Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Δλδ οσο ανεβαινουν τα τετραγωνικα,αλλαζει και ο τροπος κατασκευης των διακοπτων.Για δειξε μου εναν διακοπτη που εχει βιδα γειωσης στο μεταλλικο καπακι του.

https://www.screwfix.com/c/electrical-lighting/switches-sockets/cat830530?switchessocketsproducttype=dimmer_switch|light_switch|toggle_switch#category=cat830530&switchessocketsfinish=brushed&switchessocketsproducttype=dimmer_switch|light_switch|toggle_switch

126 για ποικιλια

• Confused 1
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προσωπικά και σαν ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων (παλιά) το θεωρώ ανεύθυνο , παρανοϊκό και ηλίθιο να κατασκευάζεις προϊόν που εγκυμονεί κινδύνους εν τω γένεσή. 

Θέλεις μουράτο ανοξείδωτο διακόπτη για να δείξεις ότι το φυσάς, παίρνει 1 καλής ποιότητα πλαστικό και απο πάνω εφαρμόζεις προσεκτικά και πολύ όμορφα 1 φύλο ανοξείδωτο , βουρτσισμένο και όπως θες και γουστάρεις.

Σαν εκείνα τα ηλίθια μεταλλικά ντουι που τα περνάνε σε διάφορα φωτιστικά - που ευτυχώς έχουν πυρήνα πορσελάνινο - και αν γίνει καμμιά στραβή και λειώσει η μόνωση....

Δημοσ.

Αυτό ήθελα να πω φίλος αλλά σκέφτηκα ότι θα ήταν χαμένος χρόνος και απλά δεν ασχολήθηκα.Τελικα βρέθηκες εσύ πρώην συνάδελφε και ξοδεψες (άδικα κατά την γνώμη μου) τον χρόνο σου και έγραψες κάτι πάρα πολύ σωστό.

Ποιος ανώμαλος κατασκευαστής θα φτιάξει διακόπτη που θα εγκυμονεί κίνδυνο διαρροής ούτως ώστε να χρειάζεται γείωση?ΚΑΝΕΝΑΣ.Ολοι οι διακόπτες είναι class 2,δλδ double insulated και δεν απαιτείται γείωση.Ακομα και όλο μεταλλικό να είναι το πλαισιο,ο μηχανισμός (η βάση στην οποία δουλεύουν οι επαφές δλδ) είναι πλαστικός για αυτόν ακριβώς τον λόγο.Για μόνωση.

Τι να εξηγήσεις τώρα σε κάτι παιδιά που ψάχνουν φωτό στο γουγλε για να δείξουν ότι έχουν δίκιο?Τεσπα,καλή συνέχεια.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, masteripper είπε

Προσωπικά και σαν ηλεκτρολόγος εγκαταστάσεων (παλιά) το θεωρώ ανεύθυνο , παρανοϊκό και ηλίθιο να κατασκευάζεις προϊόν που εγκυμονεί κινδύνους εν τω γένεσή. 

Θέλεις μουράτο ανοξείδωτο διακόπτη για να δείξεις ότι το φυσάς, παίρνει 1 καλής ποιότητα πλαστικό και απο πάνω εφαρμόζεις προσεκτικά και πολύ όμορφα 1 φύλο ανοξείδωτο , βουρτσισμένο και όπως θες και γουστάρεις.

προφανώς αν ο διακόπτης είναι κατασκευασμένος έτσι ώστε η εκτιθέμενη αγώγιμη επιφάνεια είναι εσωτερικά μονωμένη και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος έμμεσης επαφής στην περίπτωση σφάλματος, δεν χρειάζεται και γείωση αφού δεν υπάρχει και σημείο σύνδεσης για την γείωση. Αν όμως η εξωτερική επιφάνεια έχει και εσωτερικά αγώγιμο μέρος τότε χρειάζεται ακροδέκτης γείωσης όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Όπως ανέφερα οι μεταλλικοί διακόπτες είναι είναι μόνο για λόγους αισθητικής (που προσωπικά δεν μου αρέσουν) αλλά και λειτουργικούς.Υπάρχουν εγκαταστάσεις όπου ο διακόπτης χρειάζεται και μηχανική αντοχή ή είναι για εγκαταστάσεις Ex ή marine οπότε μπορεί να είναι μεταλλικός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, LouCi4er είπε

Αυτό ήθελα να πω φίλος αλλά σκέφτηκα ότι θα ήταν χαμένος χρόνος και απλά δεν ασχολήθηκα.Τελικα βρέθηκες εσύ πρώην συνάδελφε και ξοδεψες (άδικα κατά την γνώμη μου) τον χρόνο σου και έγραψες κάτι πάρα πολύ σωστό.

Ποιος ανώμαλος κατασκευαστής θα φτιάξει διακόπτη που θα εγκυμονεί κίνδυνο διαρροής ούτως ώστε να χρειάζεται γείωση?ΚΑΝΕΝΑΣ.Ολοι οι διακόπτες είναι class 2,δλδ double insulated και δεν απαιτείται γείωση.Ακομα και όλο μεταλλικό να είναι το πλαισιο,ο μηχανισμός (η βάση στην οποία δουλεύουν οι επαφές δλδ) είναι πλαστικός για αυτόν ακριβώς τον λόγο.Για μόνωση.

Τι να εξηγήσεις τώρα σε κάτι παιδιά που ψάχνουν φωτό στο γουγλε για να δείξουν ότι έχουν δίκιο?Τεσπα,καλή συνέχεια.

καλα ειστε τρελοι ρε σεις? Χθες αλλαξα διακοπτη με γειωση, τι θελετε, φωτο δηλαδη, να αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας? Πες οτι ησουν μαστορι της γειτονιας και δεν εχεις δει τετοιο πραγμα και μεινε εκει, που θα με πεις "παιδακι" και οτι το screwfix, σα να λεμε praktiker του UK, ειναι εικονα google. Ημιμαθεια < αμαθεια κλπ

Επεξ/σία από vs_skg
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα μια ερώτηση και από μένα. Έχω ένα κουτί που φέρνει φάση ουδέτερο και γείωση από εκεί φεύγουν διαφορά καλώδια τα οποία πάνε σε φωτιστικά φωτοκυταρα κλπ και είναι φάση με φάση ουδέτερος με ουδέτερο αλλά υπάρχει ένα που είναι συνδεδεμένο φάση με ουδέτερο και οι γειώσεις όλες κομμένες. 

Εγώ ήθελα να βάλω μια πρίζα άνοιξα το κουτί και λέω θα πάρω φάση ουδέτερο και γείωση. Βλέποντας όμως αυτό το πράγμα τη μπερδεψουρα εκεί μέσα λέω άστο καλύτερα. 

Από μια αναζήτηση στο ίντερνετ διάβασα ότι τη δεκαετία του 80 συνεδεαν κάποιοι φάση με ουδέτερο πρακτική όμως που σημερα θεωρείται λάθος. 

Μήπως μπορείτε να μου πείτε τι γι έτσι σε αυτή την περίπτωση; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...