Arkin Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Το endurance του εκάστοτε κατασκευαστή έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν έχει κάποια αντίκρυσμα. Τουλάχιστον δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλων κατασκευαστών. Στο δικό μου Sandisk Extreme Pro 480GB που έχει κλείσει 4ετία (μαλακίες λέει το Sentinel 439 μέρες, από Σεπ 15 τον έχω) ακόμα στο 100% είναι η υγεία παρόλα τα 15,5ΤΒ που έχουν γραφτεί. Η εταιρία έδινε 160TBW ως endurance αλλά από ότι βλέπω ούτε στα 16000TBW δε θα έχει πρόβλημα. Και να έχει υπάρχει πάντα και η 10ετής εγγύηση. (είναι κανείς με Samsung 840/850 Pro να κάνουμε άνοιγμα 😂 ) Στον συγκεκριμενο η υγεια του μετριετε απο τα spare blocks remaining. Εχουμε 3 ssd διαφορετικους και το hdd sentinel μας δειχνει την υγεια με 3 διαφορετικους τροπους. Στις μερες μου τις βγαζει σωστα σε μενα 2 χρονια τον εχω κοντα αλλα δεν δουλευει συνεχεια. Τωρα τι ακριβως ειναι αυτα τα smart χαρακτηριστικα και αν ο καθε controller μετραει αλλιως δεν ξερω. Πολυ ενδιαφερον παντως και αν καποιος ξερει παραπανω ας γραψει να δουμε τι ειναι αυτα τα smart χαρακτηριστικα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Arkin said: Το endurance του 500αρι bx500 ειναι 120TB. Σιγουρα θα εχει καποια σχεση με την πτωση 1% και τα 2.3TB εγγραφης. Βασιζετε σε αλλες πληροφοριες ομως για να δωσει το health οπως γραφει το sentinel σε συγκριση με τον 850evo. 202 Vendor specific γραφει ενω στον 850evo 177 wear leveling count. Δεν υπαρχει αλλος τροπος να μετρηθει η υγεια ενος ssd οπως στους hdd που παει αναλογα με τα bad sectors. Κανονικά, δεν θα ΄πρεπε να έχει πέσει 2%; (120 TBW/100=1,2) δλδ 98% health Πάντως αποκλείω να έχω 2,3 ΤΒ εγγραφές σε 3,5 μήνες. Μόνο γιά τα windows τον έχω και μόνο το Odyssey τρέχω απ' αυτόν. Ολα τα άλλα από τον WD και πιό παλιά από τον Samsung HDD που είχα Εσένα πάλι, δεν θα έπρεπε η υγεία να έχει πέσει περιπου στο 31%; (75 TBW/100=0,75) δλδ 69% health 3 hours ago, mpokwsths said: Η εταιρία έδινε 160TBW ως endurance αλλά από ότι βλέπω ούτε στα 16000TBW δε θα έχει πρόβλημα. Και να έχει υπάρχει πάντα και η 10ετής εγγύηση Νομίζω υπολογίζουν τα TBW. Αν τα υπερβείς, παύει και η εγγύηση Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2019 από Coscas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, Coscas είπε Πάντως αποκλείω να έχω 2,3 ΤΒ εγγραφές σε 3,5 μήνες. Μόνο γιά τα windows τον έχω και μόνο το Odyssey τρέχω απ' αυτόν. Ολα τα άλλα από τον WD και πιό παλιά από τον Samsung HDD που είχα Αν το Page File των Windows το έχεις στον SSD να μην αποκλείεις τίποτα. Προσωπικά το έχω σε HDD το page file. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2019 12 ώρες πριν, Coscas είπε Μιά ερώτηση κι' εγώ ρε παιδιά Πήρα έναν Crucial BX500 480GB το καλοκαίρι και μετά από 1259 ώρες, μου λέει στο Hard Disk Sentinel (V5.50) και στο CrystalDiskInfo 8.2.1 ότι έχει πέσει στο 99% health Να ανησυχώ; καμία ανησυχία μην έχεις...είναι κατακαίνουργιο το μοτόρι σου....το 2014 έβαλα πάνω τον 850pro.......εγώ από τον πρώτο μήνα που τον πήρα τον sammy έπεσε 98%.....συνεχίζει ακάθεκτος.....μην μασας δεν συμβαίνει τίποτα......από τότε μέχρι και σήμερα εκεί είναι κολλημένος στο 98%.... αλλά και γενικά να ξέρεις ότι δεν λέει και τίποτα το hd sentinel...εντάξει μία γενική εικόνα δίνει....αλλά μην το έχεις και σαν πανάκεια...είχα πάνω σε ssd ocz το λειτουργικό full health 100% .....έκλεισα το pc την μία μέρα και την επόμενη πάπαλα ο ocz .........οπότε backup να έχεις το μυαλό σου σίγουρο για τα data σου...... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 16 hours ago, BabisTs said: καμία ανησυχία μην έχεις...είναι κατακαίνουργιο το μοτόρι σου....το 2014 έβαλα πάνω τον 850pro.......εγώ από τον πρώτο μήνα που τον πήρα τον sammy έπεσε 98%.....συνεχίζει ακάθεκτος.....μην μασας δεν συμβαίνει τίποτα......από τότε μέχρι και σήμερα εκεί είναι κολλημένος στο 98%.... αλλά και γενικά να ξέρεις ότι δεν λέει και τίποτα το hd sentinel...εντάξει μία γενική εικόνα δίνει....αλλά μην το έχεις και σαν πανάκεια...είχα πάνω σε ssd ocz το λειτουργικό full health 100% .....έκλεισα το pc την μία μέρα και την επόμενη πάπαλα ο ocz .........οπότε backup να έχεις το μυαλό σου σίγουρο για τα data σου...... Μωρέ με ανησύχησε και το CrystalDiskInfo που λέει το ίδιο. Στο Crucial Storage Executive που είναι γιά τους Crucial, δεν λέει πουθενά γιά υγεία.Μόνο γιά ωρες εγγραφής που μάλιστα ήταν λίγο διαφορετικές από το Crystal και το Sentinel. Αρτζι μπούρτζι και λουλάς... Σημαντικά αρχεια ήδη τα έxω μεταφέρει στον καινούργιο WD. Πάντως στον προηγούμενο Samsung που μετά 10 χρόνια τα τίναξε, το Sentinel με βοήθησε γιατί με προειδοποιούσε. Εζησε βέβαια πολύ καιρό απ' ό,τι προέβλεπε το Sentinel οτι θα τα τινάξει αλλά οκ 16 hours ago, mpokwsths said: Αν το Page File των Windows το έχεις στον SSD να μην αποκλείεις τίποτα. Προσωπικά το έχω σε HDD το page file. Ναι. Μάλλον αυτό είναι. Είδα σε realtime στο sentinel, ότι συνέχεια ανεβαίνει ακόμα και idle. Σκέψου δλδ τι γίνεται όταν βλέπω χιλιάδες Youtube και online ταινίες. Νόμιζα ότι είχε να κάνει μόνο με εγγραφές Θα το βάλω σίγουρα στον HDD. Χθες που κοίταξα να δω πού είναι, δεν το έβρισκα (checked το Show hidden files ε;). Θα το βρω όμως Λογικά, δεν θα έχω καμμία πτώση σε επιδοσεις ε; Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2019 από Coscas Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Στις 18/11/2019 στις 12:19 ΠΜ, Coscas είπε Μωρέ με ανησύχησε και το CrystalDiskInfo που λέει το ίδιο. Στο Crucial Storage Executive που είναι γιά τους Crucial, δεν λέει πουθενά γιά υγεία.Μόνο γιά ωρες εγγραφής που μάλιστα ήταν λίγο διαφορετικές από το Crystal και το Sentinel. Αρτζι μπούρτζι και λουλάς... Σημαντικά αρχεια ήδη τα έxω μεταφέρει στον καινούργιο WD. Πάντως στον προηγούμενο Samsung που μετά 10 χρόνια τα τίναξε, το Sentinel με βοήθησε γιατί με προειδοποιούσε. Εζησε βέβαια πολύ καιρό απ' ό,τι προέβλεπε το Sentinel οτι θα τα τινάξει αλλά οκ Ναι. Μάλλον αυτό είναι. Είδα σε realtime στο sentinel, ότι συνέχεια ανεβαίνει ακόμα και idle. Σκέψου δλδ τι γίνεται όταν βλέπω χιλιάδες Youtube και online ταινίες. Νόμιζα ότι είχε να κάνει μόνο με εγγραφές Θα το βάλω σίγουρα στον HDD. Χθες που κοίταξα να δω πού είναι, δεν το έβρισκα (checked το Show hidden files ε;). Θα το βρω όμως Λογικά, δεν θα έχω καμμία πτώση σε επιδοσεις ε; Φυσικά και θα έχεις επίπτωση στις επιδόσεις. Το page file το χρησιμοποιούν συνέχεια τα win. Και πως κάνεις έτσι για το 1%; Και τι έγινε δηλαδή; Είκοσι χρόνια θα κρατήσεις τον ssd; Ασ' τον όπως είναι, σιγά το πράγμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
holy grail Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Στις 17/11/2019 στις 7:36 ΠΜ, mpokwsths είπε Αν το Page File των Windows το έχεις στον SSD να μην αποκλείεις τίποτα. Προσωπικά το έχω σε HDD το page file. σε εξωτερικο να το βαλεις ειναι καλυτερα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fujitsuA530 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 To page file υποκαθιστά τη μνήμη RAM. Αν δε θέλετε να έχετε πολλές εγγραφές σε SSD, η καλύτερη λύση είναι να αυξήσετε τη RAM. Η χειρότερη λύση πάντως για τη συμπεριφορά του συστήματος είναι να μεταθέσεις το page file σε ένα αργό μέσο όπως το hdd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 21 λεπτά πριν, fujitsuA530 είπε To page file υποκαθιστά τη μνήμη RAM. Αν δε θέλετε να έχετε πολλές εγγραφές σε SSD, η καλύτερη λύση είναι να αυξήσετε τη RAM. Η χειρότερη λύση πάντως για τη συμπεριφορά του συστήματος είναι να μεταθέσεις το page file σε ένα αργό μέσο όπως το hdd. Όταν δεν υπάρχει memory pressure οι εγγραφές/αναγνώσεις στο page file γίνονται με ρυθμούς χαμηλούς, οπότε και ο πιο αργός 2.5άρης HDD μια χαρά επαρκεί. Με 16GB RAM δεν έχω παρατηρήσει ποτέ κανένα slowdown σε όλα τα ΑΑΑ παιχνίδια που παίζω. Τώρα αν κάποιος θέλει να παίζει ΑΑΑ games με 8GB θα έχει πρόβλημα και όντως καλύτερα να το βάλει σε SSD. Ομοίως για κάποιον που κάνει βαριές εργασίες με 8 ή 16GB RAM. Βέβαια και οι δύο δε σώζονται με τον SSD, θέλουν περισσότερη RAM. 6 ώρες πριν, holy grail είπε σε εξωτερικο να το βαλεις ειναι καλυτερα.... Ισχύουν τα παραπάνω αλλά για να είμαι σίγουρος το έχω στον WD Gold, τον ταχύτερο μηχανικό δίσκο του εμπορίου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, mpokwsths είπε Όταν δεν υπάρχει memory pressure οι εγγραφές/αναγνώσεις στο page file γίνονται με ρυθμούς χαμηλούς, οπότε και ο πιο αργός 2.5άρης HDD μια χαρά επαρκεί. Με 16GB RAM δεν έχω παρατηρήσει ποτέ κανένα slowdown σε όλα τα ΑΑΑ παιχνίδια που παίζω. Τώρα αν κάποιος θέλει να παίζει ΑΑΑ games με 8GB θα έχει πρόβλημα και όντως καλύτερα να το βάλει σε SSD. Ομοίως για κάποιον που κάνει βαριές εργασίες με 8 ή 16GB RAM. Βέβαια και οι δύο δε σώζονται με τον SSD, θέλουν περισσότερη RAM. Ισχύουν τα παραπάνω αλλά για να είμαι σίγουρος το έχω στον WD Gold, τον ταχύτερο μηχανικό δίσκο του εμπορίου. Κάνεις λάθος. Τα win χρησιμοποιούν το page file συνέχεια, όχι μόνο όταν η μνήμη ram δεν επαρκεί. Μειώνεις την αποκρισιμότητα του συστήματος με αυτό που κάνεις. Google it για περισσότερα. Αυτά τα κόλπα τα κάναμε στους πρώτους ssd, κάτι 30άρηδες και 50ρηδες (γίγα εννοώ). Τώρα δεν υπάρχει κανένα νόημα για οποιοδήποτε tweek για ssd. Μέχρι να πεθάνει ο δίσκος από φθορά, θα τον έχεις πετάξει εσύ επειδή θα έχει ξεπεραστεί τεχνολογικά. Θα χρησιμοποιούσες σήμερα έναν 32gb για το σύστημά σου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Κάνεις λάθος. Τα win χρησιμοποιούν το page file συνέχεια, όχι μόνο όταν η μνήμη ram δεν επαρκεί. Μειώνεις την αποκρισιμότητα του συστήματος με αυτό που κάνεις. Είπα κάτι διαφορετικό; Συνέχεια κάνει εγγραφες στο pagefile το σύστημα. Μίλησα για memory pressure. Άλλη πίεση ασκείται στη μνήμη όταν πας να παίξεις με 8GB RAM ένα βαρύ παιχνίδι και άλλη όταν έχει 16GB και αρκούν για τις ανάγκες του παιχνιδιού. Στην πρώτη περίπτωση θα έχεις ένα μεγάλο pagefile που θα υποκαθιστά τη μνήμη με απαιτήσεις για γρήγορη ανάγνωση/εγγραφή αφού εξυπηρετεί και την εφαρμογή στο προσκήνιο (βαρύ παιχνίδι), στη δεύτερη περίπτωση ένα Pagefile που θα χρησιμοποιείται συνεχώς αλλά με χαμηλούς ρυθμούς ανάγνωσης/εγγραφής (μονοψήφιο MB/s) γιατί πολύ απλά αυτά που περιέχει δεν είναι κρίσιμα για την εφαρμογή στο προσκήνιο. Στην πρώτη περίπτωση το pagefile πρέπει να είναι στον SSD, στη δεύτερη όχι. Τσεκαρισμένα αυτά από τον Task Manager --> Peformance -->Disk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, mpokwsths είπε Είπα κάτι διαφορετικό; Συνέχεια κάνει εγγραφες στο pagefile το σύστημα. Μίλησα για memory pressure. Άλλη πίεση ασκείται στη μνήμη όταν πας να παίξεις με 8GB RAM ένα βαρύ παιχνίδι και άλλη όταν έχει 16GB και αρκούν για τις ανάγκες του παιχνιδιού. Στην πρώτη περίπτωση θα έχεις ένα μεγάλο pagefile που θα υποκαθιστά τη μνήμη με απαιτήσεις για γρήγορη ανάγνωση/εγγραφή αφού εξυπηρετεί και την εφαρμογή στο προσκήνιο (βαρύ παιχνίδι), στη δεύτερη περίπτωση ένα Pagefile που θα χρησιμοποιείται συνεχώς αλλά με χαμηλούς ρυθμούς ανάγνωσης/εγγραφής (μονοψήφιο MB/s) γιατί πολύ απλά αυτά που περιέχει δεν είναι κρίσιμα για την εφαρμογή στο προσκήνιο. Στην πρώτη περίπτωση το pagefile πρέπει να είναι στον SSD, στη δεύτερη όχι. Τσεκαρισμένα αυτά από τον Task Manager --> Peformance -->Disk Ε τότε τι ακριβώς κερδίζεις με την μεταφορά του page file στον hdd; Τα λίγα mb που σύμφωνα με αυτά που λες γράφονται; Συν ότι, ακόμα και αν δεχθούμε αυτό που λες, και πάλι θα έχεις πάναργο seek time για ανάγνωση και εγγραφή στο page file, δεν είναι μόνο το μέγεθος των εγγραφών το ζήτημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mpokwsths Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε Ε τότε τι ακριβώς κερδίζεις με την μεταφορά του page file στον hdd; Τα λίγα mb που σύμφωνα με αυτά που λες γράφονται; Λίγα MB/s αλλά πολλές οι ώρες. 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε και πάλι θα έχεις πάναργο seek time για ανάγνωση και εγγραφή στο page file, δεν είναι μόνο το μέγεθος των εγγραφών το ζήτημα. Το pagefile σε τέτοια συστήματα συνήθως καταλαμβάνει συνεχή sectors στο δίσκο άρα δεν υπάρχει καθυστέρηση. Τέλος πάντων, το ζαλίσαμε. Όποιος θέλει, ανοίγει ένα Task Manager και βλέπει τι συμβαίνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Coscas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2019 Εγώ πάντως παιδιά το μετέφερα στον WD και απενεργοποίησα το Hiberfil.sys (Powercfg -h off) Δεν είδα καμμία διαφορά και όλα λειτουργούν μια χαρά. 16gb μνήμη έχω και τα Win 7 Αν κάπου δω καθυστερήσεις ή κακές επιδόσεις, θα το επαναφέρω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα