Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, MTX είπε

δεν θα έπαιζα fifa και να με πλήρωναν όχι να τους πληρώσω και lootboxes

είχα στο pubg αντικείμενα που πούλησα 300 ευρώ στο steam market και νόμιζα ότι έπιασα τον τράγο από τα @@ , και δυο μήνες μετά τα ίδια αντικείμενα φτάσανε να κάνουνε και 1200 ευρώ , και κοπανιόμουνα , ο κόσμος έχει τρελαθεί έχει χαθεί κάθε μετρο

Στα σχολεία των ΗΠΑ θεωρείσαι πλέμπα αν δεν δίνεις λεφτά για αισθητικές αναβαθμίσεις(skins) στο Fortnite και τρως bullying. 

Μαθαίνουν στα παιδιά ότι είσαι φτωχομπινές αριστερός όταν δεν ταϊζεις μετόχους πολυεθνικών. Έχουν κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν περήφανοι και δεξιοί όταν είναι απλά στόκοι που ζουν για να έχουν άλλοι επαύλεις και να ταξιδεύουν συνέχεια σε όλο τον κόσμο. Ντρόπη στο ανθρώπινο είδος, όχι στα λαμόγια της ελεύθερης αγοράς. Αυτοί καλά κάνουν.

• Sad 1
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 ώρες πριν, music_lover είπε

Είναι απλό, ΜΗΝ τα αγοράζεται για να τα στείλουν από εκεί που ήρθαν.

Δεν είναι τόσο απλό. Είναι σαν να λες τον εθισμένο στον τζόγο σταμάτα να παίζεις, καθώς τα loot box είναι τζόγος, και τώρα σκέψου πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί να ξεκολλήσει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ πάντως προτιμώ να δώσω 10 ευρώ αν μου τα ζητήσει το παιδί μου να πάρει μια φορα στο τόσο ένα skin , παρα να κάτσει να το φαρμαρει με 500 ώρες παιχνιδιού , θα αποβλακωθεί παίζοντας και θα απέχει από δραστηριότητες άλλες τις ώρες αυτές , οποτε χίλιες φορες να του το πάρω έτσι , μιλάμε πάντα για normal πράγματα μια δυο φορες το χρόνο όχι κάθε εβδομάδα να χώνουμε λεφτά

Επεξ/σία από MTX
Δημοσ.

Εγώ δε καταλαβαίνω, δηλαδή επειδή θα αναφέρουν τις πιθανότητες παύει να είναι gambling?
Και στα "φρουτάκια" βλέπεις το RTP αλλά δε παύει να είναι τζόγος.
Για μένα όλα τα παιχνίδια με loot boxes πρέπει να γίνουν αυστηρά 21+

• Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Alexaras1991 είπε

Είναι κρίμα να βλέπω μια εταιριάρα σαν την Blizzard που είχε ορίσει την χρυσή εποχή του PC gaming με παιχνιδάρες σαν το Diablo 2, Warcraft 3, World of Warcraft, και Starcraft 2 να την χαλάει η απληστία της Activision με μετριότητες και πολλά lootboxes.

Απο τις λίγες εταιρίες που με πάθος έφτιαχναν παιχνίδια και όχι για το χρήμα.

starcraft1 εννοεις μαλλον.

Δημοσ.

Μ'αρέσει που λένε για lootboxes και όλο δείχνουν τα lootboxes του overwatch που ναι από τα ελάχιστα παιχνίδια που τα lootboxes δίνονται με το τσουβάλι στη διάρκεια του gameplay χωρίς να χρειάζεται να τα σκάσεις.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/8/2019 στις 2:31 ΜΜ, Alexaras1991 είπε

Είναι κρίμα να βλέπω μια εταιριάρα σαν την Blizzard που είχε ορίσει την χρυσή εποχή του PC gaming με παιχνιδάρες σαν το Diablo 2, Warcraft 3, World of Warcraft, και Starcraft 2 να την χαλάει η απληστία της Activision με μετριότητες και πολλά lootboxes.

Απο τις λίγες εταιρίες που με πάθος έφτιαχναν παιχνίδια και όχι για το χρήμα.

Στο επος τo Overwatch τα λουτμποξ ειναι μονο για κανα σκιν τα οποια τα μαζευεις και απο λεβελ αλλα και απο ματσακια καθε εβδομαδα.

Επεξ/σία από fanboy
Δημοσ.
Στις 10/8/2019 στις 1:18 ΜΜ, Playstationik είπε

Αναλφαβητος εισαι αν δεν ξερεις την Α Β οχι αν δεν ξερεις τι ειναι τα loot boxes οποτε μαντεψε ποιος ειναι ο ασχετος! 

Δεν κατάλαβα τίποτα :P

Στις 10/8/2019 στις 1:19 ΜΜ, MTX είπε

δεν θα έπαιζα fifa και να με πλήρωναν όχι να τους πληρώσω και lootboxes

είχα στο pubg αντικείμενα που πούλησα 300 ευρώ στο steam market και νόμιζα ότι έπιασα τον τράγο από τα @@ , και δυο μήνες μετά τα ίδια αντικείμενα φτάσανε να κάνουνε και 1200 ευρώ , και κοπανιόμουνα , ο κόσμος έχει τρελαθεί έχει χαθεί κάθε μετρο

Η τιμή που πουλάς αντικείμενα στο pbug είναι το πρόβλημα και το χάσιμο του μέτρου, ή ότι τα πουλάς και κάποιος τα αγοράζει, γενικότερα; 

...είναι μια εναλλακτική σκέψη 

Δημοσ.
Στις 10/8/2019 στις 1:12 ΜΜ, music_lover είπε

Εννοείται ότι δεν απευθύνομαι σε 8χρονα και εννοείται ότι τα 8χρονα δεν μπορούν να τα αγοράσουν μόνα τους, κάποιος άλλος τα καλομαθαίνει.

Αυτο ξανα πες το..... Injustice 2 PS4 εχει φτασει πανω απο 150αρι στον γιο μου απο τα εξτρα που του αγοραζει ο νονος του.

Γενικα τα εξτρα στα παιχνιδια ειναι πολλα χρηματα.

Θυμαμαι φιλο Dead or Alive να εχει παει στο 200αρι κοντα.

Δημοσ.
Στις 11/8/2019 στις 6:14 ΠΜ, chocorello είπε

Εγώ δε καταλαβαίνω, δηλαδή επειδή θα αναφέρουν τις πιθανότητες παύει να είναι gambling?
Και στα "φρουτάκια" βλέπεις το RTP αλλά δε παύει να είναι τζόγος.
Για μένα όλα τα παιχνίδια με loot boxes πρέπει να γίνουν αυστηρά 21+

Πως πληρώνει κάποιος για αυτά ?

Γιατί αν πληρώνει με πιστωτική πχ τότε ισχύει αυτόματα ο περιορισμός αυτός.

Δημοσ.
Στις 11/8/2019 στις 4:22 ΠΜ, MTX είπε

εγώ πάντως προτιμώ να δώσω 10 ευρώ αν μου τα ζητήσει το παιδί μου να πάρει μια φορα στο τόσο ένα skin , παρα να κάτσει να το φαρμαρει με 500 ώρες παιχνιδιού , θα αποβλακωθεί παίζοντας και θα απέχει από δραστηριότητες άλλες τις ώρες αυτές , οποτε χίλιες φορες να του το πάρω έτσι , μιλάμε πάντα για normal πράγματα μια δυο φορες το χρόνο όχι κάθε εβδομάδα να χώνουμε λεφτά

Δεν είμαι γονέας, αλλά τελείως φιλικά και χωρίς να θέλω καθόλου να κάνω κήρυγμα ίσως θα μπορούσες να ζητήσεις τη συμβουλή κάποιου παιδοψυχολόγου για αυτό. 

Νομίζω ότι τα παιδιά θα πρέπει από πολύ μικρά να "εκπαιδεύονται" για τα οφέλη της υπομονής και της προσπάθειας. Το easy mode στο gaming φαίνεται ακίνδυνο αρχικά (έλα μωρέ και τί έγινε, καλύτερα -10€ παρά +10 ώρες παιχνίδι να χαλάσει τα μάτια του) αλλά σε βάθος χρόνου ίσως ζητάει το easy mode και στη ζωή. 

Δεν αντιλέγω ότι δεν χρειάζεται να κομπλεξάρεται κιόλας το παιδί, αλλά με μέτρο. Ακόμα και αν αυτό το μέτρο είναι του στυλ "περίμενε 10 μέρες και αν ακόμα θέλεις το συγκεκριμένο skin τότε θα το πάρουμε". 

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, polaki είπε

Δεν είμαι γονέας, αλλά τελείως φιλικά και χωρίς να θέλω καθόλου να κάνω κήρυγμα ίσως θα μπορούσες να ζητήσεις τη συμβουλή κάποιου παιδοψυχολόγου για αυτό. 

Νομίζω ότι τα παιδιά θα πρέπει από πολύ μικρά να "εκπαιδεύονται" για τα οφέλη της υπομονής και της προσπάθειας. Το easy mode στο gaming φαίνεται ακίνδυνο αρχικά (έλα μωρέ και τί έγινε, καλύτερα -10€ παρά +10 ώρες παιχνίδι να χαλάσει τα μάτια του) αλλά σε βάθος χρόνου ίσως ζητάει το easy mode και στη ζωή. 

Δεν αντιλέγω ότι δεν χρειάζεται να κομπλεξάρεται κιόλας το παιδί, αλλά με μέτρο. Ακόμα και αν αυτό το μέτρο είναι του στυλ "περίμενε 10 μέρες και αν ακόμα θέλεις το συγκεκριμένο skin τότε θα το πάρουμε". 

ένα point έχεις εδώ που τα λέμε , αλλα τι να μου πει ο παιδοψυχολόγος φιλε μου , απλή λογική είναι , ένα skin που στο βάζουνε να το αγοράσεις δεν το φαρμαρεις εύκολα , δεν μιλάμε για 10 και 20 ώρες μιλάμε για μήνες πολλές φορες , αλλιώς δεν θα τα αγόραζε κανένας , και όπως είπα προτιμώ να δώσω υπό προϋπόθεσης 10 ευρώ και να ξεκολλήσει να πάει να παίξει έξω να κάνει δραστηριότητες , και στο κάτω κάτω , τα 10 ευρώ που θα γλιτώσω αποκεί θα τα δώσω στη ΔΕH για το ρεύμα που θα κάψει το computer αν είναι να κάτσει να το φαρμαρει , όσο για το άλλο που λες όλοι στη ζωή το easy mode ζητάνε , ειδικά ο ελληνάρας , αλλα όταν θα μεγαλώσει και θα πάει να δει πως βγαίνει το δεκαευρω θα το σκεφτεί άμα θα το δώσει για skin

Δημοσ.
Στις 10/8/2019 στις 7:27 ΜΜ, Broli007 είπε

"Pay to win" θα ειναι οποιοδηποτε παιχνιδι σου το κανει αναγκαστικο να πληρωσεις για να παρεις ενα χαρακτηρα, αντικειμενο ή ability που ειναι πολυ πιο δυνατο. Αν μπορεις απλα παιζοντας να αποκτησεις ακριβώς τα ιδια λεγεται "Pay to progress" γιατι απλα πληρωνεις για να παρεις κατι πιο γρηγορα και δεν ειναι αδυνατο να το αποκτησεις με αλλο τροπο. Απλα για να λεμε τα πραγματα και με το ονομά τους.

Περα απο αυτο, τα παιχνιδια τυπου "Pay to progress" για εμενα προσωπικα ειναι οκ, αν δεν θες να πληρωσεις απλα παιξε και αποκτησε το ετσι, αυτος ειναι ο σκοπος του και αλλωστε, καπως ομως πρεπει να βγαλουν και αυτοι τα χρηματα για τον χρονο που εριξαν, τους εργαζομενους που δουλεψαν οχι μονο για να το φτιαξουν αλλα για να λυσουν το καθε προβλημα που θα προκειψει στη πορεια ακομα και αν φταιει η μπακατελα που εχει ο καθενας και το βαφτιζει παιχνιδομηχανη καθως και για τα εξοδα για τους server (οταν μιλαμε για online gaming) για να εχεις εσυ να παιζεις "τζαμπα", δεν το κανουν για τη ψυχη της μανας τους ξερεις. Δεν ξερω με τι ασχολεισαι φιλε, αλλα δεν νομιζω να δουλευεις τζαμπα, ειτε παραγεις εργο, ειτε καποιο προιον, ειτε εισαι απλα μεσαζωντας ή εισοδηματιας, απαιτεις και εσυ απο τη μερια σου μια πληρωμη και δεν το μοιραζεις απο εδω και απο κει χωρις αυτο. Εφοσον δεν χρειαζεται να βαλεις το χερι στην τσεπη, οσο δυσκολο ή απιθανο ειναι να παρεις ενα αντικειμενο, ειναι δωρεαν για να παιξεις και να αποκτησεις πληρωνοντας με τον προσωπικο σου χρονο. Δεν μας υποχρεωνει κανενας να πληρωσουμε, και αν δεν μας αρεσει ο τροπος που λειτουργει ενα παιχνιδι, ειμαστε ελευθεροι να διαλεξουμε κατι αλλο με βαση τα γουστα μας και το τι ειμαστε διατεθιμενοι να κανουμε.

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου και για αυτό σταμάτησα να παίζω κάποια παιχνίδια και ο τρόπος που τα ξεχωρίζεις είναι σωστός. Αλλά κατά προσωπικής μου άποψης, όταν ένα παιχνίδι (μιλάω συγκεκριμένα για το hearthstone) σου λέει είμαι Pay to progress και χρειάζεσαι πάνω από μήνα για να κάνεις το progress που ο άλλος έκανα με 60 ευρώ, εγώ το χαρακτηρίζω σαν Pay to win. Απολύτως προσωπική μου άποψη. 

Εγώ πρακτικά αυτό που θέλω να πω, είναι ότι παιχνίδια σα το hearthstone τα χαρακτηρίζω μέσα μου σα Pay to win και όχι του progress, μιας και έχουν το multi-player κομμάτι τους. 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, DrLo είπε

Πως πληρώνει κάποιος για αυτά ?

Γιατί αν πληρώνει με πιστωτική πχ τότε ισχύει αυτόματα ο περιορισμός αυτός.

Τα παιχνίδια πρέπει να έχουν ένδειξη ηλικίας 21+, ασχέτως του πως θα καταφέρει το παιδί να βρει τρόπο να πληρώσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...