Panahs Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Ο προβληματισμός μου έφτασε στα όρια της απελπισίας όταν προσπάθησα χθες να συνδέσω το PC μου, ένα P4 με κάρτα δικτύου Crypto και XP PRO, με τον φορητό του αδερφού μου, ένα ATHLON 64 με XP Home. Ακολούθησα τα network setup wizard και στα 2 βάζοντας ίδιο όνομα "WORKGROUP". Έκανα share τους σκληρούς των υπολογιστών, δοκίμασα μέχρι και να αλλάξω IP στον καθένα ξεχωριστά (ακολουθώντας τις οδηγιες κάποιων άλλων topic έπειτα από ένα μικρό search) αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Όταν πάω στον windows explorer και βρίσκω το όνομα του WORKGROUP, και το διπλοκλικάρω, δέχομαι error που σχετίζεται με άδεια πρόσβασης (και στα 2 PC). Το καλώδιο γράφει πάνω: "Patchcable Cat. 5e, STP, 3P, crosswire". Τι μπορεί να είναι λάθος?
kolim Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 φιλε αυτο το προβλημα το αντιμετωπισα και εγώ. Καλό είναι να περιμένεις λίγο περιπου 1-2 λεπτα (μετά την είσοδο και των 2 υπολογιστών στα windows)γιατι οτάν συνδέεις 2 υπολογιστες κατευθείαν δηλ με καλωδιο χωρις hub (και καλα κανεις) χρειάζεται λιγος χρονος ωσπου να συνδεθουν οι υπολογιστές. Κατα τα αλλα καλα τα κανεις ολα και κανονικα τα windows χωρις το wizard μπορουν να αναγνωρισουν τον άλλο υπολογιστη απο μονα τους(απλα πρεπει να δώσεις αδειες για προσβαση σε σκληρο δίσκο από το δικτυο-αν το θες(π.χ αν θές να παιξεις παιχνίδια δεν είναι απαραιτητο να ειναι προσβασιμοι οι δισκοι απο αλλους υπολογιστες του δικτύου). Τελος αν δεν βρεθεί λυση τοτε κοιτα τα προτοκολλα επικοινωνιας αν είναι εγκατετημενα και στους δύο υπολογιστες(p.x to καλύτερο είναι tcp/ip και μετά το ipx(χρησιμοποιείται όμως από λίγα παιχνίδια) Αν δεν γίνεται και πάλι τιποτα ρωτα
Panahs Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Το θέμα είναι να μπορέσω να ανταλλάξω αρχεία μεταξύ των 2 και δεν μπορώ. Στο Network Connections, το LAN όταν τα συνδέω αναγνωρίζει κατευθείαν ότι τα καλώδια έχουν συνδεθεί. Το πρόβλημά μου είναι μέτα τι να κάνω. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Dreamstorm Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Λοιπόν τα πράγματα πάνε ως εξής. Σαν workgroup δώσε ένα ίδιο όνομα και στους 2 υπολογιστές για παράδειγμα MSHOME. Τα παρακάτω πρωτόκολλα πρέπει να υπάρχουν: client for microsoft networks file and printer sharing tcp/ip internet protocol τώρα στις ιδιότητες (properties) του tcp/ip και στον υπολογιστή που έχει πρόσβαση στο internet και δώσε ip: 192.168.0.1 subnet mask:255.255.255.0 και στον δεύτερο,σε αυτό που μοιράζεται το internet και δώσε ip:192.168.0.2 subnet mask:255.255.255.0 default gateway:192.168.0.1 preferred dns:192.168.0.1 έπειτα κάνε share την σύνδεση στο internet δηλαδή επιλέγοντας απο τις ιδιότητες της σύνδεσης->advanced και allow other computers to share this connection. Μοιράζεις επίσης και τους σκληρούς με δεξί κλικ->sharing and security Τώρα πρέπει να λειτουργούν όλα κανονικά, με μοίρασμα αρχείων και internet στα 2 pc.
random Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2004 Για να βλέπουν τους δισκους τους, πιστευω αρκει να κανεις share στον καθενα απο ενα folder και στα permission να επιτρεπεται η εισοδος σε "Everyone". Ακομα και το να ανηκουν στο ιδιο workgroup αμφιβαλλω οτι ειναι εντελως απαραιτητο αφου στα εταιρικα δικτυα εχουμε πολλα διαφορετικα workgroup kai domains και βλεπουμε ολοι τα shared folders. Μια περιπτωση που μπορει να σου κολάει ειναι αν μπαινεις στους δυο υπολογιστες με blank (κενό) password. ή αν στα share folders δεν εχεις βαλει password. εξ ορισμου, νομιζω τα windows ειναι ρυθμισμένα να δεχονται χρηστη χωρις password για τοπικο logon, αλλα οχι για προσβαση μεσω δικτυου. ή θα αλλάξεις αυτη τη ρύθμιση control panel / administrative tools / local security / local policies / security options / Accounts : limit local account use of blank passwords........ (put disabled) c:\WINDOWS\system32\secpol.msc ή θα βαλεις passwords. *************** Dreamstorm αν και αυτα εχουν σχεση με το ICS, και οχι με το file share. Τυχαίως σήμερα, πριν δω το ποστ σου, προσπαθουσα να ενεργοποιησω το Internet connection sharing σε 2 pc - win2003, και εκανα ακριβως αυτά που περιγράφεις, δηλαδη καρφωτες IP και στα δυο. Δεν έπαιζε. μονο οταν έβαλα στο "δεύτερο,σε αυτό που μοιράζεται το internet" τον client, "obtain IP address automatically" kai "obtain DNS server automatically" έπαιξε.
Dreamstorm Δημοσ. 22 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2004 έγραψα στο φίλο Panahs, τι έχω κάνει στο δικό μου δίκτυο σπίτι και όλα λειτουργούν κανονικά,fileshare kai internet, όλα μαζί . μπορεί να μην είχε κάνει κάτι απο τα παραπάνω. αυτός νομίζω είναι ο γενικός τρόπος για cross καλώδιο και δύο κάρτες δικτύου. σε μένα πάνε όλα άψογα.
Mapas Δημοσ. 22 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2004 Ελπίζω να μην έχεις ενεργοποιημένο το firewall σε κάποιον από τους δύο υπολογιστές (κάπου στα options της σύνδεσης της κάρτας δυκτίου θα είναι) Άνοιξε μια consola στο ένα μηχάνημα και γράψε ping και την ip του άλλου. Αν απαντήσει τότε υπάρχει σύνδεση και κάτι τρέχει με το μοίρασμα. Αν δεν απαντήσει τότε δεν έχει γίνει καθόλου σύνδεση. Πχ αν έχεις τα 192.168.0.1 και 192.168.0.2 Πήγαινει στο μηχάνημα 192.168.0.1 και start->run->cmd->"ping 192.168.0.2" Αν υπάρχει σύνδεση τότε δοκίμασε να γράψεις στον explorer \\192.168.0.2 για να δείς τα αρχεία που κάνει share το άλλο μηχάνημα κατευθείαν....
Panahs Δημοσ. 23 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2004 Τελικά τα καταφέραμε με την βοήθεια ενός φίλου (μέσω internet). Χρειάστηκε να αλλάξουμε ονόματα στα accounts, να βάλουμε passwords, να κάνουμε αλλαγές στα folder options, να κάνουμε advanced sharing and security κ.α. Κοινώς πρέπει να ομολογήσω ότι δεν κατάλαβα ακριβώς τι κάναμε, πάντως έγιναν αρκετές αλλαγές. Ένα πράγμα που ίσως κατάλαβα είναι ότι το πρόβλημα πρέπει να ήταν πιο περίπλοκο λόγω του ότι ο φορητός έχει FAT32 ενώ ο δικός μου NTFS.
therock Δημοσ. 23 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2004 Ο προβληματισμός μου έφτασε στα όρια της απελπισίας όταν προσπάθησα χθες να συνδέσω το PC μου' date=' ένα P4 με κάρτα δικτύου Crypto και XP PRO, με τον φορητό του αδερφού μου, ένα ATHLON 64 με XP Home. Ακολούθησα τα network setup wizard και στα 2 βάζοντας ίδιο όνομα "WORKGROUP". Έκανα share τους σκληρούς των υπολογιστών, δοκίμασα μέχρι και να αλλάξω IP στον καθένα ξεχωριστά (ακολουθώντας τις οδηγιες κάποιων άλλων topic έπειτα από ένα μικρό search) αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Όταν πάω στον windows explorer και βρίσκω το όνομα του WORKGROUP, και το διπλοκλικάρω, δέχομαι error που σχετίζεται με άδεια πρόσβασης (και στα 2 PC). Το καλώδιο γράφει πάνω: "Patchcable Cat. 5e, STP, 3P, crosswire". Τι μπορεί να είναι λάθος?[/quote'] Sorry alla ton forito me athlon64 pou ton vrikes?
Panahs Δημοσ. 24 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2004 Είναι ένα καινούριο μοντέλο που κυκλοφορεί της ACER. Athlon 64 3000+ 512 Mb RAM 60 GB HDD 9600 Radeon ATI DVD-RW/CD-RW Pioneer Το βρήκαμε στο RAM SHOP (Στουρνάρη) γύρω στα 1600 ευρώ. Πιστεύω είναι ένα πολύ καλό και σε πολύ καλή τιμή μοντέλο και το πήραμε τόσο βαρύ επειδή θα χρειαστεί να γίνει σύνθεση μουσικής σε αυτόν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.