christopher0016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Μετά της 12 πολλά φανάρια σε κεντρικά σημεία γίνονται κίτρινο παλλόμενο και λειτουργούν σαν Stop . πιστεύετε είναι σωστή αυτή η τακτική;; Πέρα από το να μην περιμένεις το φανάρι και να σπαταλήσεις τοσο πολύ χρόνο βοηθάει κάπου; Πιστεύω ότι θα έπρεπε να λειτουργούν κανονικά και το βράδυ.εας μην έχει τόσο κίνηση .για λόγους ασφαλείας . Εδώ πολλοί το βράδυ καίνε κόκκινα φανάρια όταν δεν υπάρχει κυκλοφορία για να πάνε πιο γρήγορα σπίτι τούς.. Έχω δεί τύπο που περνούσε κόκκινο φανάρι νομίζοντας ότι δεν έρχεται κανένας, τελικά ερχόταν μηχανη γρήγορα χωρίς φως μπροστά παραλίγο να τρακαρουν.. Όλο αυτό για να γλυτώσει μερικά λεπτά
meletis_m Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Απο το 2015 που πήρα το δίπλωμα έχω δεί πολλά συμβάν. Το κλασσικό ο Έλληνας κόβεις σε πορτακαλί μειώνεις και σου κορνάρουν . Άσχετα πόσοι παραβιάζουν το κόκκινο , τάχα μου οτι σταματάνε και τήν κάνουν σιγά σιγά. Όσο αφορά τη ερώτηση σου το έχω συναντήσει και εγω σε δρόμο με διαυστάυρωση και με λίγη κίνηση. Σαφώς κσι κόβεις να ελένξεις αλλά δέν σταματας . Σίγουρα κάποιος συγκοινωνιολόγος θα μάς λύσει τήν απορία. 1
christopher0016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 7 λεπτά πριν, meletis_m είπε Απο το 2015 που πήρα το δίπλωμα έχω δεί πολλά συμβάν. Το κλασσικό ο Έλληνας κόβεις σε πορτακαλί μειώνεις και σου κορνάρουν . Άσχετα πόσοι παραβιάζουν το κόκκινο , τάχα μου οτι σταματάνε και τήν κάνουν σιγά σιγά. Όσο αφορά τη ερώτηση σου το έχω συναντήσει και εγω σε δρόμο με διαυστάυρωση και με λίγη κίνηση. Σαφώς κσι κόβεις να ελένξεις αλλά δέν σταματας . Σίγουρα κάποιος συγκοινωνιολόγος θα μάς λύσει τήν απορία. Ανάλογος πόσο κοντά είμαι στο κίτρινο άλλες φορές σταματάω άλλες περνάω ανάλογος με πόσα πάω πόσο κοντά είμαι στο φανάρι. Ανάλογος της συνθήκες . Η ερώτηση μου είναι εάν συμφωνείτε με το να γίνονται παλλόμενα το βράδυ. Αυτός που έχει το νεκρό φανάρι πρέπει να σταματήσει να ελέγξει και μετά να περάσει σαν να έχει στοπ. Στα στοπ πάντα σταματάω ελενχω και μετά φεύγω . Ειδικά σε στενά που έχουν παρκάρει πάνω στην γωνία θέλει διπλό τσεκαρισμα πριν φύγεις. 2
TechnoState Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ..κ μόνο επειδή είναι παλλόμενο...κ επειδή αμέσως θα σκεφτώ ότι σίγουρα θα περάσει κάποιος "σουρωμένος αεροπόρος" κ επειδή πιθανότητα η κατάληξη θα είναι άσχημη... πάντα θα σταματήσω για έλεγχο. Συμφωνώ στο μετρο γιατί στο κόκκινο (ειδικά κάποια που διαρκούν αρκετή ώρα) αργά το βράδυ, κ με άδειους δρόμους, δεν θα σταματούσε κανένας... πιστεύω θα είχαμε κ περισσότερα άσχημα συμβάντα. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2019 από TechnoState 2
ZauZ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Το παλλόμενο πορτοκαλί σημαίνει γενικά ΠΡΟΣΟΧΗ. Όλα τα φανάρια έχουν δίπλα τους πινακίδες που λένε αν περνάς ή αν σταματάς. Όταν ανάβουν παλλόμενο πορτοκαλί υπερισχύουν οι πινακίδες. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ανάβουν παλλόμενα τα βράδια ώστε να κάνεις πιο γρήγορα τη δουλειά σου. Οφείλουμε να προσέχουμε ούτως ή άλλως κάθε στιγμή. Υγ : Πριν από πολλά χρόνια ένας τύπος έβλεπε το παλλόμενο και νόμιζε ότι σημαίνει «πέρνα captain, πάτα το» και το αποτέλεσμα ; Εμβόλισε το δικό μου αυτοκίνητο καθώς περνούσα, κατέληξε το αυτοκίνητο μου αγκαλιά με το απέναντι φανάρι, και με το τελικό αποτέλεσμα να είναι χολιγουντιανού επιπέδου. Υγ2 : Ήρθε πυροσβεστική και ασθενοφόρο για να απεγκλωβίσουν το θύμα (εμένα). Υγ3 : Εγώ απλά ξεσκονίστηκα. Ούτε γρατζουνιά. Υγ4 : Το αυτοκίνητο μου πήγε για παλιοσίδερα Υγ5 : 15 χρόνια μετά ΑΚΟΜΑ να επισκευάσουν το φανάρι…. Υγ6 : Πρέπει να γίνονται παλλόμενα πορτοκαλί. Πρέπει να προσέχουμε ακόμα περισσότερο. 2
zio10 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Εγώ νομίζω καλό είναι σε συγκεκριμένους δρόμους. Τσεκάρεις και περνάς, δεν χρειάζεται να περιμένεις 1-2 λεπτά. Για τα πορτοκαλί, εγώ αν είμαι από κάτω ή πολύ κοντά περνάω. Νομίζω αυτό είναι και το σωστό. Αν είσαι σε κάποια απόσταση και βλέπεις πορτοκάλι καταλαβαίνεις ότι δεν προλαβαίνεις το πράσινο και σταματάς.
Doubt Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 11/8/2019 στις 10:55 ΠΜ, ZauZ είπε Όλα τα φανάρια έχουν δίπλα τους πινακίδες που λένε αν περνάς ή αν σταματάς. Όταν ανάβουν παλλόμενο πορτοκαλί υπερισχύουν οι πινακίδες. Όχι, μόνο όταν είναι σβηστά εντελώς ισχύουν οι πινακίδες. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2019 από Doubt
ZauZ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 23 λεπτά πριν, Doubt είπε Όχι, μόνο όταν είναι σβηστά εντελώς ισχύουν οι πινακίδες. Το πορτοκαλί που αναβοσβήνει είναι STOP. Είσαι λάθος. Το πορτοκαλί σημαίνει ότι το φανάρι είναι "εκτός λειτουργίας" και ισχύει η σήμανση που υπάρχει με τις ταμπέλες. 1. Εάν έχεις STOP, τότε προφανώς σταματάς. 2. Εάν δεν έχεις stop, τότε δίνεις προτεραιότητα στον από δεξιά. 3. Εάν σε διασταύρωση ανάβουν σε όλα τα φανάρια πορτοκαλί τότε ισχύει ξανά το 2 4. Σε κάθε περίπτωση σημαίνει "προσοχή" 1
adi32 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Για μένα πρέπει να λειτουργούν μέρα νύχτα. Εδώ τη μέρα δε σέβονται το κόκκινο τη νύχτα θα σεβαστεί κανείς το πορτοκαλί? Και μόνο από φόβο στο κόκκινο θα κόβουν Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2019 από adi32 1
GeorgeHellas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, ZauZ είπε Είσαι λάθος. Το πορτοκαλί σημαίνει ότι το φανάρι είναι "εκτός λειτουργίας" και ισχύει η σήμανση που υπάρχει με τις ταμπέλες. 1. Εάν έχεις STOP, τότε προφανώς σταματάς. 2. Εάν δεν έχεις stop, τότε δίνεις προτεραιότητα στον από δεξιά. 3. Εάν σε διασταύρωση ανάβουν σε όλα τα φανάρια πορτοκαλί τότε ισχύει ξανά το 2 4. Σε κάθε περίπτωση σημαίνει "προσοχή" Αρα στην ουσια σημαινουν, παραχωρηση προτεραιότητας, πχ σε καποια που πάλλονται οταν ειναι να στριψεις και οι πεζοι εχουν πρασινο, δινεις προτεραιότητα. (δεν ξερω αν το παραδειγμα ηταν καλο) Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2019 από GeorgeHellas
Doubt Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, ZauZ είπε Το πορτοκαλί σημαίνει ότι το φανάρι είναι "εκτός λειτουργίας" και ισχύει η σήμανση που υπάρχει με τις ταμπέλες. Δεν είναι "εκτός λειτουργίας" είναι τρόπος λειτουργίας. Εκτός λειτουργίας σημαίνει σβηστό. Άρθρο 6.1.δ Απλό ή διπλό κίτρινο φως κυκλικής μορφής, το οποίο αναβοσβήνει (αναλάμπον) : Ο οδηγός υποχρεούται να ανακόπτει ταχύτητα, να προχωρεί με ιδιαίτερη προσοχή και να παραχωρεί προτεραιότητα στους πεζούς και στα οχήματα. (source ©: www.glavopoulos.gr) https://www.glavopoulos.com/el/kok-006/ Δεν αναφέρεται τίποτα για ταμπέλες. STOP δεν είναι όντως, πιο πολύ θυμίζει αυτό. 1
christopher0016 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, ZauZ είπε Είσαι λάθος. Το πορτοκαλί σημαίνει ότι το φανάρι είναι "εκτός λειτουργίας" και ισχύει η σήμανση που υπάρχει με τις ταμπέλες. 1. Εάν έχεις STOP, τότε προφανώς σταματάς. 2. Εάν δεν έχεις stop, τότε δίνεις προτεραιότητα στον από δεξιά. 3. Εάν σε διασταύρωση ανάβουν σε όλα τα φανάρια πορτοκαλί τότε ισχύει ξανά το 2 4. Σε κάθε περίπτωση σημαίνει "προσοχή" Λάθος κανείς η σειρά είναι τροχονόμος φανάρια και μετά πινακίδες δεν είναι εκτός λειτουργίας το κίτρινο παλλόμενο.μονο όταν είναι τελείως σβηστά. επίσης δεν έχουν όλα τα φανάρια πινακίδες στοπ 1
NT1G Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, christopher0016 είπε Μετά της 12 πολλά φανάρια σε κεντρικά σημεία γίνονται κίτρινο παλλόμενο και λειτουργούν σαν Stop . πιστεύετε είναι σωστή αυτή η τακτική;; Πέρα από το να μην περιμένεις το φανάρι και να σπαταλήσεις τοσο πολύ χρόνο βοηθάει κάπου; Πιστεύω ότι θα έπρεπε να λειτουργούν κανονικά και το βράδυ.εας μην έχει τόσο κίνηση .για λόγους ασφαλείας . Εδώ πολλοί το βράδυ καίνε κόκκινα φανάρια όταν δεν υπάρχει κυκλοφορία για να πάνε πιο γρήγορα σπίτι τούς.. Έχω δεί τύπο που περνούσε κόκκινο φανάρι νομίζοντας ότι δεν έρχεται κανένας, τελικά ερχόταν μηχανη γρήγορα χωρίς φως μπροστά παραλίγο να τρακαρουν.. Όλο αυτό για να γλυτώσει μερικά λεπτά Το κίτρινο παλλόμενο σημαίνει ότι πας με προτεραιότητα από τα δεξιά αν δεν υπάρχουν άλλες πινακίδες. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2019 από NT1G
ProponitisTouKanape Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Υπαρχουν δρομοι που οντως το βραδυ δεν εχουν νόημα τα φανάρια, μικρες/εύκολες διασταυρωσεις, μπορει να μη περασει και κανενας ολο το βραδυ. Υπαρχουν και σημεια ομως που ειναι μουρλια για τρακαρισμα, π.χ. Τζαβελλα με 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι, εκει πάνε να τρακάρουν κι οταν έχει φανάρια... Πάντως αυτο γενικά εφαρμόζεται και στο εξωτερικό αλλά τα σβήνουν τελείως οπότε υπακούς τις πινακίδες. Και γενικά εφαρμόζεις κάποιους απλούς κανόνες για την αυτοπροστασία σου, δε τρέχεις του σκοτωμου, δινεις προτεραιότητα σε κεντρικους δρομους, προσέχεις μη πεταχτεί κανένας και κόβεις σε "τυφλα" στενά κλπ. 1
Doubt Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 40 λεπτά πριν, NT1G είπε Το κίτρινο παλλόμενο σημαίνει ότι πας με προτεραιότητα από τα δεξιά αν δεν υπάρχουν άλλες πινακίδες. NOT! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα