Occultist Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 50 λεπτά πριν, Arkin είπε Καλημέρα. Με πόσo vcore σε bootarei στα 4.8? Δεν θυμάμαι, αλλά οι θερμοκρασίες πάνε στον θεό, μετά...Μάλλον θα μείνει stock... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DEADLAZARUS Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, Occultist είπε Δεν θυμάμαι, αλλά οι θερμοκρασίες πάνε στον θεό, μετά...Μάλλον θα μείνει stock... Φίλε μου, η δική μου εμπειρία έχει ως εξής: 8700k/asrock fatality k6 gaming/cryorig r1 ultimate. Στα 4.7ghz ήθελα 1.26v. Πέρασα ibt (10 runs/very high), 15 λεπτά real bench/styx shards of darkness (όχι το πιο απαιτητικό παιχνίδι βέβαια). Επειδή έπεσα σε κακό/μέτριο κομμάτι (το ανώτερο που δοκίμασα ήταν στα 4.9ghz, τα οποία δεν είχα με 1.29v, συνεπώς σταμάτησα εκεί, καθώς για τα 5 θα ήθελα κοντά στα 1.38-1.40v), κατέληξα στα 4.5ghz/1.16v/cache [email protected]/spread spectrum disabled/llc1. Για τη δική μου χρήση, είμαι stable (αν και θα έπρεπε να δοκιμάσω το real bench για καμιά ώρα), εξακολουθώ δε να μην είναι σίγουρος για την επίδραση του llc στο παρεχόμενο στον cpu voltage (πόσο v δίνεται πραγματικά στον επεξεργαστή;). Υπόψη, έχω μικρό vdroop ακόμα και στο llc1. Καταλαβαίνω απολύτως όποιον συμφορουμίτη υποστηρίξει ότι τα προγράμματα που έτρεξα δεν είναι ενδεικτικά της σταθερότητας του cpu. Γι' αυτό έγραψα ότι για τη χρήση που κάνω δεν χρειάζεται να τρέξω prime 95/occt κτλ. @Arkin Επειδή μου προξένησαν εντύπωση όσα υποστηρίζεις για το v του δικού σου cpu, καλό θα ήταν να διευκρινίσεις πόσο είναι εντέλει το voltage που χρησιμοποιείς. Ειδικότερα: αναφέρεις ότι είσαι σταθερός στο ibt, στα [email protected], εν συνεχεία δε γράφεις ότι παίζεις, εδώ κι ένα χρόνο, στα [email protected] και δεν έχεις δει ποτέ bsod (βέβαια, σε παλαιότερη ανάρτησή σου γράφεις ότι έχεις να δεις bsod από τον Δεκέμβριο του 2017). Πρώτον: τελικά από ποτέ έχεις να δεις bsod ; Δεύτερον: άλλο v βάζεις για stress tests και άλλο για καθημερινή χρήση; Αναρωτιέμαι, ευλόγως, γιατί στην ίδια ως άνω παλαιότερη ανάρτησή σου ανέφερες ότι τρέχεις τον cpu στα [email protected]. Για του λόγου το αληθές, παραθέτω εκ νέου: Είτε κάποιο λάθος φαίνεται να υπάρχει στο v που αναφέρεις (μπορεί να μπερδεύτηκες) ή μπορεί να έχεις (απευκταίο ενδεχόμενο) degrade στον cpu (η ανωτέρω ανάρτηση έγινε στις 29 Ιανουαρίου 2019) και να μην το έχεις αντιληφθεί. Επιπροσθέτως, στο ίδιο ως άνω νήμα, αναφέρεις ότι είσαι σταθερός στο ibt, στα [email protected]: Με δεδομένο ότι για κάθε επιπλέον 100mhz απαιτούνται 0.05v, πώς προκύπτουν αυτά τα νούμερα; Αν είσαι stable στο ibt, στα [email protected], ως αναφέρεις σε ανάρτησή σου στο παρόν νήμα, θα ήθελες 1.34v για τα 5ghz. Δηλαδή, ο δικός σου cpu όσο ανεβαίνει η συχνότητα, ζητάει λιγότερο ρεύμα; Πρέπει να έχεις super golden cpu. Τέλος, πώς προκύπτει ότι ελάχιστοι 8700k δεν είναι stable στα [email protected]; Μου φαίνεται λίγο το ρεύμα για τέτοια συχνότητα, αλλά εάν υπάρχουν πηγές που επιβεβαιώνουν τη θέση σου αυτή, σε παρακαλώ να τις παραθέσεις, ώστε να βοηθηθούμε κι εμείς που πέσαμε σε μπανάνα 8700k. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Occultist είπε Δεν θυμάμαι, αλλά οι θερμοκρασίες πάνε στον θεό, μετά...Μάλλον θα μείνει stock... Σου εστειλα πμ φιλε μου. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από Arkin Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 19 ώρες πριν, Arkin είπε Δοκιμασε στα 4.8ghz με 1.25vcore. Ελαχιστοι 8700k δεν ηταν stable με αυτη τη συχνοτητα και vcore. Το realbench σπανια να το δουλεψω. Βαρα 10 λουπες εδω: https://www.techpowerup.com/download/intelburntest/ σε very high. Αν το περασεις εισαι κατι παραπανω απο stable. Στα 4.8 στο intel burn test ειμαι σταθερος στα 1.24vcore. Εδω και κοντα χρονο ειμαι στα 1.20volt στα 4.8 και δεν εχω φαει ποτε bsod. Παιζω παντα με fixed vcore και llc6 το οποιο ανεβαζει λιγο παραπανω απο το fixed σε load. Εφοσον παιζεις με asrock νομιζω ειναι αντιθετα οποτε βαλε llc 2. Επισης τσεκαρε και τα vccio/vccia να ειναι στα 1.10 και τα 2. Μέγα λάθος. Ποτέ δεν βάζουμε θετικό LLC,ειδικά όταν μιλάμε για φυσιολογικό και όχι extreme oc. Μπορεί να μην το βλέπεις αλλά τα spikes προς τα πάνω είναι αρκετά ,και φέρνουν το degradation μιά ώρα αρχίτερα.. Πάντα αρνητικό llc. Το ζητούμενο είναι να έχουμε μικρότερο voltage σε load ,που σημαίνει τα όποια spike θα είναι προς τα κάτω ,και σε idle ή μικρά φορτία ,ας είναι μεγαλύτερο. Απλά πολλοί κάνουν αυτό το λάθος για να λένε και να νοιώθουν πως είναι σταθεροί με μικρότερο voltage,που δεν ισχύει αφού με αυτό το LLC δίνει περισσότερο. Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει ακριβώς πως δουλεύει το llc και πως πρέπει να το ρυθμίζουμε ανά περίσταση,ας δει το παρακάτω βίντεο 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Occultist Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, mcrae13 είπε Μέγα λάθος. Ποτέ δεν βάζουμε θετικό LLC,ειδικά όταν μιλάμε για φυσιολογικό και όχι extreme oc. Μπορεί να μην το βλέπεις αλλά τα spikes προς τα πάνω είναι αρκετά ,και φέρνουν το degradation μιά ώρα αρχίτερα.. Πάντα αρνητικό llc. Το ζητούμενο είναι να έχουμε μικρότερο voltage σε load ,που σημαίνει τα όποια spike θα είναι προς τα κάτω ,και σε idle ή μικρά φορτία ,ας είναι μεγαλύτερο. Απλά πολλοί κάνουν αυτό το λάθος για να λένε και να νοιώθουν πως είναι σταθεροί με μικρότερο voltage,που δεν ισχύει αφού με αυτό το LLC δίνει περισσότερο. Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει ακριβώς πως δουλεύει το llc και πως πρέπει να το ρυθμίζουμε ανά περίσταση,ας δει το παρακάτω βίντεο Τι εννοείς "αρνητικό llc", γιατί κάθε εταιρία το ορίζει αντίστροφα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε Μέγα λάθος. Ποτέ δεν βάζουμε θετικό LLC,ειδικά όταν μιλάμε για φυσιολογικό και όχι extreme oc. Μπορεί να μην το βλέπεις αλλά τα spikes προς τα πάνω είναι αρκετά ,και φέρνουν το degradation μιά ώρα αρχίτερα.. Πάντα αρνητικό llc. Το ζητούμενο είναι να έχουμε μικρότερο voltage σε load ,που σημαίνει τα όποια spike θα είναι προς τα κάτω ,και σε idle ή μικρά φορτία ,ας είναι μεγαλύτερο. Απλά πολλοί κάνουν αυτό το λάθος για να λένε και να νοιώθουν πως είναι σταθεροί με μικρότερο voltage,που δεν ισχύει αφού με αυτό το LLC δίνει περισσότερο. Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει ακριβώς πως δουλεύει το llc και πως πρέπει να το ρυθμίζουμε ανά περίσταση,ας δει το παρακάτω βίντεο Το ειχα κανει και αυτο αλλα επειδη παιζω με fixed voltage θα επρεπε να ειχα 1.21/1.22 με llc 5 ωστε σε load να με ριχνει στα 1.18/1.19 στα 4.8 και 1.31/1.32 στα 5 για να πεφτω στα 1.29. Τωρα στα 4.8 . Το llc 6 δινει πολυ λιγο voltage σε load. Ειχα δοκιμασει και offset αλλα με fixed δουλευει πιο snappy ο υπολογιστης. Τωρα στα 4.8 παιζω 1.18/1.196 σε load με llc 6. Θερμοκρασιες 65-70 στις 500 στροφες. Θα δω το βιντεο που εβαλες. Spike σπανια να εχω πανω απο 70 στα 4.8 και πανω απο 75 στα 5 χειμωνα. Degradation θα καταλαβω αν καποια στιγμη δεν κραταει σε stress την συχνοτητα με το vcore που δουλευω απο τον πρωτο μηνα. 1 λεπτό πριν, Occultist είπε Τι εννοείς "αρνητικό llc", γιατί κάθε εταιρία το ορίζει αντίστροφα... Στην asus prime που εχω το llc 7 ανεβαζει το vcore πανω στο fixed που εχω. Το llc 6 παλι το ανεβαζει αλλα λιγοτερο. Στο 5 εχω και drops. Στην asrock το llc 1 ανεβαζει και οσο ανεβαινεις τοσο θα κανει drop απο το fixed. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά εγώ παίζω FIXED voltage 1.26 @4.8GHz - LLC Level 1 ( ASROCK z390 Phantom ITX ) C STATES όλα κλειστά μες τα windows όταν δε κάνω κάτι παίζει 4797-4800 ( έτσι γράφει το CPUz ) και ρεύμα 1.248, σε κάτι βαρύτερο ανεβαίνει στα 1.26 Power Option: Ultimate Performance Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από 7nisiotis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Occultist είπε Τι εννοείς "αρνητικό llc", γιατί κάθε εταιρία το ορίζει αντίστροφα... "Αρνητικό" λέμε αυτό που σε load κατεβάζει την τάση. Για παράδειγμα με voltage 1.20 και αρνητικό llc ,η τάση θα πέφτει σε load (στο περίπου θα πηγαίνει 1.162-1.118) ,ενώ αντιθέτως με το "θετικό θα ανεβαίνει. Οπότε αν στην προκειμένη συχνότητα το cpu για να είναι σταθερό θέλει 1.16 ,με το 1.20 στο bios θα είσαι οκ. Αντίθετα αν ήθελε 1.22 ,θα είναι καλύτερο να το πας ένα κλικ παραπάνω με το ίδιο llc ,Πχ 1.24 για να το ρίχνει σε load ... To "θετικό" έχει τα μειονεκτήματα που εξηγεί και το βίντεο.. Απλά να χαμε να λέμε πως δουλεύει χαμηλότερα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Occultist Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, 7nisiotis είπε Παιδιά εγώ παίζω FIXED voltage 1.26 @4.8GHz - LLC Level 1 ( ASROCK z390 Phantom ITX ) C STATES όλα κλειστά μες τα windows όταν δε κάνω κάτι παίζει 4797-4800 ( έτσι γράφει το CPUz ) και ρεύμα 1.248, σε κάτι βαρύτερο ανεβαίνει στα 1.26 Power Option: Ultimate Performance Τα c-states, είναι απαραίτητο να τα κόψεις; Δε γίνεται δουλειά χωρίς να κατεβάζεις Πτολεμαΐδα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Arkin είπε Το ειχα κανει και αυτο αλλα επειδη παιζω με fixed voltage θα επρεπε να ειχα 1.21/1.22 με llc 5 ωστε σε load να με ριχνει στα 1.18/1.19 στα 4.8 και 1.31/1.32 στα 5 για να πεφτω στα 1.29. Αυτό λέμε,τι σε νοιάζει αν βλέπεις λιγο παραπάνω στο idle..? 5 λεπτά πριν, Arkin είπε Το llc 6 δινει πολυ λιγο voltage σε load. Αυτό βλέπεις εσύ,αν βάλεις όργανο και μετρήσεις θα δεις τα spikes...