Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο φόρουμ. Αρχικά να πω, όπως θα είδατε και στο τίτλο, ότι έχω 50αρα γραμμή VDSL με ικανοποιητικές ταχύτητες από 45 Mbps και πάνω. Όμως εδώ και μερικές μέρες συμβαίνει κάτι περίεργο με την ταχύτητα και δεν εννοώ κάτι αρνητικό αλλά ίσα ίσα ανεβαίνει σε ασυνήθιστα νούμερα. Δηλαδή, από εκεί που κατεβάζω με 4-5 MB/s στο PS4 ή 9-10 MB/s στο PC, ξαφνικά βλέπω να κατεβάζει με 27-30 MB/s, αλλά δυστυχώς διαρκεί μερικά λεπτά. Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι ξεκλειδώνει (μάλλον καταλάθος) η full ταχύτητα που υποστηρίζει το ρούτερ γιατί στις ρυθμίσεις που κοίταξα, γράφει attainable rate 150 Mbps. Επιπλέον να πω ότι δεν έχω fiber ακόμα στην περιοχή μου αλλά μόνο χαλκό. Έψαξα και για προγράμματα με 150 Mbps VDSL αλλά δεν βρήκα τίποτα. Έχει μόνο fiber για τέτοιες ταχύτητες.

Εσείς τι λέτε? Μπορώ να ζητήσω να την ξεκλειδώσουν με αύξηση στην τιμή? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Επεξ/σία από Leuteris.V.2
Δημοσ.

Δεν ξεκλειδώνει τυχαία η ταχύτητα, απλά κάνει λάθος υπολογιστμό ο μετρητής που βλέπεις. 

Αν τωρα θες παραπάνω ταχυτητα και εχει attainable  παραπανω, κάλεσε την εταιρεία σου, ρωτα τους τι πακετα προσφέρουν για παραπάνω, αν το παρέχουν και σκέψου το. 

Δημοσ.

Να υποθέσω ότι η σύνδεση είναι ασύρματη;

Επίσης οι τιμές κατεβάσματος που αναφέρεις είναι Mbps (Mb/s) ή MBps (MB/s); Ρωτώ διότι δεν υπάρχει μονάδα μέτρησης mb/s (με μικρό m) και έχει μεγάλη σημασία να αναφέρεται σωστά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Isay: Δεν κοιτάω τον μετρητή γιατί όντως μπορεί να κάνει λάθος. Αυτό που κοιτάω είναι τα δεδομένα και τα κατεβαζει ανά 27 ή 30 το δευτερόλεπτο από 4 με 5 που κατεβάζει κανονικά

jkoukos: Όχι είναι ενσύρματη. Ναι έχεις δικιο πάνω στην βιασύνη μου έγραψα το ναναι. Είναι MB/s

Δημοσ.

Αν είναι MB/s σίγουρα πρόκειται για λάθος ένδειξη. Τα 30MB/s μεταφράζονται σε 240Mb/s και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνεται αυτό στην πραγματικότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν βοηθάει μέτρησα και το χρόνο. Όταν ξεκλειδώνει η ταχύτητα κατεβάζει 1GB  σε περίπου 1 λεπτό ενω με την κανονική σε 4 λεπτά 

Πραγματικά έχω μπερδευτεί 

Δημοσ.

ΟΚ, ας υποθέσουμε ότι για κάποιον λόγο ξεκλειδώνει η σύνδεσή σου και πιάνει την ονομαστική του attainable των 150Mbps. Αυτήν με ποιον μαγικό τρόπο την ξεπερνά όταν δεν έχει τέτοια δυνατότητα η σύνδεση;

Για να ξεπεράσεις αυτό το όριο, πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα διάφορα πράγματα σε VDSL. Να είσαι κοντά σε καμπίνα, να ενεργοποιείται το 35b, να είναι συμβατός ο εξοπλισμός σου αλλά και η επεξεργαστική ισχύς του να καλύπτει αυτή την ταχύτητα. Αν θεωρήσουμε ότι συμβαίνουν όλα αυτά, θα έπρεπε να το βλέπεις και στα στοιχεία σύνδεσης του CPE. Αν όχι, τίποτα δεν συμβαίνει και είναι τεχνικώς αδύνατον να συμβαίνει.

Σκέφτομαι κάτι άλλο αν και τραβηγμένο. Ποιος είναι ο πάροχος που του ανήκει η καμπίνα και ποιος αυτός με τον οποίο έχεις σύμβαση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η καμπίνα είναι απεναντι από το σπίτι μου και είναι του ΟΤΕ αλλά έχει σύμβαση με την Vodafone. Όσον αφορά το προφίλ, έχει ενεργοποιημενο το 17a αλλά υποστηρίζει μέχρι 30a (νομίζω αυτό πιάνει μέχρι 200)

Ποιο είναι αυτό το τραβηγμένο που θες να πεις?

Δημοσ.

To 30α δεν παίζει και δεν πρόκειται ποτέ να παίξει στην Ευρώπη. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπεράσεις τα ~150Mbps.

Το μόνο που μένει είναι να έχει πρόβλημα η κάρτα στην καμπίνα και στιγμιαία να σε αφήνει ελεύθερο, αλλά με όριο το attainable και επ' ουδενί παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν παίζει με τίποτα αυτό. Σίγουρα είναι λάθος μέτρηση.

27MB/s είναι πάνω απο 200άρα. Μου έχει τύχει και εμένα παλιά με adsl που έλεγε μπούρδες ότι κατέβαζα με 10MB/s στο Origin. Το μέγιστο θεωρητικό της 50άρας είναι 6,25MB/s.

Επίσης το fiber είναι το vdsl, αυτό που έχεις ήδη με την 50άρα.

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως κατεβάζει zipαρισμενα κάποια απ'τα αρχεία. Συνήθως στο Origin το έχω δει κάποιες φορές

Επεξ/σία από 7nisiotis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...