Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η δική μου άποψη είναι ότι καλύτερα να βρεις δουλειά στο αντικείμενο για να μαζέψεις προϋπηρεσία έστω και ένα χρόνο ακόμη και αν μισθολογικά δεν είσαι πολύ ευχαριστημένη και έτσι θα είναι ποιο εύκολο να κυνηγήσεις μία καλύτερη θέση πάλι στο αντικείμενο.

Καλή τύχη σε ότι και αν κάνεις εύχομαι

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα.

Εγώ έκανα αυτό που λες αλλά υπό άλλους όρους. Αρχικά πήγα από μία μεγάλη πόλη σε μία μικρότερη, εσύ θες να κάνεις το αντίθετο από ότι κατάλαβα. Επίσης, πήγα από μία Α δουλειά σε μία Β με καλύτερες προοπτικές, απολάβές κτλ, άρα βιοποριστικό θέμα δεν τίθεται. 

Αφενός θα σου πω να το τολμήσεις, ειδικά από την στιγμή που Θεσσαλονική που μάλλον θα πας έχεις και γνωστούς. Για εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι πήγα σε ένα μέρος που δεν ήξερα άνθρωπο. Δεν χρειάζεται να σε αγχώνει κάτι. Αυτό που κυρίως είναι διαφορετικό είναι οι ρυθμοί ζωής. Όλα θα σου φανούν fast forward. Θα πρέπει να είσαι στο τρέξιμο πολλές φορές, από το να προλάβεις ένα λεωφορείο μέχρι ένα μαγαζί και πάει λέγοντας. 

Από εκεί και έπειτα, επειδή ζούσα Θεσσαλονίκη, θα σε συμβούλευα να βρεις σπίτι κοντά στην δουλειά σου, αν δεν γίνεται τότε να μείνεις κοντά σε κάποια γραμμή ΟΑΣΘ που θα σε πηγαίνει στην δουλειά (αν δεν έχεις αμάξι). Γενικά ότι χειρότερο στην Θεσσαλονίκη είναι τα ΜΜΜ (αυτό το ένα που έχει). Επιπλέον, 600 ευρώ δεν φτάνουν για να ζήσεις μόνη σου ανθρώπινα. Εγώ το να τρως κάθε μέρα μακαρόνια και να μην έχεις και 5 ευρώ να πιεις έναν καφέ δεν το θεωρώ ζωή. Άρα στόχευσε σε κάτι που θα σου δίνει 700-750 τουλάχιστον και νομίζω στον τομέα σου θα βρεις, δεν έχω ακούσει κάτι λιγότερο για εταιρίες που ασχολούντια με πληροφορική. Γενικά, αν σε θεωρεί κάποιος εργαλείο για την δουλειά του και όχι κάτι αναλώσιμο θα σου δώσει έναν αξιοπρεπή μισθό. 

Τέλος, σε όλους τους κλάοδυς η προυπηρεσία μετράει, κάνε το βήμα σφίξε τα δόντια κανά χρόνο αν δεν σου αρέσει ή δεν έχει καλά λεφτά και ψάξε κάτι καλύτερο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Hawk_K είπε

Καλησπέρα και από εμένα.

Εγώ έκανα αυτό που λες αλλά υπό άλλους όρους. Αρχικά πήγα από μία μεγάλη πόλη σε μία μικρότερη, εσύ θες να κάνεις το αντίθετο από ότι κατάλαβα. Επίσης, πήγα από μία Α δουλειά σε μία Β με καλύτερες προοπτικές, απολάβές κτλ, άρα βιοποριστικό θέμα δεν τίθεται. 

Αφενός θα σου πω να το τολμήσεις, ειδικά από την στιγμή που Θεσσαλονική που μάλλον θα πας έχεις και γνωστούς. Για εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι πήγα σε ένα μέρος που δεν ήξερα άνθρωπο. Δεν χρειάζεται να σε αγχώνει κάτι. Αυτό που κυρίως είναι διαφορετικό είναι οι ρυθμοί ζωής. Όλα θα σου φανούν fast forward. Θα πρέπει να είσαι στο τρέξιμο πολλές φορές, από το να προλάβεις ένα λεωφορείο μέχρι ένα μαγαζί και πάει λέγοντας. 

Από εκεί και έπειτα, επειδή ζούσα Θεσσαλονίκη, θα σε συμβούλευα να βρεις σπίτι κοντά στην δουλειά σου, αν δεν γίνεται τότε να μείνεις κοντά σε κάποια γραμμή ΟΑΣΘ που θα σε πηγαίνει στην δουλειά (αν δεν έχεις αμάξι). Γενικά ότι χειρότερο στην Θεσσαλονίκη είναι τα ΜΜΜ (αυτό το ένα που έχει). Επιπλέον, 600 ευρώ δεν φτάνουν για να ζήσεις μόνη σου ανθρώπινα. Εγώ το να τρως κάθε μέρα μακαρόνια και να μην έχεις και 5 ευρώ να πιεις έναν καφέ δεν το θεωρώ ζωή. Άρα στόχευσε σε κάτι που θα σου δίνει 700-750 τουλάχιστον και νομίζω στον τομέα σου θα βρεις, δεν έχω ακούσει κάτι λιγότερο για εταιρίες που ασχολούντια με πληροφορική. Γενικά, αν σε θεωρεί κάποιος εργαλείο για την δουλειά του και όχι κάτι αναλώσιμο θα σου δώσει έναν αξιοπρεπή μισθό. 

Τέλος, σε όλους τους κλάοδυς η προυπηρεσία μετράει, κάνε το βήμα σφίξε τα δόντια κανά χρόνο αν δεν σου αρέσει ή δεν έχει καλά λεφτά και ψάξε κάτι καλύτερο. 

Σε κανεναν χρονο-εναμιση λυνεται επιτελους το κυκλοφοριακο της Θεσσαλονικης σημαντικα

Η πολη θα αλλαξει πολυ προς το καλυτερο και μαζι και η ποιοτητα ζωης των κατοικων της

Επεξ/σία από archer100
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Theoharoula είπε

Έχω σπουδάσει Πληροφορική αλλά λόγω έλλειψης πείρας δε θεωρώ πως αμέσως μπορώ να πιάσω μια δουλειά 1000ευρώ. Οπότε ψάχνω μια οποιαδήποτε δουλειά γραφείου. Με 700ευρώ το μήνα πιστεύω θα ήμουν εντάξει προσωπικά. Απλά σκέφτομαι κατά πόσο θα είναι εύκολη η μετάβαση. Όχι μόνο πρακτικά.

Ας παίξω εγώ λοιπόν τον κακό της ιστορίας.

Με σχεδόν μηδενική εμπειρία, τα 700€ μισθό φαντάζουν ονειρικά, θα έλεγα και άπιαστα.

Που ζείς ;

Επεξ/σία από donblunts
Δημοσ.

Αρχικά κάνεις βιογραφικό και βάζεις διεύθυνση κατοικίας Θεσσαλονίκη. Και αν σε καλέσουν για συνέντευξη και σε ρωτήσουν θα πεις ότι μένεις Θεσσαλονίκη, είτε αυτό σημαίνει ότι σε φιλοξενούν, είτε ότι νοικιάζεις. Αν πεις ότι περιμένεις να βρεις δουλειά για να νοικιάσεις ούτε για συνέντευξη δε θα σε καλέσουν. (Από προσωπική εμπειρία)

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, kostask91 είπε

Αρχικά κάνεις βιογραφικό και βάζεις διεύθυνση κατοικίας Θεσσαλονίκη. Και αν σε καλέσουν για συνέντευξη και σε ρωτήσουν θα πεις ότι μένεις Θεσσαλονίκη, είτε αυτό σημαίνει ότι σε φιλοξενούν, είτε ότι νοικιάζεις. Αν πεις ότι περιμένεις να βρεις δουλειά για να νοικιάσεις ούτε για συνέντευξη δε θα σε καλέσουν. (Από προσωπική εμπειρία)

Σας ευχαριστώ όλους! Ακόμα και τον "κακό της ιστορίας" @donblunts που είναι λίγο απαισιόδοξος. :)

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Theoharoula είπε

Σας ευχαριστώ όλους! Ακόμα και τον "κακό της ιστορίας" @donblunts που είναι λίγο απαισιόδοξος. :)

Χεχε τουλάχιστον δεν παρεξηγήθηκες.

Σου εύχομαι να πάρεις 2πλάσια και 3πλάσια απ'αυτά που υπολογίζεις.
Αλλα για να μην προσγειωθείς απότομα, σκέφτηκα να στα πω ωμά.

Καλή τύχη καλή αρχή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να βγεις εκτος Ελλαδος το σκεφτηκες? Π.χ. εγω ψαχνομαι εδω και αρκετο καιρο για Κυπρο αλλα δισταζω για αλλους λογους.

Εχει θεσεις εργασιας με σχετικα καλα χρήματα για το κόστος ζωης εκει απλα θελει υπομονη καποιο καιρο για να μπορεις να κινεισαι καλα.

Επεξ/σία από Gatilaras
Δημοσ.
Στις 12/8/2019 στις 5:15 ΜΜ, donblunts είπε

Ας παίξω εγώ λοιπόν τον κακό της ιστορίας.

Με σχεδόν μηδενική εμπειρία, τα 700€ μισθό φαντάζουν ονειρικά, θα έλεγα και άπιαστα.

Που ζείς ;

Μια χαρα ρεαλιστικα ειναι αυτα τα λεφτα για προγραμματιστη. Ειδικα μεγαλη εταιρεια αποκλειεται να σου δωσει κάτω απο 850 μικτά (~690).

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Δηλαδή πρέπει να ψάξω πρώτα για δουλειά και μετά για σπίτι ; Αν θέλω να αλλάξω πόλη 

Δημοσ.

Είναι πρακτικό το ζήτημα....αν βρείς σπίτι και αρχίσεις να πληρώνεις λογαριασμούς αλλα κάνεις μερικούς μήνες να βρείς δουλειά, πως θα συντηρείσαι ?

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Giov είπε

Δηλαδή πρέπει να ψάξω πρώτα για δουλειά και μετά για σπίτι ; Αν θέλω να αλλάξω πόλη 

Πρωτα βρισκουμε δουλεια και μετα σπιτι. Ακομα και για πρακτικους λογους αν πεις παω Αθηνα γιατι εκει ειναι οι πιο πολλες δουλειες τι κανεις αμα η δουλεια που θα βρεις θα ειναι 1.5 ωρα απο το σπιτι σου? Οχι οτι δεν μπορει να γινει αυτο αμα αλλαξεις δουλεια, αλλα σε καθε περιπτωση η σωστη τακτικη ειναι πρωτα δουλεια και μετα σπιτι.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...