φρόντισε να πεις στο κατάστημα από όπου πάρεις τη μητρική να σου κάνουν bios update (αν δε βρεις την Tomahawk MAX).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Amd 3700X 345€

Msi b450 tomahawk 105€

G skill 16gb 3200 77€

PNY CS3032 500GB 75€

RX 5700 8GB 350€

Cougar MX330-G 39€

Τοshiba 2TB 45€

XFX PSU 70€

ΑOC 184€

-------------------

1250€ πρέπει να βγαίνει.

Μέχρι να πιάσει Σεπτέμβρης που θα κάνεις την αγορά, θα έχουν πέσει οι τιμές κι άλλο.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Amd 3700X 345€

Msi b450 tomahawk 105€

G skill 16gb 3200 77€

PNY CS3032 500GB 75€

RX 5700 8GB 350€

Cougar MX330-G 39€

Τοshiba 2TB 45€

ΑOC 184€

-------------------

1250€

+80€ τροφοδοτικό και μεταφορικά

Δημοσ.
4 ώρες πριν, MosquitoTerminator είπε

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: PyCharm, Visual studio, Android Studio, Lightroom, Photoshop

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Ναι,1080, αν πιανει 144fps θα ειναι θετικο. Παντως σιγουρα πανω απο 60fps.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αν εχω build μεχρι τελη Αυγουστου Αθηνα, αλλα απο Σεπτεμβρη Χανια.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Το πιο οικονομικο.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Το πιο οικονομικο.

Το προβλημα μου ειναι το Gaming, γενικως δε παιζω ιδιαιτερα πολυ, αλλα οταν παιζω θα ηθελα να ειμαι high (οχι απαραιτητα ultra, στα 90+fps).

Καλη Ram.

Ξεκινα με οθόνη. Περισσότερο για προγραμματισμό και photoshop τη θες και δευτερευόντως για gaming σωστά;

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Amd 3700X 345€

Msi b450 tomahawk 105€

G skill 16gb 3200 77€

PNY CS3032 500GB 75€

RX 5700 8GB 350€

Cougar MX330-G 39€

Τοshiba 2TB 45€

XFX PSU 70€

ΑOC 184€

-------------------

1250€ πρέπει να βγαίνει.

Μέχρι να πιάσει Σεπτέμβρης που θα κάνεις την αγορά, θα έχουν πέσει οι τιμές κι άλλο.

Που βρισκεις αυτες τις τιμες σε RAM και HDD

54 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Σε 2 βδομάδες θα έχουν βγει οι custom RX 5700, οπότε θα σε συμβούλευα να περιμένεις. Εντωμεταξύ όμως μπορείς να παραγγείλεις όλα τα υπόλοιπα, με τον R5 3600 αντί του 3700Χ.

Kάνεις και μερικές παραλλαγές στην παραπάνω σύνθεση και βγαίνεις εντός budget. Η ψύκτρα σε πρώτη φάση δεν είναι απαραίτητη. Τροφοδοτικό και 550W αρκούν. Φρόντισε να πεις στο κατάστημα από όπου πάρεις τη μητρική να σου κάνουν bios update (αν δε βρεις την Tomahawk MAX).

Περιμενω οσο ναναι μεχρι να αρχισουν οι σχολες. Γιατι 3600 αντι 3700χ;

1 λεπτό πριν, radiohead είπε

Ξεκινα με οθόνη. Περισσότερο για προγραμματισμό και photoshop τη θες και δευτερευόντως για gaming σωστά;

Ναι. Τι εννοεις 'ξεκινα με οθονη';

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, MosquitoTerminator είπε

Που βρισκεις αυτες τις τιμες σε RAM και HDD

Περιμενω οσο ναναι μεχρι να αρχισουν οι σχολες. Γιατι 3600 αντι 3700χ;

Ναι. Τι εννοεις 'ξεκινα με οθονη';

Να καταλήξεις πρώτα στο μόνιτορ. Εφόσον λοιπόν προτεραιοτητα έχει η εργασία ξεχνάς και τα 144hz και το 1080p. Γνώμη μου.

Γιατί έχεις (χαμηλο budget)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, MosquitoTerminator είπε

Καλη Ram.

Λοιπόν ρεαλιστική πρόταση από ένα κατάστημα χωρίς υπέρβαση budget.

Κατάστημα HELLASPHONE Πειραιά.

Screenshot_2019-08-13-19-37-04-174_com.android.chrome.png.412a4ba9b5fa25e1cd511df50fc3d7ed.png

Το μόνιτορ έχει pivot για να γράφεις κώδικα. 10 bit και 100% srgb για τις επεξεργασίες σου. Έχει freesync για να παίζεις smooth και άσχετα με το ότι επιλεγουμε nvidia κάρτα λόγω ps-lr πάλι θα υποστηρίζεται. Όλες τις εργασίες σου θα τις κάνεις άνετα ο 3600 είναι θηριακι. Τώρα αν πρόκειται να ανέβεις κι άλλο σε budget μπορείς να βάλεις 32gb ram η τον 3700x η 2060 super η ακόμα καλύτερο μόνιτορ. Ως έχει πάντως είναι ένα δυνατό all around εργαλειο για τα 1200 που ζητάει. 

Αν θες να περιμένεις για Σεπτέμβρη περίμενε και τιμες κάρτας γραφικων 5700 όπως είπε παραπάνω ο tanasen.

Επεξ/σία από radiohead
  • Like 1
Δημοσ.

Στην παραπάνω σύνθεση που έδωσα, τις Mushkin θυμόμουν στα 77€

https://www.skroutz.gr/s/17609449/Mushkin-Redline-Frostbyte-16GB-DDR4-3200MHz-MRA4U320GJJM8GX2.html

Επίσης από την στιγμή που ο φίλος έχει χρόνο μέχρι τον σεπτέμβρη καλό είναι να περιμένει όσο γίνεται για να φτιάξουν λίγο οι τιμές.

Ο Ryzen 3000 έχουν αρχίσει να έρχονται στις τιμές που πρέπει, το ίδιο και οι μητρικες.

Ελπίζω το ίδιο να γίνει και στα γραφικά.

Δημοσ.

Υπόψιν ...να βάλω μια ακόμα παράμετρο...ΕΑΝ και εφόσον θα ασχοληθείς σοβαρά με προγραμματισμό στα παραπάνω build μην ξεχνάς την παράμετρο θόρυβο....εκτός και αν προγραμματίζεις φορώντας ακουστικά ακούγοντας μουσική στην διαπασών...χρειάζεσαι σύστημα αθόρυβο....δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απο το κάθεσαι μεσάνυχτα..να ψάχνεις το λαθάκι στον κώδικα και να ακούγονται τα φουρφούρια να γυρνάνε...οπότε αξίζει να διερευνήσεις πολύ σοβαρά το θέμα...

Σαν Intelακιας δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ να δώσω συστάσεις συγκεκριμένες γιατί τώρα έβλεπα τις επιδόσεις των Ryzen 5 & 7 και έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό..δηλαδή πότε απογειώθηκαν έτσι .....

Πάντως προτίμησε να χάσεις 5-10 frames στα παιχνίδια παρά να θυσιάσεις την ησυχία σου...πάρε επεξεργαστή με χαμηλό TDP....Λιγότερη θερμότητα ...λιγότερες στροφές στον ανεμιστήρα...λιγότερη φασαρία...κάρτα γραφικών που δεν δουλεύει όταν δεν χρειάζεται....(ψάξε ποια υλοποίηση είναι πιο αθόρυβη...αν βρεις και Passive..best) και φυσικά τα υπόλοιπα..

Για δίσκους οπωσδήποτε NVME ...ειναι Must...για τρελές ταχύτητες...πάρε 1 2o SSD για "προχειρα" και φυσικά καλά θα ήταν να υπάρχουν δίσκοι και εντός και εκτός μηχανήματος...αν και αν θα δουλέψεις με Source Control (πρέπει) θα είναι όλα στο Cloud.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...