Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, zio10 είπε Τι προτείνεις; Εκτός από φυσικό αέριο που δεβ υπάρχει. Κάνει συχνά -10 και πιο κάτω. Πρέπει κάπου να είναι προστατευμένο το υγραέριο νομίζω αν πάμε σε αυτό. Άρα λες να πάμε σε υγραέριο ή πετρέλαιο; Άμα έχετε -10 επένδυσε όσο μπορείς στην μόνωση γιατί με το κομμάτι της θέρμανσης θα πελαγωνετε κάθε έτος ειδικά αν το σπίτι είναι μεγάλο. 1
zio10 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Άμα έχετε -10 επένδυσε όσο μπορείς στην μόνωση γιατί με το κομμάτι της θέρμανσης θα πελαγωνετε κάθε έτος ειδικά αν το σπίτι είναι μεγάλο. Δεν γίνονται όλα μαζί δυστυχώς...
Axelq Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Μερικοί δεν μπορούν να καταλάβουν πως το κλιματιστικό μπορεί να κάνει θαύματα όταν το σπίτι έχει πολύ καλή μόνωση. 1
LouCi4er Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Μερικοι δεν μπορουν να καταλαβουν οτι δεν εχουν ολοι την δυνατοτητα να δωσουν 10-15 χιλιαρικα για μονωση και κουφωματα.Δεν το λεω για εσενα Axelq,γενικα το λεω.Συμφωνω οτι αν δεν μονωσεις το σπιτι οικονομια δεν θα κανεις οτι και να βαλεις.Μακαρι βεβαια να ειχαν ολοι την δυνατοτητα αλλα δεν την εχουν.Ειναι και το εξοικονομω αλλα δυστυχως θελεις κανενα 5χιλιαρο για την τακτοποιηση.Πολλοι εχουν οτι να ναι στην αδεια.Τεσπα,κουβεντα να γινεται.
ParhsG Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 27 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Μερικοι δεν μπορουν να καταλαβουν οτι δεν εχουν ολοι την δυνατοτητα να δωσουν 10-15 χιλιαρικα για μονωση και κουφωματα.Δεν το λεω για εσενα Axelq,γενικα το λεω.Συμφωνω οτι αν δεν μονωσεις το σπιτι οικονομια δεν θα κανεις οτι και να βαλεις.Μακαρι βεβαια να ειχαν ολοι την δυνατοτητα αλλα δεν την εχουν.Ειναι και το εξοικονομω αλλα δυστυχως θελεις κανενα 5χιλιαρο για την τακτοποιηση.Πολλοι εχουν οτι να ναι στην αδεια.Τεσπα,κουβεντα να γινεται. Αν εχει 5 χιλιαρικα απο το να αλλαξει συστημα θερμανσης καλυτερα να επενδυση σε μονωση ομως η κουφωματα
mechpanos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Θα έλεγα αντλία θερμότητας, αλλά αν πιάνει συχνά -11, η αντλία θα κάνει συνέχεια defrosting και δεν θα υπάρχει ούτε καλή θέρμανση, ούτε οικονομική (ο βαθμός απόδοσης των Α.Θ. πέφτει δραματικά στις χαμηλές θερμοκρασίες!). Οπότε σε τέτοιες συνθήκες πραγματικά η καλύτερη επένδυση είναι στην θερμομόνωση. Τώρα σαν σύστημα θέρμανσης, πετρελαιάκι καλό και άγιο, σε τέτοιες περιπτώσεις. Το καλύτερο είναι αφού πάρεις τις γνώμες από εδώ, και αφού τις θεωρήσεις σαν γνώμες επιπέδου ίδιο με αυτό που ακούς στο καφενείο από τον κυρ-Μπάμπη και τον μπαρμπα-Μήτσο, να πας και σε κάποιον Μηχανολόγο έμπειρο σε τέτοια θέματα, που να μην το δει από την εμπορική πλευρά, να σου προτείνει αυτός ποια είναι η ενδεδειγμένη λύση, με βάση τις ανάγκες και τα κλιματολογικά δεδομένα της περιοχής σου. 1
zio10 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Το σπίτι έχει κουφώματα αλουμινίου και μια μέτρια μόνωση. Δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει κάτι άλλο σε αυτό το κομμάτι γιατί προέχει να φύγουν οι ξυλόσομπες και να μπει μια πιο <<καθαρή>> θέρμανση. Είμαι ακόμα μεταξύ πέλλετ και υγραερίου, νομίζω και τα δύο είναι πιο οικονομικά από το πετρέλαιο και το υγραέριο υπερτερεί στο ότι είναι πιο καθαρό πιστεύω. Τις επόμενες μέρες περιμένουμε να δούμε τι τιμές θα μας πουν.
mechpanos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Στις 31/12/2019 στις 1:37 ΜΜ, zio10 είπε Το σπίτι έχει κουφώματα αλουμινίου και μια μέτρια μόνωση. Δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει κάτι άλλο σε αυτό το κομμάτι γιατί προέχει να φύγουν οι ξυλόσομπες και να μπει μια πιο <<καθαρή>> θέρμανση. Είμαι ακόμα μεταξύ πέλλετ και υγραερίου, νομίζω και τα δύο είναι πιο οικονομικά από το πετρέλαιο και το υγραέριο υπερτερεί στο ότι είναι πιο καθαρό πιστεύω. Τις επόμενες μέρες περιμένουμε να δούμε τι τιμές θα μας πουν. Έτσι είναι. Υγραέριο κάνε υπόγεια την δεξαμενή σου για λόγους ασφαλείας. Τόσα έχουμε δει να γίνονται, ζούμε στην Ελλάδα με υψηλούς καύσωνες, πυρκαγιές. Δεν αξίζει το ρίσκο να βάλεις υπέργεια δίπλα στο σπίτι. Και να μπουν όλα τα ασφαλιστικά, ανιχνευτές κλπ από πιστοποιημένους τεχνίτες. 1 1
zio10 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 22 λεπτά πριν, mechpanos είπε Έτσι είναι. Υγραέριο κάνε υπόγεια την δεξαμενή σου για λόγους ασφαλείας. Τόσα έχουμε δει να γίνονται, ζούμε στην Ελλάδα με υψηλούς καύσωνες, πυρκαγιές. Δεν αξίζει το ρίσκο να βάλεις υπέργεια δίπλα στο σπίτι. Και να μπουν όλα τα ασφαλιστικά, ανιχνευτές κλπ από πιστοποιημένους τεχνίτες. Κατάλαβα...άρα πάμε σίγουρα σε έξτρα κόστος. Θα τα δούμε και τα δύο, σ' ευχαριστώ!
The_Judas Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 30/12/2019 στις 10:34 ΜΜ, LouCi4er είπε Μερικοι δεν μπορουν να καταλαβουν οτι δεν εχουν ολοι την δυνατοτητα να δωσουν 10-15 χιλιαρικα για μονωση και κουφωματα.Δεν το λεω για εσενα Axelq,γενικα το λεω.Συμφωνω οτι αν δεν μονωσεις το σπιτι οικονομια δεν θα κανεις οτι και να βαλεις.Μακαρι βεβαια να ειχαν ολοι την δυνατοτητα αλλα δεν την εχουν.Ειναι και το εξοικονομω αλλα δυστυχως θελεις κανενα 5χιλιαρο για την τακτοποιηση.Πολλοι εχουν οτι να ναι στην αδεια.Τεσπα,κουβεντα να γινεται. τι σπίτια έχετε που θέλουν 15.000 για μόνωση και κουφώματα; Εγώ στο εξοικονομώ έβαλα 3 μεγάλες δίφυλλες ανακλινόμενες πόρτες kommerling PVC + 2 μικρά παράθυρα + τα ρολά/παντζούρια με 2000 ευρώ. Η θερμοπρόσοψη πάει αναλόγως την εξωτερική επιφάνεια του σπιτιού. Νομίζω ότι αν μιλάμε για ένα απλό σπίτι σε πολυκατοικία εκεί πάνε οι τιμές. Αν μιλάμε για μονοκατοικία εξοχικό (ή σπίτι σε χωριό) που είναι εκτεθειμένο από όλες τις πλευρές, εκεί πράγματι ανεβαίνει το κόστος. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από The_Judas
lionheart82 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Στις 31/12/2019 στις 1:37 ΜΜ, zio10 είπε Το σπίτι έχει κουφώματα αλουμινίου και μια μέτρια μόνωση. Δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει κάτι άλλο σε αυτό το κομμάτι γιατί προέχει να φύγουν οι ξυλόσομπες και να μπει μια πιο <<καθαρή>> θέρμανση. Είμαι ακόμα μεταξύ πέλλετ και υγραερίου, νομίζω και τα δύο είναι πιο οικονομικά από το πετρέλαιο και το υγραέριο υπερτερεί στο ότι είναι πιο καθαρό πιστεύω. Τις επόμενες μέρες περιμένουμε να δούμε τι τιμές θα μας πουν. Χωρίς να το εχω διαβασει ολο το threat παρα μονο την τελευταία σελιδα να πω οτι εκτος απο εξωτερικο θερμοπρόσοψη μπορει να γινει και εσωτερικη θερμομόνωση με θερμο-γυψισανίδα για καπως ποιο οικονομικα (θελει προσοχη ομως για τις υγρασίες). τώρα για το υγραέριο/αέριο νομίζω πως είναι αρκετά καλή επιλογή απλά υπόψη (κάπου το διάβασα και στο forum) ότι για το υγραέριο / πετρέλαιο και γενικά οι μη ανανεώσιμες πήγες ενέργειας από το 2026 θα έχουν υποχρεωτικό επιπλέον φόρο ανά έτος, 1% εάν θυμάμαι καλά. Θα συμφωνήσω με τα παιδιά μόνωση και πάλι μόνωση, προσωπικά είμαι με αντλία θερμότητας στα ΒΠ αττικής και με 1βαθμό έξω έχω αρκετά μεγάλες καταναλώσεις και είναι και υβριδικό το σύστημα με πετρέλαιο μαζί. 1
zio10 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 4 ώρες πριν, lionheart82 είπε Χωρίς να το εχω διαβασει ολο το threat παρα μονο την τελευταία σελιδα να πω οτι εκτος απο εξωτερικο θερμοπρόσοψη μπορει να γινει και εσωτερικη θερμομόνωση με θερμο-γυψισανίδα για καπως ποιο οικονομικα (θελει προσοχη ομως για τις υγρασίες). τώρα για το υγραέριο/αέριο νομίζω πως είναι αρκετά καλή επιλογή απλά υπόψη (κάπου το διάβασα και στο forum) ότι για το υγραέριο / πετρέλαιο και γενικά οι μη ανανεώσιμες πήγες ενέργειας από το 2026 θα έχουν υποχρεωτικό επιπλέον φόρο ανά έτος, 1% εάν θυμάμαι καλά. Θα συμφωνήσω με τα παιδιά μόνωση και πάλι μόνωση, προσωπικά είμαι με αντλία θερμότητας στα ΒΠ αττικής και με 1βαθμό έξω έχω αρκετά μεγάλες καταναλώσεις και είναι και υβριδικό το σύστημα με πετρέλαιο μαζί. Ευχαριστώ για την απάντηση, όπως έγραψα μόνωση έξτρα δεν θα μπει σε αυτή τη φάση. Μόνο σύστημα θέρμανσης που θα είναι υγραέριο ή πέλλετ.
LouCi4er Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, The_Judas είπε τι σπίτια έχετε που θέλουν 15.000 για μόνωση και κουφώματα; Εγώ στο εξοικονομώ έβαλα 3 μεγάλες δίφυλλες ανακλινόμενες πόρτες kommerling PVC + 2 μικρά παράθυρα + τα ρολά/παντζούρια με 2000 ευρώ. Η θερμοπρόσοψη πάει αναλόγως την εξωτερική επιφάνεια του σπιτιού. Νομίζω ότι αν μιλάμε για ένα απλό σπίτι σε πολυκατοικία εκεί πάνε οι τιμές. Αν μιλάμε για μονοκατοικία εξοχικό (ή σπίτι σε χωριό) που είναι εκτεθειμένο από όλες τις πλευρές, εκεί πράγματι ανεβαίνει το κόστος. Εμενα το σπιτι ειναι μονοκατοικια 130τμ σε επαρχια,3 διπλες μπαλκονοπορτες (133Χ234 περιπου),3 πορτες (μια σαλονι,μια καθιστικο και μια κουζινοπορτα),3 παραθυρα (114Χ133) και ενα μικρο στο μπανιο.Εκτεθειμενο απ ολες τις πλευρες ειναι,δυστυχως.Μπορει να μην θελω 15 χιλιαρικα,παντως με 2 χιλιαρικα ουτε να κλασει δεν ερχεται ο αλουμινας.Με το εξοικονομω εννοειτε οτι συμφερει.Τεσπα,εμενα δεν με νοιαζει καθολου,κατω απο 25 βαθμους δεν πεφτω μεσα στο σπιτι.Μονο το 2017 που ειχε κατι -15 ζοριστηκα λιγο αλλα ας ειναι καλα ο ξυλολεβητας και η πλατη η δικια μου. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από LouCi4er 2
Xdanger Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Τα ηλιακά συστήματα υποβοήθησης θέρμανσης τα έχει χρησιμοποιήσει κανείς; Αξίζει τον κόπο;
12180 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2020 Ferroli με πέλετ έχει κανείς; Ο δικός μου μόλις δουλέψει λίγο, βγάζει σφάλμα Α04 , ιδιαίτερα τη νύχτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα