Arwindan Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 2 λεπτά πριν, conkal είπε Πολλες εταιριες ειναι παρανομες σε διαφορα θεματα. Δεν καταλαβαινω τι θες να πεις.... Δεν νομίζω ότι είναι παράνομη η συγκεκριμένη πρακτική χωρίς βεβαια να είμαι και απόλυτα σίγουρος. Το ότι είναι απαραίτητη η υπογραφή νέας σύμβασης το στηρίζεις κάπου; Απο ότι θυμάμαι στην πρώτη μου δουλειά έπαιρνα κάποια χρήματα παραπανω από τον βασικό, με τη σύμβαση να αναγράφει ότι παίρνω βασικό συν κάποιο ποσό οικιοθελη παροχή. Έτσι περαστηκαν και οι αυξήσεις.
conkal Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Μα ναι και σε μενα ετσι λεει : τοσο το βασικό ποσο και τοσο η οικιοθελης παροχη. Αλλα οσες φορες εχει αλλάξει το δευτερο- σε εμενα ή άλλους γνωστους και οχι μονο σε μια εταιρια- σε καλουν για προσωπική συνάντηση , υπογράφεις τα χαρτια που αναφερουν το νεο ποσο κτλ. Δεν βαζω το χερι μου σε φωτια αλλα υποθετω οτι να σου αλλάξουν το ποσο χωρις να σε ρωτησουν ασχετως αν σε συμφερει ή οχι, οτι δεν ειναι νομιμο. Αν δεν ειναι σε χαρτι υπογεγραμμενο, οποια στιγμη θελουν στο αφαιρουν χωρις να μπορεις να πει πολλα. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2019 από conkal
Arwindan Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, conkal είπε Μα ναι και σε μενα ετσι λεει : τοσο το βασικό ποσο και τοσο η οικιοθελης παροχη. Αλλα οσες φορες εχει αλλάξει το δευτερο- σε εμενα ή άλλους γνωστους και οχι μονο σε μια εταιρια- σε καλουν για προσωπική συνάντηση , υπογράφεις τα χαρτια που αναφερουν το νεο ποσο κτλ. Δεν βαζω το χερι μου σε φωτια αλλα υποθετω οτι να σου αλλάξουν το ποσο χωρις να σε ρωτησουν ασχετως αν σε συμφερει ή οχι, οτι δεν ειναι νομιμο. Δεν μου το άλλαξαν ποτέ χωρίς να με ρωτήσουν. Πάντα μετά από συνάντηση κ.λπ. αλλά δεν μου ζητήθηκε ποτέ να υπογράψω κάτι. Όλες οι αλλαγές όμως φαίνονται κανονικά στις αποδείξεις πληρωμής. Χωρίς να είμαι σίγουρος ξαναλέω ότι μάλλον δεν είναι απαραίτητο και εξαρτάται από τον εκάστοτε εργοδότη.
conkal Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 15 λεπτά πριν, Arwindan είπε Δεν μου το άλλαξαν ποτέ χωρίς να με ρωτήσουν. Πάντα μετά από συνάντηση κ.λπ. αλλά δεν μου ζητήθηκε ποτέ να υπογράψω κάτι. Όλες οι αλλαγές όμως φαίνονται κανονικά στις αποδείξεις πληρωμής. Χωρίς να είμαι σίγουρος ξαναλέω ότι μάλλον δεν είναι απαραίτητο και εξαρτάται από τον εκάστοτε εργοδότη. Θα ρωτησω και θα επανελθω αν εχω απαντηση. εμενα μου φαινεται λογικο να υπογραψεις ομως 1
dtzgr Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Γίνεται αναγγελία της αύξησης στο Εργάνη από τον εργοδότη, και έτσι κατοχυρώνεται για τον εργαζόμενο. Υπογράφεις μόνο τις βλαπτικές μεταβολές (πχ μειώσεις, αύξηση ωραρίου κλπ) 3
theofanis20 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Αν στη βεβαίωση αποδοχών φαίνεται οτι περνεις 550 αλλα σου βαζει 650, τότε το πρόβλημα είναι ότι μπορεί κάλλιστα να μην σου πληρώσει δωρο Χριστουγέννων ή κάποιο άλλο επίδομα ισχυριζόμενος ότι στο έχει πληρώσει χωρίς να μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα νομικά. Για αυτό καλύτερα να τα πέρνεις στο χέρι τα εξτρα
mclein² Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, theofanis20 είπε Αν στη βεβαίωση αποδοχών φαίνεται οτι περνεις 550 αλλα σου βαζει 650, τότε το πρόβλημα είναι ότι μπορεί κάλλιστα να μην σου πληρώσει δωρο Χριστουγέννων ή κάποιο άλλο επίδομα ισχυριζόμενος ότι στο έχει πληρώσει χωρίς να μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα νομικά. Για αυτό καλύτερα να τα πέρνεις στο χέρι τα εξτρα χωρις να ειμαι σιγουρος, τα δωρα ή επιδοματα δε δινονται σε δοσεις & οποτε βολευει τον εργοδοτη.
theofanis20 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Μπορούν να δοθούν σε δόσεις αλλά σε καμία περίπτωση αργότερα από τις ημερομηνίες που θα καταβάλλονταν κανονικά
mclein² Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 8 ώρες πριν, theofanis20 είπε Μπορούν να δοθούν σε δόσεις αλλά σε καμία περίπτωση αργότερα από τις ημερομηνίες που θα καταβάλλονταν κανονικά αν υποθεσουμε οτι το δωρο καλοκαιριου που δικαιουμαι ειναι 400€, μπορει ο εργοδοτης να μου δινει 40€ επιπλεον για 10 μηνες μεχρι τον αυγουστο που μου το καταβαλλει συνηθως ολοκληρο ;
Moderators Inuyasha Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Moderators Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, mclein² είπε αν υποθεσουμε οτι το δωρο καλοκαιριου που δικαιουμαι ειναι 400€, μπορει ο εργοδοτης να μου δινει 40€ επιπλεον για 10 μηνες μεχρι τον αυγουστο που μου το καταβαλλει συνηθως ολοκληρο ; Πρέπει από όσο ξέρω αν μπει σε δόσεις, να είναι ξεχωριστή κατάθεση και να αναφέρει τι αφορά Πχ 40 ευρώ έναντι δώρο Πάσχα κτλ 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Πρέπει από όσο ξέρω αν μπει σε δόσεις, να είναι ξεχωριστή κατάθεση και να αναφέρει τι αφορά Πχ 40 ευρώ έναντι δώρο Πάσχα κτλ Πλέον είναι υποχρεωτική η αιτιολόγηση στην κατάθεση, άρα θα πηγαίνει X ποσό μισθός μηνός τάδε, Ψ ποσό έναντι δώρου Πάσχα, για παράδειγμα. Αυτό σημαίνει πως Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο θα μπουν τρεις δόσεις έναντι και μέχρι την καταλληκτική του Απριλίου θα μπει και το υπόλοιπο. Ασυνήθιστο, μεν, αλλά δεν μπορεί να του πει κάποιος κάτι. Με την αιτιολόγηση, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα