Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Αγοράσα μια θήκη για να κάνω ένα αυτοσχέδιο φλασάκι με ssd ( πιο πολύ από μεράκι παρά από θέμα κόστους... ). Αλλά κατέληξα μπερδεμένος και μάλλον χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις για να ξέρω ποιο είναι το σωστό ssd που πρέπει να ταιριάξω με τη θήκη μου. Παραθέτω την φωτογραφία αν κάποιος γνωρίζει τι πρέπει να αγοράσω για να είναι συμβατό..  ΕυχΑριστω! 

C1179618-D4F2-48DE-AFD0-C0318B3B0C0F.jpeg

Δημοσ.

Πολύ γενικά :

• Οι Μ2 SSD εχουν "δική τους θύρα" και πέρα απο τη χωρητικότητα, διακρίνονται και από μέγιστο μήκος τους, το οποίο επηρεάζει και τη χωρητικότητα τους
  • Δες την εικόνα για να καταλάβεις τους κωδικους 2280,2260, κλπ πως εχουν σχέση με το μήκος -> https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/61QKdzpTWtL._SL1000_.jpg
  • Η θήκη σου εχει τρυπες για βιδα σε διαφορα σημεία. Αν πχ πάρει τον μικρο θα βιδώσεις στην πρωτη βιδα αριστερα
  • Αυτό τον καιρό, καλές τιμές ανα GB εχουν οι "μακριες εκδοσεις" 2280 και 2260.
  • Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση! Το θέμα μου δνε είναι το μήκος δυστυχώς γιατί το γράφει και το κουτί ότι χωράει η 2280, αλλά από ότι είδα κάποια ssd έχουν 2 εγκωπες και κάποια μόνο μια. Το δικό μου το σοκετ παίρνει με μια εγκοπή. Αλλά δεν ξέρω πως πρέπει το να ψάξω και πως λέγεται αυτό το είδος της διασύνδεσης... 

Δημοσ.

Σου κάνουν δισκοι με εγκοπή B key αλα και δίσκοι με διπλή εγκοπή Β+Μ Key

ΔΕ σου κάνουν δίσκοι MONO με Μ key εγκοπη (δηλαδή οι PCIe NVME και οι PCIe AHCI) 

spacer.png

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...