w95chris Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Καλησπέρα, Να ρωτήσω αν ξέρει κανείς τι ισχύει για τα ξυράφια στη παραδοτέα βαλίτσα. Εννοώ τα κλασικά Gillette με ανταλλακτικές κεφαλές. Επίσης ξέρετε αν επιτρέπονται τα μαχαίρια κουζίνας στη βαλίτσα (όχι του σεφ απλά που χρησιμοποιούμε καθημερινά). Απλά έχω κάτι συλλεκτικά κομμάτια και θέλω να τα κρατάω μαζί μου να τα κάνω δώρο αλλά αμφιβάλλω για το αν μπορώ να τα πάρω Ταξιδεύω με Aegean εκτός Ε.Ε. και τους ρώτησα ήδη. Η απάντηση τους: Ότι λέει η λίστα με τα απαγορευμένα αντικείμενα. Σαφές μεν αλλά από την άλλη λίγο γενική γιατί λέει επιτρέπονται τα μιας χρήσης και με λεπίδες σε θήκη που τα μιας χρήσης τα παίρνεις από το Super Market σε μια απλή πλαστική σακούλα σφραγισμένη Όποιος ξέρει ας βοηθήσει παιδιά. Δεν βιάζομαι κιόλας τόσο (σε 10 μέρες φεύγω)
Whargoul Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) http://www.airsafe.com/issues/baggage/checked-bag.htm Αναφορά σε κείμενο Items allowed only in checked bags [...] Knives and sharp bladed weapons: Swords, machetes, box cutters, spare blades, and martial arts weapons such as throwing stars. Exceptions include round-bladed butter knives and plastic knives. Τα ξυραφάκια έχω την εντύπωση ότι επιτρέπονται και στις βαλίτσες καμπίνας Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2019 από Whargoul
DrLo Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 7 λεπτά πριν, w95chris είπε Καλησπέρα, Να ρωτήσω αν ξέρει κανείς τι ισχύει για τα ξυράφια στη παραδοτέα βαλίτσα. Εννοώ τα κλασικά Gillette με ανταλλακτικές κεφαλές. Επίσης ξέρετε αν επιτρέπονται τα μαχαίρια κουζίνας στη βαλίτσα (όχι του σεφ απλά που χρησιμοποιούμε καθημερινά). Απλά έχω κάτι συλλεκτικά κομμάτια και θέλω να τα κρατάω μαζί μου να τα κάνω δώρο αλλά αμφιβάλλω για το αν μπορώ να τα πάρω Ταξιδεύω με Aegean εκτός Ε.Ε. και τους ρώτησα ήδη. Η απάντηση τους: Ότι λέει η λίστα με τα απαγορευμένα αντικείμενα. Σαφές μεν αλλά από την άλλη λίγο γενική γιατί λέει επιτρέπονται τα μιας χρήσης και με λεπίδες σε θήκη που τα μιας χρήσης τα παίρνεις από το Super Market σε μια απλή πλαστική σακούλα σφραγισμένη Όποιος ξέρει ας βοηθήσει παιδιά. Δεν βιάζομαι κιόλας τόσο (σε 10 μέρες φεύγω) Δεν υπάρχει πρόβλημα εφόσον είναι στη βαλίτσα που θα δώσεις και δε θα έχεις μαζί σου στη καμπινα. Τώρα αν έχεις πάλι καμία 30 μαχαίρια τύπου Ράμπο ή Crocodile Dundee μπορεί να είναι διαφορετικά. 1
Speculoos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, w95chris είπε Καλησπέρα, Να ρωτήσω αν ξέρει κανείς τι ισχύει για τα ξυράφια στη παραδοτέα βαλίτσα. Εννοώ τα κλασικά Gillette με ανταλλακτικές κεφαλές. Επίσης ξέρετε αν επιτρέπονται τα μαχαίρια κουζίνας στη βαλίτσα (όχι του σεφ απλά που χρησιμοποιούμε καθημερινά). Απλά έχω κάτι συλλεκτικά κομμάτια και θέλω να τα κρατάω μαζί μου να τα κάνω δώρο αλλά αμφιβάλλω για το αν μπορώ να τα πάρω Ταξιδεύω με Aegean εκτός Ε.Ε. και τους ρώτησα ήδη. Η απάντηση τους: Ότι λέει η λίστα με τα απαγορευμένα αντικείμενα. Σαφές μεν αλλά από την άλλη λίγο γενική γιατί λέει επιτρέπονται τα μιας χρήσης και με λεπίδες σε θήκη που τα μιας χρήσης τα παίρνεις από το Super Market σε μια απλή πλαστική σακούλα σφραγισμένη Όποιος ξέρει ας βοηθήσει παιδιά. Δεν βιάζομαι κιόλας τόσο (σε 10 μέρες φεύγω) Σε ό,τι αφορά τα ξυραφάκια για πτήσεις που αναχωρούν εντός Ευρώπης τα Gillette, Bic, κτλ επιτρέπονται όπως και οι ανταλλακτικές κεφαλές. Αυτά που δεν επιτρέπονται είναι ξυραφάκια που δεν καλύπτονται γύρω γύρω με πλαστικό, όπως τα ξυραφάκια ασφαλείας και τα κλασικά ξυραφάκια που έχουν οι μπαρμπέρηδες. Οτιδήποτε σε μαχαίρι μεγαλύτερο των 6 εκατοστών απαγορεύεται. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2019 από Speculoos 1
DrLo Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Speculoos είπε Σε ό,τι αφορά τα ξυραφάκια για πτήσεις που αναχωρούν εντός Ευρώπης τα Gillette, Bic, κτλ επιτρέπονται όπως και οι ανταλλακτικές κεφαλές. Αυτά που δεν επιτρέπονται είναι ξυραφάκια που δεν καλύπτονται γύρω γύρω με πλαστικό, όπως τα ξυραφάκια ασφαλείας και τα κλασικά ξυραφάκια που έχουν οι μπαρμπέρηδες. Οτιδήποτε σε μαχαίρι μεγαλύτερο των 6 εκατοστών απαγορεύεται. Μιλάς για καμπίνα, ετσι; btw τις προάλλες πέταξα από Ελ. Βενιζέλος και είχα ξεχάσει στη τσάντα που πήρα στη καμπίνα κατσαβίδι που άνετα σκότωνε άνθρωπο (>10cm) και δε το "πιάσανε" στο μηχάνημα. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2019 από DrLo 1
w95chris Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 56 λεπτά πριν, Whargoul είπε http://www.airsafe.com/issues/baggage/checked-bag.htm Τα ξυραφάκια έχω την εντύπωση ότι επιτρέπονται και στις βαλίτσες καμπίνας Από ότι διάβασα και εγώ στην ιστοσελίδα ναι επιτρέπονται άρα θα είμαι οκ Σε ευχαριστώ 1
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 45 λεπτά πριν, DrLo είπε Μιλάς για καμπίνα, ετσι; btw τις προάλλες πέταξα από Ελ. Βενιζέλος και είχα ξεχάσει στη τσάντα που πήρα στη καμπίνα κατσαβίδι που άνετα σκότωνε άνθρωπο (>10cm) και δε το "πιάσανε" στο μηχάνημα. Μμμμ ενδιαφέρον
w95chris Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 51 λεπτά πριν, DrLo είπε Δεν υπάρχει πρόβλημα εφόσον είναι στη βαλίτσα που θα δώσεις και δε θα έχεις μαζί σου στη καμπινα. Τώρα αν έχεις πάλι καμία 30 μαχαίρια τύπου Ράμπο ή Crocodile Dundee μπορεί να είναι διαφορετικά. Κανονικά κουζίνας. Δεν είμαι δα και τίποτα νίντζα 46 λεπτά πριν, DrLo είπε Μιλάς για καμπίνα, ετσι; btw τις προάλλες πέταξα από Ελ. Βενιζέλος και είχα ξεχάσει στη τσάντα που πήρα στη καμπίνα κατσαβίδι που άνετα σκότωνε άνθρωπο (>10cm) και δε το "πιάσανε" στο μηχάνημα. Όχι στην καμπίνα στο αμπάρι του αεροπλάνου. Στην καμπίνα δε νομίζω να επιτρέπεται καν Τώρα αυτό που λες κουφό μου φαίνεται. Αλλά μια φορά θυμάμαι ταξίδευα με μια φίλη μου και είχε μαζί της χτένα τύπου ρολό (σαν αυτά για τις μπούκλες) και επειδή έμοιαζε μυτερή από το χερούλι την σταμάτησαν αλλά αφού εξακριβώθηκε τι ήταν την άφησαν φυσικά να περάσει 54 λεπτά πριν, Speculoos είπε Σε ό,τι αφορά τα ξυραφάκια για πτήσεις που αναχωρούν εντός Ευρώπης τα Gillette, Bic, κτλ επιτρέπονται όπως και οι ανταλλακτικές κεφαλές. Αυτά που δεν επιτρέπονται είναι ξυραφάκια που δεν καλύπτονται γύρω γύρω με πλαστικό, όπως τα ξυραφάκια ασφαλείας και τα κλασικά ξυραφάκια που έχουν οι μπαρμπέρηδες. Οτιδήποτε σε μαχαίρι μεγαλύτερο των 6 εκατοστών απαγορεύεται. Μάλιστα άρα θα είμαι καλυμμένος. Όμως στην επιστροφή λες να έχω θέμα; (Πάλι με Aegean πετάω). Κανονικά δε θα με ένοιαζε τόσο αλλά θα κάτσω 2 βδομάδες και μη πάω σαν τον φαντάρο και γυρίσω σαν παπάς (αστειάκι) BTW ίσως είναι αστεία η ερώτηση αλλά πως το εξακριβώνουν αν είναι όντως 6 εκατοστά ή λίγο παραπάνω; Δηλαδή αν πάρω εγώ ένα μαχαίρι 6.4 εκατοστά (τυχαίο νούμερο που έβγαλα από το μυαλό μου) πως θα καταλάβουν ότι είναι εκτός ορίων; Και μετά τι γίνεται; Σε σταματάνε στον έλεγχο και στην καλύτερη χάνεις τη πτήση σου; (Σε θέματα τέτοια είμαι λίγο (πολύ) άσχετος
Speculoos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 43 λεπτά πριν, w95chris είπε Μάλιστα άρα θα είμαι καλυμμένος. Όμως στην επιστροφή λες να έχω θέμα; (Πάλι με Aegean πετάω). Κανονικά δε θα με ένοιαζε τόσο αλλά θα κάτσω 2 βδομάδες και μη πάω σαν τον φαντάρο και γυρίσω σαν παπάς (αστειάκι) BTW ίσως είναι αστεία η ερώτηση αλλά πως το εξακριβώνουν αν είναι όντως 6 εκατοστά ή λίγο παραπάνω; Δηλαδή αν πάρω εγώ ένα μαχαίρι 6.4 εκατοστά (τυχαίο νούμερο που έβγαλα από το μυαλό μου) πως θα καταλάβουν ότι είναι εκτός ορίων; Και μετά τι γίνεται; Σε σταματάνε στον έλεγχο και στην καλύτερη χάνεις τη πτήση σου; (Σε θέματα τέτοια είμαι λίγο (πολύ) άσχετος Για τα ξυραφάκια κατά 99% δε θα χεις θέμα διασταύρωσέ το και με το site του αεροδρομίου απ'όπου ταξιδεύεις. Σε ό,τι αφορά τα κατσαβιδομαχαίρια ο έλεγχος είναι είτε οπτικός είτε αυτόματος. Φαίνεται ότι υπάρχει κάτι ύποπτο όταν η τσάντα περνάει από τις ακτίνες (αν ρίξεις μια ματιά στην οθόνη θα δεις πώς φαίνονται τα πράματα) και θα γίνει έλεγχος επί τόπου. Τα πράματα που απαγορεύονται να έχεις μαζί σου στη διάρκεια της πτήσης τα παίρνουν στον έλεγχο. Αν τώρα έχεις κάτι που είναι αξίας συναισθηματικής ή οικονομικής (πχ τον ελβετικό σουγιά του παππού σου) μπορείς να τον αφήσεις να το κρατήσουν εκεί έναντι αντιτίμου και να το πάρεις κάποια άλλη στιγμή. Την πτήση δεν τη χάνεις εκτός αν είχες αφήσει στην τσάντα σου κάποιο τούβλο c4.
DrLo Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 3 λεπτά πριν, Speculoos είπε ΓΑν τώρα έχεις κάτι που είναι αξίας συναισθηματικής ή οικονομικής (πχ τον ελβετικό σουγιά του παππού σου) μπορείς να τον αφήσεις να το κρατήσουν εκεί έναντι αντιτίμου και να το πάρεις κάποια άλλη στιγμή. Αυτό ισχύει σίγουρα? Γιατί μια φορά που μου είχαν κρατήσει ένα ψαλίδι που τυγχάνει να.με βόλευε στη δουλειά μου πολύ και ρώτησα αν μπορώ να το πάρω στο γυρισμό μου είχαν πει "όχι όλα αυτά πετιουνται".
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Ξυραφάκια ξυρίσματος έχω περάσει δυο φορές απο το Ελ Βεν για Αγγλία. Gillette και BIC αν θυμάμαι καλά.Δεν μου είπαν τίποτα και ήταν σε βαλίτσα που την πήρα μαζί μου στην καμπίνα.
