KFitilis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 ρε παιδια δεν έχει κανεις δεξαμενή υγραερίου να μας πει τι παιζει; Είμαι και εγω σε οικημα 170+120+50 αθηνα,γλυκα νερα και ψαχνουμε τι να κανουμε....Φυσικο αεριο δε περναει ακόμα, πετρελαιο και πελλετ δε ψηνομαστε. Αντλίες θερμότητας έχουν απορριφθει απο το ''αφεντικό'' λόγω κόστους...Οπότε καταλήγουμε σε υγραέριο...τι λετε αξίζει?
ParhsG Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, KFitilis είπε ρε παιδια δεν έχει κανεις δεξαμενή υγραερίου να μας πει τι παιζει; Είμαι και εγω σε οικημα 170+120+50 αθηνα,γλυκα νερα και ψαχνουμε τι να κανουμε....Φυσικο αεριο δε περναει ακόμα, πετρελαιο και πελλετ δε ψηνομαστε. Αντλίες θερμότητας έχουν απορριφθει απο το ''αφεντικό'' λόγω κόστους...Οπότε καταλήγουμε σε υγραέριο...τι λετε αξίζει? Και εγω ιδια φαση ειμαι. Ειναι πολυ μεγαλο το σπιτι σου. Εχεις χωρο για δεξαμςνη;
KFitilis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, ParhsG είπε Και εγω ιδια φαση ειμαι. Ειναι πολυ μεγαλο το σπιτι σου. Εχεις χωρο για δεξαμςνη; δεν εχουμε κάνει καμία μελέτη, δεν εχουμε φωνάξει ακόμα κανέναν....Απλα το ''αφεντικό'' λεει για δεξαμενή υγραερίου επειδη κάποιος συγγενής είναι ικανοποιήμενος...Τρέχα γύρευε...Εχουμε δύο μικρούς κήπους, κάπου εκεί εχουμε σκοπό να την βάλουμε...Εγω λογιστής ειμαι, δεν εχω ιδέα απο αυτά....:D
ParhsG Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, KFitilis είπε δεν εχουμε κάνει καμία μελέτη, δεν εχουμε φωνάξει ακόμα κανέναν....Απλα το ''αφεντικό'' λεει για δεξαμενή υγραερίου επειδη κάποιος συγγενής είναι ικανοποιήμενος...Τρέχα γύρευε...Εχουμε δύο μικρούς κήπους, κάπου εκεί εχουμε σκοπό να την βάλουμε...Εγω λογιστής ειμαι, δεν εχω ιδέα απο αυτά....:D Βασικα η μονωση ειναι πολυ σημαντικη. Τωρα εχει 22 βαθμους σε σπιτι που ειμαι με 3 βαθμους εξω μονο με ενα κλιματιστικο σε χωρο 150τετραγωνικων σε βουνο λογω καλης μονωσης. Πιστευω πετρελαιο ειναι πιο απλο με εναν καλο λεβητα. Δεξαμενη εχει αλλα θεματα. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2019 από ParhsG
KFitilis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, ParhsG είπε Βασικα η μονωση ειναι πολυ σημαντικη. Τωρα εχει 22 βαθμους σε σπιτι που ειμαι με 3 βαθμους εξω μονο με ενα κλιματιστικο σε χωρο 150τετραγωνικων σε βουνο λογω καλης μονωσης. Πιστευω πετρελαιο ειναι πιο απλο με εναν καλο λεβητα. Δεξαμενη εχει αλλα θεματα. Το πετρελαιο ισως απορριφθεί λογω κόστους....τι εχεις ακούσει για δεξαμενες?
Son^Goku Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Το πιο καθαρό και οικονομικό είναι αντλία θερμότητας αέρα νερού με σώματα (που αν προυπάρχουν βγαίνει ακόμα πιο οικονομικό) σε συνδυασμό με φωτοβολταϊκά.
ParhsG Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, KFitilis είπε Το πετρελαιο ισως απορριφθεί λογω κόστους....τι εχεις ακούσει για δεξαμενες? Κοιτα αν ψαξεις θα δεις πως κερδιζεις ενα 15% . Θα σου πουν οτι κερδιζεις 40 με 45% αλλα δεν ισχυει. Θα σου πουν πως οι λεβητες αεριου ειναι φτηνοτεροι που ισχυει αλλα γραμμη αεριου εως δεξαμενη εμενα θελουν 1200ευρω και αλλα τ0σα δεξαμενη συν λεφτα για σκαψιμο συν χτιστη χωρια που θες καθε μερικα χρονια ελεγχο. Εκτοσ αν τη βαλεις υπεργεια . Στην αγγλια παντως ειναι πιο ακριβο το lpg απο πετρελαιο.
KFitilis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, ParhsG είπε Κοιτα αν ψαξεις θα δεις πως κερδιζεις ενα 15% . Θα σου πουν οτι κερδιζεις 40 με 45% αλλα δεν ισχυει. Θα σου πουν πως οι λεβητες αεριου ειναι φτηνοτεροι που ισχυει αλλα γραμμη αεριου εως δεξαμενη εμενα θελουν 1200ευρω και αλλα τ0σα δεξαμενη συν λεφτα για σκαψιμο συν χτιστη χωρια που θες καθε μερικα χρονια ελεγχο. Εκτοσ αν τη βαλεις υπεργεια . Στην αγγλια παντως ειναι πιο ακριβο το lpg απο πετρελαιο. την δεξαμενη σκεφτομαστε πανω απο την γη, απο αυτα που ακουω απο πεθερο.....Υπάρχει κάποιος κινδυνος, τι πρεπει να προσεξει κάποιος με δεξαμενή υγραερίου?
LouCi4er Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Το πελλετ το παραγγέλνεις έτοιμο και έρχεται σε σάκους κάποιων κιλών, αν έχεις λέβητα η σομπα πελλετ το μόνο που κάνεις είναι να κατεβαίνεις τουλάχιστον μια φορά την μέρα να αδειάζεις τον σάκο στην δεξαμενη και μετά αυτή τροφοδοτεί σιγά σιγά τον θάλαμο καύσης με πελλετ ανάλογα της ρύθμισης. Στους λέβητες ξύλου η ξυλόσομπες πρέπει εσύ να πετάς τα κούτσουρα μέσα οπότε γλιτώνεις σε σημαντικό βαθμό τα χαμαλικια. Ξερω Βασιλη πως δουλευουν οι καυστηρες πελλετ,το δεν εχω ασχοληθει που γραφω εννοω οτι δεν εχω δουλεψει εγω ο ιδιος πελλετ για να εχω γνωμη.Εχει φιλος πελλετ και σκεψου οτι εκαιγε 4000€ πετρελαιο (140τμ σπιτι συν καμια 100τμ καφετερια) και εβαλε περισυ εναν 12αρη Ferroli στον υπαρχοντα λεβητα πετρελαιου.Επειδη ειναι λιγο ψευτης και δεν παραδεχεται οτι εκανε μια τρυπα στο νερο (εγω του ελεγα οτι αν δεν δωσει λεφτα για μονωση οικονομια δεν θα κανει μονο με αλλαγη απο πετρελαιο σε πελλετ αλλα δεν ακουγε) απ οτι μου ειπε εκαψε περιπου 9 παλετες πελλετ που ειναι κοντα στα 3 χιλιαρικα(320€ η παλετα εχει το πελλετ που παιρνει).Αν σκεφτεις οτι δεν ειχε και τοσο βαρυ χειμωνα περισυ οσο αλλα χρονια,τιποτα δεν εκανε,τσαμπα πεταξε 1500€ στον Ferroli.Eπισης εχω ξυλολεβητα απο το 2016 οποτε μην μου εξηγεις πως τροφοδοτεις εναν λεβητα ξυλου,ξερω απο πρωτο χερι. zio,καλα το σκεφτεσαι για λεβητα ξυλου-πελλετ αλλα θα σου πω οτι ειναι καλυτερα να ειναι ή το ενα ή το αλλο διοτι αλλη φιλοσοφια το ξυλο,αλλη το πελλετ.Για μενα μην ασχολεισαι με στερεα καυσιμα. 1
ParhsG Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, KFitilis είπε την δεξαμενη σκεφτομαστε πανω απο την γη, απο αυτα που ακουω απο πεθερο.....Υπάρχει κάποιος κινδυνος, τι πρεπει να προσεξει κάποιος με δεξαμενή υγραερίου? Αν γινουν οπως πρεπει δεν εχεις κινδυνο αλλα θελει κανονικα αποσταση 7 μετρα απο οτιδηποτε για 1000ρια. Κατι που αμφιβάλλω αλλα τουλάχιστον δεν έχουμε δει εκρήξεις εως τώρα. Για μένα τα αρνητικά ειναι: Έχεις ενα καζάνι με προπάνιο στην αυλή σου και δεν ειναι οτι πιο ομορφο και μπορει να ενοχλησει περιεργους γειτονες Αγοράζεις από λιγότερες εταιρίες με οτι σημαίνει αυτο - δε ξερω αν τα ωραρια/δρομολογια τους βολεύουν για ανεφοδιασμο και με μεγαλο σπιτι που εχεις θα θες μεγαλη δεξαμενη... και αν εχεις μεγαλη δεξαμενη μπορει να θες εξαερωτη Αν δεις και σε αυτό το θέμα κανονικά θες άδεια πολεοδομίας που είναι μερικά χιλιάρικα.. δε το έχω εξακριβώσει άλλα λένε πως χρειάζεται δήλωση η κάτι Αν πάρεις δεξαμενή με χρησιδάνειο στην αττική θέλουν 600€ και έχεις δέσμευση να βάζεις κάθε χρόνο συγκεκριμένη ποσότητα μόνο απο την εταιρία Για 20 μέτρα σωλήνες για αεριο θελουν 1500 σε εμένα οσοι εχω ζητήσει προσφορά εως τη δεξαμενή Λίγοι έχουν εμπειρία με υγραέριο. Οπως μπορουν να σε κλέψουν στο πετρελαιο μπορουν και στο αεριο... που δεν ειναι ευκολο να το μετρήσεις λογω μεταβαλομενου ογκου απο τη θερμοκρασια κτλ Tα θετικά είναι: Πιο καθαρή λειτουργία λέβητα Μικροτεροι επιτοιχειοι λεβητες Λιγοτερο θορυβο Μπορεί να δουλέψει ανάλογα τη ζήτηση (modulating) Πιο φτηνοί λέβητες Δεν έχεις βρωμιά πετρελαίου, σκονες κτλ Μπορείς να έχεις ζεστό νερό χρήσης άμεσα - αν και κάποιοι λενε πως με άνοιξε κλείσε δεν ειναι τοσο καλό Εχω ζητησει προσφορές απο 6 περιπου εταιρίες και έχω πάρει απαντηση απο τις 3. Οι υπολοιπες 3 εχω παρει 5-6 τηλεφωνα να τους το θυμισω και δεν θελουν να ασχοληθουν ή δε μου το λενε μαλλον. Βεβαια ολοι διαφημιζουν οτι βαζουν δεξαμενες κτλ. Εγω απλα τους στελνω σχεδιο/κατοψεις. 11 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Ξερω Βασιλη πως δουλευουν οι καυστηρες πελλετ,το δεν εχω ασχοληθει που γραφω εννοω οτι δεν εχω δουλεψει εγω ο ιδιος πελλετ για να εχω γνωμη.Εχει φιλος πελλετ και σκεψου οτι εκαιγε 4000€ πετρελαιο (140τμ σπιτι συν καμια 100τμ καφετερια) και εβαλε περισυ εναν 12αρη Ferroli στον υπαρχοντα λεβητα πετρελαιου.Επειδη ειναι λιγο ψευτης και δεν παραδεχεται οτι εκανε μια τρυπα στο νερο (εγω του ελεγα οτι αν δεν δωσει λεφτα για μονωση οικονομια δεν θα κανει μονο με αλλαγη απο πετρελαιο σε πελλετ αλλα δεν ακουγε) απ οτι μου ειπε εκαψε περιπου 9 παλετες πελλετ που ειναι κοντα στα 3 χιλιαρικα(320€ η παλετα εχει το πελλετ που παιρνει).Αν σκεφτεις οτι δεν ειχε και τοσο βαρυ χειμωνα περισυ οσο αλλα χρονια,τιποτα δεν εκανε,τσαμπα πεταξε 1500€ στον Ferroli.Eπισης εχω ξυλολεβητα απο το 2016 οποτε μην μου εξηγεις πως τροφοδοτεις εναν λεβητα ξυλου,ξερω απο πρωτο χερι. zio,καλα το σκεφτεσαι για λεβητα ξυλου-πελλετ αλλα θα σου πω οτι ειναι καλυτερα να ειναι ή το ενα ή το αλλο διοτι αλλη φιλοσοφια το ξυλο,αλλη το πελλετ.Για μενα μην ασχολεισαι με στερεα καυσιμα. Δυστυχως πολυς κοσμος δε μπορει να καταλάβει τη διαφορά που κάνει η μονωση Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2019 από ParhsG 3
zio10 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, guzel είπε 2020 και ο κόσμος χρησιμοποιεί ακόμη πέλλετ ; Ο Χριστός και η Παναγία δλδ Τι προτείνεις; Εκτός από φυσικό αέριο που δεβ υπάρχει. 4 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Χρησιμοποιούν πάρα πολλοί όχι μόνο Ελλάδα αλλά και εξωτερικό, κύριος λόγος οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και κόστος πετρελαιου ενώ φυσικό αέριο μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμα. Ε το ίδιο είναι σχεδόν, το ένα είναι σε φιαλη υπό πίεση και μπορεί να περιλαμβάνει μίγμα προπανιου βουτανιου ενώ το άλλο ρέει μέσα σε σωληνα. Αν έχεις φιάλες υγραερίου και είναι εκτεθειμένες μπορείς να κανονίσεις να τις βάζεις σε ντουλαπάκι αλλά όπως και να έχει δεν παίζει να σου δημιουργήσει θέμα το κρύο εκτός αν μιλάμε ξέρω γω - 10. Κάνει συχνά -10 και πιο κάτω. Πρέπει κάπου να είναι προστατευμένο το υγραέριο νομίζω αν πάμε σε αυτό. 58 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Ξερω Βασιλη πως δουλευουν οι καυστηρες πελλετ,το δεν εχω ασχοληθει που γραφω εννοω οτι δεν εχω δουλεψει εγω ο ιδιος πελλετ για να εχω γνωμη.Εχει φιλος πελλετ και σκεψου οτι εκαιγε 4000€ πετρελαιο (140τμ σπιτι συν καμια 100τμ καφετερια) και εβαλε περισυ εναν 12αρη Ferroli στον υπαρχοντα λεβητα πετρελαιου.Επειδη ειναι λιγο ψευτης και δεν παραδεχεται οτι εκανε μια τρυπα στο νερο (εγω του ελεγα οτι αν δεν δωσει λεφτα για μονωση οικονομια δεν θα κανει μονο με αλλαγη απο πετρελαιο σε πελλετ αλλα δεν ακουγε) απ οτι μου ειπε εκαψε περιπου 9 παλετες πελλετ που ειναι κοντα στα 3 χιλιαρικα(320€ η παλετα εχει το πελλετ που παιρνει).Αν σκεφτεις οτι δεν ειχε και τοσο βαρυ χειμωνα περισυ οσο αλλα χρονια,τιποτα δεν εκανε,τσαμπα πεταξε 1500€ στον Ferroli.Eπισης εχω ξυλολεβητα απο το 2016 οποτε μην μου εξηγεις πως τροφοδοτεις εναν λεβητα ξυλου,ξερω απο πρωτο χερι. zio,καλα το σκεφτεσαι για λεβητα ξυλου-πελλετ αλλα θα σου πω οτι ειναι καλυτερα να ειναι ή το ενα ή το αλλο διοτι αλλη φιλοσοφια το ξυλο,αλλη το πελλετ.Για μενα μην ασχολεισαι με στερεα καυσιμα. Άρα λες να πάμε σε υγραέριο ή πετρέλαιο;
LouCi4er Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, zio10 είπε Άρα λες να πάμε σε υγραέριο ή πετρέλαιο; Το ξυλο ειναι περιπλοκο,δεν μπορεις να το ρεγουλαρεις.Να βαλεις δλδ τον θερμοστατη στο 22 πχ μεσα στο σπιτι.Επιασε 22,ο ξυλολεβητας τι θα κανει τα ξυλα,θα τα σβησει?Γινεται με buffer αλλα το κοστος ξεφευγει.Γενικα ο ξυλολεβητας για να σου δωσω να καταλαβεις δεν ειναι για χωρες οπως η Ελλαδα,ειναι για Πολωνια,Τσεχια κτλ.Οταν πιασει Νοεμβριος θα αναψουν τους ξυλολεβητες και θα τους σβησουν τον Απριλιο(μπορει και πιο μετα).Ελλαδα την μια μερα εχει μειον,την αλλη 15 βαθμους και παει λεγοντας.Οτι χειροτερο για τον ξυλολεβητα να δουλευει με σκαμπανευασματα.Πελλετ ειναι πολυ πιο καθαρο,πολυ πιο ξεκουραστο αλλα λιγο μπελαλιδικο στην αρχη μεχρι να το μαθεις.Οικονομια σε σχεση με το πετρελαιο δεν προκειται να κανεις οποτε γιατι να ασχοληθεις?Εγω προτεινω υγραεριο.Υπαρχουν και καινουργιοι λεβητες πετρελαιου συμπυκνωσης που ειναι πολυ οικονομικοι (στην καταναλωση,οχι στην αγορα) αλλα πραγματικα με την τιμη που εχει το πετρελαιο δεν μου παει η καρδια να προτεινω κατι τετοιο ασε που εχουν ολοι απο 2000€ και πανω.Οποτε παιρνεις εναν BAXI και θα εισαι μια χαρα. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2019 από LouCi4er 1 1
ParhsG Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Απο μεγαλη εταιρια στο χωρο που εισαγει δεξαμενες. https://www.andrianos.gr/gr/nea/arthra/erevna-tou-emp-gia-to-kostos-thermansis-apo-diafores-texnologies-2016 Αν δειτε το κοστος με υγραεριο εναντι πετρελαιου το ετησιο κερδος θεωρητικα ειναι 60 με 120ευρω Αν δε σας ενοχλει οτι δεν ειστε 100% νομιμοι, οι περιορισμοι του χρησιδανειου και το εξτρα κοστος για σωληνες καθως και οτι πιανει χωρο στο οικοπεδο οκ. Και εγω το σκεφτομαι αλλα η δεξαμενη ειναι ενα μεγαλο θεμα πιστευω και δε νομιζω οτι αξιζει το κοπο για τοσα λιγα χρηματα χωρια που αν εχεις κλιματιστικα μπορει να αναβεις λιγοτερο τη θέρμανση. Επεξ/σία 29 Δεκεμβρίου 2019 από ParhsG 1
zio10 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, LouCi4er είπε Το ξυλο ειναι περιπλοκο,δεν μπορεις να το ρεγουλαρεις.Να βαλεις δλδ τον θερμοστατη στο 22 πχ μεσα στο σπιτι.Επιασε 22,ο ξυλολεβητας τι θα κανει τα ξυλα,θα τα σβησει?Γινεται με buffer αλλα το κοστος ξεφευγει.Γενικα ο ξυλολεβητας για να σου δωσω να καταλαβεις δεν ειναι για χωρες οπως η Ελλαδα,ειναι για Πολωνια,Τσεχια κτλ.Οταν πιασει Νοεμβριος θα αναψουν τους ξυλολεβητες και θα τους σβησουν τον Απριλιο(μπορει και πιο μετα).Ελλαδα την μια μερα εχει μειον,την αλλη 15 βαθμους και παει λεγοντας.Οτι χειροτερο για τον ξυλολεβητα να δουλευει με σκαμπανευασματα.Πελλετ ειναι πολυ πιο καθαρο,πολυ πιο ξεκουραστο αλλα λιγο μπελαλιδικο στην αρχη μεχρι να το μαθεις.Οικονομια σε σχεση με το πετρελαιο δεν προκειται να κανεις οποτε γιατι να ασχοληθεις?Εγω προτεινω υγραεριο.Υπαρχουν και καινουργιοι λεβητες πετρελαιου συμπυκνωσης που ειναι πολυ οικονομικοι (στην καταναλωση,οχι στην αγορα) αλλα πραγματικα με την τιμη που εχει το πετρελαιο δεν μου παει η καρδια να προτεινω κατι τετοιο ασε που εχουν ολοι απο 2000€ και πανω.Οποτε παιρνεις εναν BAXI και θα εισαι μια χαρα. Ξυλολέβητα δεν σκεφτόμαστε. Απλά επειδή σκεφτόμαστε το πέλλετ έλεγα μήπως υπάρχει δυνατότητα να καίει και ξύλο, για να μη πάνε χαμένα τα φετινά και για αν και όποτε χρειαστεί. Αλλά βλέπω πως μάλλον για υγραέριο πρέπει να πάμε. Ίσως με μπουκάλες στην αρχή και αργότερα δεξαμενή, ανάλογα το κόστος.
ParhsG Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, zio10 είπε Ξυλολέβητα δεν σκεφτόμαστε. Απλά επειδή σκεφτόμαστε το πέλλετ έλεγα μήπως υπάρχει δυνατότητα να καίει και ξύλο, για να μη πάνε χαμένα τα φετινά και για αν και όποτε χρειαστεί. Αλλά βλέπω πως μάλλον για υγραέριο πρέπει να πάμε. Ίσως με μπουκάλες στην αρχή και αργότερα δεξαμενή, ανάλογα το κόστος. Για μπουκαλες δεν ειναι οτι καλυτερο παντως και οσοι εχουν βαλει τους εχει φυγει η μεση. Επισης το οποιο κερδος χανετε λογο του οτι ειναι πιο ακριβα απι χυμα σε δεξαμενη. Αν συγκρινουμε με αθλιους διαλυμενους καυστηρες απο κακη ρυθμιση κτλ που υπαρχουν στα περισσότερα λεβητοστασια τοτε ναι θα ειναι πιο οικονομικο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα