Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

θέλω να κάνω μια ίσως χαζή ερώτηση. Παρακάτω θα ποστάρω ένα link ενός τύπου που πουλάει κάποια σκίτσα τα οποία βασίζονται κατά κύριο λόγο σε ταινίες. 

Να τονίσω ότι δεν έχω καμιά σχέση με τον άνθρωπο απλά θα ήθελα να ξέρω κατά πόσο είναι νόμιμο αυτό που κάνει. Αν δεν κάνω λάθος τα «προϊόντα» από ταινίες είναι copyrighted, έτσι δεν είναι; Ή ο καθένας έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα σκίτσο βασισμένο σε κάποια ταινία με σκοπό να βγάλει λεφτά χωρίς να υπάρχει θέμα;

https://shop.flore-maquin.com/fr/

Δημοσ.

Αν εχει άδεια απο τους κατοχους των πνευματικών δικαιωμάτων, δεν υφίσταται προβλημα. Στην πράξη οι κάτοχοι των πμευματικων δικαιωμάτων ασχολούνται με κάποιον ΑΝ βγαζει μπολικο χρήμα (οπως οι ύαινες θελουν μερίδιο). Αν πχ ο τυπάς βγαζει 5-10Κ το έτος απο αυτό, η αμοιβή του δικηγόρου θα ειναι μεγαλύτερη, οποτε δεν ασχολούνται. 

Δημοσ.

Άρα είναι παράνομο. Σιγά μην έχει πάρει τα δικαιώματα από τόσες ταινίες του Χόλιγουντ για να πουλάει σκίτσα.

Οκ! Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω οτι πρέπει να έχει πάρει άδεια ακόμα κι αν ο σχεδιασμός του σκίτσου είναι εντελώς δικός του και δεν έχει προχωρήσει π.χ σε κλέψιμο της εικόνας από μια ταινία και επεξεργασία στην συνέχεια. Η σύλληψη μιας ιδέας ή ενός χαρακτήρα που αποτυπώνεται σε εικόνα είναι πνευματική ιδιοκτησία και εμπίπτει στα πνευματικά δικαιώματα. Διαφορετικά θα μπορούσε ο καθένας που έχει τις δυνατότητες να φτιάχνει ταινίες εικόνες και σκίτσα που θα χρησιμοποιεί χαρακτήρες και πρόσωπα άλλων.

Χλωμό το βλέπω να έχει λάβει άδεια από τόσους δημιουργούς ταινιών, εταιρειών κοκ.

Πέρα από αυτά, τις πουλάει και πολύ ακριβά. Ποιος θα δώσει 80 ευρώ για να έχει στην κατοχή του μια τέτοια εικόνα; 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
Δημοσ.

Αν   ειναι  ζωγραφικη   ειναι   100%   νομιμα  και   δεν   χρειαζεται   καμμια   αδεια....

Διαφορετικα   ο  ΤΟΥΛΟΥΖ   ΛΩΤΡΕΚ      θα  επρεπε   να   χρυσοπληρωνει   ολα   τα   κολαδικα   του   παρισιου...:lol:

Δημοσ.
12 ώρες πριν, tigergreg είπε

Αν   ειναι  ζωγραφικη   ειναι   100%   νομιμα  και   δεν   χρειαζεται   καμμια   αδεια....

Διαφορετικα   ο  ΤΟΥΛΟΥΖ   ΛΩΤΡΕΚ      θα  επρεπε   να   χρυσοπληρωνει   ολα   τα   κολαδικα   του   παρισιου...:lol:

Το ειχε κανει αυτο...

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, rafinos είπε

Άρα είναι παράνομο. Σιγά μην έχει πάρει τα δικαιώματα από τόσες ταινίες του Χόλιγουντ για να πουλάει σκίτσα.

Οκ! Ευχαριστώ για τη διευκρίνιση.

Μπορεί να μη χρειάζεται να πάρει άδεια από το καθένα ξεχωριστά αλλά να υπάρχει κάτι αντίστοιχο με αυτούς που πληρώνουν σε κάποιο συλλογικό όργανο για τα δικαιώματα για να παίζουν μουσική στο μαγαζί τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...