Προς το περιεχόμενο

Η Google αναφέρει τους λόγους που προωθεί τα gestures στο Android Q

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

56 λεπτά πριν, DimosMcLaren είπε

Πάντως στο xiaomi mi mix 2s που έχω το είχα δοκιμάσει από περιέργεια και πλέον το δουλεύω εδώ και περίπου ένα χρόνο το δουλεύω με gestures. Είναι απίστευτα βολικό. 

και εγω στο pocophone f1 με gesturces ειμαι και δεν ξανα γυριζω πισω !!

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, gripakos είπε

Για να πηγαμε στις σχεδον 7ιντσες οθονη πριν το 20 φανταζομαι οτι σε κανα 2 χρονια που θα εχει παει το κινητο στις 15 ιντσες πρεπει να μαθουμε να το χρησιμοπιουμαι με χερια αλλα και με ποδια μαζι!Τι gestures και βλακειες!

Σωστός, με πρόλαβες! Να προσθέσω ότι στο Android R θα βάλουν πλοήγηση με τα μάτια ώστε να μπορεί να ελέγχεις το 10ιντσο κινητό σου χωρίς να το ακουμπάς.

Καλά έγραψα αλλού ότι μετά το Android Pie (ίσως και από το Oreo) δεν υπάρχει άλλο τίποτα χρήσιμο να βάλουν πια.
Κι αν υπάρχει κάτι, οι OEMs το κάνουν πολύ πριν από την Google.

Μάλλον πλησιάζει ο καιρός για ένα ΝΕΟ ΦΡΕΣΚΟ mobile OS χωρίς Google.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ παιδιά έβαλα την beta 5 και τώρα 6 στο og pixel μου. 

Στο beta 5 η αλήθεια δεν είχαν υλοποιηθεί σωστά δηλαδή κάποιες φορές ήθελε επανεκκίνηση για να λειτουργούν ξανά. 

Εγώ πιστεύω είναι θέμα εργονομίας αυτό που κάνει η Google. Ξέρει ότι οι χρήστες χρησιμοποιούν το κινητό πολλές ώρες την ημέρα και πάει να ξεκουράσει από κινήσεις δακτύλων που μακροχρόνια ίσως επιφέρουν και προβλήματα. 

Όντως το back είναι φανταστικό και πολύ φυσικό όπως γίνεται. Επίσης το swipe κάτω κάνει τις ανοικτές εφαρμογές να σκρολάρουν όμορφα. Όλα δεκτά για εμένα. Κάτι αναμενόμενο και αποδεκτό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος το δάκτυλο να πάει τέρμα πάνω αριστερά αν το παρέχει η εφαρμογή η κάτω από το ίδιο το Android αν θέλεις απλά να κάνεις back. 

Το back είναι από τις πιο βασικές λειτουργίες στο Android λόγω της εσωτερικής δομής του αλλά και της φυσικής λειτουργίας των εφαρμογών και πρέπει να γίνεται με τον πιο φυσικό και εύκολο τρόπο. Όντως πιάνοντας άλλο κινητό σου φαίνεται αφύσικο μετά. 

Και ο task manager ανοίγει πολύ όμορφα. 

Εγώ έχω στείλει στη Google λόγω συμμετοχής στο beta program το scrolling μέσω το αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ώστε να ξεκουράζει ο χρήστης τον αντίχειρα όταν σκρολαρει συνεχώς. Ελπίζω να το υλοποιήσουν έστω και ας είναι προαιρετικό και αυτό όπως άλλωστε και με τα gestures που αν θέλεις τα χρησιμοποιείς αν όχι χρησιμοποιείς το κλασικό navigation. 

Προσωπικά πιστεύω δεν θα υπάρχει άνθρωπος που θα το χρησιμοποιήσει και να μην του αρέσει. 

Επεξ/σία από rhohpe

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο βασικός λόγος που χρησιμοποιούμε τα κουμπιά είναι ότι
βρίσκονται πάντα στο ίδιο σημείο και κάνουν πάντα το ίδιο
πράγμα. Recent Apps, Home, Back.

Τώρα, αν καταφέρει η Google να επιβάλει κοινά gestures σε
όλους τους κατασκευαστές με μηδενική πιθανότητα να εκτε-
λέσεις κάτι άλλο όταν τα πραγματοποιείς (πχ να θες να σκρο-
λάρεις στο browser και να σε επιστρέφει στο home screen).
Κάτι μπορεί να γίνει.

Θεωρώ ότι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα καθώς έρχονται αναδι-
πλούμενα, τυλιχτά, οθόνη μπρος πίσω κλπ οπότε τα όποια
gestures και να μάθεις για μονή οθόνη σήμερα, δεν θα έχουν
νόημα σε μερικά χρόνια.

Επεξ/σία από eaglos
  • Like 1

Τα πλήκτρα μέσα στην οθόνη ήταν ότι χειρότερο για μένα. Ευτυχως παραμένω με τα φυσικά πλήκτρα εκτός οθόνης. 

Είχα δοκιμάσει μια εφαρμογή για guestures αλλά δε βόλεψε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η βλακεία άρχισε όταν οι εταιρίες κατήργησαν τα capacitive πλήκτρα που βρίσκονταν στο κάτω πλαίσιο και τα μετέφεραν ως software buttons μέσα στην οθόνη, ποτέ δεν χώνεψα να χάνω ωφέλιμη οθόνη για να πλοηγούμαι. Άντε να απαλλαγούμε οριστικά από αυτά, αλλά ας μείνουν και ως δευτερεύουσα επιλογή σε αυτούς που τα θέλουν.

Σε όσους στον στενό οικογενειακό μου κύκλο αγόρασα και σετάρισα κινητά τον τελευταίο καιρό, τους είπα ότι δεν υπάρχουν πια software πλήκτρα και ότι θα πρέπει να μάθουν να δουλεύουν το κινητό με χειρονομίες. Έβρισαν, ζορίστηκαν, αλλά έμαθαν.

Επεξ/σία από Voodooman
  • Like 1
  • Thanks 1

Δυστυχώς είμαι από αυτούς που θέλουν φυσικά πλήκτρα. Πάντα στο ίδιο μέρος και πάντα η ίδια λειτουργία. Δεκάδες φορές έχω τραβήξει φωτογραφία το εσωτερικό της τσέπης μου και βρίσκω τον φακό αναμμένο - οπότε κλείνω τα gestures. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, athanaso77 είπε

Δε χρειαζόταν το μακροσκελές άρθρο της Google για να μας εξηγήσει τα οφέλη. Το κάνει η Apple με απόλυτη επιτυχία... λογικό ήταν να υιοθετηθεί και από τη google.

Να μου επιτραπεί μια διορθωση

... λογικο ήταν να ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΊ και απο την Google! 

11 ώρες πριν, baiosss είπε

Και ποιον αντέγραψε η Apple; 

BBOS 10; λέμε τώρα.

ναι.... την ολοψοφια blackberry αντεγραψαν apple, Google ζηλεψαν τη δόξα της

Επεξ/σία από pacahontas III milagros

2 ώρες πριν, pacahontas III milagros είπε

Να μου επιτραπεί μια διορθωση

... λογικο ήταν να ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΊ και απο την Google! 

ναι.... την ολοψοφια blackberry αντεγραψαν apple, Google ζηλεψαν τη δόξα της

Δεν μιλάω για την τωρινή BlackBerry. Για το BB OS 10 μιλάω που λειτουργούσε μόνο με gestures.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...