bill999r Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 9 ώρες πριν, testit είπε Δυο καινούργια κατέχω και οδηγώ. Ένα vitara κι ένα smart (2016 και τα δυο)! και από την αντιπροσωπεία της σμαρτ, πήγαν να μου φάνε το όφελος της απόσυρσης (ήταν για κανένα τρίμηνο, στις αρχές του 2016 στον "αέρα"). Αλλά έδωσα ένα μάθημα (μέσω θεσμικών οργάνων και θεσμικών διαδικασιών) και το τακτοποίησα το ζήτημα. Πήρα όφελος απόσυρσης το καλοκαίρι του 2016, όταν είχε σταματήσει με το νόμο! ----------- Εσύ είσαι ο "παθών" δηλ. ο "θιγόμενος"; Το έδωσες ή όχι ακόμα; Για την περίπτωσή σου , κι επειδή βλέπω "πολύ λάδι λάδι... κι από τηγανίτα τίποτε", καταλήγω: Αν δεν το έδωσες ακόμα, και το ζαχαρώνει κάποιος ενδιαφερόμενος, μην κατεβαίνεις ούτε λεπτό. Άμα του αρέσει όπως είναι. 1ο χέρι είσαι. Ας πάει να βρει στους μαντράδες κάποιο παρόμοιο, με αλλαγμένα τα χιλιόμετρα, με άγνωστο 1ο ή 2ο ιδιοκτήτη. Συν'ηθως αυτά που πουλιούνται στα μεταχειρσμένα, ως 8 ετών, είναι αυτά των γραφείων ενοικιάσεων (σε νησιά)! Αλλιώς περίμενε τον επόμενο ενδιαφερόμενο. Στην αγορά. όταν λένε "ατρακάριστο" εννοούν αυτοκίνητο που δεν πήρε το σασί... δεν ξεκολλήθηκαν κι ανασυγκολλήθηκαν σοβαρά τμήματά του. Σήμερα όλα τα άλλα μέρη του σύγχρονου αυτοκινήτου, είναι αντικαταστάσιμα! Κι όταν αλλαχτεί ένα φτερό ή μια πόρτα, δεν το λένε μετά "τρακαρισμένο"! Παραμένει καινούργιο. τελικά, ποιο είναι το ζήτημα που σε απασχολεί, σε όλα αυτά που παραθέτεις; 1. Η κακιά αντιπροσωπεία με αυτό που σου έκανε - κι ανακαλύφθηκε μετά από 8 χρόνια;; 2. Ο επίμονος-ψακτικός-ψείρας υποψήφιος αγοραστής; Απ. στο 1, δεν γίνεται τίποτε πλέον, μην ξαναψωνίσεις από αυτόν τον έμπορο... δυσφήμισέ τον στην παρέα σου (αλλά όχι δημόσια. μη γίνει κανένα νομικό μπλέξιμο) Απ. στο 2, διώξτον... πέστου: μετά από αυτό που βρέθηκε, είμαι αναστατωμένος και προβληματισμένος, το αποσύρω από τη διαδικασία πώλησης για λόγους τιμής. άστον να πάει στην ευχή, "ευχαριστημένος" που ανακάλυψε το ζήτημα - "και δεν τον γέλασες"! Μη του το δώσεις να το οδηγήσει, μη στο πάρει κι εξαφανιστεί.... Πρώτα η τραπεζική κατάθεση όλου του ποσού... Αμάξι 8 ετών, δεν πουλιέται ποτέ με γραμμάτια. όλα μπροστά! Με συγχωρείς αλλά όλα αυτά που γράφεις σε ποιον πλανήτη γίνονται; Έχεις βγεί ποτέ στην αγορά μεταχειρισμένου; Ή στο προηγούμενο ποστ που λες για έλεγχο στρέβλωσης κτλ σε ποια αντιπροσωπεία γίνονται και με ποιο μηχάνημα ακριβώς; Ή το γεγονός ότι παραγγέλνεις από το εργοστάσιο; Τι ξέρεις φίλε ότι κάθε χώρα έχει επίσημο εισαγωγέα; Μόνο αυτός σου φέρνει το αυτοκίνητό όσο παρά κ αν έχεις. Διαφορετικά το φέρνεις μόνος σου, το εκτελωνιζεις μόνος σου και του κάνεις σέρβις μόνος σου. Επίσης λες ότι ο αγοραστής είναι υποχρεωμένος να καταλάβει την διαφορά χρώματος σε καινούριο.... Σε καινούριο φίλε δεν πρόκειται να καταλάβεις καμία διαφορά εκτός κ αν αυτός που το έβαψε χρησιμοποίησε διαφορετικό χρώμα. Το χρώμα δεν έχει προλάβει να υποστεί φθορά. Κ τέλος αλοιμονο αν το αυτοκίνητο μας ήταν το α και το Ω. Εκτεθειμένο στον δρόμο είναι την περισσότερη ώρα κ μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Το προσέχουμε για να μας προσέχει. Στην όλη ιστορία το αρνητικό είναι ότι το γεγονός έγινε αντιληπτό μετά το πέρας της πενταετίας που το πλημμελήμα διαγράφεται. Θα μπορούσε να το κυνηγήσει τουλάχιστον αν κ αμφιβάλλω αν θα έβγαζε άκρη . 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Μετά από 8 χρόνια, τίποτε δεν θα μπορούσε να αποδειχτεί. Είναι πάρα πολύ μεγάλο το διάστημα που μεσολάβησε από την αγορά. Τώρα, να πάρεις καινούργιο αυτοκίνητο από τον επίσημο έμπορο και την ίδια ημέρα να το ελέγξεις αλλού, να σου βρουν ότι έχει επισκευαστεί, και να τους το πας πίσω, οκ. Ενδεχομένως εκεί να υπάρχει τρόπος να διεκδικήσεις αποζημίωση ή αντικατάσταση με άλλο. Εγώ, πάντως, δεν θα έκοβα χρήματα, εκτός κι αν καιγόμουν να το πουλήσω. Γιατί και ο αγοραστής βρήκε ευκαιρία για ένα πράγμα ήσσονος σημασίας (σε αμάξι οκταετίας) να γλιτώσει λεφτά. Επί της ουσίας, ατρακάριστο ήταν το αυτοκίνητο και ασφαλές, αλλιώς δεν θα το έπαιρνε. Αν θέλουμε, δηλαδή, να το αναλύσουμε πλήρως, ή δέχεται πως δεν το ήξερες και για ένα πράγμα ήσσονος σημασίας που σε τίποτε δεν επηρεάζει την ασφάλεια ενός οχήματος 8ετίας πάμε παρακάτω, ή λέει πως το ήξερες και είσαι ψεύτης. Και σε ανθρώπους που έστω και εμμέσως με λένε ψεύτη, δεν θα πούλαγα. 3
zio10 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Τελικά το αμάξι το πήρε ο συγκεκριμένος αγοραστής με έκπτωση; Εγώ αυτό κατάλαβα.
ParhsG Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Και εγω ειχα παρομοια εμπειρια. Ηταν τρακαρισμένη η πόρτα και χτυπιόταν ο πωλητης πως δεν έχει τιποτα. Μετα απο πολυ πιεση εψαξε ιστορικο και ειπε οντι οντως ειχε τρακαραει στη πορτα και εκοψε ισως 1000 ευρω. Αναφέρομαι σε καινουργιο παντα απο αντιπροσωπια.
AristidisZ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 33 λεπτά πριν, ParhsG είπε Και εγω ειχα παρομοια εμπειρια. Ηταν τρακαρισμένη η πόρτα και χτυπιόταν ο πωλητης πως δεν έχει τιποτα. Μετα απο πολυ πιεση εψαξε ιστορικο και ειπε οντι οντως ειχε τρακαραει στη πορτα και εκοψε ισως 1000 ευρω. Αναφέρομαι σε καινουργιο παντα απο αντιπροσωπια. Πόσο καιρό μετά αφού το είχες αγοράσει όμως ;;;
ParhsG Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Πόσο καιρό μετά αφού το είχες αγοράσει όμως ;;; Πριν την αγορά ηταν. Δηλαδη ηταν εκθεσιακό φάση.
Rfactor85 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 το ίδιο συνεβει και σε έμενα,πριν 4 χρονιά που πήρα το αμάξι μου τρακαρισμένο,αμάξι υποτιθετε ούτε εκθεσιακό ουτε test drive αλλα ολοκαίνουργιο με αναμονή 2 μήνες. παω να το παραλάβω λοιπόν από την αντιπροσωπεία. και βλέπω κάτω στο μαρσπιε ένα βαθούλωμα 7-8 εκατοστά ,μου λένε δεν είναι κάτι θα το επισκευάσουμε και όλα καλά, πάω μετά απο τρεις ήμερες που μου είπανε, το ελενξα καλα και βλεπω ξανά ένα γδάρσιμο αρκετά μεγάλο χαμηλά αυτή τη φορά στον εμπρός προφυλακτήρα. τους βάζω φασαρία και τους λεω να μου φέρουν αλλο αμαξι διότι αυτό ειναι τρακαρισμένο σε 2 διαφορετικά σημεία. τελικά μου κάνανε μια έκπτωση 600 ευρώ και για να μην περιμένω πάλι το παρέλαβα. μεγάλη προσοχή λοιπόν στις αντιπροσωπίες,δεν σέβονται καθόλου το ποσο που δαπανήσατε για να αποκτήσετε ενα ενα όχημα το οποίο θα πρέπει να ειναι αψεγάδιαστο κατα την παραλαβή. 1
ritchie77 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 4 λεπτά πριν, Rfactor85 είπε τους βάζω φασαρία και τους λεω να μου φέρουν αλλο αμαξι διότι αυτό ειναι τρακαρισμένο σε 2 διαφορετικά σημεία. τελικά μου κάνανε μια έκπτωση 600 ευρώ και για να μην περιμένω πάλι το παρέλαβα Δηλαδη με τα 600 γλυκαθηκες και ξεχασες οτι ειναι "τρακαρισμενο" και τη φασαρια που θα εκανες κλπ κλπ.
bill999r Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 6 ώρες πριν, ritchie77 είπε Δηλαδη με τα 600 γλυκαθηκες και ξεχασες οτι ειναι "τρακαρισμενο" και τη φασαρια που θα εκανες κλπ κλπ. 600 ευρώ έκπτωση κ επιδιόρθωση των ζημιών είναι μια χαρά. Μη λέμε ότι θέλουμε. Άλλος με 800 ευρώ κάνει ολική βαφή αυτοκινήτου.... 1
Hawk_K Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Όπως είπε ο φίλος που ξεκίνησε το θέμα, πήγε το αυτοκίνητο και σε δικό του μάστορα που του επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του αγοραστή για ζημιά. Η προσωπική μου ερώτηση είναι η εξής, σε 8 χρόνια αυτό το αμάξι ποτέ δεν σηκώθηκε ψηλά; Γιατί από ότι κατάλαβα έτσι ανακαλύφθηκε η ζημιά.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 12/8/2019 στις 3:03 ΠΜ, bill999r είπε Τι ξέρεις φίλε ότι κάθε χώρα έχει επίσημο εισαγωγέα; Μόνο αυτός σου φέρνει το αυτοκίνητό όσο παρά κ αν έχεις. Για χώρες όπως η Ελλάδα ναι,όλα τα αμάξια εισαγωγής από το εξωτερικό είναι.Δεν υπάρχει ελληνικό αμάξι.Οποτε κάλλιστα μπορεί να γίνει μια μικροζημια κατά την μεταφορά,να την φτιάξουν εδώ,και να πουληθεί σαν κούτα. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2019 από jmmys
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα