Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμασε να το τρεξεις απο command prompt με δικαιωματα διαχειριστη. Στο λινουξ τουλαχιστον, το ιδιο εργαλειο απαιτει δικαιωματα root για να δουλεψει, δεν τρεχει σαν απλος χρηστης.

Επεξ/σία από jim_p
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το command prompt όμως δεν το άνοιξες σαν διαχειριστής! Πάτα στην αναζήτηση δίπλα στο start και γράψε cmd. Στο αποτέλεσμα κάνε δεξί κλικ->run as administrator και ξαναδοκίμασε. Το γράφω στις οδηγίες πάνω από την εντολή.

Δημοσ.
Στις 12/8/2019 στις 4:23 ΜΜ, silve είπε

Υπάρχει τρόπος;

για να μου φύγει η απορία η δεύτερη εντολή λέγετε ότι διαγράφει σχεδόν τα πάντα στο unix Την χρησιμοποιώ αρκετά 
Αποσύνδεσε  ότι δίσκους έχεις πάνω στον η/υ για να μην γίνει κάνα λάθος βάλε το  στικακι και μπουταρε με μια διανομή linux από dvd η στικακι εγώ προτιμώ το mint και άνοιξε το τερματικό και τρέξε πρώτη εντολή 
sudo fdisk -l 
 δείχνει  τα μέσα αποθηκευσης που υπάρχουν πάνω στο pc Αφού βρεις το στικακι στη συνέχεια την παρακάτω ενδέχεται το sda να χρειαστεί να γίνει sdb ανάλογα με τι θα βγάλει η πρώτη εντολή για το στικακι σου Ίσως να έχει και αριθμό δίπλα πχ sda1 η sdb1 η 0

sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=1M

επειδή δεν φαίνεται να γίνεται κάτι καθ όσον δεν έχει γραφικό περιβάλλον  άνοιξε ένα δεύτερο τερματικό χωρίς να κλείσεις το πρώτο και τρέξε στο νέο τερματικό αυτήν

watch -n5 'sudo kill -USR1 $(pgrep ^dd)' 

θα σου δείχνει στο πρώτο αν γίνεται δουλειά (διαγραφή) Όταν τελειώσει κλείσε το pc και βάλτο στα windows να δούμε αν έγινε δουλειά Θα χρειαστεί διαμόρφωση  

Δημοσ.
6 ώρες πριν, micos000 είπε

Το command prompt όμως δεν το άνοιξες σαν διαχειριστής! Πάτα στην αναζήτηση δίπλα στο start και γράψε cmd. Στο αποτέλεσμα κάνε δεξί κλικ->run as administrator και ξαναδοκίμασε. Το γράφω στις οδηγίες πάνω από την εντολή.

Το ίδιο μου κάνει δυστυχώς και τρέχοντας το πρόγραμμα σαν administrator... Κρίμα, και νομίζω πως θα ήταν η ιδανική λύση η συγκεκριμένη...

11..jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, dalain είπε

Αν θες να κανεις την οποια διαδικασια ετσι επειδη γουσταρεις εχει καλως....Αλλιως πραγματικα δεν υπαρχει λογος να παιδευεσαι.....

Το παιδεύω γιατί έχω 20 τέτοια USB και νομίζω πως αν βρεθεί λύση αξίζει τον κόπο. Ειδάλλως δεν χρειάζομαι να αγοράσω καινούργια USBs.

Επεξ/σία από silve
  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, silve είπε

Το ίδιο μου κάνει δυστυχώς και τρέχοντας το πρόγραμμα σαν administrator... Κρίμα, και νομίζω πως θα ήταν η ιδανική λύση η συγκεκριμένη...

11..jpg

Έχουν κάποια μάρκα τα usb ή δεν αναφέρουν τίποτα; Μπορεί να μην υποστηρίζονται από το πρόγραμμα. Επίσης, μπορεί και να μην είναι καν u3. Το εργαλείο αυτό δουλεύει μόνο με u3 usb. Αν το cd partition δημιουργήθηκε με άλλη τεχνική τότε δε θα το αναγνωρίσει το u3_tool και μάλλον δε μπορείς να κάνεις τίποτε πλέον γι' αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Για σας στο forum. Έχω ένα 64gb usb stick της EMTEC και δεν μπορώ να του κάνω format γιατί έχει write protect.

Αυτό το usb το χρησιμοποιώ εδώ και ένα χρόνο περνώντας του OS για φορματ σε Η/Υ. Κάθε φόρα που χρειαζόμουν διαφορετικό OS το έκανα format και του πέρναγα άλλο.

Όμως αυτή την φορά δεν μου επιτρέπει να του κάνω. Γνωρίζει κανείς τι μπορώ να κάνω για να το διορθώσω  γιατί είναι ανάγκη και το χρειάζομαι ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DimitrisKoukou είπε

δεν μπορώ να του κάνω format γιατί έχει write protect.

δοκίμασες κάτι από τα παραπάνω και δεν έγινε τίποτα?

1η επιλογή 
 άνοιξε cmd με δικαιώματα διαχειριστή γράψε 
 diskpart    πατάς εντερ
 list disk   πατάς εντερ
 select disk x (όπου x είναι ο αριθμός της usb που θέλεις )πατάς εντερ Από δω και κάτω οι εντολές διαγράφουν
 clean       πατάς εντερ
 create partition primary πατάς εντερ
 format fs=fat32  (μπορείς και ntfs  εκεί που λέει fat32)
 exit
 2η επιλογή
 Δοκίμασε start - run γράψε regedit  πάτα Enter.Στον  επεξεργαστή μητρώου πάμε
 HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ StorageDevicePolicies
 Κάντε διπλό κλικ στο  WriteProtect που βρίσκεται  δεξιά και δες την τιμή Αν δεν είναι 0 βάλε 0  και πάτα OK 
 Κανε επανεκκίνηση και πες μας αν έγινε κάτι

Δημοσ.

Τα έχω δει όλα αυτά που μου λες. Έχω δοκιμάσει 7 με 8 τρόπους και από βίντεο που είδα στο youtube και ιστοσελίδες αλλά τίποτα.

Γνωρίζεις τίποτα άλλο ;

Δημοσ.

Το έχω δει σε στικάκι να γίνεται ξαφνικά write protect. Δε γίνεται τίποτα, για πέταμα πλέον ή το κρατάς με ότι έχει ήδη μέσα.

btw, δεν πιστεύω να έχει κανένα διακοπτάκι που να το κάνει protect, έτσι;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, micos000 είπε

Το έχω δει σε στικάκι να γίνεται ξαφνικά write protect. Δε γίνεται τίποτα, για πέταμα πλέον ή το κρατάς με ότι έχει ήδη μέσα.

btw, δεν πιστεύω να έχει κανένα διακοπτάκι που να το κάνει protect, έτσι;

Όχι δεν έχει. Εάν γνωρίζετε κάποιον άλλον τρόπο στείλτε. 

Ευχαριστώ πολύ πάντως για τον κόπο σας.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, DimitrisKoukou είπε

Όχι δεν έχει. Εάν γνωρίζετε κάποιον άλλον τρόπο στείλτε. 

Ευχαριστώ πολύ πάντως για τον κόπο σας.

Δοκιμασε με ενα linux live μηπως και...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...