Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/8/2019 στις 3:35 ΜΜ, mikevchq είπε

Το throughput έχει σχέση και με το CPU του router. Μπορείς να δεις CPU utilization μέσα στο GUI του router? Νομιζώ αυτό σε κρατάει πίσω και λογικό για φθηνό router παρόχου vs. TP-Link που χτύπαγε παραπάνω ταχύτητες.

Καλησπέρα,

Αν μπορείς να με καθοδηγήσεις γιατί δεν γνωρίζω τι ακριβώς πρέπει να δω και που. Πάντως, για να μεταφέρω απο τον NAS στο PC αρχεία, χτυπάω κανονικές ταχύτητες 50-60 mb/s και μάλιστα σε πολλαπλά αρχεία ταυτόχρονα (περ. 2000). Φαίνεται το πρόβλημα υπάρχει στην αποστολή από PC σε NAS μόνο.

Υ.Γ. Άλλαξα πάλι ρούτερ (2η φορά αντικατάσταση, αυτό τώρα είναι το τρίτο Plus) καθώς, για άγνωστο λόγο, ξαφνικά το τηλέφωνο έκανε διακοπές και η ταχύτητα στο downloading ήταν 0,07Mbps ενώ στο uploading κανονική 5Mbps, κι αυτό για αρκετές μέρες... Τρέχα γύρευε...

Επεξ/σία από georgio83
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά το 216j θεωρείται entry level (βάση του hardware του) αλλά όχι τόσο ώστε να δικαιολογεί αυτές τις ταχύτητες. Αυτό που θα έκανα εγώ θα ηταν να "επενδυσω" 15 ευρώ σε ενα 5άρι gigabit switchάκι θα κουμπωνα πανω PC και NAS μόνο και θα εβαζα να μεταφερω ενα αρχείο 10GB. Εαν εκει πιασεις ταχύτητες >80MB/s (ιδανικά 100MB/s) τοτε το προβλημα σου ειναι το router του παροχου. Το κουμπωνεις και αυτο πανω στο switch για να δωσει το internet gateway (DNS, DHCP κλπ) αλλα να μην μπλεκεται με την εσωτερικη σου δικτύωση. Πριν απ'ολα ομως θα επαιρνα καινουρια καλώδια (cat6 ή cat5e) ίσως να εχεις προβληματικο καλώδιο και να μπορείς να το αποφυγεις όλο αυτό με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Επεξ/σία από stelios.s
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stelios.s είπε

Αρχικά το 216j θεωρείται entry level (βάση του hardware του) αλλά όχι τόσο ώστε να δικαιολογεί αυτές τις ταχύτητες. Αυτό που θα έκανα εγώ θα ηταν να "επενδυσω" 15 ευρώ σε ενα 5άρι gigabit switchάκι θα κουμπωνα πανω PC και NAS μόνο και θα εβαζα να μεταφερω ενα αρχείο 10GB. Εαν εκει πιασεις ταχύτητες >80MB/s (ιδανικά 100MB/s) τοτε το προβλημα σου ειναι το router του παροχου. Το κουμπωνεις και αυτο πανω στο switch για να δωσει το internet gateway (DNS, DHCP κλπ) αλλα να μην μπλεκεται με την εσωτερικη σου δικτύωση. Πριν απ'ολα ομως θα επαιρνα καινουρια καλώδια (cat6 ή cat5e) ίσως να εχεις προβληματικο καλώδιο και να μπορείς να το αποφυγεις όλο αυτό με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Καλησπέρα.

Έχεις δίκιο θα δοκιμάσω πρώτα με ένα Cat6. Μετά αν ούτε αυτό δουλεύει, μπορείς να μου προτείνεις ένα switch και να μου εξηγήσεις τη διαδικασία που αναφέρεις; Δεν το έχω καθόλου με τα switch, καθώς δε χρειάστηκα και ποτέ...

Όπως και να χει  ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, georgio83 είπε

Καλησπέρα.

Έχεις δίκιο θα δοκιμάσω πρώτα με ένα Cat6. Μετά αν ούτε αυτό δουλεύει, μπορείς να μου προτείνεις ένα switch και να μου εξηγήσεις τη διαδικασία που αναφέρεις; Δεν το έχω καθόλου με τα switch, καθώς δε χρειάστηκα και ποτέ...

Όπως και να χει  ευχαριστώ για το χρόνο σου.

Όχι ένα. Και τα δυο καλωδια θα τα αλλάξεις. (PC - router, router - NAS)

Εαν δεν.. πάρε ενα πχ TP-link 5αρι gigabit και σύνδεσε πανω το PC και το NAS. Δυστυχώς τα router των παρόχων εχουν χρεη DHCP server (μοιραζει δηλαδη IP στις συσκευες στο δικτυο) και θα πρεπει να το κουμπωσεις και αυτο στο port3 πχ. Εαν γνωριζεις να τις βάλεις στατικα παρελειψε αυτο το βήμα. Μετα το μονο που εχεις να κανεις ειναι να δεις εαν οι ταχυτητες σου ειναι ανάλογες ενος gigabit ethernet, θα προτεινα με 1 μεγαλο αρχειο των 10GB περίπου και όχι με πολλά μικρά, από το NAS στο PC και αντίστροφα. Αυτο που περιμενεις να δεις ειναι ταχύτητες >80MB/s με ιδανικό ταβάνι τα 1.000 Mbps / 8 = 125 MB/s

Ποντάρω στο οτι το προβλημα σου ειναι συνδυαστικο. Λίγο το ρουτερ του παροχου λίγο το NAS (είτε CPU είτε ακόμα και HDD). Τουλαχιστον με την παραπανω λυση θα λύσεις το 1. Ίσως να φταινε τα καλωδια και να μη χρειαστεις να κανεις τπτ στην τελικη :) Καλή τυχη.

Επεξ/σία από stelios.s
Δημοσ.

Ξεκίνα άντρα μου ΑΠΛΑ με το να συνδέσεις το pc σου με καλώδιο στο router και όχι με Wi-Fi, στο είπα κ πιό πάνω. Με το ίδιο NAS, με router 3 διαφορετικών εταιριών ποτέ δεν είχα κάτω από 95Mb/s. Συνήθως 105-107 σε μεγάλα αρχεία (με αρχαίο router cyta κ custom καλώδια cat5e). Σεβαστή η γνώμη του φίλου αλλα να τα ¨ρίχνουμε¨ σε ένα οικιακό tiny δίκτυο στο cat5e, ε νομίζω είναι κάπως άστοχο

Δημοσ.
5 ώρες πριν, stelios.s είπε

Όχι ένα. Και τα δυο καλωδια θα τα αλλάξεις. (PC - router, router - NAS)

Εαν δεν.. πάρε ενα πχ TP-link 5αρι gigabit και σύνδεσε πανω το PC και το NAS. Δυστυχώς τα router των παρόχων εχουν χρεη DHCP server (μοιραζει δηλαδη IP στις συσκευες στο δικτυο) και θα πρεπει να το κουμπωσεις και αυτο στο port3 πχ. Εαν γνωριζεις να τις βάλεις στατικα παρελειψε αυτο το βήμα. Μετα το μονο που εχεις να κανεις ειναι να δεις εαν οι ταχυτητες σου ειναι ανάλογες ενος gigabit ethernet, θα προτεινα με 1 μεγαλο αρχειο των 10GB περίπου και όχι με πολλά μικρά, από το NAS στο PC και αντίστροφα. Αυτο που περιμενεις να δεις ειναι ταχύτητες >80MB/s με ιδανικό ταβάνι τα 1.000 Mbps / 8 = 125 MB/s

Ποντάρω στο οτι το προβλημα σου ειναι συνδυαστικο. Λίγο το ρουτερ του παροχου λίγο το NAS (είτε CPU είτε ακόμα και HDD). Τουλαχιστον με την παραπανω λυση θα λύσεις το 1. Ίσως να φταινε τα καλωδια και να μη χρειαστεις να κανεις τπτ στην τελικη :) Καλή τυχη.

Σε ευχαριστώ για την ανάλυση. Κατάλαβα τι εννοείς. Απλά το θέμα είναι ότι το PC το θέλω με WLAN κι όχι καλώδιο. Και το πρόβλημα συμβαίνει με WLAN, δεν έχω δοκιμάσει με καλώδιο, ενώ το PC μου δεν έχει και θύρα Ethernet (Dell XPS 9570), για να δοκιμάσω. Εξαρχής αυτό ήταν το πρόβλημα. Στο προηγούμενο μου ρούτερ, με PC, NAS, καλώδια, σκληρούς ίδια, είχα μέσω WLAN 70mb/s, γι' αυτό και υποψιάζομαι το Speedport...

Παρεμπιπτόντως πήρα καλώδιο Cat6 και συνέδεσα το ρούτερ με το NAS, καμία αλλαγή στα 5G... Στα 2,4 αποδίδει κανονικά όσα πρέπει (10 mb/s). Επίσης στα 5G, στο κατέβασμα από NAS σε PC αποδίδει την ορθή ταχύτητα (50-60 mb/s). Τι να πω, τρία ρούτερ και στα τρία το ίδιο πρόβλημα. Σαν κάτι να το εμποδίζει... Φοβάμαι μην ξεκινήσει κι αυτό τις αποσυνδέσεις όπως και τα προηγούμενα...

2 ώρες πριν, thunderstorm είπε

Ξεκίνα άντρα μου ΑΠΛΑ με το να συνδέσεις το pc σου με καλώδιο στο router και όχι με Wi-Fi, στο είπα κ πιό πάνω. Με το ίδιο NAS, με router 3 διαφορετικών εταιριών ποτέ δεν είχα κάτω από 95Mb/s. Συνήθως 105-107 σε μεγάλα αρχεία (με αρχαίο router cyta κ custom καλώδια cat5e). Σεβαστή η γνώμη του φίλου αλλα να τα ¨ρίχνουμε¨ σε ένα οικιακό tiny δίκτυο στο cat5e, ε νομίζω είναι κάπως άστοχο

Έχεις δίκιο, αλλά πρέπει να δώσω κι ένα 30άρι για Hub με Gbit θύρα. Το laptop δεν έχει θύρα... Άσε δε που το έχω πάρει και λίγο πατριωτικά! 4 χρόνια κοντά έχω τον NAS, ποτέ δεν είχα κάτω από 70mb/s ταχύτητα και με ρούτερ 4ετίας (Tp-Link Archer D7). Να χ3σω τη μεγαθήριο εταιρεία!

Σε ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σου, όταν πληρωθώ θα πάρω ένα hub, για να δοκιμάσω και με καλώδιο.

Λοιπόν, τελικά λένε ότι όποιος κοιτάει το δέντρο χάνει το δάσος... Δοκίμασα στο PC της δουλειάς, ο οποίος βέβαια έχει παλιά κάρτα δικτύου (100 Mbit/s) και η ταχύτητα που είχα ήταν 10-12 mb/s. Οπότε θεωρώ ότι στον προσωπικό με 1000Mbit/s θα φτάσει τα 100mb/s. Άρα με καλώδιο δουλεύει άψογα. Οπότε πάμε για hub και καλώδιο.

Απλά θέλω να καταλάβω που στον κόρακα κολλάει στο WLAN στα 5G...

Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα ,

Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με εσένα :) Ήθελα να ρωτήσω εαν όντως έβγαλες άκρη με το switch ή αν βρήκες τι φταίει.

Ευχαριστώ,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...