Προς το περιεχόμενο

VirtualBox vt-x hardware acceleration

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να εγκαταστήσω ubuntu (64bit) στο virtual box και μου βγάζει το μήνυμα:

vt-x hardware acceleration is not available on your system

Έχω ενεργοποιήσει hardware acceleration και virtualization στο BIOS. Ο επεξεργαστής μου είναι intel i5 4460 και είναι 64bit. Εχω επιλέξει ubuntu 64 bit στο virtualbox.

Τι μπορεί να φταίει;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

host windows 10 για απλή οικιακή χρήση.

Αφού μου βγάλει το μήνυμα μπουτάρει στο ubuntu και μετά μου λέει ότι δεν βλέπει 64bit επεξεργαστή :huh:

Επίσης και στο vbox έχω ενεργοποιήσει Vt-X/Amd-V.

Δοκίμασα να κατεβάσω ακόμη και έτοιμο virtual image αντι για iso και πάλι τα ίδια.

ΥΓ: Στο virtual box δουλεύω ήδη εγκαταστημένο για πειραματισμούς window 2012 server (64) και openvpn χωρίς πρόβλημα.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, The_Judas είπε

host windows 10 για απλή οικιακή χρήση.

Αφού μου βγάλει το μήνυμα μπουτάρει στο ubuntu και μετά μου λέει ότι δεν βλέπει 64bit επεξεργαστή :huh:

Επίσης και στο vbox έχω ενεργοποιήσει Vt-X/Amd-V.

Δοκίμασα να κατεβάσω ακόμη και έτοιμο virtual image αντι για iso και πάλι τα ίδια.

ΥΓ: Στο virtual box δουλεύω ήδη εγκαταστημένο για πειραματισμούς window 2012 server (64) και openvpn χωρίς πρόβλημα.

Πήγαινε στα windows features και κάνε disable τα hyperv. Στις τελευταίες εκδόσεις windows τα περνάει αυτόματα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, zx1234r είπε

Πήγαινε στα windows features και κάνε disable τα hyperv. Στις τελευταίες εκδόσεις windows τα περνάει αυτόματα.

Νομίζω τα ,home δεν υποστηρίζουν hyper v

4 ώρες πριν, The_Judas είπε

windows 10 έγραψα;  windows 7 έχω  :P

Δεν έχουν ενεργοποιημένο το hyper-v.

Τα Windows 7 που έχεις είναι 64bit?

Δημοσ.

win 7 ultimate 64 bit είναι σίγουρα.

Οπως είπα επίσης τρέχω στο virtualbox και windows 2012 64ρια χωρίς πρόβλημα.

Δημοσ.

Τελικά έφταιγε το Avast antivirus :rolleyes:

Στις ρυθμίσεις->troubleshooting έχει μια επιλογή "enable hardware assisted virtualization". To απενεργοποιούμε και λύνεται το πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, The_Judas είπε

win 7 ultimate 64 bit είναι σίγουρα.

Οπως είπα επίσης τρέχω στο virtualbox και windows 2012 64ρια χωρίς πρόβλημα.

Το 2ο το είπες με edit οπότε δεν το είδα ποτέ για να υποθέσω ότι τρέχει κάτι άλλο

Μια χαρά όμως αφού το βρήκες, αλλά γιατί δεν σου προκαλεί πρόβλημα και στο άλλο VM?

Δημοσ.

Ισως όταν το πέρασα να μην είχα avast, δεν θυμάμαι γιατί το έχω πολλά χρόνια.  Επίσης τo linux είναι πάντα πιο ιδιότροπο  :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...