Gerasimos80 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Έχω το εξής πρόβλημα. Οταν ανοιγβ από κλειστό το PC και με το που κάνω run οποιοδήποτε παιχνίδι ακόμα και hearthstone. To pc crasharei μετά από 5 λεπτά. Μετά το reset μπορεί να δουλεύει για μήνες συνεχόμενα χωρίς προβλημα. Συμβαινει μόνο την πρώτη φορά που ανοίγει από κλειστό και μόνο όταν ξεκι αω κάποιο game. Εχω αλλάξει μνήμες καρτα γραφικών έχω τρέξει Stock τον cpu και overclocked. Εχω κάνει upgrade το bios. Τίποτα 3 χρόνια το ίδιο πρόβλημα. Tο και χω συνηθίσει πλέον απλώς ήθελα να ξέρω αν υπάρχει άνθρωπος που να έχει συναντήσει κάτι παρομοιο
helicoid Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Δώσε κανονικά specs συστήματος να υπάρχουν. Μητρική, cpu, ram, gpu, psu, τι έχεις stock, τι clocked. Κι εμένα το μυαλό σε μητρική/gpu φάση bios/drivers πάει πρώτα. Θυμίζει cold boot προβλήματα που έχουν κάτι gigabyte μητρικές αλλά αν γίνεται μόνο όταν τρέχεις games (κι άμα δεν τρέχεις να δουλεύει κομπλέ) τότε μάλλον είναι κάτι άλλο. Διάβασε εδώ, ο τύπος είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εσένα και το έλυσε κάνοντας disable το XMP και σετάροντας τις RAM manually. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2019 από helicoid
boombastik Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Ίσως είναι πυκνωτής που όταν ζεσταθεί δουλεύει καλύτερα. Δες τους πυκνωτές κοντά στο pcie slot.
Gerasimos80 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) I7 5820k0oc sta 4.2ghz Nvidia 1080 founders 2400,16gb ram της corsair Msi gaming 7 motherboard Δεν βγάζει crash report. Δεν ξέρω αν έχει xmp και δεν ν ξέρω που είναι οι πυκνωτές. Είναι διακοπές δεν έχω το PC εδώ να τεσταρω Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2019 από Gerasimos80
Pstathece Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, Gerasimos80 είπε I7 5820k0oc sta 4.2ghz Nvidia 1080 founders 2400,16gb ram της corsair Msi gaming 7 motherboard Δεν βγάζει crash report. Δεν ξέρω αν έχει xmp και δεν ν ξέρω που είναι οι πυκνωτές. Είναι διακοπές δεν έχω το PC εδώ να τεσταρω Το pc είναι διακοπές? Xmp το βλέπεις από bios, στην καρτέλα με τις μνήμες θα λέει κάτι για xmp. Πυκνωτές είναι όλα εκείνα τα στρογγυλά βαρελάκια που υπάρχουν πάνω στην μητρική. Ο φίλος @boombastik ποιο πάνω μάλλον εννοεί να τους δεις μη τυχών και έχουν σκάσει, δηλαδή φθαρεί με το πέρασμα του χρόνου, με αποτέλεσμα να ανοίξουν απ' την πάνω πλευρά.
Gerasimos80 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 18 ώρες πριν, helicoid είπε Δώσε κανονικά specs συστήματος να υπάρχουν. Μητρική, cpu, ram, gpu, psu, τι έχεις stock, τι clocked. Κι εμένα το μυαλό σε μητρική/gpu φάση bios/drivers πάει πρώτα. Θυμίζει cold boot προβλήματα που έχουν κάτι gigabyte μητρικές αλλά αν γίνεται μόνο όταν τρέχεις games (κι άμα δεν τρέχεις να δουλεύει κομπλέ) τότε μάλλον είναι κάτι άλλο. Διάβασε εδώ, ο τύπος είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εσένα και το έλυσε κάνοντας disable το XMP και σετάροντας τις RAM manually. thanks to διαβασα θα το δοκιμασω μολις γυρίσω.
mcrae13 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Στις διακοπές σου θυμήθηκες να ζητήσεις βοήθεια στο φόρουμ για να κάνουμε troubleshooting όταν...γυρίσεις... πολύ λογικό φαίνεται..
Gerasimos80 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2019 18 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Στις διακοπές σου θυμήθηκες να ζητήσεις βοήθεια στο φόρουμ για να κάνουμε troubleshooting όταν...γυρίσεις... πολύ λογικό φαίνεται.. Τώρα Χαλαρώνω και τα σκέφτομαι σλλιως δουλεύω 12ωρα.
Weiss Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Είχα παρόμοιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε όταν έκανα τη μετάβαση σε windows 10. Σε μένα βέβαια chrashare σε cold boot οτιδήποτε και αν έκανα και με reset δούλευε κανονικά. Είχε να κάνει αν θυμάμαι καλά με τη λειτουργία fast startup ή hibernation , μόλις έγιναν disable από τα power options το πρόβλημα εξαφανίστηκε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα