Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους!

Θα ήθελα λίγο τη βοήθειά σας για ένα USB που έχω. Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι το USB αυτό είναι διαφημιστικό, που σημαίνει ότι όταν το βάζω στο PC, ένα partition του είναι δεσμευμένο σαν CD με τα διαφημιστικά και το άλλο partition είναι κενός χώρος για να βάλεις ότι θέλεις μέσα.

Η ερώτηση είναι η εξής. Γίνεται να σβήσουν όλα τα αρχεία μέσα από το USB για να μπορώ να χρησιμοποιήσω και τα 4GB; Τώρα μπορώ μόνο τα 1.3GB. Format δε με αφήνει να κάνω στο μέρος όπου είναι τα διαφημιστικά στο USB.

Υπάρχει τρόπος;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δοκίμασε μέσα από τη Διαχείριση δίσκων των Windows να διαγράψεις το συγκεκριμένο partition και στη συνέχεια να δημιουργήσεις ένα ενιαίο partition. Αν έχεις στο φλασάκι δεδομένα που τα χρειάζεσαι, πρώτα κάνε backup.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος (στα όρια του εφικτού από έναν μέσο χρήστη χωρίς πρόσβαση σε εξειδικευμένο hardware) να αφαιρέσει ένα u3 partition από ένα τέτοιο usb.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, accipio είπε

Δοκίμασε μέσα από τη Διαχείριση δίσκων των Windows να διαγράψεις το συγκεκριμένο partition και στη συνέχεια να δημιουργήσεις ένα ενιαίο partition. Αν έχεις στο φλασάκι δεδομένα που τα χρειάζεσαι, πρώτα κάνε backup.

Το είχα κάνει το συγκεκριμένο και δε μπορούσα να διαγράψω το partition που είναι δεσμευμένο με τα διαφημιστικά δεδομένα καθόλου.

14 ώρες πριν, micos000 είπε

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος (στα όρια του εφικτού από έναν μέσο χρήστη χωρίς πρόσβαση σε εξειδικευμένο hardware) να αφαιρέσει ένα u3 partition από ένα τέτοιο usb.

Ίσως με κάποιο πρόγραμμα να το παλέψω περαιτέρω γνωρίζεις; Η κάποιο link που να έχει κάποιον οδηγό κλπ; Έχω ψάξει εννοείται, έχω δοκιμάσει 2-3 προγράμματα και διαφορετικές λύσεις αλλά κατάφερα κάτι. Απλά έχω αρκετά τέτοια USB (15+ ίσως και περισσότερα) και έλεγα μήπως καταφέρω να κάνω κάτι.

Δημοσ.
Στις 12/8/2019 στις 4:23 ΜΜ, silve είπε

Γεια χαρά σε όλους!

Θα ήθελα λίγο τη βοήθειά σας για ένα USB που έχω. Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι το USB αυτό είναι διαφημιστικό, που σημαίνει ότι όταν το βάζω στο PC, ένα partition του είναι δεσμευμένο σαν CD με τα διαφημιστικά και το άλλο partition είναι κενός χώρος για να βάλεις ότι θέλεις μέσα.

Η ερώτηση είναι η εξής. Γίνεται να σβήσουν όλα τα αρχεία μέσα από το USB για να μπορώ να χρησιμοποιήσω και τα 4GB; Τώρα μπορώ μόνο τα 1.3GB. Format δε με αφήνει να κάνω στο μέρος όπου είναι τα διαφημιστικά στο USB.

Υπάρχει τρόπος;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Υπάρχει πολύ πιο εύκολος τρόπος.
Μπαίνεις στο skroutz και με 3ευρώ παίρνεις καινούριο.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, donblunts είπε

Υπάρχει πολύ πιο εύκολος τρόπος.
Μπαίνεις στο skroutz και με 3ευρώ παίρνεις καινούριο.

Η πιο εύστοχη απάντηση.

Έχω προσπαθήσει στο παρελθών να διαγράψω u3 με πολλά και διάφορα προγράμματα, ακόμα και με low level utilities Και απέτυχα οικτρά.

Δημοσ.

Ρε παιδιά έλεγα, όπως αναφέρω και πιο πάνω, να "σώσω" 15 με 20 USB που έχω. Δε χρειάζομαι να πάρω καινούργια USB. Τα συγκεκριμένα τα βρήκα τυχαία σε μια κούτα. Πάντως επειδή δε βλέπω να είναι εφικτό (δοκίμασα κι εγώ πολλά προγράμματα και διάφορες λύσεις) μάλλον θα πεταχτούν.

Ευχαριστώ πάντως!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κράτα μερικά και βάλε σε ένα το hirens boot cd, σε ένα μια διανομή Linux π.χ. lubuntu, σε ένα βάλε LibreELEC και τα άλλα πέταξε τα.

Δες μερικές ακόμα χρήσεις για μικρά usb. -> https://www.lifewire.com/how-usb-thumb-drives-are-useful-2378255

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

Η μεθοδος με το ubuntu που αναφερθηκε πιο πανω φαινεται ενδιαφερον. Την δοκιμασες?

Αν ναι και δεν πετυχες κατι, κανε οτι ειπε ο micos

Δημοσ.
On 13/08/2019 at 02:15, micos000 said:

Με DISKPART στο Command Prompt δεν γίνεται;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν... Είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω γιατί όπως είπα και πριν είχα στα χέρια μου ένα u3 στικάκι και δεν είχα καταφέρει να κάνω τίποτα με αυτό (remove u3 partition). Τώρα βρήκα ένα εργαλείο που ονομάζεται u3_tool το οποίο ισχυρίζεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να...

spacer.png

Το πρόγραμμα είναι σε alpha state ακόμα (από το 2009) και ο δημιουργός του αναφέρει ότι το έχει δοκιμάσει σε sandisk cruzer και vebratim store'n'go. Το παραθέτω με κάθε επιφύλαξη και αν ο t.s. καταφέρει κάτι με αυτό ας δώσει μια επιβεβαίωση εδώ (θετική ή αρνητική).

UPDATE:

Τελικά ξέθαψα το U3 στικάκι που είχα και ήταν ένα verbatim 2gb με ένα cd partition 11MB. Έτρεξα το εργαλείο σε command prompt σαν διαχειριστής με την εντολή

u3_tool.exe -p 0 G

όπου G το γράμμα από το cd partition και μου του διέγραψε τελείως. Οπότε, υπάρχει τελικά ελπίδα για τα στικάκια του silve, αν δεν τα πέταξε ήδη φυσικά.! :)

Επεξ/σία από micos000
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 18/8/2019 στις 10:08 ΠΜ, Alex-V είπε

Η μεθοδος με το ubuntu που αναφερθηκε πιο πανω φαινεται ενδιαφερον. Την δοκιμασες?

Αν ναι και δεν πετυχες κατι, κανε οτι ειπε ο micos

Η μέθοδος φαίνεται ενδιαφέρουσα.

Δημοσ.
Στις 18/8/2019 στις 1:59 ΜΜ, micos000 είπε

Λοιπόν... Είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω γιατί όπως είπα και πριν είχα στα χέρια μου ένα u3 στικάκι και δεν είχα καταφέρει να κάνω τίποτα με αυτό (remove u3 partition). Τώρα βρήκα ένα εργαλείο που ονομάζεται u3_tool το οποίο ισχυρίζεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να...

spacer.png

Το πρόγραμμα είναι σε alpha state ακόμα (από το 2009) και ο δημιουργός του αναφέρει ότι το έχει δοκιμάσει σε sandisk cruzer και vebratim store'n'go. Το παραθέτω με κάθε επιφύλαξη και αν ο t.s. καταφέρει κάτι με αυτό ας δώσει μια επιβεβαίωση εδώ (θετική ή αρνητική).

UPDATE:

Τελικά ξέθαψα το U3 στικάκι που είχα και ήταν ένα verbatim 2gb με ένα cd partition 11MB. Έτρεξα το εργαλείο σε command prompt σαν διαχειριστής με την εντολή

u3_tool.exe -p 0 G

όπου G το γράμμα από το cd partition και μου του διέγραψε τελείως. Οπότε, υπάρχει τελικά ελπίδα για τα στικάκια του silve, αν δεν τα πέταξε ήδη φυσικά.! :)

Τα έχω κρατήσει τα USB και μόλις δοκίμασα αυτό το εργαλείο. Μου βγάζει ότι απέτυχε η διαγραφή επειδή δε μπορεί να διαβάσει το partition νομίζω. Κάνω κάτι λάθος ή δε σώζεται;

00.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...