Προς το περιεχόμενο

Coffe Lake normal temps

Occultist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα δεν συμβουλεψα κατι στο φιλο. Του εγραψα πως δουλευουν τα llc σε asus/asrock σε benches που ετρεξα παλιοτερα. Τωρα αν καποιος φοβαται για degrade με 1.20vcore πασο. Θα το βαλω llc 5 και θα ανεβασω λιγο vcore αν ειναι για να εξαλλειψω τα spikes.

Επεξ/σία από Arkin
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 λεπτά πριν, Occultist είπε

Τα c-states, είναι απαραίτητο να τα κόψεις; Δε γίνεται δουλειά χωρίς να κατεβάζεις Πτολεμαΐδα;

μετά από συμβουλή του Psycho_warhead για να μην προκαλείτε stuttering

Μόλις τώρα, 7nisiotis είπε

Ε και γω μέχρι τα 1.29 τον πάω παραπάνω δε τα έχω για τα 5

4.9 με 1.29 ψιλοβγάζει

Δεν εχει νοημα και παραπανω vcore αδικα ανεβαινουν θερμοκρασιες/καταναλωση για ενα πολυ μικρο boost. Ο φιλος Occultist θα πρεπει αρχικα να βρει σε πιο vcore ειναι stable στα 4.8 και μετα να δει που θα τον αφησει και να πειραξει llc/vccia/vccio. Σε stock παει μεχρι 4.3 all core. Στα 4.8 θα δει καλο boost.

1 λεπτό πριν, 7nisiotis είπε

4.8 με 1.27 θα τα έχει πιστευω

Μιλαμε σε πμ μεχρι 1.30 να παει παραπανω οχι με τη συγκεκριμενη μητρικη. Ακομα και 4.7 να τον αφησει παλι ειναι καλυτερα απο τα 4.3. 

9 ώρες πριν, Occultist είπε

Τα c-states, είναι απαραίτητο να τα κόψεις; Δε γίνεται δουλειά χωρίς να κατεβάζεις Πτολεμαΐδα;

ποτέ δεν τα έχω κόψει και εγώ τα c states όπως αναφέρει και ο @mcrae13....

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η ψήκτρα που έχει το παιδί μόνο για στοκ κάνει άμα αλλάξει στο μέλλον ας δοκιμάσει και παραπάνω

για τα spikes που λέτε το μόνο πρόγραμμα που βλέπει παραπάνω vcore από οτι δείχνουν hwwinfo  κτλπ

είναι το occt 

τον προηγούμενο 8700κ που είχα τον ειχα στα 5 με  1.35, heavy load τα hwinfo/hwmonitor μου έδειχναν max 1.36

όταν έτρεχα occt έβλεπα το vcore να πηγαίνει και 1.40+ μέσα από το πρόγραμμα ενώ τα άλλα συνέχιζαν να δείχνουν 1.36

Επεξ/σία από FORIS78
  • Like 1

Στις 16/9/2019 στις 10:48 ΠΜ, FORIS78 είπε

η ψήκτρα που έχει το παιδί μόνο για στοκ κάνει άμα αλλάξει στο μέλλον ας δοκιμάσει και παραπάνω

για τα spikes που λέτε το μόνο πρόγραμμα που βλέπει παραπάνω vcore από οτι δείχνουν hwwinfo  κτλπ

είναι το occt 

τον προηγούμενο 8700κ που είχα τον ειχα στα 5 με  1.35, heavy load τα hwinfo/hwmonitor μου έδειχναν max 1.36

όταν έτρεχα occt έβλεπα το vcore να πηγαίνει και 1.40+ μέσα από το πρόγραμμα ενώ τα άλλα συνέχιζαν να δείχνουν 1.36

Εντάξει, αξιοπρεπέστατη ψύκτρα έχει. 4.6-4.7 θεωρώ ότι τα έχει (με λογικό v πάντα).

Ο buildzoid, αν δεις το video που παρέθεσε ο @mcrae13, προτείνει το llc2/llc3 στις asrock μητρικές.

Με llc1 και βλέπω vdroop (και όχι overshoot του v), αλλά μάλλον το hwinfo (βάσει των όσων αναφέρεις για τις ενδείξεις που λαμβάνει -thx, btw, για το tip-) δεν μας τα λέει καλά.

Βασικά, οι ενδείξεις για το v εξαρτώνται και από την εκάστοτε μητρική. Μύλος με λίγα λόγια...

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε

Εντάξει, αξιοπρεπέστατη ψύκτρα έχει. 4.6-4.7 θεωρώ ότι τα έχει (με λογικό v πάντα).

Ο buildzoid, αν δεις το video που παρέθεσε ο @mcrae13, προτείνει το llc2/llc3 στις asrock μητρικές.

Με llc1 και βλέπω vdroop (και όχι overshoot του v), αλλά μάλλον το hwinfo (βάσει των όσων αναφέρεις για τις ενδείξεις που λαμβάνει -thx, btw, για το tip-) δεν μας τα λέει καλά.

Βασικά, οι ενδείξεις για το v εξαρτώνται και από την εκάστοτε μητρική. Μύλος με λίγα λόγια...

οι asrock στο Ζ370  με llc1 (που και πάλι υπήρχε vdroop) σταθεροποιούνταν καλά και σε χαμηλά vcore.......όταν παίζεις σε ψηλό vcore καλύτερα llc2......το llc3 στην taichi δεν μου δούλεψε ποτέ.....γενικώς το llc στις asrock Ζ370 λειτουργούν καλά μόνο το llc1 και llc2.....

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 3

23 λεπτά πριν, BabisTs είπε

οι asrock στο Ζ370  με llc1 (που και πάλι υπήρχε vdroop) σταθεροποιούνταν καλά και σε χαμηλά vcore.......όταν παίζεις σε ψηλό vcore καλύτερα llc2......το llc3 στην taichi δεν μου δούλεψε ποτέ.....γενικώς το llc στις asrock Ζ370 λειτουργούν καλά μόνο το llc1 και llc2.....

Bro, το λέω για τα spikes που κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να πιάσει.

Έχω καταλάβει (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι μπορεί να βλέπεις vdroop, οπότε νομίζεις ότι όλα είναι ok, και το v να κάνει, έστω και στιγμιαία, spikes στον θεό, κάτι πολύ επικίνδυνο.

Προφανώς, βέβαια, άλλο headroom έχεις με χαμηλότερο vcore -έστω και αν τα spikes είναι υψηλά, πάλι θα είσαι (λογικά) στα safe όρια- και άλλο με υψηλότερο vcore.

Με χαμηλό vcore, μπορεί το llc1 να είναι η optimal επιλογή (με την έννοια των "ασφαλών" spikes).

Αν παίζεις με υψηλότερο vcore, llc2 και τέλος.

Ίσως αυτή είναι μία διευκρίνιση που δεν έκανε ο buildzoid (αν ισχύουν όσα γράφω).

Το θέμα είναι πως ποτέ δεν θα ξέρουμε με ασφάλεια πόσο v παρέχουμε στον cpu. Είχε ανεβάσει σχετικό video και το gamers nexus, όπου φαινόταν πώς μπορείς να "σκοτώσεις" το cpu σου ακόμα κι αν νομίζεις ότι δίνεις safe v και έχεις προβεί σε mild oc.

• Like 2

5 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε

Bro, το λέω για τα spikes που κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να πιάσει.

Έχω καταλάβει (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι μπορεί να βλέπεις vdroop, οπότε νομίζεις ότι όλα είναι ok, και το v να κάνει, έστω και στιγμιαία, spikes στον θεό, κάτι πολύ επικίνδυνο.

Προφανώς, βέβαια, άλλο headroom έχεις με χαμηλότερο vcore -έστω και αν τα spikes είναι υψηλά, πάλι θα είσαι (λογικά) στα safe όρια- και άλλο με υψηλότερο vcore.

Με χαμηλό vcore, μπορεί το llc1 να είναι η optimal επιλογή (με την έννοια των "ασφαλών" spikes).

Αν παίζεις με υψηλότερο vcore, llc2 και τέλος.

Ίσως αυτή είναι μία διευκρίνιση που δεν έκανε ο buildzoid (αν ισχύουν όσα γράφω).

Το θέμα είναι πως ποτέ δεν θα ξέρουμε με ασφάλεια πόσο v παρέχουμε στον cpu. Είχε ανεβάσει σχετικό video και το gamers nexus, όπου φαινόταν πώς μπορείς να "σκοτώσεις" το cpu σου ακόμα κι αν νομίζεις ότι δίνεις safe v και έχεις προβεί σε mild oc.

έτσι ακριβώς...τα spikes επειδή δεν τα βλέπεις τότε είναι ανάλογα σε τι vcore παίζεις....αν είσαι χαμηλά σε vcore το llc1 είναι κομπλέ στην asrock.....αν παίζεις για μεγάλα νούμερα σε υψηλό vcore τότε είναι μονόδρομος το llc2....

• Like 2

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχει κάποιος πλήρες set ρυθμίσεων BIOS, για ένα συντηρητικό oc στο σύστημα της υπογραφής μου, είναι ευπρόσδεκτη πληροφορία...

(Κάτι guides που βρήκα από εδώ και από εκεί, καθώς και οι οι προηγούμενες προτάσεις στο thread, ΔΕΝ είχαν αποτέλεσμα, πάντως. Ίσως έπεσα σε μπανάνα)

Επεξ/σία από Occultist

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...