Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουμε ένα πισί με έναν 240ρι SSD και έναν HDD (1 teras).
To πισί το μοιράζονται οι 2 γιοί μου και ο καθένας θέλει να έχει το δικό του account με password για να μην βλέπει τις φωτό μου ο ένας και να μην μπαίνει στο φβ μου ο άλλος κλπ κλπ κλπ. (μύλος)

Το θέμα είναι ότι έχουνε 2 διαφορετικά STEAM & EPIC accounts o καθένας με κάποια παιχνίδια όμως να είναι κοινά και για τους δύο και κάποια άλλα όχι.

Θέλω να ορίσω τα steam & epic να εγκαθιστούν τα games στον D δίσκο για να μην τιγκάρει ο SSD αλλά έχω μπερδευτεί λίγο με το αν αυτό είναι εφικτό ή όχι.

Κάποια βοήθεια ;;;;

Προτροπές του στύλ πάρε ένα ακόμα gaming pc για να μην τσακώνονται θα αγνοούνται. :P :P :P  

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.

Ανοιγεις το steam πατας πανω αριστερα που λεει steam πας στις ρυθμισεις,ανοιγεις την καρτελα ληψεις  πατας φακελοι συλλογης steam και απο εκει δηλωνεις που θελεις να γινονται install τα παιχνιδια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, dpolal said:

Θέλω να ορίσω τα steam & epic να εγκαθιστούν τα games στον D δίσκο για να μην τιγκάρει ο SSD αλλά έχω μπερδευτεί λίγο με το αν αυτό είναι εφικτό ή όχι.

Για το EGS δεν είμαι σίγουρος αν γίνεται, αλλά για Steam μπορείς να αλλάξεις απο τις ρυθμίσεις το default installation path (οδηγίες εδώ) για να κατεβάζει κατ'ευθείαν σε όποιο drive θες. 'Εχω την εντύπωση πως πρέπει να κάνεις την αλλαγή και στα δύο account ξεχωριστά όμως.

Edit: Και μια και μιλάμε για δύο χρήστες στο ίδιο PC (και αν δεν το έχεις/έχουν κάνει ήδη :P ), μπορείς επίσης να ενεργοποιήσεις το Family Sharing, όπου το κάθε account έχει πρόσβαση στα παιχνίδια και licence του άλλου (με ορισμένες εξαιρέσεις, συνήθως παιχνίδια που απαιτούν external launchers ή έχουν subscription costs) (οδηγίες εδώ).

Επεξ/σία από Greygore
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλικάρια, ξέρω πώς να εγκαθιστώ τα παιχνίδια σε άλλο directory στο steam & epic, αυτό είναι απλό.

Το πρόβλημα μου είναι αν πρέπει να στήσω διαφορετικά folders για τον καθένα ή αν θα μπορούσε να στηθεί από ένα κοινό για steam & epic.
To θέμα είναι πως δεν έχουν και οι 2 το ίδια ακριβώς παιχνίδια και δεν ξέρω πώς θα συμπεριφέρεται το πρόγραμμα μετά ενώ αν τα στήσω ξεχωριστά για τον καθένα κάποια games θα είναι εγκατεστημένα από 2 φορές σε διαφορετικό directory και ίσως γίνει μπάχαλο η registry έτσι.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
2 minutes ago, dpolal said:

Το πρόβλημα μου είναι αν πρέπει να στήσω διαφορετικά folders για τον καθένα ή αν θα μπορούσε να στηθεί από ένα κοινό για steam & epic.

Fair enough, όπως το διάβασα στο πρώτο post διαφορετικά το κατάλαβα :P 

Απο όσο ξέρω (για Steam πάλι, στο EGS δεν έτυχε να χρειαστώ δεύτερο account), μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο installation folder για όλα τα accounts χωρίς κάποιο πρόβλημα - οι πληροφορίες για τα license που έχει το κάθε account αποθηκεύονται αλλού οπότε δεν παίζει να παρουσιάσει κάποιο θέμα.

Η μόνη διαφορά που θα δουν είναι πως, οποιαδήποτε παιχνίδια είναι dowloaded απο το ένα account θα φαίνονται στο library του άλλου, με την ένδειξη "Request Access" (το family sharing που γράφω πιο πάνω), αλλά και πάλι δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα με τα licenses/games.

family_sharing_request.jpg

• Like 3
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, dpolal είπε

Έχουμε ένα πισί με έναν 240ρι SSD και έναν HDD (1 teras).
To πισί το μοιράζονται οι 2 γιοί μου και ο καθένας θέλει να έχει το δικό του account με password για να μην βλέπει τις φωτό μου ο ένας και να μην μπαίνει στο φβ μου ο άλλος κλπ κλπ κλπ. (μύλος)

Το θέμα είναι ότι έχουνε 2 διαφορετικά STEAM & EPIC accounts o καθένας με κάποια παιχνίδια όμως να είναι κοινά και για τους δύο και κάποια άλλα όχι.

Κάποια βοήθεια ;;;;

Προτροπές του στύλ πάρε ένα ακόμα gaming pc για να μην τσακώνονται θα αγνοούνται. :P :P :P  

Πόσο χρονών είναι τα παιδιά σου.? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η λύση dual boot με επιλογή σκληρού δίσκου δεν θα έλυνε το πρόβλημα?

Ή 2 λογαριασμοί windows?

Επεξ/σία από JTRGamer
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, jerry banana είπε

Πόσο χρονών είναι τα παιδιά σου.? 

13 και 17

21 λεπτά πριν, JTRGamer είπε

Η λύση dual boot με επιλογή σκληρού δίσκου δεν θα έλυνε το πρόβλημα?

Ή 2 λογαριασμοί windows?

2 λογαριασμούς θα έχουν ούτως ή άλλως, δεν παίζει άλλο σενάριο. :D

Dual Boot με 2 εγκαταστάσεις W10 ;;;  Δεν έχει νόημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά θα δουλεύει. Ο κάθε λογαριασμός θα έχει πρόσβαση στα παιχνίδια του.

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ.

νομίζω δεν χρειάζεται dual boot αλλά δύο account στα ίδια τα windows. Μετά στο client του steam ο καθένας θα μπαίνει με τον δικό του λογαριασμό και θα έχει τα δικά του game. 

Μια άλλη λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι να χωρίσεις τον αποθηκευτικό χώρο των game σε δικαιώματα ανά account. 

Δλδ να έχεις δύο account στα windows κοινό account στο steam αλλά ξεχωριστό αποθηκευτικό χώρο όπου δικαιώματα ανάγνωσης και εγγραφής σε αυτούς τους φακέλους θα έχει ο ένας από τους δύο λογαριασμούς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, dpolal είπε

13 και 17

2 λογαριασμούς θα έχουν ούτως ή άλλως, δεν παίζει άλλο σενάριο. :D

Dual Boot με 2 εγκαταστάσεις W10 ;;;  Δεν έχει νόημα.

Να σου ζήσουν!!! 

Επεξ/σία από jerry banana
  • Like 1
Δημοσ.

Μην πελαγοδρομείτε. Ό,τι σας είπε ο Greygore. Ούτε διπλά λειτουργικά ούτε διπλοί φάκελοι ούτε τίποτα άλλο. Ίδιος φάκελος εγκατάστασης για τα παιχνίδια και μπαίνει ο καθένας με τον διαφορετικό steam λογαριασμό του κάθε φορά. Έτσι το κάνω τόσα χρόνια με τον λογαριασμό του κοριτσιού χωρίς πρόβλημα. 

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί δεν φτιάχνει δύο διαφορετικά windows profiles και να μπαίνει ο καθένας με τον δικό του κωδικό να ξεμπερδεύει;

Δημοσ.

Γιατί τα παιχνίδια είναι στο steam, όχι στα windows. Όσα προφίλ και να κάνεις στο λειτουργικό πάντα θα πρέπει να αλλάζεις τον λογαριασμό στο steam.Πώς θα το παρακάμψεις αυτό;

Δημοσ.

Ότι και να κάνεις πάλι θα τσακωθούν. 

Σήμερα για τους λογαριασμός αύριο για κάτι άλλο κτλπ. 

Το μόνο σηγουρο είναι ότι και όλα τα προβλήματα να εξαλείψεις δεν υπάρχει περίπτωση να εξαλείψεις το πρόβλημα του χρόνου. Για το πόσο και πότε θα παίξει ο καθένας. 

Πάρε ένα pc 300-400€ το πολύ για να έχει ο καθένας τον δικό του και τέλος τα προβλήματα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...