Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, θέλω να ρωτησω αν εχει καποιος ιδία αποψη για μια μεμβρανη σαν αλουμινοχαρτο που βαζουν πισω απο τα καλοριφερ ωστε να στελνει τη ζεστη το πισω μερος του κλαλοριφερ σοτ δωματιο και οχι στον τοιχο.

κατι τετοιο  https://www.baufox.com/%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81-reflectix-3m%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C

Δημοσ.

Και κάνει και δεν κάνει. Πιο συγκεκριμένα ναι αντανακλά λίγη θερμότητα που θα πήγαινε στον τοίχο, αλλά παράλληλα δεν εκμεταλλεύεται τη θερμοχωρητικότητα του τοίχου που ουσιαστικά θα κρατάει ζεστό το χώρο όταν δεν λειτουργεί το καλοριφέρ.

Εν ολίγοις μην περιμένεις καμία τεράστια διαφορά που θα αλλάξει τη ζωή σου!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, savvinio82 είπε

Καλημέρα, θέλω να ρωτησω αν εχει καποιος ιδία αποψη για μια μεμβρανη σαν αλουμινοχαρτο που βαζουν πισω απο τα καλοριφερ ωστε να στελνει τη ζεστη το πισω μερος του κλαλοριφερ σοτ δωματιο και οχι στον τοιχο.

κατι τετοιο  https://www.baufox.com/%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81-reflectix-3m%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C

1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Και κάνει και δεν κάνει. Πιο συγκεκριμένα ναι αντανακλά λίγη θερμότητα που θα πήγαινε στον τοίχο, αλλά παράλληλα δεν εκμεταλλεύεται τη θερμοχωρητικότητα του τοίχου που ουσιαστικά θα κρατάει ζεστό το χώρο όταν δεν λειτουργεί το καλοριφέρ.

Εν ολίγοις μην περιμένεις καμία τεράστια διαφορά που θα αλλάξει τη ζωή σου!

Για το λόγο που αναφέρθηκε, έχει νόημα (κατά τη γνώμη μου πάντα) αν ο τοίχος είναι εξωτερικός. Αν είναι μεταξύ δωματίων, άδικος κόπος κι έξοδα.

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Doubt said:

Για το λόγο που αναφέρθηκε, έχει νόημα (κατά τη γνώμη μου πάντα) αν ο τοίχος είναι εξωτερικός

Έχει αποτέλεσμα όμως? 

Μην με ρωτήσεις γιατί το πουλάνε τότε. 😛

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Έχει αποτέλεσμα όμως? 

Μην με ρωτήσεις γιατί το πουλάνε τότε. 😛

Το 20% εξοικονόμηση που γράφει το βρίσκω υπερβολικό.

2% ίσως.

Εξαρτάται κιόλας...άλλο να έχεις 1 εξωτερικό τοίχο κι άλλο 4.

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Doubt said:

Το 20% εξοικονόμηση που γράφει το βρίσκω υπερβολικό.

2% ίσως.

Εξαρτάται κιόλας...άλλο να έχεις 1 εξωτερικό τοίχο κι άλλο 4.

Μου θυμίζει http://www.monoplus.com.gr/?p=137  , με το αστείο πάχος του.

• Super Moderators
Δημοσ.
23 minutes ago, zio10 said:

Δεν κάνει τίποτα αυτό; Ωραίο φαίνεται...

Όταν πριν 30 χρόνια βάζαμε 3 ή 5cm μόνωση στα σπίτια, είναι αστείο να ασχολούμαστε το 2020 με 1cm και κάτω...

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Όταν πριν 30 χρόνια βάζαμε 3 ή 5cm μόνωση στα σπίτια, είναι αστείο να ασχολούμαστε το 2020 με 1cm και κάτω...

Πιο πολύ εκεί που λέει για τη μούχλα μου φάνηκε ενδιαφέρον, να μην την αφήνει να βγει στο χώρο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, divo είπε

Θεωρω οτι καλυτερο αποτελεσμα θα ειχαν δυο ανεμιστηρακια παρα αυτο. Το συγκεκριμενο θα ειχε νοημα στην ενδοδαπέδια θερμασνη παρα σε αυτο.

Στο φιναλε δε βαζω αλουμινοχαρτο την ιδια δουλεια θα κανει.😁

Τα ανεμιστηρακια τα εχω δοκιμασει και κανουν δουλεια, τη μεμβρανη οχι

Τα ανεμιστηράκια όντως κάνουν δουλειά σε καλοριφέρ που βγάζουν τη ζέστη απο πάνω. Αν και είναι είναι λίγο "παράνομα" γιατί κλέβουν θερμίδες απο τα διπλανά διαμερίσματα που τυγχάνει να χρησιμοποιούν τις ίδιες σωλήνες μετά το δικό μας!

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, p_under είπε

Πως εννοειται τα ανεμιστηρακια, για δωστε περισσοτερες πληροφοριες; 

σε καλοριφέρ (όχι αυτά με τις φέτες), βάζεις κάτι τέτοιο απο πάνω και τραβάει τον αέρα και τον διαχέει στο δωμάτιο. 

image.png.ef7f113c38b33ed379f4ad4377ba5ec0.png

• Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Δεν κάνει τίποτα αυτό; Ωραίο φαίνεται...

Δε σε προβληματίζει που δεν αναφέρει τον συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας; 😉

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

σε καλοριφέρ (όχι αυτά με τις φέτες), βάζεις κάτι τέτοιο απο πάνω και τραβάει τον αέρα και τον διαχέει στο δωμάτιο. 

image.png.ef7f113c38b33ed379f4ad4377ba5ec0.png

διαχεει τον ζεστο αερα,μαζι με οτι σκονη βρει στο διαβα του.και μετα θα λεει ο χρηστης"τα καλοριφερ μπουκωνουν τις ρινικες κοιλοτες"

Δημοσ.

Και τα fun coils με την ίδια λογική λειτουργούν ~οκ έχουν φίλτρο βέβαια. 

Το να έχεις τον ανεμιστήρα σε χαμηλή ταχύτητα, μια χαρά δουλειά κάνει και έχεις και ομοιόμορφη ζέστη στο δωμάτιο ! Στην τελική ας είναι καθαρό το πάτωμα!!! 😛

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...