Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάθε μέρα τους υγρούς καλοκαρινούς μήνες βλέπω και σκοτώνω 1-2 εντομα με την παντόφλα . Μάλλον βγαίνουν ή έχουν κάνει φωλιά κάτω απο το νεροχύτη του μπάνιου.Δεν ξέρω πως λέγονται τα έντομα αυτα ,αλλά είναι καφέ και περιπου απο 1 έως 2 εκατοστα και το χαρακτηριστικό τους είναι οτι περπατάνε πηδώντας

Και τα βλέπω συνηθως νυχτερινές ώρες.πχ τώρα πριν 15 λεπτα (3 το πρωί) είδα ένα και το εξολόθρευσα με την πατόφλα

Ξέρει κανείς με ποιο εντομοκτόνο να τα εξολοθρεύσω?

Η περιοχή που μένω είναι σε ένα χωριο με βελανιδιές στην Κρήτη

Επεξ/σία από JTRGamer
Δημοσ.

Εγώ είχα πρόβλημα με μυρμήγκια.. πιο πολύ στο μπαλκόνι κ λιγότερο μέσα. Μάλλον από δύο μεγάλες ζαρτινιέρες που έχω στο μπαλκόνι.

Δοκίμασα το fentona (basf) το διαλύεις-αραιωνεις σε νερό (με συσκευή για ψεκασμό η κοινό δοχείο με αντλία ψεκασμού/ αφού πρώτα το έχεις καθαρίσει).

Με ένα λίτρο έξω κ κάτι λιγότερο μέσα σε 2-3 μέρες εξαφανίστηκαν (είναι κατάλληλο για indoor-outdoor χρήση/άοσμο) ρίχνεις κ απευθείας στα φυτά χωρίς να τα επηρεάζει.

Υπάρχει κ το killmethrin , νεότερο, πιο οικολογικό, πιο φθηνό, επιβάλεται αυτό αν έχεις παιδιά στο σπίτι, αλλά κ κατοικίδια, το ίδιο αποτελεσματικό.

.... ένας γεωπόνος στο κατάστημα του, θα σε βοηθήσει πολύ.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ,αλλά αυτά τα συγκεκριμένα έντομα είναι μεγαλουτσικα (2 εκατοστά) και δεν ξέρω αν θα τα πιάνει το fentona..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενημερώθηκα αλλά και το αναγράφει στην συσκευασία, ότι εξολοθρεύει όλα τα έρποντα έντομα , φαντάζομαι τα δικά σου παράσιτα δεν έχουν μέγεθος κατσαρίδας(έως κ πάνω απο 2cm μήκος)... γιατί αυτό κάνει κ για κατσαρίδες.

Επεξ/σία από TechnoState
  • Thanks 1
Δημοσ.

Νομίζω πως εδώ χρειάζεται παρέμβαση ειδικού εντομολογου...δεν είναι αστεία αυτά τα πράγματα...Μπορώ αν θελεις να σου δώσω τηλέφωνα απλά χρεώνουν 50 ευρώ την ώρα!

• Sad 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, ntguitar είπε

Νομίζω πως εδώ χρειάζεται παρέμβαση ειδικού εντομολογου...δεν είναι αστεία αυτά τα πράγματα...Μπορώ αν θελεις να σου δώσω τηλέφωνα απλά χρεώνουν 50 ευρώ την ώρα!

Yeah cool story τυπε

• Sad 1
Δημοσ.

Κατσαριδες ειναι και αποφευγουν καθαριοτητα βγαινουν απο τη σωληνα....σφραγισμα και απεντομωση

• Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Α τα ξετσιπωτα!! Καμμία ηθική αναστολή. Ακους εκεί " καφέ έντομα που πηδάνε στο μπάνιο" 🐜

• Confused 1
Δημοσ.
Στις 11/8/2019 στις 3:33 ΠΜ, JTRGamer είπε

Κάθε μέρα τους υγρούς καλοκαρινούς μήνες βλέπω και σκοτώνω 1-2 εντομα με την παντόφλα . Μάλλον βγαίνουν ή έχουν κάνει φωλιά κάτω απο το νεροχύτη του μπάνιου.Δεν ξέρω πως λέγονται τα έντομα αυτα ,αλλά είναι καφέ και περιπου απο 1 έως 2 εκατοστα και το χαρακτηριστικό τους είναι οτι περπατάνε πηδώντας

Και τα βλέπω συνηθως νυχτερινές ώρες.πχ τώρα πριν 15 λεπτα (3 το πρωί) είδα ένα και το εξολόθρευσα με την πατόφλα

Ξέρει κανείς με ποιο εντομοκτόνο να τα εξολοθρεύσω?

Η περιοχή που μένω είναι σε ένα χωριο με βελανιδιές στην Κρήτη

Φτερωτες κατσαριδες πρεπει να ειναι τα φτερα τους ειναι καφε βγαινουν απο το χωμα και λατρευουν οτιδηποτε ψιχουλο υπαρχει . Steel η οποιοδηποτε πυρεθρινοειδές εντομοκτόνο επαφής . Κοιτα μη ψεκαστεις και ο ιδιος ...

• Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον δοκίμασα 2 εντομοκτόνα αλλα δεν κάνανε δουλειά.

Τελικά έψαξα στο ιντερνετ και τα εντομα αυτά λέγονται "spider-crickets" ή  Rhaphidophoridae 

Επεξ/σία από JTRGamer
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JTRGamer είπε

Λοιπον δοκίμασα 2 εντομοκτόνα αλλα δεν κάνανε δουλειά.

Τελικά έψαξα στο ιντερνετ και τα εντομα αυτά λέγονται "spider-crickets" ή  Rhaphidophoridae 

1280px-Dolichopoda_schiavazzii.jpg

βρε γαμωτμ τη θελω και διαβαζω μπλαμπλα πρωι πρωι
καψε το σπίτι ρε άνθρωπε που θες να τα ψεκάσεις κι όλας αυτό κοντεύει να κρατήσει την επικαρπία και να σε πετάξει αυτό έξω

και μόνο που είδα οτι αυτα δαγκώνουν θα έψαχνα ειδικο να έρθει να ψεκάσει 

στη δουλειά έχουμε μια πολύ αποτελεσματική εταιρία που έρχεται κάθε 3μηνο και ψεκάζει.

είμαστε εργοστάσιο χαρτιού (aka. παράδεισος για κατσαρίδες) και θα δω σπάνια εως έχω μήνες να δω.

αν θες να ρωτήσω να σου στείλω τηλέφωνο στείλε Pm

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...