Προς το περιεχόμενο

Versys X 300 ή Beverly?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγω ένα θέμα που πολύ πιθανόν να μη βρεθεί άκρη, αλλά θα ήθελα να ακούσω απόψεις.

Αύγουστος είναι, βγάλαμε πέντε φράγκα παραπάνω και μιας και με τρώει η τσέπη μου αποφάσισα να αναβαθμίσω το δίκυκλο μου μετά από πολλά χρόνια (KazeR 115) μιας και δε με καλύπτει πλέον.

Διαδρομές 90% εντός πόλης, με αρκετό δικαβαλο, 80 κιλά εγώ, και άλλα 70 λέει η γυναίκα. Η λογική μου λέει να πάω στο σκούτερ, μιας και τα χιλιόμετρα που κάνω εντός πόλης είναι πολλά, και πολλές φορές με εξοπλισμό όπως λάπτοπ και backpack με κάμερα, αλλά η καρδιά μου λέει να πάρω το versys X 300, και απλά να κουβαλάω τα πράγματα όπως τόσα χρόνια με το παπάκι.

Η γυναίκα μου επίσης λέει για Μπέβερλι, και ως γνωστόν η γυναίκα πιστεύει πως έχει πάντα δίκιο.

Και εδώ είναι η ερώτηση κρίσεως. Γράφω τη λογική εκεί που πρέπει και βάζω τα 2κ παραπάνω για το versys που είναι αυτό που "νομίζω" ότι θέλω, ή πάω στο Μπέβερλι που ξέρω εκ των προτέρων ότι θα με βολεψει και ας μην είναι η πρώτη μου επιλογή.

Για  το context και μόνο, είμαι 35 χρόνων και οδηγώ οτιδήποτε έχει πάνω από μια ρόδα χωρίς κάποιο πρόβλημα. Από ποδήλατο μέχρι φορτηγό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώην κάτοχος KLE 400, νυν κάτοχος crypton. Versys X με τα χίλια. Άκου την καρδιά σου. To beverly άστο να το πάρεις στα 45-50 σου.

Επεξ/σία από helicoid
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, greed είπε

Τι να το κάνεις στη πόλη το versus?

300αρι μηχανακι είναι, δεν είναι 1300

αλιμονο αν τέτοια μηχανάκια δε κάνουν για πόλη 

+1 και από μένα στο Kawasaki  

btw έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή ;;;

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

2 χιλιάρικα διάφορα. 4 το πεβερλι, 6 το kawa

Δημοσ.

Πάντως για την χρήση που λες, το σκούτερ είναι πιο κατάλληλο, και πολύ φθηνότερο. Δύο χιλιάρικα δεν είναι και λίγα. 

Βασικά πρέπει να σκεφτείς αν τα οποία αρνητικά του kawasaki για την χρήση που λες, είναι τέτοια που δεν θα τα σκέφτεσαι στην καθημερινότητα σου. Αν τα ξεπερνάς εύκολα τότε..... 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

Τι 300 τι 1000 άλλη χρήση το ένα άλλη το άλλο. Εκτός αν μπορείς εσύ να πας σούπερ μάρκετ πχ με versys

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 minutes ago, greed said:

Τι 300 τι 1000 άλλη χρήση το ένα άλλη το άλλο. Εκτός αν μπορείς εσύ να πας σούπερ μάρκετ πχ με versys

Με μια τσάντα πλάτης πάντως μια χαρά πάω με το Ninja 250.

Ούτως ή άλλως αν θες πολλά πράγματα χρειάζεσαι αμάξι. 

Επεξ/σία από NickTG
  • Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, greed είπε

Εγώ δηλαδή πώς πάω με KLR 650; Μια μπαγκαζιέρα χωράει άνετα δύο μεγάλες τσάντες σούπερ-μάρκετ καργαρισμένες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, greed είπε

Εγώ πήγαινα με Hornet 😆

Δημοσ.

Σαν το παπί ή το σκούτερ δεν έχει. Δεν είδα ποτέ διανομέα με ninja ή hornet.

Το να πάρει μηχανή ενώ έχει παπί είναι πιο σοφό από το να πάρει σκούτερ. Αλλά άμα το θέλει κατά 90% για πόλη τζάμπα θα πάρει versys. Versys παίρνεις για να βολταρεις εκτός πόλης όχι για να πηγαίνεις με τη γκόμενα για καφέ ή στα lidl αλλά για να πάρεις τους δρόμους.

Προσωπικά δεν βγάζω μηχανή για ψιλού πήδημα. Την έχω για να με πάει όπου δεν μπορεί το παπί. Και εντός πόλης εννοείται θα προτιμήσω το παπί πχ για κάνα κέντρο. Κάθε μηχανή έχει κατηγορία της και έχει φτιαχτεί για να καλύψει κάποιες ανάγκες.

2 ώρες πριν, NickTG είπε

Με μια τσάντα πλάτης πάντως μια χαρά πάω με το Ninja 250.

Ούτως ή άλλως αν θες πολλά πράγματα χρειάζεσαι αμάξι. 

Αν δεν έχεις αμάξι τι κάνεις;

Πας πρακτικερ και φορτώνεις πράγματα στη πάπια. Και αν δεν μπαίνει στη μπαγκαζιερα βάζεις ιμάντα. Καρέκλα γραφείου έχω φορτώσει σε πάπια. Μπορείς να κάνεις το ίδιο με το ninja? Μάλλον οχι.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, greed said:

Δεν είδα ποτέ διανομέα με ninja ή hornet.

Έχω δει με XT. 

Δεν είναι βέβαια επιχείρημα αφού εκεί μετράει κυρίως το κόστος χρήσης. 

Αν τους έβγαινε πιο φθηνά με Hornet, Ninja ή Hayabusa με αυτά θα έκαναν delivery. 

2 hours ago, greed said:

Μπορείς να κάνεις το ίδιο με το ninja? Μάλλον οχι.

Προσωπικά με κανένα δίτροχο δεν μπορώ να το κάνω καθώς δεν θέλω να είναι κινούμενος κίνδυνος. 

Αν δεν ενδιαφέρεται κάποιος για αυτό ας πάρει παπί και για μετακόμιση. 

Δημοσ.

Ο άνθρωπος γράφει για 90% διαδρομές εντός πόλης με πολλά χιλιόμετρα και εξοπλισμό. 

Εννοείται ότι αυτά τα κάνεις και με τα δύο που ρωτάει. Απλά με το Beverly θα τα κάνει με άλλον τρόπο:

Βάζεις τον χειμώνα αυτές τις άσχημες κουβέρτες και απλά ξεχνάς το κρύο, την βροχή και το βάλε και βγάλε ρούχα. 

Λόγω της ποδιάς δεν έχει κανένα θέμα να βρέχονται πόδια και παπούτσια. 

Έχει πολύ χώρο κάτω από την σέλα και γλυτώνεις τις μπαγκαζιερες. 

Έχει γάντζο κάτω από το τιμόνι όπου κρεμάς πολλά πράγματα, χωρίς πλάκα μέχρι και ένα καρότσι σούπερ μάρκετ χωράει. 

Είναι αυτόματο, οπότε οδηγας πολύ πιο εύκολα μόνο με τα χέρια, ενώ γλυτώνεις τις άπειρες αλλαγές ταχυτήτων που έχει μια διαδρομή σε πόλη. 

Όλα τα παραπάνω δεν τα κάνεις με το versys με τον ίδιο τρόπο ή δεν τα κάνεις καθόλου. Γιαυτό και είπα για το πόσο θα δίνει σημασία στην καθημερινότητα του σε πράγματα που δεν θα τον διευκολύνουν. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

1 παίρνουμε πάντα αυτό που μας αρέσει, δεν παίρνουμε κάτι που δεν θέλουμε. 

2 εγώ έχω KLE500 στην πόλη κ έχω μπαγαζιερα κ ένα χταποδακι κ παίρνω το μισό σούπερ κάθε φορά, το βερσις είναι μηχανή άρα θα γουστάρεις κιόλας, τα πάπια κ τα σκούτερ είναι αγγαρεία, είχα κ πάπιες κ σκούτερ αλλά μόνο την μηχανή χαίρεσαι να ανεβαίνεις, αυτά είναι άποψη μου, δεν θέλω πολυθρόνες με ρόδες, έχω στο σπίτι χαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...