προς τα πάνω Ποτέ δεν έχω κλείσει c-states ,ακόμα και στα 5ghz που έπαιζα χρόνια 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Occultist Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, mcrae13 είπε "Αρνητικό" λέμε αυτό που σε load κατεβάζει την τάση. Για παράδειγμα με voltage 1.20 και αρνητικό llc ,η τάση θα πέφτει σε load (στο περίπου θα πηγαίνει 1.162-1.118) ,ενώ αντιθέτως με το "θετικό θα ανεβαίνει. Οπότε αν στην προκειμένη συχνότητα το cpu για να είναι σταθερό θέλει 1.16 ,με το 1.20 στο bios θα είσαι οκ. Αντίθετα αν ήθελε 1.22 ,θα είναι καλύτερο να το πας ένα κλικ παραπάνω με το ίδιο llc ,Πχ 1.24 για να το ρίχνει σε load ... To "θετικό" έχει τα μειονεκτήματα που εξηγεί και το βίντεο.. Απλά να χαμε να λέμε πως δουλεύει χαμηλότερα.. Και πως ξεχωρίζουμε τα αρνητικά από τα θετικά με περιγραφή "llc1-llc2-llc3..."? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Για αυτο παντα γραφουμε στα ποσα δουλευει η cpu σε load. Δεν ειναι να χαμε να λεγαμε εφοσον αναφερουμε ακριβως πως το εχουμε. Degradation αν δεν δουλευει η cpu 1.30+ 24/7 δυσκολα θα παθει. Στα 1.20 δε πρωτα θα εχουμε αλλαξει cpu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Occultist είπε Και πως ξεχωρίζουμε τα αρνητικά από τα θετικά με περιγραφή "llc1-llc2-llc3..."? Βασικά με δοκιμές. Αν έχεις asus,μέχρι το 5 συνήθως (που είναι και το πιο σταθερο),πάει προς τα κάτω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε Αυτό λέμε,τι σε νοιάζει αν βλέπεις λιγο παραπάνω στο idle..? Αυτό βλέπεις εσύ,αν βάλεις όργανο και μετρήσεις θα δεις τα spikes...προς τα πάνω Ποτέ δεν έχω κλείσει c-states ,ακόμα και στα 5ghz που έπαιζα χρόνια Το ειχα και ετσι ενα διαστημα οπως πιο πανω με το llc 5 που απο το fixed με εριχνε το vcore. Οργανο δεν εχω spikes βλεπω στις θερμοκρασιες 4-5 βαθμους συνηθως. 1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε Βασικά με δοκιμές. Αν έχεις asus,μέχρι το 5 συνήθως (που είναι και το πιο σταθερο),πάει προς τα κάτω Στο 6 το εχω να το βαλω 5 και να ανεβασω λιγο το fixed vcore ωστε να με κανει drops εκει που ειμαι stable? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Arkin είπε Για αυτο παντα γραφουμε στα ποσα δουλευει η cpu σε load. Δεν ειναι να χαμε να λεγαμε εφοσον αναφερουμε ακριβως πως το εχουμε. Degradation αν δεν δουλευει η cpu 1.30+ 24/7 δυσκολα θα παθει. Στα 1.20 δε πρωτα θα εχουμε αλλαξει cpu. Δεν έχει σημασία τι γράφουμε και πόσο βλέπουμε. Τα προγράμματα τύπου hwinfo δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν τα spikes. Το llc είναι ένας από τους ένοχους γι αυτά. Αν βαριέσαι να διαβάσεις ή να δεις κανα βίντεο από γνώστες,δικαίωμά σου,απλά πρόσεχε τι συμβουλεύεις και μάλιστα με περίσσια σιγουριά. 2 λεπτά πριν, Arkin είπε Στο 6 το εχω να το βαλω 5 και να ανεβασω λιγο το fixed vcore ωστε να με κανει drops εκει που ειμαι stable? Εγώ πάντα έτσι το είχα,στο 5 και ανάλογα έβαζα το voltage στο bios για να ειναι stable σε load Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από mcrae13 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα