Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Στο χωριό, η κοινότητα έχει δωρεάν wifi με αρκετά καλή λήψη και ταχύτητα στην κεντρική πλατεία. Στο σπίτι ενός φίλου, περίπου 250μ σε ευθεία χωρίς εμπόδιο από την πλατεία το wifi δίκτυο δεν το βλέπει καν.

Τι μπορεί να γίνει σε μια τέτοια περίπτωση. Υπάρχουν δέκτες "καλύτερης" λήψης είτε εσωτερικοί είτε εξωτερικοί;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Εξωτερικό ΑΡ που θα δουλεύει ως δέκτης του WiFi και θα φέρνει την σύνδεση με καλώδιο UTP στο σπίτι. Π.χ. CPE210 ή NanoStation Loco M2.

Καταρχάς ευχαριστώ για το χρόνο σου.

1. Μπορώ κάπως να επαληθεύσω ότι το εξωτερικό AP προτού το αγοράσω, εκεί που θα το βάλω στο σπίτι του φίλου σίγουρα πιάνει το δημόσιο wifi;

2. Αντί τη σύνδεση να τη φέρνει με UTP, γίνεται ασύρματα ώστε να μπαίνει κάποιος από κινητό. Δηλαδή σαν wifi repeater 

Δημοσ.

1. Αν ισχύουν αυτά που ανέφερες, δηλαδή πρόκειται για δημοτικό WiFi με εξωτερικές κεραίες και υπάρχει οπτική επαφή, θα το πιάσει. Έχουμε παρόμοια περίπτωση στο χωριό με σύνδεση στα 300 μέτρα.

2. Όχι, δεν παίζουν ως αναμεταδότες. Θα χρειαστεί ένα εσωτερικό ΑΡ ή ένα router για να το μοιράσετε στο σπίτι και σε άλλες συσκευές. Κάνει και ένα modem/router που έχει ξεμείνει εφεδρικό από κάποιον πάροχο.

Δημοσ.

Αν το σήμα δεν φτάνει μέχρι το σπίτι πως ακριβώς θα το αναμεταδόσεις με τον οποιοδήποτε εξοπλισμό? Χρειάζεται καλύτερος πομπός όχι δέκτης 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zx1234r είπε

Αν το σήμα δεν φτάνει μέχρι το σπίτι πως ακριβώς θα το αναμεταδόσεις με τον οποιοδήποτε εξοπλισμό? Χρειάζεται καλύτερος πομπός όχι δέκτης 

Ακριβώς αυτό

Δημοσ.

σωστα τα λετε αλλα αλλο εξωτερικη κεραια που εχει αλλη απολαβη και αλλο κινητου κεραια.......

Δημοσ.

Ο πομπός μια χαρά είναι. Δέκτης καλύτερος χρειάζεται.Διαβάστε λίγο καλύτερα τι έχει αναφερθεί.

Δεν πιάνει το σήμα του δημοτικού WiFi στα 250 μέτρα κάτι που είναι φυσιολογικό με τον μικρό δέκτη και την εσωτερική πανκατευθυντική κεραία. Με εξωτερικό κατευθυντικό ΑΡ, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και αυτός είναι ο προορισμός αυτών των συσκευών.

Δημοσ.

Και φυσικά υπάρχει και το αδύναμο δικό του σήμα που δεν φθάνει την δημοτική κεραία. 

Χρειάζονται 2 για να χορέψουν ταγκό. Για να επιτευχθεί μία ασύρματη ζεύξη και να υπάρχει επικοινωνία, και οι 2 συσκευές απαραίτητα πρέπει να ακούν και να μιλάνε η μια στην άλλη.

Δημοσ.

Οτι πομπο εχει πρεπει να εχει και αναλογο δεκτη, αλλιως θα εχει σημεια που θα δειχνει οτι τα πιανει αλλα στη πραγματικοτητα θα ειναι gaps και δε θα εχει ιντερνετ εκει.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά,

Στις 12/8/2019 στις 6:34 ΜΜ, jkoukos είπε

1. Αν ισχύουν αυτά που ανέφερες, δηλαδή πρόκειται για δημοτικό WiFi με εξωτερικές κεραίες και υπάρχει οπτική επαφή, θα το πιάσει. Έχουμε παρόμοια περίπτωση στο χωριό με σύνδεση στα 300 μέτρα.

2. Όχι, δεν παίζουν ως αναμεταδότες. Θα χρειαστεί ένα εσωτερικό ΑΡ ή ένα router για να το μοιράσετε στο σπίτι και σε άλλες συσκευές. Κάνει και ένα modem/router που έχει ξεμείνει εφεδρικό από κάποιον πάροχο.

Πάμε τώρα στο δικό μου σπίτι :D

Στην αυλή πιάνω internet στο κινητό από το δημόσιο WiFi του χωριού. Στο εσωτερικό όμως του σπιτιού δεν το βλέπω (άντε μόνο σε ένα σημείο πολύ κοντά στην μπαλκονόπορτα).

Τι χρειάζομαι ώστε να μπορώ να πιάσω ασύρματα το δημόσιο δίκτυο, και ασύρματα πάλι να το μεταδώσω και στο υπόλοιπο σπίτι;

Όσον αφορά το νο2 από το κείμενο που κάνω παράθεση, έχω ένα sagem fast 2404 το οποίο κάθεται. Υποστηρίζει τέτοια λειτουργία που χρειάζομαι;

Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Το εύκολο είναι να σου πως πάρε ένα repeater και βάλτο κοντά στην μπαλκονόπορτα. Αλλά δεν ξέρω πόσο καλά θα παίξει.

Το δύσκολο είναι να σε πίσω ότι πρέπει να βάλεις ένα εξωτερικό ΑΡ και άλλο ένα εσωτερικό για αξιόπιστο αποτέλεσμα.

Το Sagem δεν παίζει ως ασύρματος αναμεταδότης, όπως και όλα τα DSL Router. Παίζει όμως ως απλό ΑΡ, παίρνοντας ενσύρματα σύνδεση από το εξωτερικό ΑΡ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Το εύκολο είναι να σου πως πάρε ένα repeater και βάλτο κοντά στην μπαλκονόπορτα. Αλλά δεν ξέρω πόσο καλά θα παίξει.

Το δύσκολο είναι να σε πίσω ότι πρέπει να βάλεις ένα εξωτερικό ΑΡ και άλλο ένα εσωτερικό για αξιόπιστο αποτέλεσμα.

Το Sagem δεν παίζει ως ασύρματος αναμεταδότης, όπως και όλα τα DSL Router. Παίζει όμως ως απλό ΑΡ, παίρνοντας ενσύρματα σύνδεση από το εξωτερικό ΑΡ.

Ευχαριστώ και πάλι για την απάντησή σου.

Σκεφτόμουν το

https://www.skroutz.gr/s/13271526/TP-LINK-TL-WA860RE-v5.html

Το κινητό μου (Galaxy S9) έχει δυνατότητα wifi repeater. Οπότε θα το δοκιμάσω πρώτα με το κινητό μου να δω πόσο καλά δουλεύει.

Δεν ξέρω όμως μην τυχόν δε δουλεύει το TPLINK που έγραψα, όταν το δίκτυο είναι ανοιχτό και όχι κλειδωμένο.

Έχεις ένα εξωτερικό και ένα εσωτερικό AP να προτείνεις;

Επεξ/σία από charilaos
Δημοσ.

Όλοι οι αναμεταδότες δουλεύουν είτε με ανοικτά είτε με κλειδωμένα ασύρματα δίκτυα.

Τα ίδια που ανέφερα και πριν. Είναι ότι πρέπει για αυτή την δουλειά.

Για εσωτερικό ΑΡ, μπορείς να βάλεις το Sagem για να μην αγοράσεις άλλο. Σου κάνει και το WA860RE που αναφέρεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...