donblunts Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, HellhammeR είπε Το κατάστημα είναι ένα κλασικό κατάστημα με πωλήσεις ηλεκτρικών συσκευών, κινητά, υπολογιστές, tablet μέχρι και κλιματιστικά. Στο κατάστημα δεν υπάρχουν συνάδελφοι ούτε τα αφεντικά, δουλεύει με 1 υπάλληλο σαν να είναι δικό του αλλά χωρίς να έχει τις αρμοδιότητες κάποιου προϊσταμένου. Είναι σαν να έχεις μια καφετέρια και να αφήνεις όλο το μαγαζί σου στον σερβιτόρο, να φεύγεις και να τους λες τρέξε το μαγαζί μόνο σου αλλά θα παίρνεις βασικό μισθό και τίποτε άλλο. Είμαι εκεί 8 χρόνια, από πέρσι πάνω του καταστήματος υπάρχει παιδική χαρά σε ύψος 1 μέτρου από το κεφάλι μου χωρίς καμιά μόνωση. Όπως καταλαβαίνεται γίνεται σεισμός από τα παιδάκια να τρέχουν και να χοροπηδάνε, υπάρχει και γυψοσανίδα στο ταβάνι και ο ήχος έρχεται μπασάτος και με δύναμη. Επίσης το εστιατόριο που του ανήκει η παιδική χαρά, στον ακάλυπτο της πίσω πολυκατοικίας και κολλητά με το δικό μου κατάστημα έχει τον ψυκτικό εξοπλισμό για τα ψυγεία του και τα κλιματιστικά του. Έτσι μεταφέρονται οι δονήσεις απο τα μηχανήματα εντός του καταστήματος με αποτέλεσμα να υπάρχει μια συνεχόμενη βοή και βαβούρα που άμα κάτσεις λίγη ώρα στο κατάστημα αρχίζουν και σε πονάνε τα αυτιά σου λόγο των συνεχόμενων χαμηλών συχνοτήτων. Το εστιατόριο δεν κάνει απολύτως τίποτα, δεν τον νοιάζει, κάντε ότι θέλετε λέει τα έχω ψάξει όλα νομικά με όλες τις άδειες και από το υγειονομικό και από την Διεύθυνση υγείας και την Πολεοδομία είμαι ΟΚ στα πάντα, δεν με αγγίζει τίποτα. Πάνε ψόφα δηλαδή με λίγα λογία ήταν η απάντηση. Ο ιδιοκτήτης που μας νοικιάζει το κατάστημα θέλει να με λαδώσει με κάποια μαύρα λεφτά το μήνα έμενα σαν υπάλληλο για να κάνω τα στραβά μάτια και να μην διαμαρτύρομαι στα αφεντικά μου ώστε να μην χάσει το ενοίκιο. Και οι δικοί μου που έχουν το κατάστημα τα έχουν αφήσει όλα στον αυτόματο πιλότο και στα @@ τους και δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα. Έτσι έχω μείνει εγώ στην μέση χωρίς να φταίω πουθενά να κάθομαι σαν αιχμάλωτος σε μια τέτοια κατάσταση. Πάρε ωτοασπίδες σκοποβολής, ζήτα 50% αύξηση, και κάτσε στ'αυγά σου. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2019 από donblunts 1
HellhammeR Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, isay είπε Σε τέτοιες περιπτώσεις οι μηνύσεις είναι ο μονος τρόπος συνετισμού του ετερου ιδιοκτήτη, αλλά στη θεση που εισαι δεν ειναι δουλειά σου. Όπως το περιγράφεις, αντε σε γιατρό να σου γράφει αναρρωτική άδεια και κλείνε το μαγαζί. Αμα το αφεντικό χάνει χρήματα και δε βγαίνει, θα αγχωθεί και ο ιδιοκτήτης για το ενοίκιο. Στην καλύτερη θα σε απολύσει για καποιον αλλο. Αν τώρα το πονάς το μαγαζί (ή σε νοιάζει η δουλειά σου) αρχισε το ψάξιμο μπας και βρεις αλλο χώρο για ενοικίαση και μεταφορα. Μην το σερβίσεις στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης οτι να πατε αλλου επειδη σε πιανει πονοκεφαλος, αλλα το αλλο μαγαζι ειναι καλύτερο για τους Χ-Υ-Ζ λόγους και οτι στο υπάρχων μηχάνημα, οι θόρυβοι επηρεάζουν και την πελατεία και δεν ψωνίζει. Αυτό με την αναρρωτική μου φαίνεται η καλύτερη λύση και εμένα, απλά κάπου στα εργατικά διάβασα ότι και πάλι είναι έως κάποιες μέρες ως σύνολο που μπορείς να πάρεις ανναρωτική, μετά μπορεί να σε θεωρεί ότι λείπεις αδικαιολόγητα από την δουλειά και να σε απολύσει με αθόρυβη παραίτηση και να μην αποζημιωθείς. Λογικά το ξέρει γιατί έχουν δικηγόρους να τους συμβουλεύουν. Αν ισχύει κάτι τέτοιο απλά θα βάλει κάποιον άλλον να κάτσει προσωρινά ή θα κάτσει και ο ίδιος στο κατάστημα μέχρι να τελειώσει το σύνολο των αναρρωτικών που νόμιμα μπορώ να πάρω και μετά θα με "παραιτήσει". Όσο για την πελατεία, το μαγαζί είναι σε δύσκολο σημείο για πρόσβαση από αυτοκίνητο, οι πελάτες δυσκολεύονται ακόμα και να έρθουν να πάρουν κάτι. Όλα είναι κατά του συγκεκριμένου καταστήματος από εμφάνιση μέχρι σημείου και φασαρίας... αλλά άπλα ΔΕΝ τους καίγεται καρφί, δεν θέλουν να βγάλουν ούτε μισό ευρώ από την τσέπη. Όλα στον αυτόματο πιλότο και όσο πάει είναι η κατάσταση. Μαγαζί καινούργιο και σε πιο προσιτό σημείο έχω βρει εννοείται και με φθηνότερο ενοίκιο και το έχω προτείνει φυσικά, αλλά δεν θέλουν να δώσουν τπτ στην μετακόμιση, βάψιμο, γυψοσανίδες κτλπ. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2019 από HellhammeR
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δηλαδή όταν σε πιάνει ο πονοκέφαλος κλπ το κλειδώνεις και φεύγεις;
HellhammeR Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Δηλαδή όταν σε πιάνει ο πονοκέφαλος κλπ το κλειδώνεις και φεύγεις; όχι αλλά αυτό ρώτησα αν μπορώ να κάνω, αλλά δεν γίνεται όπως το φανταζόμουν.
kallair Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Τα μηχανηματα πρεπει να εχουν μεχρι καποια decibel. σε φιλικο σπιτι που βρισκεται πανω απο σουπερμαρκετ, ειχαν τρελο θεμα με τον θορυβο οποτε επαιρνα μπρος τα μοτερ των ψυγειων κ ο κλιματισμος. εκανε καταγγελια (δεν θυμαμαι που) και ηρθαν κ μετρησαν τον θορυβο κ αναγκασαν το σουπερ μαρκετ να φτιαξει ειδικες κατασκευες για την μειωση του θορυβου.
HellhammeR Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, kallair είπε Τα μηχανηματα πρεπει να εχουν μεχρι καποια decibel. σε φιλικο σπιτι που βρισκεται πανω απο σουπερμαρκετ, ειχαν τρελο θεμα με τον θορυβο οποτε επαιρνα μπρος τα μοτερ των ψυγειων κ ο κλιματισμος. εκανε καταγγελια (δεν θυμαμαι που) και ηρθαν κ μετρησαν τον θορυβο κ αναγκασαν το σουπερ μαρκετ να φτιαξει ειδικες κατασκευες για την μειωση του θορυβου. Συμφωνώ απολύτως, το πρόβλημα είναι πως δεν είναι δικό μου το κατάστημα ούτε μου ανήκει κάποιο ποσοστό ούτε έχω την αρμοδιότητα να κάνω κάτι τέτοιο για περιουσία κάποιου άλλου, ένας απλός υπάλληλος είμαι. Απλά αναφέρω τα προβλήματα ρωτάω από εδώ και από εκεί τι μπορεί να γίνει παρουσιάζω τα δεδομένα και είναι οι πάντες στα @@ τους.
kallair Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 1 λεπτό πριν, HellhammeR είπε Συμφωνώ απολύτως, το πρόβλημα είναι πως δεν είναι δικό μου το κατάστημα ούτε μου ανήκει κάποιο ποσοστό ούτε έχω την αρμοδιότητα να κάνω κάτι τέτοιο για περιουσία κάποιου άλλου, ένας απλός υπάλληλος είμαι. Απλά αναφέρω τα προβλήματα ρωτάω από εδώ και από εκεί τι μπορεί να γίνει παρουσιάζω τα δεδομένα και είναι οι πάντες στα @@ τους. Προτιμας να ψαχνεις "λυσεις" με απολυση κ τυχον αποζημειωσεις αντι να σπαταλησεις 5 λεπτακια να κανεις ενα τηλεφωνο να στην αρμοδια αρχη για το θεμα. Οκκκκ... αυτο δειχνει πολλα για το αν θες να βρεθει ουσιαστικη λυση ή απλα να δεις πως να εκμεταλλευτεις τον νομο προς ιδιου οφελος. Μονο υπεκφυγες. 1
solton57010 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 5 ώρες πριν, HellhammeR είπε Συμφωνώ απολύτως, το πρόβλημα είναι πως δεν είναι δικό μου το κατάστημα ούτε μου ανήκει κάποιο ποσοστό ούτε έχω την αρμοδιότητα να κάνω κάτι τέτοιο για περιουσία κάποιου άλλου, ένας απλός υπάλληλος είμαι. Απλά αναφέρω τα προβλήματα ρωτάω από εδώ και από εκεί τι μπορεί να γίνει παρουσιάζω τα δεδομένα και είναι οι πάντες στα @@ τους. Αφού η φασαρία είναι από γειτονικα καταστήματα καταγγελία στο υγειονομικο το οποίο θα έρθει θα κάνει ηχομετρησεις και θα επιβάλει τις ανάλογες κυρώσεις. Πάντως μου ακούγεται υπερβολικό να υπάρχει τόσο έντονο θέμα ηχορύπανσης και να μην έχει ενδιαφερθεί κανένας. Και εαν δεν θες να την κάνεις εσύ την καταγγελία μιλα με το αφεντικό σου να ασχοληθεί αυτός, αλλιώς ξεκινα ψαχνε δουλειά
Gkostas2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 Αν θες να σε απολύσει ντε και καλά, φέρε την επιθεώρηση εργασίας. Όλο και κάποια παράπτωμα θα σου έχει κάνει. Πες κιόλας οτι την έφερες εσύ και μέσα σε κανά μήνα-2μηνο θα σε έχει διώξει άνετα. Απο την άλλη βλέπω ότι δεν φταίει τόσο το αφεντικό σου, όσο ο γύφτος με τον παιδότοπο απο δίπλα. Εκεί κάνε ότι λέει και ο φίλος πιο πάνω. Ζήτα απόλυση και να μην σου δώσει αποζημίωση. Νομίζω είναι και το πιο τίμιο αν το αφεντικό σου είναι σωστός απέναντί σου.
HellhammeR Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 Φυσικά και έχω μιλήσει προσωπικά με υπηρεσίες για το τι μπορώ να κάνω μόνος μου. Από την Πολεοδομία, την Διεύθυνση υγείας μέχρι το Υγειονομικό και το υγειονομικό μου ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπεύθυνο για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αυτοί εστιάζουν σε οχλαγωγία από μουσική σε κέντρα διασκέδασης. Η αστυνομία είναι υπεύθυνη για το δικό μου θέμα, και μετά μίλησα και με την αστυνομία και μου είπε ότι επεμβαίνουν μόνο στις ώρες κοινής ησυχίας, από την στιγμή που είναι εκτός αυτών των ωρών ακόμα και βαριοπούλες να βαράνε από πάνω δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Σκεφτείτε μια κατάσταση σαν να είστε μέσα σε ψυγείο να ακούτε βουητά από τους συμπιεστές και από πάνω σας να χοροπηδάνε παιδιά και να νιώθεις λες και το ταβάνι είναι έτοιμο να πέσει πάνω στο κεφάλι σου. Αφού και οι πελάτες τρομάζουν όταν έρχονται και ακούνε αυτήν την κατάσταση.. Υπάρχει τεράστιος σταρχιδισμός από τους πάντες και τα πάντα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα