savvinio82 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Καλημέρα, θέλω να ρωτησω αν εχει καποιος ιδία αποψη για μια μεμβρανη σαν αλουμινοχαρτο που βαζουν πισω απο τα καλοριφερ ωστε να στελνει τη ζεστη το πισω μερος του κλαλοριφερ σοτ δωματιο και οχι στον τοιχο. κατι τετοιο https://www.baufox.com/%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81-reflectix-3m%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C
sphinxgr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Και κάνει και δεν κάνει. Πιο συγκεκριμένα ναι αντανακλά λίγη θερμότητα που θα πήγαινε στον τοίχο, αλλά παράλληλα δεν εκμεταλλεύεται τη θερμοχωρητικότητα του τοίχου που ουσιαστικά θα κρατάει ζεστό το χώρο όταν δεν λειτουργεί το καλοριφέρ. Εν ολίγοις μην περιμένεις καμία τεράστια διαφορά που θα αλλάξει τη ζωή σου! 1
Doubt Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, savvinio82 είπε Καλημέρα, θέλω να ρωτησω αν εχει καποιος ιδία αποψη για μια μεμβρανη σαν αλουμινοχαρτο που βαζουν πισω απο τα καλοριφερ ωστε να στελνει τη ζεστη το πισω μερος του κλαλοριφερ σοτ δωματιο και οχι στον τοιχο. κατι τετοιο https://www.baufox.com/%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81-reflectix-3m%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Και κάνει και δεν κάνει. Πιο συγκεκριμένα ναι αντανακλά λίγη θερμότητα που θα πήγαινε στον τοίχο, αλλά παράλληλα δεν εκμεταλλεύεται τη θερμοχωρητικότητα του τοίχου που ουσιαστικά θα κρατάει ζεστό το χώρο όταν δεν λειτουργεί το καλοριφέρ. Εν ολίγοις μην περιμένεις καμία τεράστια διαφορά που θα αλλάξει τη ζωή σου! Για το λόγο που αναφέρθηκε, έχει νόημα (κατά τη γνώμη μου πάντα) αν ο τοίχος είναι εξωτερικός. Αν είναι μεταξύ δωματίων, άδικος κόπος κι έξοδα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 3 minutes ago, Doubt said: Για το λόγο που αναφέρθηκε, έχει νόημα (κατά τη γνώμη μου πάντα) αν ο τοίχος είναι εξωτερικός Έχει αποτέλεσμα όμως? Μην με ρωτήσεις γιατί το πουλάνε τότε. 😛
Doubt Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 8 λεπτά πριν, ThReSh είπε Έχει αποτέλεσμα όμως? Μην με ρωτήσεις γιατί το πουλάνε τότε. 😛 Το 20% εξοικονόμηση που γράφει το βρίσκω υπερβολικό. 2% ίσως. Εξαρτάται κιόλας...άλλο να έχεις 1 εξωτερικό τοίχο κι άλλο 4.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Just now, Doubt said: Το 20% εξοικονόμηση που γράφει το βρίσκω υπερβολικό. 2% ίσως. Εξαρτάται κιόλας...άλλο να έχεις 1 εξωτερικό τοίχο κι άλλο 4. Μου θυμίζει http://www.monoplus.com.gr/?p=137 , με το αστείο πάχος του.
zio10 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 24 λεπτά πριν, ThReSh είπε Μου θυμίζει http://www.monoplus.com.gr/?p=137 , με το αστείο πάχος του. Δεν κάνει τίποτα αυτό; Ωραίο φαίνεται...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 23 minutes ago, zio10 said: Δεν κάνει τίποτα αυτό; Ωραίο φαίνεται... Όταν πριν 30 χρόνια βάζαμε 3 ή 5cm μόνωση στα σπίτια, είναι αστείο να ασχολούμαστε το 2020 με 1cm και κάτω... 2
zio10 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 10 λεπτά πριν, ThReSh είπε Όταν πριν 30 χρόνια βάζαμε 3 ή 5cm μόνωση στα σπίτια, είναι αστείο να ασχολούμαστε το 2020 με 1cm και κάτω... Πιο πολύ εκεί που λέει για τη μούχλα μου φάνηκε ενδιαφέρον, να μην την αφήνει να βγει στο χώρο.
sphinxgr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, divo είπε Θεωρω οτι καλυτερο αποτελεσμα θα ειχαν δυο ανεμιστηρακια παρα αυτο. Το συγκεκριμενο θα ειχε νοημα στην ενδοδαπέδια θερμασνη παρα σε αυτο. Στο φιναλε δε βαζω αλουμινοχαρτο την ιδια δουλεια θα κανει.😁 Τα ανεμιστηρακια τα εχω δοκιμασει και κανουν δουλεια, τη μεμβρανη οχι Τα ανεμιστηράκια όντως κάνουν δουλειά σε καλοριφέρ που βγάζουν τη ζέστη απο πάνω. Αν και είναι είναι λίγο "παράνομα" γιατί κλέβουν θερμίδες απο τα διπλανά διαμερίσματα που τυγχάνει να χρησιμοποιούν τις ίδιες σωλήνες μετά το δικό μας! Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2019 από sphinxgr
p_under Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Πως εννοειται τα ανεμιστηρακια, για δωστε περισσοτερες πληροφοριες;
sphinxgr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 27 λεπτά πριν, p_under είπε Πως εννοειται τα ανεμιστηρακια, για δωστε περισσοτερες πληροφοριες; σε καλοριφέρ (όχι αυτά με τις φέτες), βάζεις κάτι τέτοιο απο πάνω και τραβάει τον αέρα και τον διαχέει στο δωμάτιο. 2
AristidisZ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, zio10 είπε Δεν κάνει τίποτα αυτό; Ωραίο φαίνεται... Δε σε προβληματίζει που δεν αναφέρει τον συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας; 😉
dollyyy19 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε σε καλοριφέρ (όχι αυτά με τις φέτες), βάζεις κάτι τέτοιο απο πάνω και τραβάει τον αέρα και τον διαχέει στο δωμάτιο. διαχεει τον ζεστο αερα,μαζι με οτι σκονη βρει στο διαβα του.και μετα θα λεει ο χρηστης"τα καλοριφερ μπουκωνουν τις ρινικες κοιλοτες"
sphinxgr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Και τα fun coils με την ίδια λογική λειτουργούν ~οκ έχουν φίλτρο βέβαια. Το να έχεις τον ανεμιστήρα σε χαμηλή ταχύτητα, μια χαρά δουλειά κάνει και έχεις και ομοιόμορφη ζέστη στο δωμάτιο ! Στην τελική ας είναι καθαρό το πάτωμα!!! 😛 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα