Theoharoula Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Καλημέρα! Ψάχνω για δουλειά... Στην πόλη που ζω δεν υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες.. Οπότε προσανατολίζομαι και σε άλλες περιοχές. Υπάρχει κάποιος εδώ που έψαξε για δουλειά σε άλλη πόλη και βρήκε? Φαντάζομαι θα βρω αρκετούς. Πώς πήγε? Πού μένατε τις πρώτες μέρες? Ήταν εύκολα? Θα με ενδιέφερε να ακούσω εμπειρίες...
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 9 minutes ago, Theoharoula said: Καλημέρα! Ψάχνω για δουλειά... Στην πόλη που ζω δεν υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες.. Οπότε προσανατολίζομαι και σε άλλες περιοχές. Υπάρχει κάποιος εδώ που έψαξε για δουλειά σε άλλη πόλη και βρήκε? Φαντάζομαι θα βρω αρκετούς. Πώς πήγε? Πού μένατε τις πρώτες μέρες? Ήταν εύκολα? Θα με ενδιέφερε να ακούσω εμπειρίες... το αν ειναι ευκολα εξαρτατε τι ψαχνεις.το ευκολο ειναι να ψαξεις για δουλεια απο εκει που εισαι και απλα να κατεβεις για interview.αν εχεις κανα φιλο γνωστο συγγενη μπορεις να μεινεις εκει αν χρειαστει νσ δωσεις πχ interview σε ξεχωριστες ημερες
gokuthelegend Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Αν είναι να πας σε άλλη πόλη έχεις σκεφτεί το γεγονός ότι θα χρειαστεί να νοικιάσεις σπίτι; Εγώ προσωπικά αν και κάνω αιτήσεις σε διάφορες αγγελίες που βρίσκω, και σε κάποιες όντως μου απαντάνε, όταν φτάνουμε στο θέμα του μισθού ανακαλύπτω ότι δίνουν ψίχουλα και δεδομένου ότι θα χρειάζεται να νοικιάζω σπίτι τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Εκτός αν οι γονείς σου είναι σε καλή οικονομική κατάσταση και μπορούν να σου στέλνουν κάθε μήνα ένα χαρτζιλίκι για να καλύπτεις μέρος των εξόδων, ή αν έχεις χτίσει καλό βιογραφικό και πιστεύεις ότι μπορείς να βρεις δουλειά με καλό μισθό.
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 2 minutes ago, gokuthelegend said: Αν είναι να πας σε άλλη πόλη έχεις σκεφτεί το γεγονός ότι θα χρειαστεί να νοικιάσεις σπίτι; Εγώ προσωπικά αν και κάνω αιτήσεις σε διάφορες αγγελίες που βρίσκω, και σε κάποιες όντως μου απαντάνε, όταν φτάνουμε στο θέμα του μισθού ανακαλύπτω ότι δίνουν ψίχουλα και δεδομένου ότι θα χρειάζεται να νοικιάζω σπίτι τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Εκτός αν οι γονείς σου είναι σε καλή οικονομική κατάσταση και μπορούν να σου στέλνουν κάθε μήνα ένα χαρτζιλίκι για να καλύπτεις μέρος των εξόδων, ή αν έχεις χτίσει καλό βιογραφικό και πιστεύεις ότι μπορείς να βρεις δουλειά με καλό μισθό. η αν εισαι με συγκατοικο ή με αγορι/κοπελα. επισης τα ενοικια εχουν ανεβει και λογω airbnb σε πολλες περιοχες
Theoharoula Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Όσον αφορά τα χρήματα, άλλοι μου λένε πως και με 600ευρώ βγαίνεις να πληρώνεις τα έξοδα μόνος σου και άλλοι μου λένε πως ούτε με 700ευρώ δε βγαίνω. Ας πούμε όμως ότι βγαίνω. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα. Είναι μεγάλο βήμα και γι'αυτό θα ήθελα να ακούσω κάποια ιστορία από κάποιον που το έκανε.. Σας ευχαριστώ εσάς που απαντήσατε ως τώρα. Κάθε βοήθεια και συμβουλή δεκτή!
