Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, νομίζω ότι έχει έρθει ο καιρός για μίνι αναβάθμιση και για μένα στο πσ της υπογραφής μου. Σκοπός είναι το Gaming παιχνιδιών Battlefield /cyberpank κλπ (αν βρεθεί και κανά άλλο αξιόλογο shooter κυρίως). Ειδικά προγράμματα δεν χρησιμοποιώ και εκτός απροόπτου δεν θα αλλαχθεί η οθόνη. Κάρτα γραφικών σκέφτομαι να πάρω καμιά rx 580 8gb(αν βγει προσφορά όπς είχε βγει η 580 4gb πριν λίγο καιρό) οπότε πάμε στο βασικό θέμα του επεξεργαστή. Έχω σκεφτεί δύο λύσεις :

α) Να βρω από αγγελίες 6700κ η 7700κ( προτιμότερο) γύρω στα 150-170 που δίνονται στις αγγελίες

β) Να πάρω έναν ryzen 2600-2600x η 3600 και μια μητρική οικονομική.

Budget δεν αναφέρω γιατί δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Για επεξεργαστή και ραμ μέχρι το ποσό των 300 ευρώ νομίζω ότι είναι καλά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις. Η αγορά θα γίνει από σκρουτζ ή όπου βρεθεί πιο οικονομική και αξιόπιστη λύση

Δημοσ.

Αγαπητε φιλε Σωτηρη,εχεις ηδη σκεφτει τις 2 πιο λογικες λυσεις και ειναι και καλες.Απο το φορουμ τι ζητας? Και τα δυο πραγματα που σκεφτηκες εναι καλες σκεψεις.

(Λιγο προτιμοτερο να πουλησεις σαν μεταχειρισμενα αυτα που εχεις και να πας σε ryzen.)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, sotiris123 είπε

Καλησπέρα, νομίζω ότι έχει έρθει ο καιρός για μίνι αναβάθμιση και για μένα στο πσ της υπογραφής μου. Σκοπός είναι το Gaming παιχνιδιών Battlefield /cyberpank κλπ (αν βρεθεί και κανά άλλο αξιόλογο shooter κυρίως). Ειδικά προγράμματα δεν χρησιμοποιώ και εκτός απροόπτου δεν θα αλλαχθεί η οθόνη. Κάρτα γραφικών σκέφτομαι να πάρω καμιά rx 580 8gb(αν βγει προσφορά όπς είχε βγει η 580 4gb πριν λίγο καιρό) οπότε πάμε στο βασικό θέμα του επεξεργαστή. Έχω σκεφτεί δύο λύσεις :

α) Να βρω από αγγελίες 6700κ η 7700κ( προτιμότερο) γύρω στα 150-170 που δίνονται στις αγγελίες

Budget δεν αναφέρω γιατί δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Για επεξεργαστή και ραμ μέχρι το ποσό των 300 ευρώ νομίζω ότι είναι καλά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις. Η αγορά θα γίνει από σκρουτζ ή όπου βρεθεί πιο οικονομική και αξιόπιστη λύση

R5 3600

Gigabyte b450 aorus pro

• Thanks 1
Δημοσ.

Ποια ειναι η καλυτερη η λυση. Και οι δυο εχουν τα θετικα/αρνητικα τους. Η επιλογη ιντελ πχ ειναι μεταχ και μπορει να μην εχει εγγυηση. Αν παλι ειναι προτιμοτερο η λυση ryzen για ποιον απο τους 3 αξιζει περισσοτερο να κινηθω; Και ποια μητρικη; Δεν χρειαζομαι πολλα πραγματα απο τη μητρικη. 3 σατα σιγουρα ( που εχουν οι πεισσοτερες) αν παλι σε κατι οικονομικο υπαρχει και η επιλογη nvme ακομα καλυτερα αλλα δεν ειναι απαραιτητο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, sotiris123 είπε

Ποια ειναι η καλυτερη η λυση. Και οι δυο εχουν τα θετικα/αρνητικα τους. Η επιλογη ιντελ πχ ειναι μεταχ και μπορει να μην εχει εγγυηση. Αν παλι ειναι προτιμοτερο η λυση ryzen για ποιον απο τους 3 αξιζει περισσοτερο να κινηθω; Και ποια μητρικη; Δεν χρειαζομαι πολλα πραγματα απο τη μητρικη. 3 σατα σιγουρα ( που εχουν οι πεισσοτερες) αν παλι σε κατι οικονομικο υπαρχει και η επιλογη nvme ακομα καλυτερα αλλα δεν ειναι απαραιτητο

O R5 3600 είναι ο επεξεργαστής.  6C/12T , 7nm, μεγάλη cache, δυνατό IPC.

Από εκεί και πέρα, όλες οι AM4 δίνουν από 4 και επάνω Sata και M2 με ανεξάρτητα PCI-E V3.0 για πλήρη ταχύτητα nvme. Επιπλέον Native usb 3.1 G2, usb 3.1 G1 , ενώ πολλές δίνουν και δεύτερη M2 για M2 SSD.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, sotiris123 είπε

Τέλεια. Η μητρική έρχετε έτοιμη ή χρειάζεται bios update να ζητήσω απο το μαγαζί;

Update. Με αυτές msi  gaming plus/ a pro / mortar / tomahawk 

μπορείς να το κάνεις μόνος χωρίς να κουμπωσεις επεξεργαστή με flash bios και είναι και οι καλύτερες επιλογές κατά τη γνώμη μου στο b450, από άποψη ποιότητας υλικών και features.

https://www.msi.com/blog/the-latest-bios-for-amd-300-400-series-motherboard

Επεξ/σία από radiohead
Δημοσ.
Στις 9/8/2019 στις 5:51 ΜΜ, sotiris123 είπε

Να τα πάρουμε από την αρχή, έχεις σκοπό το gaming και μάλιστα πας για βαρβατα παιχνίδια. Τι νόημα έχει να κάνεις αναβάθμιση cpu /mb όταν σκέφτεσαι να πάρεις την 580 και μάλιστα όταν και όποτε βγεί κάποια προσφορά ? 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή το τελευταίο δίμηνο έχει βγει σε προσφορά και η 580 4γβ. Και η 570 8γβ θεωρώ ότι σε κανά μήνα δίμηνο θα βγει κάποια προσφορά και η 580 8γβ. 

Δηλαδή με τη 580 δεν μπορείς να παίξεις battlefield αξιοπρεπώς; Δεν παίζω competitive να περνάει η ώρα μόνο. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Απο οτι βλεπω θα παω σε 3600 και tomahawk (αρχες σεπτεμβρη θα γινει η αγορα) και καρτα γραφικων σκεφτομαι την rx580 που ηδη υπαρχει στα 180 ευρω. 

Το θεμα μου ειναι η ψυχτρα. Εχω αυτη https://www.skroutz.gr/s/418744/CoolerMaster-Hyper-212-EVO.html  και απο οτι φανταζομαι δεν παιρνει am4. Υπαρχει καποιο bracket που μπορω να αγορασω εξτρα;

Δημοσ.

Στις 11/8/2019 στις 12:17 ΜΜ, sotiris123 είπε

Δεν παίζω competitive να περνάει η ώρα μόνο. 

Άποψή μου είναι ότι δεν χρειάζεσαι αναβάθμιση. Μην κάνεις το λάθος και σπαταλήσεις χρήματα για να κάνεις upgrade 15-20% σε gpu απόδοση. RX470 έχεις και μια χαρά κρατάει ακόμα σε 1080p 60Hz medium προς high settings. To Cyberpunk βγαίνει του χρόνου... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...