Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και κανενα 3 μηνο, πολυ αραια εχω το εξης προβλημα που δεν μου εχει ξανατυχει ποτε οσο ασχολουμε με υπολογιστες:

Οταν κλεισω το PC (ειδικα αν πατησω και το κουμπι του τροφοδοτικου μετα το κλεισιμο για να μη εχει καθολου ρευμα και μετα οταν θελω να το ξανανοιξω φυσικα το ανοιγω και αυτο),  μετα τυχαια υπαρχει περιπτωση το PC να μην ανοιγει με τιποτα. Τιποτα νεκρο, κανενα λαμπακι στην μητρικη, απλα σαν να μην περνει ρευμα.

Μου εχει συμβει και με το να πειραξω το κουμπι του τροφοδοτικου και ομως οχι, με απλο τερματισμο, να φυγω λιγες μερες και μολις γυρισω να ειναι νεκρο. Το παραξενο ειναι οτι μετα χωρις να κανω κατι, τυχαια επανερχεται και αναβουν τα φωτα της μητρικης οποτε καταλαβαινω οτι περνει ρευμα και τον ανοιγω....

Χτες ομως για πρωτη φορα μου το εκανε αυτο ενω ηταν εν λειτουργια. Εκλεισε νεκρο σαν κοπηκε το ρευμα (εχω ups αν και ασχετο νομιζω, παντως δεν εδειξε καποια ταση ή προβλημα το ups). Ολο το βραδυ ητα νεκρο, ανοιγα εκλεινα παλι το κουμπι του τραφοδοτικου, αλλαξα καλωδιο κτλ κτλ.... Τιποτα νεκρο. Λεω τελος παει μαλλον τροφοδοτικο μας αφησε να ψαξω αν εχω εγγυση. Τελικα μετα απο λιγο αναψαν παλι τα λαμπακια της μητρικης....

Το προβλημα ειναι οτι γινεται τυχαια οποτε και να το παω σε τεχνικο ισως δεν βρει κατι. Το ερωτημα ειναι ειχε κανεις κατι παρομοιο?

Επισης δεν εχω οργανα και δεν ξερω πως να ελενξω αν το τροφοδοτικο οντως δινει ρευμα και μηπως το ολα θεμα τελικα ειναι της μητρικης και οχι του τροφοδοτικου :(

Μηπως γνωριζει κανεις κατι περισσοτερο?

Ευχαριστω!

Δημοσ.

η τροφοδοτικό η μητρική (φούσκωσαν πυκνωτές) να εύχεσαι το πρώτο γιατί μητρική δεν προκειτε να βρεις (λογο ηλικιας  μηχανήματος)

• Like 1
Δημοσ.

Κάνε έναν οπτικό έλεγχο στη μητρική για τυχόν φουσκωμένους πυκνωτές, όπως λεει και ο Ντέμης, ειδικά στη περιοχή γύρω απ'το 24πινο.
Σε δεύτερη φάση δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω πολυ,

Γενικα δεν ειναι πολυ παλιο το PC, η μητρικη του ειναι η https://www.asus.com/Motherboards/Z170-PRO-GAMING-AURA/

Για δοκιμη αν μου ξανατυχει, μπορω να βαλω ενα οποιοδηποτε τροφοροτικο, να συνδεσω μονο μητρικη και CPU και αν δω αν αναβουν τα λαμπακια στην μητρικη? Ή πρεπει να βρω ενα "καλο" και με παρομοια watt με αυτο που εχω (αν και εφοσον δεν ανοιξω το PC νομιζω ενα οτι να ειναι αρκει να δουλευει ειμαι οκ σωστα?)

Επεξ/σία από crash21
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΟΚ απλα μπορω να κουμπωσω ενα παλιο τροφοδοτικο αν μου ξανατυχει και να δω αν τα λαμπακια αναβουν της μητρικης ή πρεπει να αγορασω κατι συγκεκριμενο και παρομοιο με αυτο που εχει ηδη το PC? Το προβλημα μου ειναι οτι αν χρειαστει να αγορασω τροφοδοτικο και ειναι η μητρικη το προβλημα  θα μου μεινει το τροφοδοτικο, ενω απο παλιο PC εχω ενα να δοκιμασω. Απλα ειναι παλιο και λιγα watt, ομως αν κουμπωσω 24pin και CPU μονο και αναψουν τα λαμπακια τοτε αποκλειω την μητρικη και καταληγω οτι ειναι μονο το τροφοδοτικο. Λογικα γινεται δεν θα κανω καν boot, σωστα?

Επεξ/σία από crash21
Δημοσ.

ειχα παρομοιο προβλημα. μια ανοιγε μια οχι. εφταιγε το τροφοδοτικο. βεβαια πηρα κ νεο μηχανημα γιατι ο τεχνικος που το ειδε μου ειπε για καμενη μητρικη!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/8/2019 στις 12:10 ΜΜ, crash21 είπε

Οταν κλεισω το PC (ειδικα αν πατησω και το κουμπι του τροφοδοτικου μετα το κλεισιμο για να μη εχει καθολου ρευμα και μετα οταν θελω να το ξανανοιξω φυσικα το ανοιγω και αυτο),  μετα τυχαια υπαρχει περιπτωση το PC να μην ανοιγει με τιποτα. Τιποτα νεκρο, κανενα λαμπακι στην μητρικη, απλα σαν να μην περνει ρευμα.

Από τότε που αγοράστηκε το PC μετά από κάθε χρήση κλείνετε το PC από το διακόπτη; Αν ναι, τότε ίσως έχει χαλάσει ο διακόπτης του τροφοδοτικού (τι μάρκα είναι;)

Να κάηκε το τροφοδοτικό λίγο παράξενο, γιατί όπως αναφέρατε είναι πάνω σε UPS.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να βοηθησω και αλλους που ισως εχουν κατι παρομοιο, τελικα αγορασα νεο τροφοδοτικο και πλεον μετα απο 6 μηνες δεν εχω προβλημα κανενα.

Κατι γινοταν με το παλιο τροφοδοτικο, περιεργο πολυ γιατι μια δουλευε και μια οχι και το παραξενο οτι ειναι οτι δεν δουλευε μετα απο shutdown.. Ισως βραχυκυκλωνε.

Δεν ξερω ποτε δεν καταλαβα παντως με την αλλαγη τροφοδοτικο λυθηκε το θεμα.

Ευχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια!

Επεξ/σία από crash21
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...