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 5 minutes ago, Theoharoula said: Όσον αφορά τα χρήματα, άλλοι μου λένε πως και με 600ευρώ βγαίνεις να πληρώνεις τα έξοδα μόνος σου και άλλοι μου λένε πως ούτε με 700ευρώ δε βγαίνω. Ας πούμε όμως ότι βγαίνω. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα. Είναι μεγάλο βήμα και γι'αυτό θα ήθελα να ακούσω κάποια ιστορία από κάποιον που το έκανε.. Σας ευχαριστώ εσάς που απαντήσατε ως τώρα. Κάθε βοήθεια και συμβουλή δεκτή! το πως βγαινεις η οχι εξαρτατε απο το πως το θεωρει ο καθενας.αυτο υπολογιζετε αν καταγραψεις τα εξοδΑ.ο ενας μπορει να σου πει οτι βγαινεις και να την βγαζει καθε μερα με μακαρονια και να μην πηγαινει για καφε και να μενει σε υπογειο.παραδειγμα εφερΑ
M A T R I X Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Το ερώτημα σου είναι πάρα πολύ γενικό, no offence. Δώσε info. Για τι δουλειές ψάχνεις; Σε ποιες πόλεις; Πόσα ξοδεύεις το μήνα για πάρτη σου; Υπάρχουν άνθρωποι που βγαίνουν με 600-700€/μήνα με πάγια(+σπίτι) και άλλοι που χρειάζονται 1.5k+ min. Σε κάθε περίπτωση δεν θεωρώ πως αξίζει να πας σε άλλη πόλη για χαμηλό μισθό (600-800€). Θα δυσκολευτείς πάρα πολύ χωρίς λόγο. Αλλά ας αρχίσουμε από το τι δουλειά ψάχνεις και αν το θέμα εδώ είναι επαγγελματικό ή απλά "καλύτερης" ζωής, διότι αν θες να κυνηγήσεις κάτι και να χτίσεις βιογραφικό, θα πρέπει να επενδύσεις στο μέλλον σου και να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις για ένα Χ διάστημα της ζωής σου. Αν μιλάμε όμως για οποιαδήποτε δουλειά, κοιτάς να είσαι κοντά στα 800-1000€ για αρχή. Και αργότερα θα πάρουν το δρόμο τους τα πράγματα Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2019 από M A T R I X
Theoharoula Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Έχω σπουδάσει Πληροφορική αλλά λόγω έλλειψης πείρας δε θεωρώ πως αμέσως μπορώ να πιάσω μια δουλειά 1000ευρώ. Οπότε ψάχνω μια οποιαδήποτε δουλειά γραφείου. Με 700ευρώ το μήνα πιστεύω θα ήμουν εντάξει προσωπικά. Απλά σκέφτομαι κατά πόσο θα είναι εύκολη η μετάβαση. Όχι μόνο πρακτικά.
omghi2u Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Ειναι και το κοστος ζωης της πολης που πρεπει να λαβεις υποψη. ακομα και απο περιοχη σε περιοχη αθηνα θα δεις πολλες διακυμανσεις στα ενοικια ακομα και στους καφεδες και στα φαγαδικα. Ο μισθος βεβαια δεν εχει την αντιστοιχη διακυμανση. Δες ποια ειναι τα προσωπικα σου βασικα εξοδα που μηνας μπαινει μηνας βγαινει θα τα κανεις οπως και να εχει , βαλε μεσα σε αυτο το ενοικιο που μπορεις να δωσεις και εναν Μ.Ο των λογαριασμων σου (φως νερο τηλ-ιντερνετ) και δες αν βγαινεις. 1
M A T R I X Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Theoharoula είπε Έχω σπουδάσει Πληροφορική αλλά λόγω έλλειψης πείρας δε θεωρώ πως αμέσως μπορώ να πιάσω μια δουλειά 1000ευρώ. Οπότε ψάχνω μια οποιαδήποτε δουλειά γραφείου. Με 700ευρώ το μήνα πιστεύω θα ήμουν εντάξει προσωπικά. Απλά σκέφτομαι κατά πόσο θα είναι εύκολη η μετάβαση. Όχι μόνο πρακτικά. Έχεις ξαναδουλέψει στο παρελθόν σε κάτι αντίστοιχο; Ή έχεις ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο; Αν ναι, τότε μπορείς να βρεις...όχι στα 1000€, αλλά στα 700-800€ σίγουρα. Αν δεν έχεις ξαναδουλέψει, τότε ψάξε κάτι σε δουλειά γραφείου με 600-800€ και στον ελεύθερο σου χρόνο ξεκίνα να ασχολείσαι με τον προγραμματισμό και να κάνεις projects. Στο 6μηνο-1χρόνο θα μπορείς να γυρίσεις στο δρόμο σου. btw σε ποιες πόλεις κοιτάς; H μετάβαση μην σε αγχώνει, είναι το λιγότερο. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2019 από M A T R I X
Theoharoula Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Θεσσαλονίκη ψάχνω. Έχω δουλέψει λίγο στον τομέα μου. Είναι μεγάλη ιστορία. Τελείωσα αργά τη σχολή και ζορίζομαι λίγο. Γιατί βλέπουν την ηλικία και αντίστοιχα την εμπειρία... Portfolio δεν έχω κάνει ακόμα αλλά το έχω στα σκαριά. Κυρίως η μετάβαση με αγχώνει γιατί θα ήθελα να βρω άμεσα και στην πόλη μου δεν έχει κάτι.
Βασίλης_29 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, Theoharoula είπε Όσον αφορά τα χρήματα, άλλοι μου λένε πως και με 600ευρώ βγαίνεις να πληρώνεις τα έξοδα μόνος σου και άλλοι μου λένε πως ούτε με 700ευρώ δε βγαίνω. Ας πούμε όμως ότι βγαίνω. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα. Είναι μεγάλο βήμα και γι'αυτό θα ήθελα να ακούσω κάποια ιστορία από κάποιον που το έκανε.. Σας ευχαριστώ εσάς που απαντήσατε ως τώρα. Κάθε βοήθεια και συμβουλή δεκτή! Δεν χρειάζεται να ακούσεις καμιά ιστορία και εμπειρία, κάνε έρευνα αγοράς στα πάντα και με βάση τις ανάγκες σου για το μέρος/πόλη που ενδιαφέρεσαι και δες αν βγαίνεις με 600, 700 ευρώ. 1
Theoharoula Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Και πάλι, δε μιλάω μόνο για πρακτικά ζητήματα. Μιλάω και για το αν πχ είχε κάποιος άγχος για την αλλαγή και τη μετάβαση κλπ. Γι'αυτό και χρειάζομαι να ακούσω εμπειρίες.
archer100 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Η Θεσσαλονικη εχει σχετικα καλη αγορα εργασιας στην Πληροφορικη Ενα καλο σαιτ με δουλειες, εμφαση τη Θεσσαλονικη ειναι το παρακατω: https://www.jobfind.gr/JobAdsSearch/GR/Theseis_Ergasias Αυτα που σε απασχολουν, απασχολουν το 90% των ανθρωπων σε ολα τα μηκη και πλατη του πλανητη οποτε μη σε αγχωνει και πολυ Και θα το συναντησεις ενδεχομενως και σε αλλες ηλικιες, ισως και στο εξωτερικο κλπ Τα δυο βασικοτερα ειναι η δουλεια και το σπιτι Εφοσον μπορεις ευκολα να πηγαινεις σε συνεντευξεις, τοτε καλυτερα να βρεις πρωτα τη δουλεια και μετα το σπιτι, ωστε να σε βολευει και το σημειο. Αν δεις οτι ζοριζεσαι, τοτε κατεβα Θεσσαλονικη, νοικιασε ενα τριμηνο-εξαμηνο καπου και ψαξε εντονοτερα Οσον αφορα την προυπηρεσια, εχω δει πολλες αγγελιες που δε ζητανε μεγαλη εμπειρια (junior, entry level κλπ), προφανως οι μισθοι θα ειναι χαμηλοτεροι βεβαια Το σημαντικο ειναι να βρεις μαι δουλεια ωστε να μπορεις να καλυψεις τα εξοδα σου και στη συνεχεια θα χτιζεις τις γνωσεις σου και τις εμπειριες σου εντος δουλειας αλλα και στον ελευθερο χρονο σου με καποια projects Προσεξε ομως γιατι υπαρχει μια παγιδα, χωρις να θελω να σε απογοητευσω. Ξεκινωντας με την λογικη "οποιαδηποτε δουλεια για αρχη" μπορει να βρεθεις σε μονοπατια που θα σε δυσκολεψουν πολυ. Μπορει να πεσεις σε ρολο με πολλη και χαμαλιδικη δουλεια ωστε να μην μαθαινεις κατι ουσιαστικο (ειναι αρκετα συνηθες) αλλα και να μην σου αφηνει ενεργεια για να ασχοληθεις στον ελευθερο χρονο με περαιτερω βελτιωση των γνωσεων σου (projects, μεταπτυχιακα, εξασκηση στον προγραμματισμο, κλπ) Στη θεση σου θα εστιαζα μονο σε ρολους καθαρα πληροφορικης ωστε να υπαρχει τουλαχιστον επαφη με το αντικειμενο σου, για να μαθαινεις και να εμπλουτισεις το βιογραφικο σου για μετα. Αν μετα απο 6-12 μηνες δεν καταφερνα να βρω κατι, τοτε θα εριχνα τον πηχυ ψαχνοντας και το "οποιαδηποτε δουλεια γραφειου" Αυτο εξαρταται απο τα οικονομικα σου και το ποσο δυνατη εισαι αυτη τη στιγμη στην πληροφορικη, πχ αν ξερεις καλα καποιες γλωσσες, βασεις δεδομενων, web development κλπ Αν βρεις δουλεια και σπιτι μετα ολα τα αλλα ερχονται, θα εχεις τακτοποιησει το 95% των βασικων αναγκων σου οποτε θα μπορεις να ασχοληθεις με την προσωπικη σου ζωη. Αν εχεις ηδη καποιους φιλους στη Θεσσαλονικη, σιγουρα θα σε βοηθουσε στην προσαρμογη 1
Theoharoula Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 6 λεπτά πριν, archer100 είπε Η Θεσσαλονικη εχει σχετικα καλη αγορα εργασιας στην Πληροφορικη Ενα καλο σαιτ με δουλειες, εμφαση τη Θεσσαλονικη ειναι το παρακατω: https://www.jobfind.gr/JobAdsSearch/GR/Theseis_Ergasias Αυτα που σε απασχολουν, απασχολουν το 90% των ανθρωπων σε ολα τα μηκη και πλατη του πλανητη οποτε μη σε αγχωνει και πολυ Και θα το συναντησεις ενδεχομενως και σε αλλες ηλικιες, ισως και στο εξωτερικο κλπ Τα δυο βασικοτερα ειναι η δουλεια και το σπιτι Εφοσον μπορεις ευκολα να πηγαινεις σε συνεντευξεις, τοτε καλυτερα να βρεις πρωτα τη δουλεια και μετα το σπιτι, ωστε να σε βολευει και το σημειο. Αν δεις οτι ζοριζεσαι, τοτε κατεβα Θεσσαλονικη, νοικιασε ενα τριμηνο-εξαμηνο καπου και ψαξε εντονοτερα Οσον αφορα την προυπηρεσια, εχω δει πολλες αγγελιες που δε ζητανε μεγαλη εμπειρια (junior, entry level κλπ), προφανως οι μισθοι θα ειναι χαμηλοτεροι βεβαια Το σημαντικο ειναι να βρεις μαι δουλεια ωστε να μπορεις να καλυψεις τα εξοδα σου και στη συνεχεια θα χτιζεις τις γνωσεις σου και τις εμπειριες σου εντος δουλειας αλλα και στον ελευθερο χρονο σου με καποια projects Προσεξε ομως γιατι υπαρχει μια παγιδα, χωρις να θελω να σε απογοητευσω. Ξεκινωντας με την λογικη "οποιαδηποτε δουλεια για αρχη" μπορει να βρεθεις σε μονοπατια που θα σε δυσκολεψουν πολυ. Μπορει να πεσεις σε ρολο με πολλη και χαμαλιδικη δουλεια ωστε να μην μαθαινεις κατι ουσιαστικο (ειναι αρκετα συνηθες) αλλα και να μην σου αφηνει ενεργεια για να ασχοληθεις στον ελευθερο χρονο με περαιτερω βελτιωση των γνωσεων σου (projects, μεταπτυχιακα, εξασκηση στον προγραμματισμο, κλπ) Στη θεση σου θα εστιαζα μονο σε ρολους καθαρα πληροφορικης ωστε να υπαρχει τουλαχιστον επαφη με το αντικειμενο σου, για να μαθαινεις και να εμπλουτισεις το βιογραφικο σου για μετα. Αν μετα απο 6-12 μηνες δεν καταφερνα να βρω κατι, τοτε θα εριχνα τον πηχυ ψαχνοντας και το "οποιαδηποτε δουλεια γραφειου" Αυτο εξαρταται απο τα οικονομικα σου και το ποσο δυνατη εισαι αυτη τη στιγμη στην πληροφορικη, πχ αν ξερεις καλα καποιες γλωσσες, βασεις δεδομενων, web development κλπ Αν βρεις δουλεια και σπιτι μετα ολα τα αλλα ερχονται, θα εχεις τακτοποιησει το 95% των βασικων αναγκων σου οποτε θα μπορεις να ασχοληθεις με την προσωπικη σου ζωη. Αν εχεις ηδη καποιους φιλους στη Θεσσαλονικη, σιγουρα θα σε βοηθουσε στην προσαρμογη Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, με βοήθησες. Ναι, έχω αρκετούς φίλους εκεί, από αυτό είμαι οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα