Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Doubt είπε

Τι καλά δηλαδή;

Έκανα παράθεση ΚΟΚ άρθρο 6, διάβασε το.

Προφανώς,

Σε μια τέτοια διασταύρωση με κίτρινα παλλόμενα παντού ποιος θα δώσει σε ποιον προτεραιότητα;

traffic-lights-1038x576.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NT1G είπε

Το κίτρινο παλλόμενο σημαίνει ότι πας με προτεραιότητα από τα δεξιά αν δεν υπάρχουν άλλες πινακίδες.

Αυτός που έχει κίτρινο παλλόμενο  παραχωρεί προτεραιότητα στον άλλο που έχει νεκρό φανάρι. Ισχύει το φανάρι .  Όχι οι πινακίδες.

επειδή ο καθένας γράφει ότι θέλει  καλύτερα να λειτουργούν συνεχόμενα τα φανάρια παρά να νομίζει ο άλλος ότι έχει προτεραιότητα και να φάει κόσμο..

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, NT1G είπε

Προφανώς,

Σε μια τέτοια διασταύρωση με κίτρινα παλλόμενα παντού ποιος θα δώσει σε ποιον προτεραιότητα;

Θα βάλεις ταμπέλες προτεραιότητας ή απλά δεν θα βάλεις παλλόμενα. Δεν είναι one-size fits all. Τα βάζεις εκεί που είναι απλή διασταύρωση, Τ διασταύρωση κλπ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδω στην Γερμανία εχουμε κατω στην ασφαλτο κατω απο το φανάρι και κάποια μετρα πιο μπροστα κάποιες μαυρες γραμμές που δίνουν πληροφορίες στο φανάρι αν περναει αυτοκίνητο η οχι πολλες φορες ανάβει κόκκινο και επειδή απο την αλλη πλευρα δεν έρχεται αυτοκίνητο αμέσως γίνεται πράσινο... Πολλες φορες το φανάρι φαίνεται σβήστω αλλα οταν έρχεται στην διασταύρωση κοντα αυτοκίνητο ανάβει.... Θα μπορουσαν να βάλλουν και Ελλάδα τέτοια συστήματα... 

Επεξ/σία από Cyber_Spartacus
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Cyber_Spartacus είπε

Εδω στην Γερμανία εχουμε κατω στην ασφαλτο κατω απο το φανάρι και κάποια μετρα πιο μπροστα κάποιες μαυρες γραμμές που δίνουν πληροφορίες στο φανάρι αν περναει αυτοκίνητο η οχι πολλες φορες ανάβει κόκκινο και επειδή απο την αλλη πλευρα δεν έρχεται αυτοκίνητο αμέσως γίνεται πράσινο... Πολλες φορες το φανάρι φαίνεται σβήστω αλλα οταν έρχεται στην διασταύρωση κοντα αυτοκίνητο ανάβει.... Θα μπορουσαν να βάλλουν και Ελλάδα τέτοια συστήματα... 

ετσι ειναι σχεδον ολα τα φανάρια στη Μαραθωνος, εχουν δηλαδή τον αισθητήρα που λες, αλλα κυριως για να αναψει φαναρι να στρίψεις.

Τα φανάρια λειτουργούν συνέχεια αλλα το βραδυ αφηνουν τη ροη, εφόσον δεν υπαρχει καποιος που θέλει να στρίψει να βγει ή να μπει στη Μαραθωνος. 

Δημοσ.
19 ώρες πριν, christopher0016 είπε

Μετά της 12 πολλά φανάρια σε κεντρικά σημεία γίνονται κίτρινο παλλόμενο και λειτουργούν σαν Stop . πιστεύετε είναι σωστή αυτή η τακτική;; Πέρα από το να μην περιμένεις το φανάρι και να σπαταλήσεις  τοσο πολύ χρόνο βοηθάει κάπου; Πιστεύω ότι θα έπρεπε να λειτουργούν κανονικά και  το βράδυ.εας μην έχει τόσο κίνηση .για  λόγους ασφαλείας . Εδώ πολλοί το βράδυ καίνε κόκκινα φανάρια όταν δεν υπάρχει κυκλοφορία για να πάνε πιο γρήγορα σπίτι τούς.. 

Έχω δεί τύπο που  περνούσε κόκκινο φανάρι νομίζοντας ότι δεν έρχεται κανένας, τελικά  ερχόταν μηχανη γρήγορα χωρίς φως μπροστά παραλίγο να τρακαρουν..

Όλο αυτό για να γλυτώσει μερικά λεπτά 

Αυτή η τακτική είναι σωστή σε χώρες που οι πολίτες έχουν οδηγική παιδεία και σέβονται στη πλειοψηφία τον ΚΟΚ.

Στους ελληνικούς δρόμους του 2019 δυστυχώς δεν είναι και σωστή τακτική.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jmmys είπε

Αυτή η τακτική είναι σωστή σε χώρες που οι πολίτες έχουν οδηγική παιδεία και σέβονται στη πλειοψηφία τον ΚΟΚ.

Στους ελληνικούς δρόμους του 2019 δυστυχώς δεν είναι και σωστή τακτική.

Αυτό σκέφτομαι και εγώ άμα ρωτήσεις 10 για τα φανάρια θα πάρεις 12 διαφορετικές απαντήσεις. (Λέω 12 γιατί σίγουρα θα βρεθούν 2 άσχετοι να πουν την γνώμη τούς ) 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/8/2019 στις 7:16 ΠΜ, meletis_m είπε

Απο το 2015 που πήρα το δίπλωμα έχω δεί πολλά συμβάν. 

Το κλασσικό ο Έλληνας κόβεις σε πορτακαλί μειώνεις και σου κορνάρουν .

Άσχετα πόσοι παραβιάζουν το κόκκινο , τάχα μου οτι σταματάνε και τήν κάνουν σιγά σιγά.

Όσο αφορά τη ερώτηση σου το έχω συναντήσει και εγω σε δρόμο με διαυστάυρωση και με λίγη κίνηση.

Σαφώς κσι κόβεις να ελένξεις αλλά δέν σταματας .

Σίγουρα κάποιος συγκοινωνιολόγος θα μάς λύσει τήν απορία.

Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση σου. Ο ΚΟΚ  είναι ξεκάθαρος όσο αφορά την συγκεκριμένη λειτουργία του φαναριού. Γίνεται παραχώρηση προτεραιότητας στον διερχόμενο.  Πολύ ορθά το βράδυ τα γυρίζουν σε αυτή την λειτουργία. 

Το αν παραβιάζει ο καθένας τον ΚΟΚ και κάνει τα δικά του είναι θέμα σωστής παιδείας και οδηγικης συνείδησης. 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος 3 τα ξημερώματα να λειτουργούν σε πολλούς δρόμους κανονικά τα φανάρια. Δίνεται συνεχή ροή στους πιο κεντρικούς. 

Ο κοκ είναι άψογα σχεδιασμενος οι κακοί οδηγοί είναι η πληγή  

8 ώρες πριν, NT1G είπε

Προφανώς,

Δεν υπάρχει αυτο που περιγράφεις,  ακόμα κ έτσι να ήταν πρώτα ακούς το φανάρι και μετά παραχώρηση προτεραιότητας εκ του δεξια. 

Επεξ/σία από panoskatos
Δημοσ.
8 ώρες πριν, NT1G είπε

Προφανώς,

Δεν έχουν όλοι κίτρινα παλλόμενα  ο ένας έχει και του άλλου είναι νεκρό το φανάρι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eνα βραδυ αργα, δεν υπηρχε ψυχη στον δρομο.Πρασινο εγω, κοκκινο ο απο δεξια.Παντα φρεναρω και προσεχω ας εχω και πρασινο.Το αποτελεσμα, ο απο δεξια με κοκκινο, περασε σφεντονα και φρεναρα λιγο πριν κανουμε αγριο σεξ.Αντε τωρα    χωρις μαρτυρες, να εβρισκα εγω το δικιο μου οτι περασα με πρασινο.Θα ελεγε ο τυπος οτι αυτος περασε με πρασινο. ΠΡΟΣΟΧΗ, κυριως για την ζωη σας και οχι για τα παλιοσιδερα.Το πολυ να μου κατεστρεφε το αμαξι.Εαν ημουν ομως με μηχανακι-μηχανη το πιθανοτερο να  ημουν μακαριτης.

Επεξ/σία από toyo73
Δημοσ.

Κι οταν έλεγα εγώ να μπουν κάμερες στα φανάρια και να τσιμπάει όποιον περνάει με κόκκινο λέγατε οτι κοστίζει και καλύτερα να στείλουμε ντετέκτιβ της τροχαίας να ψάχνουν τους παραβάτες :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, toyo73 είπε

Eνα βραδυ αργα, δεν υπηρχε ψυχη στον δρομο.Πρασινο εγω, κοκκινο ο απο δεξια.Παντα φρεναρω και προσεχω ας εχω και πρασινο.Το αποτελεσμα, ο απο δεξια με κοκκινο, περασε σφεντονα και φρεναρα λιγο πριν κανουμε αγριο σεξ.Αντε τωρα    χωρις μαρτυρες, να εβρισκα εγω το δικιο μου οτι περασα με πρασινο.Θα ελεγε ο τυπος οτι αυτος περασε με πρασινο. ΠΡΟΣΟΧΗ, κυριως για την ζωη σας και οχι για τα παλιοσιδερα.Το πολυ να μου κατεστρεφε το αμαξι.Εαν ημουν ομως με μηχανακι-μηχανη το πιθανοτερο να  ημουν μακαριτης.

Στην συγκεκριμενη περιπτωση θα λεγαμε και οι 2 οτι περασαμε με πρασινο και το πιθανοτερο να εβγαινε συν-υπευθυνοτητα.Ασε που εκεινος ηταν απο δεξια μου και  δεν ξερω τι γινεται σε τετοιες περιπτωσεις.Μπορει να εβγαινε και με δικιο.

38 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Κι οταν έλεγα εγώ να μπουν κάμερες στα φανάρια και να τσιμπάει όποιον περνάει με κόκκινο λέγατε οτι κοστίζει και καλύτερα να στείλουμε ντετέκτιβ της τροχαίας να ψάχνουν τους παραβάτες :P 

Τωρα το θεμα των καμερων ειναι λεπτο.Θα μπορουσε να γεμισει ο τοπος παντου και με καθε αιτια και λογο, σε καθε τομεα τις ζωης.Αυτο που θελω παντως να πω, με αρκετα χρονια στο τιμονι, ειναι προσοχη-προσοχη-προσοχη ακομη και εαν εχουμε προτεραιοτητα.Δεν ειναι τιποτε δεδομενο στο ατυχημα.Εκ των υστερων αντε γεια.Ο χρονος δεν γυριζει πισω.

Επεξ/σία από toyo73
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, toyo73 είπε

Στην συγκεκριμενη περιπτωση θα λεγαμε και οι 2 οτι περασαμε με πρασινο και το πιθανοτερο να εβγαινε συν-υπευθυνοτητα.Ασε που εκεινος ηταν απο δεξια μου και  δεν ξερω τι γινεται σε τετοιες περιπτωσεις.Μπορει να εβγαινε και με δικιο.

Τωρα το θεμα των καμερων ειναι λεπτο.Θα μπορουσε να γεμισει ο τοπος παντου και με καθε αιτια και λογο, σε καθε τομεα τις ζωης.Αυτο που θελω παντως να πω, με αρκετα χρονια στο τιμονι, ειναι προσοχη-προσοχη-προσοχη ακομη και εαν εχουμε προτεραιοτητα.Δεν ειναι τιποτε δεδομενο στο ατυχημα.Εκ των υστερων αντε γεια.Ο χρονος δεν γυριζει πισω.

Στα φανάρια ειναι σημαντικές. Οι παραβιάσεις στα φανάρια είναι απο τις χειρότερες στο πόσα ατυχήματα προκαλούν. Αμα το περνούσες κι ερχόταν σπίτι το πρόστιμο, την επόμενη φορά θα πήγαινες παναγία. Τώρα περνάνε όλοι κόκκινα αβέρτα και προσεύχεσαι μην είσαι ο τυχερός που θα σκάσει πάνω του. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...