w95chris Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 8 λεπτά πριν, Speculoos είπε Για τα ξυραφάκια κατά 99% δε θα χεις θέμα διασταύρωσέ το και με το site του αεροδρομίου απ'όπου ταξιδεύεις. Σε ό,τι αφορά τα κατσαβιδομαχαίρια ο έλεγχος είναι είτε οπτικός είτε αυτόματος. Φαίνεται ότι υπάρχει κάτι ύποπτο όταν η τσάντα περνάει από τις ακτίνες (αν ρίξεις μια ματιά στην οθόνη θα δεις πώς φαίνονται τα πράματα) και θα γίνει έλεγχος επί τόπου. Τα πράματα που απαγορεύονται να έχεις μαζί σου στη διάρκεια της πτήσης τα παίρνουν στον έλεγχο. Αν τώρα έχεις κάτι που είναι αξίας συναισθηματικής ή οικονομικής (πχ τον ελβετικό σουγιά του παππού σου) μπορείς να τον αφήσεις να το κρατήσουν εκεί έναντι αντιτίμου και να το πάρεις κάποια άλλη στιγμή. Την πτήση δεν τη χάνεις εκτός αν είχες αφήσει στην τσάντα σου κάποιο τούβλο c4. Αυτό ναι γίνεται στη χειραποσκευή. Στη βαλίτσα όμως; Πες ότι εγώ είμαι τόσο ανόητος ώστε να κρατάω καμιά ντουζίνα μαχαίρια τύπου ράμπο στη βαλίτσα μου τι γίνεται τότε; Περνάνε από ακτίνες Χ το ξέρω αλλά δε γίνεται μετά που τις κολλήσουν τα χαρτιά ή κάνω λάθος; Όσο αναφορά να το κρατήσουν εκεί πρώτη φορά το ακούω γιατί ξέρω όλα τα πετάνε 7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Ξυραφάκια ξυρίσματος έχω περάσει δυο φορές απο το Ελ Βεν για Αγγλία. Gillette και BIC αν θυμάμαι καλά.Δεν μου είπαν τίποτα και ήταν σε βαλίτσα που την πήρα μαζί μου στην καμπίνα. Μάλιστα..Τελικά είναι ότι σου πέσει με λίγα λόγια για τη χειραποσκευή από ότι κατάλαβα Ας το βάλω στη βαλίτσα να είμαι σίγουρος Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 7 λεπτά πριν, w95chris είπε Μάλιστα..Τελικά είναι ότι σου πέσει με λίγα λόγια για τη χειραποσκευή από ότι κατάλαβα Ας το βάλω στη βαλίτσα να είμαι σίγουρος Γιατί λες ότι πέσει;Αφού επιτρέπονται https://gr.skyscanner.com/news/ti-epitrepetai-kai-ti-apagoreuetai-na-balete-sten-kheiraposkeue-kai-ten-aposkeue-sas
Whargoul Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, w95chris είπε Αυτό ναι γίνεται στη χειραποσκευή. Στη βαλίτσα όμως; Πες ότι εγώ είμαι τόσο ανόητος ώστε να κρατάω καμιά ντουζίνα μαχαίρια τύπου ράμπο στη βαλίτσα μου τι γίνεται τότε; Περνάνε από ακτίνες Χ το ξέρω αλλά δε γίνεται μετά που τις κολλήσουν τα χαρτιά ή κάνω λάθος; Όσο αναφορά να το κρατήσουν εκεί πρώτη φορά το ακούω γιατί ξέρω όλα τα πετάνε Στη βαλίτσα που θα δώσεις τους ενδιαφέρουν να μην υπάρχουν πράγματα παράνομα (ναρκωτικά, λεφτά) ή πράγματα που μπορεί να ρίξουν το αεροπλάνο (τυχαία και μη) πχ, εκρηκτικά, εύφλεκτα (γκαζάκια) μπαταρίες λιθίου. Το αν κουβαλάς σπαθιά, μαχαίρια δεν ενδιαφέρει τον έλεγχο του αεροδρομίου καθώς ούτε επικίνδυνα είναι να ρίξουν το αεροπλάνο, ούτε και έχεις πρόσβαση να τα πάρεις την ώρα της πτήσης. Θα ενδιαφέρει την αστυνομία απ έξω αν μπεις στο αεροδρόμιο με την μαχαίρα στο βρακοζώνι, ή σαν τον βασιλία Αθρούρο με το εξκάλιμπερ στο χέρι. Ή εάν σε σταματήσουν σε κανά τυχαίο έλεγχο στο δρόμο Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2019 από Whargoul 1
Speculoos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 16 λεπτά πριν, DrLo είπε Αυτό ισχύει σίγουρα? Γιατί μια φορά που μου είχαν κρατήσει ένα ψαλίδι που τυγχάνει να.με βόλευε στη δουλειά μου πολύ και ρώτησα αν μπορώ να το πάρω στο γυρισμό μου είχαν πει "όχι όλα αυτά πετιουνται". Xμ, αρα το Βενιζέλος δεν έχει αυτή την υπηρεσία; Κριμα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα