nvel Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 34 λεπτά πριν, masteripper είπε Εννοείς σε στυλ μαχαιρωτούς ? για διακόπτες φωτισμού μιλάω όχι φορτίου
masteripper Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, nvel είπε για διακόπτες φωτισμού μιλάω όχι φορτίου Ποτέ δεν έχω δει... και μου φαίνεται υπερβολικό να είναι σε σπίτι διακόπτης φωτισμού με πιθανότητα διαρροής χωρίς λόγο.... 1 ώρα πριν, Magkoufis είπε Είναι εξω από μικρό wc.. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι σχεδιάστηκε/ήταν για διπλό διακόπτη (φως + ανεμιστήρας) και μετά αλλάχτηκε ο διακόπτης και κουμπώσαν τις 2 επιστροφές μαζί Με βάση την διατύπωση σου μιλάμε για μονό διακόπτη...εαν είναι διπλός τότε φαση+2 επιστροφές ΤΟ σωστό είναι 1 μαύρο (φάση) και 2 κόκκινα καλώδια (επιστροφές) Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2020 από masteripper 1
DrLo Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Magkoufis είπε Να κάνω μια ερώτηση, όταν σε έναν διακόπτη υπάρχουν τρία καλώδια, το τρίτο τι μπορεί να είναι; Έχει κάποια πρίζα ή διαπόπτη από κάτω/δίπλα; Αν ναι μπορεί να είναι αυτο Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2020 από DrLo 2
nvel Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, masteripper είπε Ποτέ δεν έχω δει... και μου φαίνεται υπερβολικό να είναι σε σπίτι διακόπτης φωτισμού με πιθανότητα διαρροής χωρίς λόγο.... Μάλλον δεν έχεις δει και πολλές εγκαταστάσεις, υπάρχουν περιπτώσεις που για αισθητικούς ή λειτουργικούς λόγους οι διακόπτες είναι μεταλλικοί. Δεν είναι όλα τα σπίτια 50τμ, υπάρχουν και σπίτια των 5000τμ και δεν είναι όλες οι εγκαταστήσεις οικιακές. 2
Magkoufis Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, masteripper είπε Ποτέ δεν έχω δει... και μου φαίνεται υπερβολικό να είναι σε σπίτι διακόπτης φωτισμού με πιθανότητα διαρροής χωρίς λόγο.... Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι σχεδιάστηκε/ήταν για διπλό διακόπτη (φως + ανεμιστήρας) και μετά αλλάχτηκε ο διακόπτης και κουμπώσαν τις 2 επιστροφές μαζί Με βάση την διατύπωση σου μιλάμε για μονό διακόπτη...εαν είναι διπλός τότε φαση+2 επιστροφές ΤΟ σωστό είναι 1 μαύρο (φάση) και 2 κόκκινα καλώδια (επιστροφές) Έχετε δίκιο δεν το είπα καλά, ο χωρος έχει χώρο αποδυτηρίων, δυο βεσε, τρεις ντουζιερες και δυο χωλ, ο φωτισμός και ο εξαερισμοσ σε όλα αυτά ενεργοποιούταν από έναν μοναδικο διακόπτη, η καλωδίωση πήγαινε στους χώρους με πλαστικά κανάλια, δεν αξιοποιούταν η καλωδίωση η κανονική του κτιρίου δηλαδή, προφανώς για να υπάρχει ο έλεγχος από τον έναν μοναδικό διακόπτη. Τα κατάργησα όλα αυτά, σε κάποιους χώρους έβαλα διακοπτεσ με αισθητήρες κίνησης, μου έχουν μείνει τα δυο βεσε που δεν έχω βρει λύση καθόσον μια βολική έπιλογη με προϊόν της lumen είναι να υπάρχει ουδέτερος στο κουτί του διακόπτη, αναρωτιέμαι λοιπόν αν το τρίτο καλώδιο είναι τέτοιο αλλά σύμφωνα με όσα γράφηκαν μάλλον όχι..
vs_skg Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, Joshua21 είπε Θα σας ειδοποιήσουμε οταν πατε και παραεξω απο το χωριο σας με τους πλαστικους διακοπτες και δειτε διακοπτες με γειωση, παρτε τηλεφωνο. Ανοιχτα 8-4.
LouCi4er Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, nvel είπε Μάλλον δεν έχεις δει και πολλές εγκαταστάσεις, υπάρχουν περιπτώσεις που για αισθητικούς ή λειτουργικούς λόγους οι διακόπτες είναι μεταλλικοί. Δεν είναι όλα τα σπίτια 50τμ, υπάρχουν και σπίτια των 5000τμ και δεν είναι όλες οι εγκαταστήσεις οικιακές. Δλδ οσο ανεβαινουν τα τετραγωνικα,αλλαζει και ο τροπος κατασκευης των διακοπτων.Για δειξε μου εναν διακοπτη που εχει βιδα γειωσης στο μεταλλικο καπακι του.
nvel Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 όσο ανεβαίνουν τα τετραγωνικά αλλάζει και η οικονομική ικανότητα του ιδιοκτήτη να αγοράσει εξοπλισμό, αν θέλει ανοξείδωτους διακόπτες θα τους έχει και αν θέλει χρυσούς μπορεί και να βάλει.
LouCi4er Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Αυτο ειναι διακοπτης?Πες μου μοντελο διακοπτη να το ψαξω,ετσι κουτουρου μια φωτογραφια δεν μου λεει τπτ. Το τι θελει ο καθενας ειναι ενα θεμα,το τι οριζουν οι κανονισμοι και τι ειναι σε θεση να φτιαξουν οι κατασκευαστες αλλο θεμα.Δεν νομιζω οτι θα εφτιαχνε καποιος μεταλλικο διακοπτη (λογω ασκοπου κοστους),αλλα ακομα και να εφτιαχνε,δεν νομιζω να τον εφτιαχνε με τετοιο τροπο ωστε να υπαρχει περιπτωση να ερθει σε επαφη το ρευμα με το μεταλλικο καπακι και να εχει την αναγκη γειωσης.Αναγκη γειωσης (την μεγαλυτερη) εχουν οι συσκευες που εχουν αντιστασεις.Υπαρχουν διακοπτες (οχι απαραιτητα φωτισμου) οι οποιοι εχουν μεταλλικο μερος το οποιο ερχεται σε επαφη με το χερι οταν τον χειριζεσαι.Δεν εχουν γειωση ομως,ειναι ετσι φτιαγμενοι που δεν χρειαζονται. Τεσπα,δωσε μοντελο διακοπτη που να εχει βιδα γειωσης στο μεταλλικο καπακι,οχι μια τυχαια φωτογραφια.
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, LouCi4er είπε Αυτο ειναι διακοπτης?Πες μου μοντελο διακοπτη να το ψαξω,ετσι κουτουρου μια φωτογραφια δεν μου λεει τπτ. Το τι θελει ο καθενας ειναι ενα θεμα,το τι οριζουν οι κανονισμοι και τι ειναι σε θεση να φτιαξουν οι κατασκευαστες αλλο θεμα.Δεν νομιζω οτι θα εφτιαχνε καποιος μεταλλικο διακοπτη (λογω ασκοπου κοστους),αλλα ακομα και να εφτιαχνε,δεν νομιζω να τον εφτιαχνε με τετοιο τροπο ωστε να υπαρχει περιπτωση να ερθει σε επαφη το ρευμα με το μεταλλικο καπακι και να εχει την αναγκη γειωσης.Αναγκη γειωσης (την μεγαλυτερη) εχουν οι συσκευες που εχουν αντιστασεις.Υπαρχουν διακοπτες (οχι απαραιτητα φωτισμου) οι οποιοι εχουν μεταλλικο μερος το οποιο ερχεται σε επαφη με το χερι οταν τον χειριζεσαι.Δεν εχουν γειωση ομως,ειναι ετσι φτιαγμενοι που δεν χρειαζονται. Τεσπα,δωσε μοντελο διακοπτη που να εχει βιδα γειωσης στο μεταλλικο καπακι,οχι μια τυχαια φωτογραφια. https://www.bgelectrical.uk/how-to-upgrade-light-switch απο google search της φωτο
nvel Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Αναγκη γειωσης (την μεγαλυτερη) εχουν οι συσκευες που εχουν αντιστασεις. την ανάγκη γείωσης την καθορίζουν οι κανονισμοί ΕΗΕ και την γνωρίζουν όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το αντικείμενο, όχι οι ιδιώτες του insomnia
LouCi4er Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, nvel είπε την ανάγκη γείωσης την καθορίζουν οι κανονισμοί ΕΗΕ και την γνωρίζουν όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το αντικείμενο, όχι οι ιδιώτες του insomnia Αυτο λεω και εγω,ασε τους κανονισμους για τους επαγγελματιες,απο φωτο του google δεν γινεσαι γνωστης. 17 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε https://www.bgelectrical.uk/how-to-upgrade-light-switch απο google search της φωτο Ωραιος
nvel Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 συμφωνώ απολύτως, με to google και το insomnia δεν γίνεσαι ηλεκτρολόγος
masteripper Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο Τι να σας πω κε Αστυνόμε....το φως πήγε να ανάψει ο μακαριτης...και μετά 1 φως...μια αστραπή...και 1 μπαμ και ο καλός Θεουλης τον πήρε κοντά του...πάλι καλά που χθες στην διαθήκη μου τα αφησε όλα Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2020 από masteripper
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα