Nikolas7_7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Καλησπέρα φίλοι, έχω σε ένα κτίριο στον 3ο όροφο το μόντεμ και στον 1ο ένα repetear tp link 590 touch p5. Καλυπτω σχεδόν όλο το κτίριο αλλά όχι το υπόγειο. Θέλω να το φτάσω και εκεί και είχα ένα ακόμα tp link re580d από το πατρικό μου που δεν το δούλευα και είπα να το βάλω να πάρει το σήμα από το repeater να το επεκτείνει.. Όμως ενώ συνδέεται, μετά από λίγο κάνει αποσυνδεσεις και μάλιστα δε μπορώ να συνδεθώ ούτε στο 1ο repeater με το κινητό.. Μήπως γίνεται κάποιο conflict με τις ip και πρέπει να κάνω ειδικές ρυθμίσεις να παίξουν και τα 2?? Σκεφτόμουν να βάλω το μόντεμ πιο κάτω και να έχω τα repeater πάνω στο μόντεμ αλλά δε βολεύει και αναγκαστικά πρέπει να παίξω με το ένα repeater πάνω στο άλλο.. Μπριζακια δεν παίζουν γιατί το μισό κτίριο είναι ξένο και δεν ξέρω τι παίζει με ρεύματα, επίσης τα repeater τα είχα και είναι κρίμα να τα αφήσω. Ειδικά το touch βολεύει γιατί δε θέλει pc για να στηθεί. Καμία ιδέα λοιπόν ?
madrivermadonus Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Πως το συνδεεις; τρέχεις το wizard μέσω κινητού η μεσω touch; τα αφηνεις στο auto dhcp? Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2019 από madrivermadonus
poulinos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 adsl modem router πχ 192.168.1.1 με ανοιχτο Dhcp> στα Repeater κλεινεις dhcp,τα κανεις firmware update και Ip βαζεις εκτος ευρους dhcp του adsl modem/router. πχ βαζεις 192.168.1.200 και 192.168.1.201 On 11/08/2019 at 13:24, Nikolas7_7 said: Καλησπέρα φίλοι, έχω σε ένα κτίριο στον 3ο όροφο το μόντεμ και στον 1ο ένα repetear tp link 590 touch p5. Καλυπτω σχεδόν όλο το κτίριο αλλά όχι το υπόγειο. Θέλω να το φτάσω και εκεί και είχα ένα ακόμα tp link re580d από το πατρικό μου που δεν το δούλευα και είπα να το βάλω να πάρει το σήμα από το repeater να το επεκτείνει.. Όμως ενώ συνδέεται, μετά από λίγο κάνει αποσυνδεσεις και μάλιστα δε μπορώ να συνδεθώ ούτε στο 1ο repeater με το κινητό.. Μήπως γίνεται κάποιο conflict με τις ip και πρέπει να κάνω ειδικές ρυθμίσεις να παίξουν και τα 2?? Σκεφτόμουν να βάλω το μόντεμ πιο κάτω και να έχω τα repeater πάνω στο μόντεμ αλλά δε βολεύει και αναγκαστικά πρέπει να παίξω με το ένα repeater πάνω στο άλλο.. Μπριζακια δεν παίζουν γιατί το μισό κτίριο είναι ξένο και δεν ξέρω τι παίζει με ρεύματα, επίσης τα repeater τα είχα και είναι κρίμα να τα αφήσω. Ειδικά το touch βολεύει γιατί δε θέλει pc για να στηθεί. Καμία ιδέα λοιπόν ?
Nikolas7_7 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Παίδες ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, δηλαδή αν κατάλαβα καλά βάζω στο 1ο repeater μια ip καρφωτη και στο 2ο το ίδιο από 200 ας πούμε και λογικα θα είναι οκ ? Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2019 από Nikolas7_7
madrivermadonus Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, Nikolas7_7 είπε Παίδες ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, δηλαδή αν κατάλαβα καλά βάζω στο 1ο repeater μια ip καρφωτη και στο 2ο το ίδιο από 200 ας πούμε και λογικα θα είναι οκ ? φροντιζεις οι στατικες ip να ειναι οπως προαναφερθηκε, εκτος του ευρους του dhcp pool του ρουτερ. επειτα κανεις survey στο καθενα και τα παντρευεις με το προηγουμενο ασυρματο δικτυο. υ.σ. να εχεις υποψη σου οτι υλοποιείς τον πλεον αναξιόπιστο τροπο μετάδοσης οπότε έχε στο μυαλο σου οτι λογικά θα συναντήσεις προβλήματα, μικρά ή μεγάλα.
Nikolas7_7 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, madrivermadonus είπε φροντιζεις οι στατικες ip να ειναι οπως προαναφερθηκε, εκτος του ευρους του dhcp pool του ρουτερ. επειτα κανεις survey στο καθενα και τα παντρευεις με το προηγουμενο ασυρματο δικτυο. υ.σ. να εχεις υποψη σου οτι υλοποιείς τον πλεον αναξιόπιστο τροπο μετάδοσης οπότε έχε στο μυαλο σου οτι λογικά θα συναντήσεις προβλήματα, μικρά ή μεγάλα. Survey τι εννοείς ? Γενικά υπάρχει άλλος τρόπος να επεκτείνω το δίκτυο με 2 repeater που έχω και με δεδομένο ότι το μόντεμ είναι στη μία άκρη ? Γενικά το θέλω για λίγη χρήση το 2ο για το καλοκαίρι που τη βγάζω στο σημείο που δεν πιάνει, τον υπόλοιπο καιρό καλύπτομαι από το 1ο 2 ώρες πριν, madrivermadonus είπε φροντιζεις οι στατικες ip να ειναι οπως προαναφερθηκε, εκτος του ευρους του dhcp pool του ρουτερ. επειτα κανεις survey στο καθενα και τα παντρευεις με το προηγουμενο ασυρματο δικτυο. υ.σ. να εχεις υποψη σου οτι υλοποιείς τον πλεον αναξιόπιστο τροπο μετάδοσης οπότε έχε στο μυαλο σου οτι λογικά θα συναντήσεις προβλήματα, μικρά ή μεγάλα. Survey τι εννοείς ? Γενικά υπάρχει άλλος τρόπος να επεκτείνω το δίκτυο με 2 repeater που έχω και με δεδομένο ότι το μόντεμ είναι στη μία άκρη ? Γενικά το θέλω για λίγη χρήση το 2ο για το καλοκαίρι που τη βγάζω στο σημείο που δεν πιάνει, τον υπόλοιπο καιρό καλύπτομαι από το 1ο
madrivermadonus Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 Survey ειναι η αναζητηση ασύρματων δικτύων. μολις βρεις το δικτυο που θες πατας να συνδεθεί και δίνεις το wifi key. Στο 1o συνδεεσαι με το ρουτερ και στο αλλο με, το προηγουμενο repeater. Αλλος τροπος ανέξοδος δεν υπαρχει . Θα πρεπει να δωσεις κοντά στα 100 ευρω για 3 powerlines.
mechpanos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 Ο μοναδικός αξιόπιστος τρόπος είναι το καλώδιο. Από εκεί και πέρα, όλα είναι αναξιόπιστα. Μια λύση αύξησης της αξιοπιστίας, θα ήταν να βάλεις το βασικό σου Access Point στην μέση της αλυσίδας και ένα Repeater επάνω ένα για κάτω. Ώστε να μετριάσεις την περίπτωση να πέσει το μεσαίο repeater και να μην πιάνεις και στο τελευταίο. Ο τρόπος που υποδείχθηκε πάντως, για τις IP, είναι ο σωστός και μάλλον αυτό σου προκαλεί τα προβλήματα.
poulinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2019 16 hours ago, Nikolas7_7 said: Παίδες ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, δηλαδή αν κατάλαβα καλά βάζω στο 1ο repeater μια ip καρφωτη και στο 2ο το ίδιο από 200 ας πούμε και λογικα θα είναι οκ ? το adsl router ειναι πχ 192.168.1.254 ή 192.168.1.1 . εσυ θα βαλεις το πρωτο Repeater 192.168.1.200 για παραδειγμα.θα το παντρεψεις με το ασυρματο του adsl router.μετα στο δευτερο Repeater θα βαλεις 192.168.1.201 και θα το παντρεψεις με το αλλο Repeater.για gateway σε ολα θα εχεις το adsl router δηλαδη το 192.168.1.254 ή 192.168.1.1. ή οτι αλλο εχει το adsl modem router.αν το adsl modem router σου ειναι πχ 192.168.0.1 τοτε θα βαλεις 192.168.0.200.τα αλλαζεις δηλαδη. μπορεις να παιξεις και με dynamic ip αλλα αν δεν ξερεις μπορει να σου φανει πιο ευκολο στην εγκατασταση αλλα πιο δυσκολο μετα. 11 hours ago, Nikolas7_7 said: Survey τι εννοείς ? Γενικά υπάρχει άλλος τρόπος να επεκτείνω το δίκτυο με 2 repeater που έχω και με δεδομένο ότι το μόντεμ είναι στη μία άκρη ? Γενικά το θέλω για λίγη χρήση το 2ο για το καλοκαίρι που τη βγάζω στο σημείο που δεν πιάνει, τον υπόλοιπο καιρό καλύπτομαι από το 1ο Survey τι εννοείς ? Γενικά υπάρχει άλλος τρόπος να επεκτείνω το δίκτυο με 2 repeater που έχω και με δεδομένο ότι το μόντεμ είναι στη μία άκρη ? Γενικά το θέλω για λίγη χρήση το 2ο για το καλοκαίρι που τη βγάζω στο σημείο που δεν πιάνει, τον υπόλοιπο καιρό καλύπτομαι από το 1ο survey ειναι οταν ψαχνεις να βρεις το ασυρματο δικτυο που θα κανεις repeat.θα εχει ολα τα δικτυα και θα πρεπει να βρεις το δικτυο που θα κανεις repeat ωστε να παρει την Mac address.για λιγο καιρο οκ θα κανεις την δουλεια σου. με αλλο τροπο δεν γινεται εκτος απο αυτο που ειπαν.αντι το πρωτο repeater να αναμεταδιδει το adsl modem router και το δευτερο repeater το πρωτο βαζεις καπου αλλου το adsl modem ρουτερ και μετα παιζεις ενα Repater πανω καιενα Repeater κατω.και τα δυο θα παιρνουν απο το adsl modem router. 3 hours ago, madrivermadonus said: Survey ειναι η αναζητηση ασύρματων δικτύων. μολις βρεις το δικτυο που θες πατας να συνδεθεί και δίνεις το wifi key. Στο 1o συνδεεσαι με το ρουτερ και στο αλλο με, το προηγουμενο repeater. Αλλος τροπος ανέξοδος δεν υπαρχει . Θα πρεπει να δωσεις κοντά στα 100 ευρω για 3 powerlines. αν ειναι ο ιδιος μετρητης ρευματος και αμα παιξει λογω χ ψ λογων.θα μπορουσε βεβαια εστω να παρει 2 powerlines και μετα να βαλει το ενα repeater απο τα δυο.θελει δοκιμη και θα ειναι βλακεια να πληρωσει 100 ευρω και να μην παιξουν. 1 hour ago, mechpanos said: Ο μοναδικός αξιόπιστος τρόπος είναι το καλώδιο. Από εκεί και πέρα, όλα είναι αναξιόπιστα. Μια λύση αύξησης της αξιοπιστίας, θα ήταν να βάλεις το βασικό σου Access Point στην μέση της αλυσίδας και ένα Repeater επάνω ένα για κάτω. Ώστε να μετριάσεις την περίπτωση να πέσει το μεσαίο repeater και να μην πιάνεις και στο τελευταίο. Ο τρόπος που υποδείχθηκε πάντως, για τις IP, είναι ο σωστός και μάλλον αυτό σου προκαλεί τα προβλήματα. το καλωδιο δυστυχως δεν ειναι ευκολο παντα.κατα τα αλλα και με dynamic ip μπορει να παιξει αρκει να το φτιαξει σωστα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα