radiohead Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 3 ώρες πριν, Tetix είπε Πρώτη φορά μου γράφετε ότι είναι μόνο για υδρόψυξη. Ενστάσεις υπήρξαν μόνο ως προς τη gpu που θα φιλοξενήσει (φτωχή κατά μερικούς). Τότε δεν καταλαβαίνω γιατί προτάθηκε καν in the first place. Να σου πω κάτι ασχετο, το κουτί θα το βάλεις κάτω από το γραφείο η επάνω;
Tetix Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) @radiohead κάτω Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2019 από Tetix
HALF EVIL Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Στις 11/8/2019 στις 2:13 ΜΜ, radiohead είπε την επιλογή-επιθυμία του λέει για την κουβέντα ρε 'συ, δεν το προτείνει! Ο μόνος που κατάλαβε. Και βέβαια μπήκε και ο χωροφύλακας του φόρουμ , ο νοών νοήτω, (και άργησε κιολας), για να μας την πει. Για τους υπόλοιπους που δεν κατάλαβαν πρότεινα το graphite 760Τ. Λες και το σημερινό hardware που μάλλον σε ενα χρόνο θα αλλάξει θα καθορίσει τι κουτί θα πάρεις για τα επομενα 10 χρόνια. 1
radiohead Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Half γνωριζόμαστε με τα παιδιά χρόνια, μλκια για μια παρεξήγηση να χαλιομαστε, σοβαρά μέλη είστε όλοι ασ'το μην τρελαίνεσαι. 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 5 ώρες πριν, HALF EVIL είπε Ο μόνος που κατάλαβε. Και βέβαια μπήκε και ο χωροφύλακας του φόρουμ , ο νοών νοήτω, (και άργησε κιολας), για να μας την πει. Για τους υπόλοιπους που δεν κατάλαβαν πρότεινα το graphite 760Τ. Λες και το σημερινό hardware που μάλλον σε ενα χρόνο θα αλλάξει θα καθορίσει τι κουτί θα πάρεις για τα επομενα 10 χρόνια. Αν και δεν μπήκα καθόλου στον διαπληκτισμό να σου πω ότι έχασες το δίκιο σου όταν μας αποκάλεσες σαρκαστικά φωστήρες. Σε ένα build με επεξεργαστή του 2013 (δεν το λέω για να τον θιξω, είναι ακόμα πολύ καλός ο 4770) και με μια κάρτα που βγήκε πριν 3 χρόνια σαν mid range δεν νομίζω να θεωρείται "φωστηρικό" να λες σε κάποιον να μη δώσει 50€ παραπάνω για να έχει χώρο να βάλει διπλό radiator, ενώ το πιθανότερο να μη βάλει κανένα. Αν θέλετε να δώσετε και 50 και 500 και 1000€ και τα έχετε για το κουτί γούστο σας και καλορίζικα, καμία αντίρρηση. Αλλά κουτί των 150€ χωρίς ανεμιστήρες με κάρτα αντάξια της 580 που πριν 1-2 μήνες έπαιζε κάτω από 130€ για μένα είναι τουλάχιστον ανισόρροπο. Κατά τα άλλα πολυ ωραίο το Lian li, κα είμαι hyped γιατί στις επόμενες βδομάδες θα στησω το pc φίλου με Lian li για πρώτη φορά με αυτή τη μάρκα. ( Ο οποίος φίλος btw θα βάλει μέσα 5700 xt με custom υδροψυξη)
Tetix Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Κρίμα. Μόνιμο τουπέ. Αφ'υψηλού όλοι. Και ειρωνία. Από φωστήρες, πραγματικά. Λίγες εξαιρέσεις.
HALF EVIL Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε Αν και δεν μπήκα καθόλου στον διαπληκτισμό να σου πω ότι έχασες το δίκιο σου όταν μας αποκάλεσες σαρκαστικά φωστήρες. Σε ένα build με επεξεργαστή του 2013 (δεν το λέω για να τον θιξω, είναι ακόμα πολύ καλός ο 4770) και με μια κάρτα που βγήκε πριν 3 χρόνια σαν mid range δεν νομίζω να θεωρείται "φωστηρικό" να λες σε κάποιον να μη δώσει 50€ παραπάνω για να έχει χώρο να βάλει διπλό radiator, ενώ το πιθανότερο να μη βάλει κανένα. Αν θέλετε να δώσετε και 50 και 500 και 1000€ και τα έχετε για το κουτί γούστο σας και καλορίζικα, καμία αντίρρηση. Αλλά κουτί των 150€ χωρίς ανεμιστήρες με κάρτα αντάξια της 580 που πριν 1-2 μήνες έπαιζε κάτω από 130€ για μένα είναι τουλάχιστον ανισόρροπο. Κατά τα άλλα πολυ ωραίο το Lian li, κα είμαι hyped γιατί στις επόμενες βδομάδες θα στησω το pc φίλου με Lian li για πρώτη φορά με αυτή τη μάρκα. ( Ο οποίος φίλος btw θα βάλει μέσα 5700 xt με custom υδροψυξη) Και πάλι δεν καταλάβατε. Το Τσακαλωτοι δεν σημαίνει τσακάλια, αλλά άτομα που αντί να απαντήσουν στο ερώτημα και μόνο στο ερώτημα αρχίζουν τα , τι θες να δώσεις τόσα λεφτά κτλ. λες και είναι οι μπαμπάδες αυτού που ρωτάει. Απο τον πρώην υπουργό βγαινει. Και τέλος που ξέρει ο καθένας μας τι θα κάνει σε 6 μήνες ας πουμε ο Ts ; μεσα στην τσεπη του ειμαστε; Δεκαρα δεν δινω για το πως θα ξοδεψει τα λεφτα του ή αν θα βάλει μέσα φασολάκια. Full tower μεχρι 200 ευρω θελει, full tower μεχρι 200 ευρω προτεινε. Όσο για το 1000D το ανέφερα για τον εαυτό μου θέλοντας να τονίσω την άποψη μου ότι για μένα στήνοντας ένα πισι , τον πρώτο λόγο έχει το κουτί και το τροφοδοτικό και μετά όλα τα άλλα, αν βέβαια μου το επιτρέπετε. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2019 από HALF EVIL
Tetix Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) @Vasilis 07 Dark Pro 4 Dimensions (L x W x H), (mm) 123.7 x 136 x 162.8 Hyper 212 Dimensions 120 x 79.7 x 158.5 mm Όπως εύκολα παρατηρούμε, το τούβλο που αναφέρεις έχει ακριβώς το ίδιο ύψος με την "Μια τυπική ψύχτρα είναι μικρού μεγέθους". Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις λανθασμένα σε αυτό, ενώ έχω ήδη αναφέρει το εξής: "Μερικά (κουτιά) έχουν συνολικό width 21εκ και η ψύκτρα μόνη της 16εκ..." @Fulgore Δες και εσύ το πάνω σχόλιο περί CPU cooler. Επίσης, έπειτα από τα σχόλια πολλών, και αφού τόνισαν ότι πλέον κάποια midi κουτιά είναι αρκετά μεγάλα έγραψα το εξής "Σε γενικές γραμμές, δεν είναι ότι θέλω οπωσδήποτε ένα που στα χαρτιά θα γράφει full tower, απλά θέλω να αγοράσω το καλύτερο που μπορώ στα 100-200ε (μπορώ να ανεβώ στα 180 πχ αν υπάρχει κάποιο "quality gap" εκεί σε ένα τρομερό κουτί ας πούμε)" Εάν, και όποιος, επιλέγει να συνεχίζει να γράφει με βάση τη διατύπωση στο original post, ή με βάση αυτό που πιστεύει ότι κατάλαβε, πραγματικά δεν μπορώ να κάνω κάτι! Μετά από το άκυρο για το lian li, λόγω του ότι στα specs γράφει ≤155mm για το cpu cooler (άρα πολύ οριακά και δεν ψήνομαι για τρέχαματα καλοκαιριάτικα), λόγω του ότι δεν θα έχει καλό airflow αφού προορίζεται για υδρόψυξη (κάτι που κανείς δεν ανέφερε), και λόγω του ότι θέλει και έξτρα ανεμιστήρες, απλά το άφησα αν και μου άρεσε πολύ εμφανισιακά. Απέρριψα και κάποια ακόμα και τελικά είμαι ανάμεσα στα α) Coolermaster H500P mesh (155e) β) Graphite 760T (184e) γ) Fractal R6 (166e) Διαστάσεις κουτιών (α β γ) Ύψος 542 mm Ύψος 564 mm Ύψος 465 mm Πλάτος 242 mm Πλάτος 246 mm Πλάτος 233 mm Βάθος 544 mm Βάθος 568 mm Βάθος 543 mm Οι συγκεκριμένες τιμές και μοντέλα έχουν βγει από εκείνα που έχουν αυτή τη στιγμή διαθεσιμότητα, επειδή θέλω να το αγοράσω αύριο για να το συναρμολογήσω στις διακοπές. Δεν θέλω να ανοίγω άλλο θέμα για να ρωτάω πιο ξεκάθαρα μεταξύ αυτών των 3, οπότε όποιος έχει την καλοσύνη να (ξανα)προτείνει ποιο θα προτιμούσε μεταξύ αυτών θα με βοηθούσε πολύ. Το ενδεχόμενο να αγοραστεί πιο ακριβό hardware σε 1 ή 2 χρόνια πάντα υπάρχει και σίγουρα δεν θέλω να τρέχω για να μου χωρέσουν τότε... Ποιότητα 55%, εμφάνιση 40%, 5% future proof κοιτάω. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2019 από Tetix
Son^Goku Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Για μένα από αυτά που λες το α μου αρέσει, το β είναι άσχημο(κάτοχος κίτρινου 380Τ) και το γ απλά οκ.
helicoid Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) @Tetix μήπως να αποφάσιζες τι ακριβώς χρειάζεσαι ο ίδιος πρώτα πριν συνεχίσεις για πέμπτη σελίδα να ζητάς να σου προτείνουν κουτιά οι άλλοι; Τι εννοώ, τα κουτιά που έχεις "καταλήξει" έχουν βασικές διαφορές μεταξύ τους. Πάμε να δούμε γιατί αυτό. CoolerMaster MasterCase H500P Mesh > Μου αρέσει το μπροστινό φίλτρο και γενικά τα φίλτρα του. Όμως έχει θέσεις για 2x2.5 ssd και 2x3.5 hdd. Αν δεν κάνω λάθος εσύ είπες οτι έχεις 2 ssd και 4 hdd. Εξ ορισμού αυτό το κουτί δεν σου κάνει. Απορώ πως κατέληξε και φιναλίστ. Επίσης δεν έχει ούτε μια 5.25 να βάλεις ένα optical drive/front panel/card reader/fan controller/αναπτήρα αυτοκινήτου/μηχανή espresso. Απορρίπτεται. Corsair Graphite 760T Windowed > Σαν σχεδιασμός εξωτερικού και εσωτερικού χώρου είναι ισορροπημένο. Σηκώνει τους σκληρούς σου και future upgrades, έχει 3x5.25 για ψιψιψόνια (τα οποία αν τα σνομπάρεις μπορείς να βάλεις άνετα τριπλό hdd cage με 120άρη fan μετατρέποντάς το έτσι σε triple front intake, και να έχεις και έξτρα airflow και χώρο για άλλους σκληρούς). Προσωπικά δεν μου αρέσει αισθητικά ο τρόπος που κουμπώνει το πλαινό και το καπάκι, αλλά αυτά είναι γούστα. Fractal Design Define R6 TG > Το πιο όμορφο για μένα, minimal satin black, ίσιες γραμμές, θυμίζει ναυαρχίδες Lian Li. Έχει μια 5.25 και 2+6 ssd/hdd θέσεις, πληροί τα κριτήρια χρήσης σου. Έχει καλά φίλτρα και παραμετροποιήσιμο εσωτερικό. Αν σίγουρα δεν θες πάνω από μια 5.25 πήγαινε σε αυτό. Το τέλειο για εμένα θα ήταν το τρίτο με άλλες δύο 5.25 θύρες. Για τρίτη φορά, θέσε κάποια κριτήρια και βάσει αυτών ψάχνε. Upgrade θέλεις να κάνεις, οχι downgrade. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2019 από helicoid
Vasilis 07 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 5 ώρες πριν, Tetix είπε @Vasilis 07 Dark Pro 4 Dimensions (L x W x H), (mm) 123.7 x 136 x 162.8 Hyper 212 Dimensions 120 x 79.7 x 158.5 mm Όταν η κουβέντα προχωρά σε εντάσεις κτλ, χάνεται το νόημα-ουσία. Προσωπικά έχω στο μυαλό μου τα αρχικά full-midi που αναφέρθηκαν. To lian li δεν το γνωρίζω. Με αυτά όποιο και να πάρεις δεν θα έχεις κανένα θέμα καθώς χωράνε CPU cooler πολύ μεγαλύτερες από την 212. Σου τονίζω και πάλι (γιατί μπορεί να μην το είδες) την είχα μέσα σε NZXT S340 το οποίο εξωτερικά είναι μικρότερο από το Soprano. Για τα 3 που έβαλες την αποψή μου και ως κάτοχος ενώς εξ αυτών στην έχω πει. Το Corsair Graphite 760T εκτός του ότι είναι το ακριβότερο, είναι και το παλαιότερο με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό με βασικό και πάλι μειονέκτημα γι αυτή την χρημ. κατηγορία την απουσία PSU cover. Νομίζω η κουβέντα έχει εξαντληθεί και μάλλον εσύ πρέπει τώρα να αποφασίσεις και με βάση το αισθητικό κριτήριο ποιο θα πάρεις. 1
radiohead Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 9 λεπτά πριν, Vasilis 07 είπε Όταν η κουβέντα προχωρά σε εντάσεις κτλ, χάνεται το νόημα-ουσία. Προσωπικά έχω στο μυαλό μου τα αρχικά full-midi που αναφέρθηκαν. To lian li δεν το γνωρίζω. Με αυτά όποιο και να πάρεις δεν θα έχεις κανένα θέμα καθώς χωράνε CPU cooler πολύ μεγαλύτερες από την 212. Σου τονίζω και πάλι (γιατί μπορεί να μην το είδες) την είχα μέσα σε NZXT S340 το οποίο εξωτερικά είναι μικρότερο από το Soprano. Για τα 3 που έβαλες την αποψή μου και ως κάτοχος ενώς εξ αυτών στην έχω πει. Το Corsair Graphite 760T εκτός του ότι είναι το ακριβότερο, είναι και το παλαιότερο με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό με βασικό και πάλι μειονέκτημα γι αυτή την χρημ. κατηγορία την απουσία PSU cover. Νομίζω η κουβέντα έχει εξαντληθεί και μάλλον εσύ πρέπει τώρα να αποφασίσεις και με βάση το αισθητικό κριτήριο ποιο θα πάρεις. Ποιο αισθητικό; Κάτω από το γραφείο θα μπει. Πρακτικο-ευκολο στον καθαρισμό φίλτρων πρέπει να βλεπει. Αν δεν το καθαριζει τακτικα σκέψου τι μπόγους έχει να μαζέψει. 1
Fulgore Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Tetix είπε @Fulgore Δες και εσύ το πάνω σχόλιο περί CPU cooler. Επίσης, έπειτα από τα σχόλια πολλών, και αφού τόνισαν ότι πλέον κάποια midi κουτιά είναι αρκετά μεγάλα έγραψα το εξής "Σε γενικές γραμμές, δεν είναι ότι θέλω οπωσδήποτε ένα που στα χαρτιά θα γράφει full tower, απλά θέλω να αγοράσω το καλύτερο που μπορώ στα 100-200ε (μπορώ να ανεβώ στα 180 πχ αν υπάρχει κάποιο "quality gap" εκεί σε ένα τρομερό κουτί ας πούμε)" Εάν, και όποιος, επιλέγει να συνεχίζει να γράφει με βάση τη διατύπωση στο original post, ή με βάση αυτό που πιστεύει ότι κατάλαβε, πραγματικά δεν μπορώ να κάνω κάτι! Υπαρχουν απειρα κουτια μεχρι τα 200ευρω,ποσο μαλλον μεταξυ των 100-200ευρω και αρα αναγκαστικα ο κοσμος θα προτεινει με βαση το hardware που προοριζονται(χρηματικα κυριως),φυσικα χωρις αυτο να σημαινει οτι θα σου προτεινουν μικρα κουτια των 35ευρω που να μην χωρανε μεγαλυτερες καρτες. Στο τονισαν αυτο τα παιδια πιο πισω με παραδειγματα αλλα απο οτι φαινεται δεν τους εδωσες σημασια. Δεν ειπα οτι τα ακριβα κουτια που αναφερθηκαν ειναι ασχημα ή κακα,ειπα οτι τα κουτια αυτα ειναι για πολυ συγκεκριμενα πανακριβα builds ή αν απλα θες να πεταξεις χρηματα με βαση παντα και το hardware που προοριζονται. Δεν γνωριζουμε τι αλλο θα εχει βγει σε μερικα χρονια. Και το Haf καποτε θεωρουνταν κορυφη για το airflow μεταξυ αλλων και πλεον βρισκεις midi κουτια με κορυφαια airflow κατω απο 100ευρω. Σου εγραψα εξ αρχης(και εγω και αλλοι) οτι το κοιτας λαθος το θεμα ή μαλλον τα εχεις λαθος βαλει τα πραγματα στο μυαλο σου. Στις 11/8/2019 στις 5:44 ΜΜ, Tetix είπε Δηλαδή, μου λέτε να πάρω φτηνιάρικο κουτί των 80ε επειδή έχω μια mid-range GPU? Και αν αύριο δώσω άλλα 500ε για GPU θα με συμβουλεύατε να ξανααλλάξω και το κουτί; Περαν τουτου διαλεξε οτι θελεις και σου αρεσει. Την ψηφο μου απο τα 3 παραπανω την δινω στο Coolermaster προφανως οπως ανεφερα και πιο πισω που ηταν απο τα καλυτερα κουτια του 2018. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2019 από Fulgore
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα